Baklengs inn i Lånekassa-logo

Baklengs inn i Lånekassa

0 Favorites

Baklengs inn i Lånekassa er Radio Novas spørreprogram, eller rådgivningstjeneste om du vil. Her kan studenter som innser at man ikke har livet på stell sende inn sine anonyme spørsmål til andre studenter som liker å tro at de til en viss grad har det.

Baklengs inn i Lånekassa er Radio Novas spørreprogram, eller rådgivningstjeneste om du vil. Her kan studenter som innser at man ikke har livet på stell sende inn sine anonyme spørsmål til andre studenter som liker å tro at de til en viss grad har det.

Location:

Oslo, Norway

Description:

Baklengs inn i Lånekassa er Radio Novas spørreprogram, eller rådgivningstjeneste om du vil. Her kan studenter som innser at man ikke har livet på stell sende inn sine anonyme spørsmål til andre studenter som liker å tro at de til en viss grad har det.

Language:

Norwegian


Episodes

#53 Jodelsending!

3/12/2020
Kari Eiring fra Rushtid joiner Ida og Tone i dagens panel, og sammen løser vi de største problemene av alle: Spørsmål fra Jodel.

Duration:00:32:54

Liveshow på Høyskolen Kristiania 23.01.20

3/7/2020
Tone, Henrik og Ida begir seg ut på nye eventyr, i denne bonuspodden fra Karrieredagene på HK. For hvordan forholder man seg til prengepress i studiegjengen? Hva gjøre man når barndomsvennen blir mer og mer manipulerende, eller når man har rivaliserende venninner? Og hva gjør du når du blir invitert i bryllyp, men pengene ikke strekker til? Vil du kanskje vite hvordan man får seg jobb i radio? Ida, Henrik og Tone besvarer disse, og flere andre problemer etter beste evne. I tillegg fikk de...

Duration:00:44:53

#52 Sokkesex, eks på konsert og sidesprang

3/5/2020
Hva gjør man når du elsker kjæresten, men har fått følelser for noen andre? Skal sokkene være på eller av under akten? Hva gjør man når roomien er redd for at kollektivet skal brenne opp fordi du har tent ett stearinlys? Og bør man dra på konsert når en du har datet også skal dit? Henrik Tone og Ida svarer på ukens spørsmål.

Duration:00:38:44

#51 Slikking, baksnakking, plantevanning og hårtap

2/27/2020
Hvordan får du den nervøse kjæresten til å gå ned på deg for første gang uten å presse ham? Konfronterer man en roomie som baksnakker vennene sine så ofte at det er slitsomt for alle rundt? Må du bidra til å holde plantene i kollektivet i live, og er det innafor å lage regler som omhandler kjærestene til rommiene? Og hva bør du velge når du vil dekke over månen din med lue, men alltid ender opp med kviser i panna? Novafestsjef og Frokost-medlem Lisa Zhuang er dagens gjest, og sammen med...

Duration:00:37:44

#50 Jobbintervju, nudes og mikropenis

2/20/2020
Hvordan slutte å fremstille seg selv som nervøs i ett jobbintervju? Er det lurt å sende nudes til kjæresten? Burde man bruke ca 500kr for å få full tilgang til en podkast, når du kan få en gratis prøveperiode på ett år? Hvordan håndterer du kleinheten etter å hatt "the talk" med fuckbuddien? Og hva gjør du når du er jomfru, har mikropenis og er usikker på hvordan du skal håndtere det? Henrik, Ida og Tone rådgir deg så godt de kan.

Duration:00:38:58

#49 Cheesy Valentine, dirty talk og svar fra "stemor"

2/13/2020
Kan det bli for mye av det gode på Valentine's Day? Hvrdan unngår man å bli "den kjipe vaskedama" i kollektivet? Bør man heller ligge med fremmedspråklige for å ta den kleine brodden av grisepraten? Og hvordan verner man om hjertet sitt på Tinder? I tillegg får vi vite hvordan det gikk med "stemoren" vi hjalp i desember! Ida, Henrik og Tone rådgir etter beste evne.

Duration:00:36:05

#48 Dating, Amsterdam-tur og håpløs forelskelse

2/6/2020
Hvor burde du dra på din neste date? Funker det å dra til Amsterdam med eksen og vennegjengen hans? Hvordan komme over en forelskelse når han har kjæreste? Går det an å spise variert og sunt på lange dager med skole og jobb uten å ha med shitloads med niste? Ida, Henrik og Tone gir deg godt humør og en fin avslutning på uka!

Duration:00:41:49

#47 Forelesningsforstyrrelser, 3 AM texts og deppa roomie

1/30/2020
Hva gjør du når du ikke tør å ta kontakt med en person, når det er tydelig at begge liker hverandre? Hvordan sier du til folk i forelesning om at de skal holde kjeft? Skal du svare en fyr du hadde én one night stand med for et år siden hvis han tekster deg midt på natta? Hvordan håndterer du en depressiv roomie, og er det karakterer eller erfaring som skal sikre deg drømmejobben?

Duration:00:35:52

#46 B-mennesker, oppvaskstvang og optimal karaokepromille

1/23/2020
Sliter du med å komme deg opp om morgenen? Har du roomies som sjelden rydder etter seg? Vi garanterer at du får ideer til løsninger etter å ha hørt denne episoden! Samtidig snakker vi om alt fra karaoke til fordommer mot animé, og får ut frustrasjon når vi lager regler vi skulle ønske vi kunne tvinge alle til å følge.

