Achter de Baseline-logo

Achter de Baseline

Sports & Recreation Podcasts >

Tennispodcast van Abe Kuijl (Eurosport | FOX Sports | TENNiS Magazine) en David Avakian (TENNiS Magazine) met opinie, interviews, analyses en meer leuks.

Tennispodcast van Abe Kuijl (Eurosport | FOX Sports | TENNiS Magazine) en David Avakian (TENNiS Magazine) met opinie, interviews, analyses en meer leuks.
More Information

Location:

Netherlands

Description:

Tennispodcast van Abe Kuijl (Eurosport | FOX Sports | TENNiS Magazine) en David Avakian (TENNiS Magazine) met opinie, interviews, analyses en meer leuks.

Language:

Dutch


Episodes

AdB #49: Dagboeken uit Londen en Den Haag

7/25/2017
More
Abe en David zijn voor het eerst sinds Rosmalen weer samengekomen voor een résumé van Wimbledon, én het challengertoernooi van Scheveningen. David is zelf druk werkzaam geweest bij beide toernooien en vertelt leuke anekdotes. Natuurlijk worden ook de resultaten op de baan belicht.

Duration:00:52:26

AdB #48: Twee weken op de All England Club

7/14/2017
More
AdB #48: Twee weken op de All England Club by Abe Kuijl & David Avakian

Duration:01:13:56

AdB #47: Gras op het (a)netvlies

6/16/2017
More
Abe en David zijn deze week bij het Ricoh Open in Rosmalen werkzaam. Voor het maken van het dagjournaal bij het toernooi spreken zij dagelijks met deelnemers. Een paar anekdotes komen er terug in deze podcast, zoals een plezierige kennismaking met vrouwentalent in opkomst Anett Kontaveit. Verder volgt een bredere vooruitblik op het grasseizoen.

Duration:00:41:16

AdB #46: La Décima voltooid

6/13/2017
More
David en Abe blikken bij hun hereniging in Rosmalen terug op de ontknoping van Roland Garros. Daarbij vertelt David over zijn eigen ervaringen van (bijna) twee weken in Parijs.

Duration:00:45:42

AdB #45: Het boek Djokovic

6/10/2017
More
In deze laatste podcast vanaf Roland Garros spreekt David met een volgende gastspreker over de neerwaartse spiraal waarin Novak Djokovic zit. De Franse journaliste Carole Bouchard schreef het boek 'The Quest', naar aanleiding van de eindzege van Djokovic in Parijs in 2016, en zij geeft haar visie op de huidige ontwikkelingen omtrent de Serviër.

Duration:00:27:55

AdB #44: In Parijs met de ‘podcast kings’

6/8/2017
More
De internationale tocht van David houdt niet op in Parijs. In deze aflevering is het huidige toernooi op Roland Garros het gespreksonderwerp. Daarvoor werden WTA Insider Courtney Nguyen en Ben Rothenberg van de New York Times gestrikt. Met de gerespecteerde collega's uit de Verenigde Staten, die samen de populaire tennis podcast 'No Challenges Remaining' maken, blikt David terug en vooruit op de gebeurtenissen bij het tweede Grand Slamtoernooi van het jaar. De ‘tank’ van Novak Djokovic, de...

Duration:00:49:46

AdB #42: Sluiter over werken aan Kiki

6/2/2017
More
Raemon Sluiter praat na de uitschakeling van Kiki Bertens op Roland Garros met David tot in detail over de ontwikkeling van de Nederlandse nummer één. Hoe staat Bertens er volgens de coach voor? Wat moet er in de nabije toekomst gaan gebeuren? Over deze kernthema's wordt uitgebreid gesproken.

Duration:00:29:40

AdB #41: De quote van Haase en ‘Nederlander in Amerika’ Peter Lucassen

6/1/2017
More
AdB #41: De quote van Haase en ‘Nederlander in Amerika’ Peter Lucassen by Abe Kuijl & David Avakian

Duration:00:19:48

AdB #40: Kan Kiki Bertens triomferen op Roland Garros?

5/28/2017
More
David en Abe analyseren de speelschema's op Roland Garros. Natuurlijk gaat het daarbij ook over de vraag: Wat kan Kiki Bertens een jaar na het bereiken van de halve finales in Parijs. Volgens onze heren zit er behoorlijk wat in het vat...

Duration:00:48:34

AdB #39: Alles op een gravelhoop

5/25/2017
More
Een paar weken aan graveltoernooien en nieuwsfeiten passeren in rap tempo de revue in deze samenvattende podcast van David en Abe, met Roland Garros aan de horizon.

Duration:00:31:51

AdB #38: Maria en La Décima

5/3/2017
More
David en Abe hebben de comeback van Maria Sharapova van dichtbij gevolgd. David was aanwezig in Stuttgart en Abe verzorgde het commentaar bij haar terugkeer op FOX Sports. Sharapova vertelt in deze aflevering zelf waarom ze goed moet nadenken over de vraag die David haar stelt. Verder komt natuurlijk ook het gravelsucces van Rafael Nadal aan bod.

Duration:00:33:30

AdB #37: Lang leve de renaissance

4/4/2017
More
Het houdt maar niet op. De renaissance van Roger Federer... en in mindere mate Rafael Nadal. David en Abe nemen het Masters 1000-toernooi van Miami door, met natuurlijk vooral aandacht voor 'Fedal'.

Duration:00:45:49

AdB #36: Federer en Nadal wederom op ramkoers in Miami?

3/24/2017
More
Krijgen we een nieuwe Federer-Nadal in Miami? Gaat Abe’s seizoenstip Garbiñe Muguruza eindelijk eens wat laten zien? Hoe is het met de parate kennis van David gesteld? Luister en sla op hoe belabberd de voorspellingen van onze heren nu weer zullen uitpakken.

Duration:00:35:05

AdB #35: Is Federer beter dan ooit?

3/20/2017
More
Het toernooi van Indian Wells werd weer een breed bejubelde zegetocht voor Roger Federer. David en Abe gaan uitgebreid in op de prestaties van de Zwitser, en trekken daarbij ook de vergelijking met zijn vroegere succesjaren. Daarnaast worden de overige hoogtepunten uit het mannen- en vrouwentoernooi besproken.

Duration:00:48:48

AdB #34: 'Sterkste kwart uit de tennisgeschiedenis'

3/11/2017
More
Aan evenredige gewichtsverdeling is niet gedaan bij de loting in Indian Wells. David en Abe bespreken de schema's en discussiëren ook over de grote opspelende nieuwsthema's betreffende de comeback van Maria Sharapova en de stevige hervormingen van de Davis Cup.

Duration:00:37:39

AdB #33: Hoopgevende Haase - Dolende Djokovic - Super Sam - