AMPOLCAST-logo

AMPOLCAST

1 Favorite

Ukentlig podkast fra AmerikanskPolitikk.no. Helene Megaard leder sendingen fra Oslo, mens Are Tågvold Flaten følger 2016-sirkuset i USA. Vi tar for oss ukas viktigste saker, og snakker oss igjennom kandidatenes lange vei til Det hvite hus. #ampolcast - Norges første podkast om amerikansk politikk - er også tilgjengelig i iTunes og i din podkastapp.

Ukentlig podkast fra AmerikanskPolitikk.no. Helene Megaard leder sendingen fra Oslo, mens Are Tågvold Flaten følger 2016-sirkuset i USA. Vi tar for oss ukas viktigste saker, og snakker oss igjennom kandidatenes lange vei til Det hvite hus. #ampolcast - Norges første podkast om amerikansk politikk - er også tilgjengelig i iTunes og i din podkastapp.
More Information

Location:

Oslo, Norway

Description:

Ukentlig podkast fra AmerikanskPolitikk.no. Helene Megaard leder sendingen fra Oslo, mens Are Tågvold Flaten følger 2016-sirkuset i USA. Vi tar for oss ukas viktigste saker, og snakker oss igjennom kandidatenes lange vei til Det hvite hus. #ampolcast - Norges første podkast om amerikansk politikk - er også tilgjengelig i iTunes og i din podkastapp.

Twitter:

@ampolcast

Language:

Norwegian


Episodes

Ep 92: Eirik Løkke, hva har skjedd med GOP?

10/16/2017
More
Eirik Løkke har fulgt amerikansk politikk i en årrekke og nå er han endelig på plass i AMPOLCAST som sesongens første gjest. Hva har skjedd med Det republikanske partiet siden Løkke stod på Det republikanske landsmøtet i 2008, og hva tenker han om hva Trump foretar seg om dagen? Det, samt mye mye mer, i episode 92 av AMPOLCAST. Med AmerikanskPolitikk.nos Henrik Østensen Heldahl og Are Tågvold Flaten, samt Civitas Eirik Løkke. Du kan følge @AMPOLCAST på Instagram, Facebook og Twitter. Og...

Duration: 00:46:46


Ep 91: Stille før stormen

10/10/2017
More
Mens senator Bob Corker advarer om at Donald Trump kan komme til å starte 3. verdenskrig brygger det samtidig opp til borgerkrig innad i Det republikanske partiet. Steve Bannon er på krigsstien, Iran-avtalen står i fare, og vi tar et tilbakeblikk til 1991 og USAs mest kontroversielle høyesterettsnominasjon. Det, samt mye mye mer, i episode 91 av AMPOLCAST. Med AmerikanskPolitikk.nos Henrik Østensen Heldahl, Vårin Alme og Are Tågvold Flaten. Du kan følge @AMPOLCAST på Instagram, Facebook og...

Duration: 00:37:34


Ep 90: Våpendebatt og 2020-drømmer

10/4/2017
More
USA er rystet etter skytemassakren i Las Vegas. Henrik, Vårin og Are diskuterer sjansene for våpenreform, og tar for seg presidentens respons til både skytingen og ikke minst krisen i Puerto Rico. I ukas tilbakeblikk tar de deretter turen til 1990, da Bernard Sanders først ble valgt til Representantenes hus. Klokka skrus så fram til 2020... Det er tidlig, men det er allerede mye å snakke om. Med AmerikanskPolitikk.nos Henrik Østensen Heldahl, Vårin Alme og Are Tågvold Flaten. Du kan følge...

Duration: 00:38:45


Ep 89: Hva skjer?

9/28/2017
More
Henrik, Vårin og Are sparker igang sesong 4 av AMPOLCAST med en aldri så liten What Happened-spesial! De har alle lest Hillary Clintons nye bok og har mye på hjertet etter en lang podkastpause. I episode 89 lanserer de i tillegg et par nye spalter, forteller om det spennende samarbeidet med Moderne Media, og ønsker seg et brettspill fra 1989. Med AmerikanskPolitikk.nos Henrik Østensen Heldahl, Vårin Alme og Are Tågvold Flaten. Du kan følge @AMPOLCAST på Instagram, Facebook og Twitter. Og...

Duration: 00:33:13


Spesial: En prat med Steve Bannon

8/18/2017
More
I starten av august 2011 satt Are Tågvold Flaten på et hotellrom i Ames, Iowa og snakket med Steve Bannon på telefonen. Han tok opp samtalen. Bannon tok senere over Breitbart og deretter Donald Trumps presidentkampanje da den lå nede for telling i august 2016. Steve Bannon ble Trumps kontroversielle sjefsstrateg etter den overraskende valgseieren, men er nå ferdig i Det hvite hus og tilbake i Breitbart News. Hva var det egentlig Bannon så i Sarah Palin, som han senere så i Donald Trump?...

Duration: 00:14:31


Ekstra! Trump går off script etter Charlottesville

8/16/2017
More
Henrik og Are gir sine reaksjoner på hendelsene i Charlottesville, og Donald Trumps absurde pressekonferanse i Trump Tower... Vi diskuterer "both sides," den amerikanske kulturkrigen, og de politiske følgene for presidenten. Med AmerikanskPolitikk.nos Henrik Østensen Heldahl og Are Tågvold Flaten. Produsert av sistnevnte for AmerikanskPolitikk.no.

Duration: 00:25:43


Ep 88: En uke med John Kelly og en prat med Michael Dukakis

8/7/2017
More
I ukas episode av AMPOLCAST tar vi for oss John Kellys første uke som Trumps stabsjef, inkludert den nye innvadringsplanen, håndteringen av Jeff Sessions og Trumps Twitter-bruk. Vi har i tillegg intervjuet Michael Dukakis (!) i anledning ukas tilbakeblikk til 1988, og Vårin Alme gjør comeback for å snakke om demokratenes nye slagord. Med AmerikanskPolitikk.nos Henrik Østensen Heldahl, Vårin Alme og Are Tågvold Flaten. Produsert av sistnevnte for AmerikanskPolitikk.no.

Duration: 00:31:41


Ekstra! "A great week at the White House!"

7/31/2017
More
Spicer, Priebus og Scaramucci er ute - for en uke! Hva skjer? Med AmerikanskPolitikk.nos Henrik Østensen Heldahl og Are Tågvold Flaten. Produsert av sistnevnte for AmerikanskPolitikk.no.

Duration: 00:19:18


Ep 87: Et halvt år med president Trump

7/19/2017
More
Donald Trump har sittet som president i et halvt år og meningsmålingene er ikke lystig lesning for nr. 45 om dagen. Vi ser tilbake på Trumps første seks måneder som president, oppdaterer deg på siste nytt om helsereformen og Russland-saken, og runder av med en artig sommersak. Med AmerikanskPolitikk.nos Henrik Østensen Heldahl og Are Tågvold Flaten. Produsert av sistnevnte for AmerikanskPolitikk.no.

Duration: 00:34:10


Ekstra! E-postene til Donald Trump Jr.

7/11/2017
More
Den 9. juni 2016 møtte Donald Trump Jr., Paul Manafort og Jared Kushner en russisk advokat som kom med lovnader om en Clinton-drittpakke som ble omtalt som en del av russernes forsøk på å fremme farens presidentkandidatur. E-postene som ledet opp til møtet er nå publisert og vi har mye å snakke om... Med AmerikanskPolitikk.nos Henrik Østensen Heldahl og Are Tågvold Flaten. Produsert av sistnevte for AmerikanskPolitikk.no.

Duration: 00:18:23


Ep 86: Da Trump møtte Putin

7/10/2017
More
​I ukas AMPOLCAST snakker vi om Donald Trumps Europa-tur, inkludert Warszawa-talen og G20-toppmøtet i Hamburg. Vi tar også for oss Trumps møte med Vladimir Putin, så vel som New York Times-saken om et problematisk møte mellom Donald Trump jr. og en Kreml-assosiert russisk advokat. Med AmerikanskPolitikk.nos Henrik Østensen Heldahl og Are Tågvold Flaten. Produsert av sistnevnte for AmerikanskPolitikk.no.

Duration: 00:35:50


Ep 85: Trumps TwitterMania

7/2/2017
More
Hvordan går det egentlig med republikanernes Obamacare-alternativ, og hva er greia med Donald Trumps siste Twitter rant? Vi tar for oss Trumps krig mot CNN og Morning Joe, og skrur klokka tilbake til 1985, da Donald Trump ble intervjuet på 60 Minutes for første gang... Med AmerikanskPolitikk.nos Henrik Østensen Heldahl og Are Tågvold Flaten. Produsert av sistnevnte for AmerikanskPolitikk.no.