Duration:00:34:19

#45 Eksen på Tinder og hår i sluket

1/16/2020
Hva gjør man når man matcher med eksen på Tinder, egentlig? Hvorfor fjerner ikke folka i kollektivet hår fra dusjen, og er du alkoholiker om du tar deg en liten dram hver kveld? Hva betyr det når følelsene for kjæresten begynner å svikte, eller følelsene for fuckbuddyen begynner å blomstre?? Ida, Henrik og Tone kickstarter tiåret med heftige diskusjoner!

Duration:00:34:21

#44 Vi rydder i innboksen!

12/12/2019
Det er straks juleferie, og vi avslutter 2010-tallet med å svare på flest mulig av spørsmålene som har hopet seg opp gjennom året! Madelen, Jesper, Ida og Tone takker for året som har gått, og vi takker også Madelen som har sin siste sending i programmet. God jul<3

Duration:00:40:46

#43 Ung "stemor", håndvask og snørr i dusjen

12/5/2019
"Stemor" (21) sliter litt med å godta at han hun dater har et barn fra før, da dette får henne til å føle seg som en Disney-skurk. Trines kollega Ane ligger med Trines roommate, noe som fører til klein stemning på jobb! Ole og Mona har chattet hver dag i over et år uten at det blir noe mer, men samtidig er stemninga på topp når de møtes. I tillegg har vi fått inn spørsmål fra noen som irriterer seg både over snyting i dusjen og dårlig håndvask. Sander er dagens gjest, og sørger for topp...

Duration:00:36:09

#42 First Price, forbruksgjeld og ferie med kjærestepar

11/28/2019
Hvordan få ut aggresjon når du alltid er sint? Hva gjør du når en du har matcha med på Tinder blir sjefen til broren din? Er det problematisk å bare kjøpe First Price? Hvordan betale ned høy kredittkortgjeld? Og hvordan være den eneste single på ferie med et flørtete kjærestepar? Tone og Henrik har fått hjelp av nyhetsredaktør i Radio Nova, Ingar Feiring, med å løse dine problemer.

Duration:00:39:13

#41 Startpakke, trygdesnylting og trist venn

11/21/2019
Hva er den viktigste maten du må handle inn som nyutflyttet student? Hvordan ta opp kontakten med en gammel venn som ikke har det så bra? Kan du si fra til folk som smatter på lesesalen? Er det innafor å tyste på et familiemedlem du mistenker er en trygdesnylter? Og hvordan forteller du kompisen din at problemet hans med kjæresten kanskje ikke er et problem? Henrik, Jesper og Tone er i studio.

Duration:00:37:11

#40 Bursdagsditching, puggetips og kollektiv i oppløsning

11/14/2019
Hvordan får du fyren du liker til å forstå at du også liker gutter når han tror du er hetero? Hvordan kan du spare penger på matvalgene dine? Hvordan kan du få bedre karakterer når pugging er så kjedelig? Er det innafor å ditche bursdagen til en venn? Og hva gjør du med hun fra kollektivet som ikke ville bli med til neste kollektiv med alle de andre, men som nå plutselig angrer når dere har funnet et nytt sted? Julie og Ina fra Nova Noir er gjester, og sammen med Tone løser de dine problemer!

Duration:00:36:16

#39 Skumma Kultur tar over!

11/7/2019
Hva gjør du når sexen til naboene holder deg våken om natta? Hvordan forteller du venninna di at du er forelska i eksen hennes? Hvordan deale med en megairriterende medstudent? Hva gjør du når to i vennegjengen har ligget sammen, og den ene har fortalt det til alle mens den andre tror det er hemmelig? Og hva gjør du når du begynner å få følelser for en kollega NÅR du selv har kjæreste? Det er Novaswap på Radio Nova, og det er Øyvind, Amanda og Vilde fra Skumma Kultur som har dagens sending!

Duration:00:38:29

#38 Påståelig venn, sjekkearenaer og vennskapelig kyssing

10/31/2019
Hvor kan du sjekke opp folk uten Tinder? Er det verdt å droppe ut av drømmestudiet fordi du er ensom? Er det greit å flørte med folk som har kjæreste, og hva om kjæresten din kysser på andre? Hvordan skal man si til en venn at de er umulig å diskutere med? Henrik, Ida og Tone svarer på deres spørsmål.

Duration:00:37:28

#37 Rødvinssøl, irriterende latter, bæsj og seksualpartnere

10/24/2019
Kan man kommentere på partnerens latter? Hvem skal ta ansvar for rødvinsflekkene? Hvor mange sexpartnere er det egentlig greit å ha, og hva gjør man når man ikke tør å bæsje hjemme? Jesper, Ida og Tone løser dine problemer!

Duration:00:37:17

#36 Kollegabrudd, dovask og skitten roomie

10/17/2019
Hvor ofte kan du kreve kontakt med typen i løpet av et døgn? Finnes det en riktig måte å vaske dassen? Hva gjør du når en tidligere fuck-buddy fortsatt er keen, og hvordan si til roomien at hen må holde seg for munnen når hen hoster? Henrik, Madelen og Tone er i studio!

Duration:00:39:39

#35 Rotekopp, ryddekopp, vennskapsbrudd og stresspising

10/10/2019
Hva gjør du når noen du bor med alltid rydder, eller enda verre: ALDRI rydder? Hvordan slår du opp med en venn, hvordan unngår du å stresspise før eksamen, og er det vits i å innlede et forhold som kommer til å være et avstandsforhold flere år fremover? Henrik, Ida og Tone er i studio!

Duration:00:48:30