Baklengs inn i Lånekassa-logo

Baklengs inn i Lånekassa

0 Favorites

Baklengs inn i Lånekassa er Radio Novas spørreprogram, eller rådgivningstjeneste om du vil. Her kan studenter som innser at man ikke har livet på stell sende inn sine anonyme spørsmål til andre studenter som liker å tro at de til en viss grad har det.

Baklengs inn i Lånekassa er Radio Novas spørreprogram, eller rådgivningstjeneste om du vil. Her kan studenter som innser at man ikke har livet på stell sende inn sine anonyme spørsmål til andre studenter som liker å tro at de til en viss grad har det.

Location:

Oslo, Norway

Description:

Baklengs inn i Lånekassa er Radio Novas spørreprogram, eller rådgivningstjeneste om du vil. Her kan studenter som innser at man ikke har livet på stell sende inn sine anonyme spørsmål til andre studenter som liker å tro at de til en viss grad har det.

Language:

Norwegian


Episodes

#49 Cheesy Valentine, dirty talk og svar fra "stemor"

2/13/2020
Kan det bli for mye av det gode på Valentine's Day? Hvrdan unngår man å bli "den kjipe vaskedama" i kollektivet? Bør man heller ligge med fremmedspråklige for å ta den kleine brodden av grisepraten? Og hvordan verner man om hjertet sitt på Tinder? I tillegg får vi vite hvordan det gikk med "stemoren" vi hjalp i desember! Ida, Henrik og Tone rådgir etter beste evne.

Duration:00:36:05

#48 Dating, Amsterdam-tur og håpløs forelskelse

2/6/2020
Hvor burde du dra på din neste date? Funker det å dra til Amsterdam med eksen og vennegjengen hans? Hvordan komme over en forelskelse når han har kjæreste? Går det an å spise variert og sunt på lange dager med skole og jobb uten å ha med shitloads med niste? Ida, Henrik og Tone gir deg godt humør og en fin avslutning på uka!

Duration:00:41:49

#47 Forelesningsforstyrrelser, 3 AM texts og deppa roomie

1/30/2020
Hva gjør du når du ikke tør å ta kontakt med en person, når det er tydelig at begge liker hverandre? Hvordan sier du til folk i forelesning om at de skal holde kjeft? Skal du svare en fyr du hadde én one night stand med for et år siden hvis han tekster deg midt på natta? Hvordan håndterer du en depressiv roomie, og er det karakterer eller erfaring som skal sikre deg drømmejobben?

Duration:00:35:52

#46 B-mennesker, oppvaskstvang og optimal karaokepromille

1/23/2020
Sliter du med å komme deg opp om morgenen? Har du roomies som sjelden rydder etter seg? Vi garanterer at du får ideer til løsninger etter å ha hørt denne episoden! Samtidig snakker vi om alt fra karaoke til fordommer mot animé, og får ut frustrasjon når vi lager regler vi skulle ønske vi kunne tvinge alle til å følge.

Duration:00:34:19

#45 Eksen på Tinder og hår i sluket

1/16/2020
Hva gjør man når man matcher med eksen på Tinder, egentlig? Hvorfor fjerner ikke folka i kollektivet hår fra dusjen, og er du alkoholiker om du tar deg en liten dram hver kveld? Hva betyr det når følelsene for kjæresten begynner å svikte, eller følelsene for fuckbuddyen begynner å blomstre?? Ida, Henrik og Tone kickstarter tiåret med heftige diskusjoner!

Duration:00:34:21

#44 Vi rydder i innboksen!

12/12/2019
Det er straks juleferie, og vi avslutter 2010-tallet med å svare på flest mulig av spørsmålene som har hopet seg opp gjennom året! Madelen, Jesper, Ida og Tone takker for året som har gått, og vi takker også Madelen som har sin siste sending i programmet. God jul<3

Duration:00:40:46

#43 Ung "stemor", håndvask og snørr i dusjen

12/5/2019
"Stemor" (21) sliter litt med å godta at han hun dater har et barn fra før, da dette får henne til å føle seg som en Disney-skurk. Trines kollega Ane ligger med Trines roommate, noe som fører til klein stemning på jobb! Ole og Mona har chattet hver dag i over et år uten at det blir noe mer, men samtidig er stemninga på topp når de møtes. I tillegg har vi fått inn spørsmål fra noen som irriterer seg både over snyting i dusjen og dårlig håndvask. Sander er dagens gjest, og sørger for topp...

Duration:00:36:09

#42 First Price, forbruksgjeld og ferie med kjærestepar

11/28/2019
Hvordan få ut aggresjon når du alltid er sint? Hva gjør du når en du har matcha med på Tinder blir sjefen til broren din? Er det problematisk å bare kjøpe First Price? Hvordan betale ned høy kredittkortgjeld? Og hvordan være den eneste single på ferie med et flørtete kjærestepar? Tone og Henrik har fått hjelp av nyhetsredaktør i Radio Nova, Ingar Feiring, med å løse dine problemer.

Duration:00:39:13

#41 Startpakke, trygdesnylting og trist venn

11/21/2019
Hva er den viktigste maten du må handle inn som nyutflyttet student? Hvordan ta opp kontakten med en gammel venn som ikke har det så bra? Kan du si fra til folk som smatter på lesesalen? Er det innafor å tyste på et familiemedlem du mistenker er en trygdesnylter? Og hvordan forteller du kompisen din at problemet hans med kjæresten kanskje ikke er et problem? Henrik, Jesper og Tone er i studio.

Duration:00:37:11

#40 Bursdagsditching, puggetips og kollektiv i oppløsning

11/14/2019
Hvordan får du fyren du liker til å forstå at du også liker gutter når han tror du er hetero? Hvordan kan du spare penger på matvalgene dine? Hvordan kan du få bedre karakterer når pugging er så kjedelig? Er det innafor å ditche bursdagen til en venn? Og hva gjør du med hun fra kollektivet som ikke ville bli med til neste kollektiv med alle de andre, men som nå plutselig angrer når dere har funnet et nytt sted? Julie og Ina fra Nova Noir er gjester, og sammen med Tone løser de dine problemer!

Duration:00:36:16

#39 Skumma Kultur tar over!

11/7/2019
Hva gjør du når sexen til naboene holder deg våken om natta? Hvordan forteller du venninna di at du er forelska i eksen hennes? Hvordan deale med en megairriterende medstudent? Hva gjør du når to i vennegjengen har ligget sammen, og den ene har fortalt det til alle mens den andre tror det er hemmelig? Og hva gjør du når du begynner å få følelser for en kollega NÅR du selv har kjæreste? Det er Novaswap på Radio Nova, og det er Øyvind, Amanda og Vilde fra Skumma Kultur som har dagens sending!

Duration:00:38:29

#38 Påståelig venn, sjekkearenaer og vennskapelig kyssing

10/31/2019
Hvor kan du sjekke opp folk uten Tinder? Er det verdt å droppe ut av drømmestudiet fordi du er ensom? Er det greit å flørte med folk som har kjæreste, og hva om kjæresten din kysser på andre? Hvordan skal man si til en venn at de er umulig å diskutere med? Henrik, Ida og Tone svarer på deres spørsmål.

Duration:00:37:28

#37 Rødvinssøl, irriterende latter, bæsj og seksualpartnere

10/24/2019
Kan man kommentere på partnerens latter? Hvem skal ta ansvar for rødvinsflekkene? Hvor mange sexpartnere er det egentlig greit å ha, og hva gjør man når man ikke tør å bæsje hjemme? Jesper, Ida og Tone løser dine problemer!

Duration:00:37:17

#36 Kollegabrudd, dovask og skitten roomie

10/17/2019
Hvor ofte kan du kreve kontakt med typen i løpet av et døgn? Finnes det en riktig måte å vaske dassen? Hva gjør du når en tidligere fuck-buddy fortsatt er keen, og hvordan si til roomien at hen må holde seg for munnen når hen hoster? Henrik, Madelen og Tone er i studio!

Duration:00:39:39

#35 Rotekopp, ryddekopp, vennskapsbrudd og stresspising

10/10/2019
Hva gjør du når noen du bor med alltid rydder, eller enda verre: ALDRI rydder? Hvordan slår du opp med en venn, hvordan unngår du å stresspise før eksamen, og er det vits i å innlede et forhold som kommer til å være et avstandsforhold flere år fremover? Henrik, Ida og Tone er i studio!

Duration:00:48:30

#34 Skjegg, gnagsår, bootycall og bachelor-Judas

10/3/2019
Er det et problem å ha dårlig skjeggvekst? Bør du dra på besøk til crushet når hen BOR med ex-crushet? Er gnagsårsokker yay eller nay, og er det egentlig innafor å bruke sentralstimulerende midler (les: drugs)for å overleve skoledagen? Og hva gjør du når bachelorpartneren din ditcher oppgaven deres i siste liten? Henrik, Jesper og Tone er i studio.

Duration:00:35:49

#33 Forelskelse, språkvansker, ny mobil og oppgaveskriving

9/26/2019
Ida, Jesper og Tone svarer på dine spørsmål i dagens sending! Hvordan få vennene dine til å snakke engelsk når du er på utveksling og ikke kan språket? Er det rettferdig at du får en dyr gave av foreldrene dine når søsteren din ikke får det? Hvordan skrive en oppgave når du er umotivert? Og hva gjør du når du er forelska i en god venn?

Duration:00:40:46

#32 Tidsklemma, herpes, snus og kondom

9/19/2019
Hvordan få venner i utlandet når alle kollegene dine er voksne og etablerte? Hva gjør man med snuslukta i kollektivet? Er det å måtte bruke kondom god nok grunn til å dumpe noen? Og hvordan i all verden har man tid til å leve?? I dagens episode er våre nye medlemmer Henrik og Ida endelig på lufta, og sammen med Tone gir de deg løsningene!

Duration:00:38:44

#31 Multiflørting, fylleangst og forelska i lærer'n

9/12/2019
Hvordan går det egentlig med folk etter vi har prøvd å svare på spørsmålet deres? I dag ser vi tilbake på et av spørsmålene fra forrige semester, og du kan høre hvordan det gikk med studenten som måtte dumpe kjæresten hun hadde fått på utveksling! Og hvor mange kan du forresten flørte med samtidig på tinder? Hva er egentlig fylleangst, og hvor lenge har man det? Er det innafor å ha et ekstra godt øye til læreren sin? Jesper, Madelen og Tone er i studio.

Duration:00:41:07

#30 Mykoplasma, middag, ny klasse og telefonangst

9/5/2019
I dagens episode var Tone live med gjestene Stine og Tony, og sammen lekte de helsesøster, kokker og studieveiledere. Hvordan takler man overgangen fra arbeidsløs til student? Hvilke middager er alltid bra å lage? Hvordan kommer du inn i et nytt klassemiljø, og hvorfor tester ikke alle leger deg for mykoplasma??

Duration:00:37:33