Duration: 00:31:10


Ep 84: Trøbbel for Trumpcare, men nå starter hestehandelen

6/26/2017
More
Congressional Budget Office (CBO) er ute med sin gjennomgang av republikanerens oppdaterte helsereformpakke. Mitch McConnells hestehandel for å sikre stemmene fra 49 partifeller går dermed inn i en avgjørende fase. Vi tar i tillegg for oss Washingtons Posts lange artikkel om Obama-administrasjonens svar på Russlands innblanding i fjorårets presidentvalg, så vel som Trumps Twitter-tirader om Obamas håndtering av Putin og hackingen. I ukas tilbakeblikk skrur vi tiden tilbake til 1984 og...

Duration: 00:46:13


Ekstra! James Comey-høringen

6/8/2017
More
James Comey har vitnet i Senatets etterretningskomité og vi byr på første Ekstra-utgave av AMPOLCAST, med egen introlåt og det hele. Vi diskuterer den tidligere FBI-direktørens vitnemål, spiller av noen av høydepunktene fra høringen, og snakker om veien videre for etterforskningen. Med AmerikanskPolitikk.nos Henrik Østensen Heldahl og Are Tågvold Flaten. Produsert av sistnevnte for AmerikanskPolitikk.no.

Duration: 00:38:33


Ep 83: Pittsburgh, ikke Paris

6/4/2017
More
Donald Trump har trukket USA ut av Paris-avtalen og London er nok en gang rammet av terror. Med AmerikanskPolitikk.nos Henrik Østensen Heldahl og Are Tågvold Flaten. Produsert av sistnevnte.

Duration: 00:30:55


Spoilercast: House of Cards sesong 5!

6/1/2017
More
Spoiler alert! Sesong 5 av House of Cards ligger på Netflix og vi byr på en spesialutgave av AMPOLCAST. Overgår virkeligheten i Trumps Amerika virkelig fantasien i House of Cards-universet? Er det fortsatt underholdende? Vi tar for oss disse og mange andre spørsmål, og snakker oss i tillegg gjennom alle de store hendelsene i den nye sesongen. Med AmerikanskPolitikk.nos Henrik Østensen Heldahl og Are Tågvold Flaten. Produsert av sistnevnte.

Duration: 00:52:16


Ep 82: Trump er tilbake i Washington. Go to the mattresses!

5/29/2017
More
Russland-saken har rullet videre mens Donald Trump har vært i utlandet. Nå som han er tilbake er det bare å feste setebeltene. I episode 82 av AMPOLCAST snakker oss igjennom uka som har gått og får tid til både slaget i Montana, NATO-toppmøtet i Brussel, den nye dokumentaren om Steve Bannon, CBOs AHCA-dom og et historisk tilbakeblikk til 1982. Med AmerikanskPolitikk.nos Henrik Østensen Heldahl, Vårin Alme og Are Tågvold Flaten. Produsert av sistnevnte for AmerikanskPolitikk.no.

Duration: 00:34:26


Ep 81: Wow. To uker føles som en evighet

5/23/2017
More
De to siste ukene føles ut som en evighet, og det hele startet med sparkingen av FBI-direktør James Comey. Det er også der vi starter ukas episode. Siden den tid har det kommet nesten daglige scoops og alt skandale-snakket har nå glidd over i riksrettdiskusjoner. Hva skjer, og hva stikker seg ut nå vi ser tilbake på de to siste ukene? Vi snakker i tillegg om Trumps første utenlandstur og om uka som ligger foran oss. Med AmerikanskPolitikk.nos Henrik Østensen Heldahl, Vårin Alme og Are...

Duration: 00:44:58


Ep 80: AHCA gjennom Huset og Hillary Clinton er tilbake

5/9/2017
More
Hvordan fikk republikanerne Obamacare-"erstatningen" gjennom Representantenes hus, og hva gjør Senatet med saken? Hvor mye hadde egentlig Comey-brevet å si for valgutfallet i fjor, og hvorfor snakker Hillary Clinton fortsatt om det? Og hva er egentlig status i etterforskningen av russernes innblanding i 2016-valgkampen? Med AmerikanskPolitikk.nos Henrik Østensen Heldahl, Vårin Alme og Are Tågvold Flaten. Produsert av sistnevnte for AmerikanskPolitikk.no.

Duration: 00:49:39


Ep 79: Trump i 100 dager

5/2/2017
More
Donald Trump har sittet som president i mer enn 100 dager. Hvordan klarte han seg, og hvor går veien videre? Med AmerikanskPolitikk.nos Henrik Østensen Heldahl, Vårin Alme og Are Tågvold Flaten. Produsert av sistnevnte for AmerikanskPolitikk.no.

Duration: 00:37:07

See More