Kamps doet taakstraf-logo

Kamps doet taakstraf

0 Favorites

In de zomerserie 'Kamps doet taakstraf' ervaart rechtbankverslaggever Ronald Kamps hoe het is om een taakstraf te moeten doen.

In de zomerserie 'Kamps doet taakstraf' ervaart rechtbankverslaggever Ronald Kamps hoe het is om een taakstraf te moeten doen.
More Information

Location:

Netherlands

Description:

In de zomerserie 'Kamps doet taakstraf' ervaart rechtbankverslaggever Ronald Kamps hoe het is om een taakstraf te moeten doen.

Twitter:

@de_Stentor

Language:

Dutch

Contact:

020 562 9111


Episodes

S1E8: Het finale oordeel van de reclassering

9/3/2019
More
Hoe heeft Ronald Kamps zijn zeven taakstraffen verricht? Hij vraagt de reclassering om het finale oordeel. Support the show.

Duration:00:08:12

S1E7: 'Ik wil er wel duizend zoals Leon'

8/29/2019
More
Buiten bij arbeidscentrum Vakmensen in Zwolle, vlakbij de fietsenstalling, staat een reus van een kerel te roken. Hij draagt een wit T-shirt met daaronder een grijze joggingbroek. Uit de linkerzak steekt een duimstok, de contouren van een rolmaat. Wanneer ik naar locatiemanager Bernard van Gelder vraag, stuurt de man mij naar binnen. Ik volg de vinger, inclusief het buiginkje in de top. Op het kantoortje krijg ik te horen dat mijn collega voor die dag, Leon, nog buiten staat. Support the...

Duration:00:07:44

S1E6: De geur van gevulde luiers. Bij Circulus in Deventer

8/26/2019
More
Wanneer je bij afvalverwerker Circulus-Berkel in Deventer arriveert, loop je als vanzelf tegen een zurige, prikkelende lucht aan. Het is de geur van restjes DubbelFrisss vermengd met bruine bananenschillen afgetopt met yoghurt die zwaar over de datum is. Een vleugje volle luier voor de kenner. Afval. Support the show.

Duration:00:06:58

S1E5: Taakstraf bij kringloop Foenix in Apeldoorn: ‘Ach, het is hier wel gezellig’

8/15/2019
More
Taakstraffers, bij kringloop Foenix in Apeldoorn hebben ze er ruime ervaring mee. Tientallen mensen helpen er jaarlijks bij het in ontvangst nemen van goederen. Rechtbankjournalist Ronald Kamps ging er kijken voor deze serie over werkstraffen. Support the show.

Duration:00:06:25

S1E4: ‘Je zit hier bij de commando’s van de reclassering’

8/13/2019
More
De grootste werkstraf zit ’m vandaag in de wekker. Hij loopt vroeg af. Ik moet mij om kwart over zeven deze ochtend melden in Apeldoorn. Dicht bij het station word ik straks opgepikt door het witte busje van de reclassering. Vijf man zitten al klaar. ,,Waar is Leroy?” vraagt werkmeester Joop wanneer hij uit het busje stapt en de koppen telt. Niemand heeft een idee. Support the show.

Duration:00:04:59

S1E3: 'Ik weet eigenlijk niet eens wat onkruid is'

8/13/2019
More
Co Schaftenaar (61), is buurtbeheerder leefbaarheid van woningcorporatie Uwoon in Harderwijk, probeert er wat van te maken. Al zeker 16 jaar zorgt hij ervoor dat de wijk wordt schoongehouden door mensen met ene werkstraf. Eventjes was dat niet zo en ytoen ging het faliekant mis. ,,En nu wil je natuurlijk weten hoe wij bij de reclassering zijn gekomen”, zegt Co. ,,Vertel”, moedig ik ’m aan. Support the show.

Duration:00:04:52

S1E2: 'Ze probeerden me weleens om te kopen’

8/1/2019
More
Tjibbe (26) is een stoere blonde Fries. Jaren geleden hier ooit verzeild geraakt op de Veluwe en blijven hangen. Naast hem, in de kantine van FC Horst, zit Wim. De rolverdeling is duidelijk: Tjibbe is de klos, Wim is de baas. De koppen zijn zo geteld. Eén, twee. Meer mensen zijn er niet. Deze twee doen samen met mij hun taakstraf bij voetbalclub FC Host in Ermelo. Support the show.

Duration:00:04:52

S1E1: Lastig, zo’n taakstraf? ‘Het is vrij eenvoudig. Zo pakte ik vroeger ook drugs in’

8/1/2019
More
Aan Teun Laurensen, medewerker werkstraffen, heb ik gevraagd of ik mijn eerste werkstraf een beetje verder weg uit mag voeren. ,,Ik ben redelijk bekend in de regio Zwolle, Zutphen en Lelystad. Kan dat?” ,,Jawel”, antwoordt Laurensen, ,,als je de werkstraf maar uitvoert. En je draait voor je eigen reiskosten op. Ja.”. Ik ga aan de slag bij werkplaats de Hulzen. Support the show.

Duration:00:05:29