Baklengs inn i Lånekassa-logo

Baklengs inn i Lånekassa

0 Favorites

Baklengs inn i Lånekassa er Radio Novas spørreprogram, eller rådgivningstjeneste om du vil. Her kan studenter som innser at man ikke har livet på stell sende inn sine anonyme spørsmål til andre studenter som liker å tro at de til en viss grad har det.

Baklengs inn i Lånekassa er Radio Novas spørreprogram, eller rådgivningstjeneste om du vil. Her kan studenter som innser at man ikke har livet på stell sende inn sine anonyme spørsmål til andre studenter som liker å tro at de til en viss grad har det.
More Information

Location:

Oslo, Norway

Description:

Baklengs inn i Lånekassa er Radio Novas spørreprogram, eller rådgivningstjeneste om du vil. Her kan studenter som innser at man ikke har livet på stell sende inn sine anonyme spørsmål til andre studenter som liker å tro at de til en viss grad har det.

Language:

Norwegian


Episodes

#35 Rotekopp, ryddekopp, vennskapsbrudd og stresspising

10/10/2019
More
Hva gjør du når noen du bor med alltid rydder, eller enda verre: ALDRI rydder? Hvordan slår du opp med en venn, hvordan unngår du å stresspise før eksamen, og er det vits i å innlede et forhold som kommer til å være et avstandsforhold flere år fremover? Henrik, Ida og Tone er i studio!

Duration:00:48:30

#34 Skjegg, gnagsår, bootycall og bachelor-Judas

10/3/2019
More
Er det et problem å ha dårlig skjeggvekst? Bør du dra på besøk til crushet når hen BOR med ex-crushet? Er gnagsårsokker yay eller nay, og er det egentlig innafor å bruke sentralstimulerende midler (les: drugs)for å overleve skoledagen? Og hva gjør du når bachelorpartneren din ditcher oppgaven deres i siste liten? Henrik, Jesper og Tone er i studio.

Duration:00:35:49

#33 Forelskelse, språkvansker, ny mobil og oppgaveskriving

9/26/2019
More
Ida, Jesper og Tone svarer på dine spørsmål i dagens sending! Hvordan få vennene dine til å snakke engelsk når du er på utveksling og ikke kan språket? Er det rettferdig at du får en dyr gave av foreldrene dine når søsteren din ikke får det? Hvordan skrive en oppgave når du er umotivert? Og hva gjør du når du er forelska i en god venn?

Duration:00:40:46

#32 Tidsklemma, herpes, snus og kondom

9/19/2019
More
Hvordan få venner i utlandet når alle kollegene dine er voksne og etablerte? Hva gjør man med snuslukta i kollektivet? Er det å måtte bruke kondom god nok grunn til å dumpe noen? Og hvordan i all verden har man tid til å leve?? I dagens episode er våre nye medlemmer Henrik og Ida endelig på lufta, og sammen med Tone gir de deg løsningene!

Duration:00:38:44

#31 Multiflørting, fylleangst og forelska i lærer'n

9/12/2019
More
Hvordan går det egentlig med folk etter vi har prøvd å svare på spørsmålet deres? I dag ser vi tilbake på et av spørsmålene fra forrige semester, og du kan høre hvordan det gikk med studenten som måtte dumpe kjæresten hun hadde fått på utveksling! Og hvor mange kan du forresten flørte med samtidig på tinder? Hva er egentlig fylleangst, og hvor lenge har man det? Er det innafor å ha et ekstra godt øye til læreren sin? Jesper, Madelen og Tone er i studio.

Duration:00:41:07

#30 Mykoplasma, middag, ny klasse og telefonangst

9/5/2019
More
I dagens episode var Tone live med gjestene Stine og Tony, og sammen lekte de helsesøster, kokker og studieveiledere. Hvordan takler man overgangen fra arbeidsløs til student? Hvilke middager er alltid bra å lage? Hvordan kommer du inn i et nytt klassemiljø, og hvorfor tester ikke alle leger deg for mykoplasma??

Duration:00:37:33

#29 Skumle Oslo, arbeidsløs, sommerflørt og bråkete naboer

8/29/2019
More
I ukens episode har Jesper og Tone besøk av ansvarlig redaktør i Radio Nova, Ådne Feiring! Vi snakker blant annet om hvordan du kommer over sommerflørten, om man kan overleve uten ekstrajobb, hvordan man kan klage på naboene, og hva man burde gjøre når det oppstår et alvorlig problem på studiet!

Duration:00:38:08

#28 Nytt semester, nytt liv, klamydia og dårlig samvittighet

8/22/2019
More
New semester, new me? Mye har endret seg i løpet av sommeren, men vi møtes fortsatt hver uke for å diskutere dine problemer! I dag diskuterer vi blant annet billig sosialliv, eksens venner og klamydia.

Duration:00:40:34

#27 Kollektiv vs studentbolig, forelskelse og vaskeliste

6/7/2019
More
Hva bør du velge av studentbolig og kollektiv? Hvordan får dere vaskelista til å funke, og hvordan kan du slutte å forelske deg i folk hele tiden? Alt dette får du svar på i denne episoden, i tillegg til noen gode sparetips. Magnus Thune og Jakob Høydal er gjester i studio, med Tone Hafsås som vanlig.

Duration:00:38:48

#26 Sulten samboer, friends with benefits og bæsjelukt

5/30/2019
More
Det er forsovelsens dag, og kun Jesper og Tone kom seg til studio. Dette ledet til et heftig gjestebonanza med 4 flinke radiokolleger på besøk. Hva gjør du hvis du ser at en venn ikke har det så bra, men de ignorerer dine forsøk på å hjelpe? Hvordan dealer du med en samboer som spiser opp all maten din? Og bør egentlig lukta fra do luftes innover i leiligheten?

Duration:00:37:53

#25 Yogauhell, boligjakt, fadderuke og jobbdilemma

5/23/2019
More
Sommeren nærmer seg, og dette betyr for mange ny bolig, jobbsøking eller kanskje slutten på et studie. Vi diskuterer om man skal satse alt på drømmejobben eller om man må ha en trygg jobb i bunn, og slår et slag for fadderuka dersom du skal starte på et studie til høsten. I tillegg har vi fått inn et spørsmål fra en jente som mistet litt kontroll over kroppen på yoga, og som ble såpass flau at hun vurderer å slutte med det. Eirik, Jesper og Tone er i studio.

Duration:00:36:45

#24 Ulykkesfugl, bunadspoliti og rot i kollektivet

5/16/2019
More
Denne uka er hele gjengen på plass i studio! Vi diskuterer alt fra rydderegler i kollektivet til bunadspoliti og kjøttpress på 17. mai. I tillegg har vi har fått inn spørsmål fra en skikkelig ulykkesfugl som snubler og skader seg så ofte at familie og venner er bekymret for om det faktisk er noen andre som har påført dem skadene!

Duration:00:42:44

#23 Sjekketips, skippertakslesing, dobbeltmoral og altruisme

5/9/2019
More
Det blir DYPT og filosofisk denne uka, og vi diskuterer blant annet det store spørsmålet: Finnes handlinger som overhodet ikke er egoistiske? Hvordan vite forskjellen på decent oppførsel og dobbeltmoral overfor folk man ikke liker? Madelen og Tone er i studio, og har fått med seg Ivan fra Frokost som gjest til å svare på livets store spørsmål og i tillegg gi deg sine beste sjekketips!

Duration:00:41:32

#22 Kjærestesnylting, allergisk kjæreste og monstre på lesesalen

5/2/2019
More
I ukes episode diskuterer Tone, Jesper, Madelen og Eirik lytterenes spørsmål! Hvor mye kan kjæresten spandre? Hva gjør du når ikke typen tåler katta di? Er det greit å hysje på folk på lesesalen? Pluss litt Oslo-tips for uka!

Duration:00:40:08

#21 Prestasjonsangst, dominant kjæreste og pimp din havregrøt

4/25/2019
More
Hvordan fortelle typen at du ikke er keen på å leve ut alle fantasiene hans i senga? Hvordan roe nervene før en muntlig presentasjon? Hvordan kommer du nærmere inn på crushet i kollokviegruppa, og hvordan gjør du havregrøten mer spennende? Eirik er tilbake (med ny låt!), og sammen med Madelen og Tone løser han (dine)verdensproblemer.

Duration:00:39:54

#20 Påskespesial med flatlus og skabb

4/18/2019
More
Vi advarer om vesentlig mer fjas enn fornuft i ukas påskespesial! Radio Nova har offisielt tatt ferie, men Tone, Madelen og Jesper har dratt med seg Melinda fra Skumma Kultur for litt påskegodt og påskeprat. Innimellom har vi også fått svart på noen spørsmål, og ting vi diskuterer er blant annet om det er innafor å bruke flere tusen kroner på ei klokke, og hva som er verst av flatlus og skabb.

Duration:00:41:19

#19 Fritidsproblemer, snorking til besvær og idémyldring

4/10/2019
More
En uke til påskeferie og Tone, Jesper og Madelen er klare for å gi deg sine innspill på dine problemer! Slår man opp med kjæresten sin nå eller venter man til semesteret er slutt? Bør man flytte når man bor sammen med en som snorker drithøyt? Hva gjør man egentlig på fritiden, og klarer vi sammen å komme på en god idé? Finn det ut i ukens episode!

Duration:00:40:09

#18 Utveksling, innpåsliten venn og kollektivsproblematikk

4/4/2019
More
Du har ligget med eksen til bestevenninna di. Forteller du henne det, eller later som ingenting? Hvor går grensa i et kollektiv for å dra med seg folk hjem fra byen? Og hva sier du til kompisen din som aldri slutter å prøve seg på venninna di? Dette, og mer, diskuterer vi i dagens episode. Jesper, Madelen og Tone er i studio.

Duration:00:43:59

#17 Kollegacrush, singeltilværelsen og generelle life hacks

3/28/2019
More
I dag har vi med oss hele Norges Henrik Evensen som gjest, og sammen løser vi dine problemer. Hva gjør du med følelsene dine for en kollega? Eller for venninna di som har kjæreste, men som du skal på ferie alene med? Hva er våre beste tips til studentlivet generelt, og til hvordan få seg kjæreste uten tinder?

Duration:00:40:49

#16 Morskomplekser, ensomhet, tynn CV og firkantdrama

3/21/2019
More
Baklengs inn i lånekassa er selvfølgelig tilbake med en feiende flott ny sending! Er det greit å date mødre? Hvordan skal man egentlig få seg jobb uten noe på CVen? Og finnes det en løsning på et skikkelig firkantdrama? Dette og mer til hjelper Tone, Eirik og Jesper deg med i dagens episode.

Duration:00:39:23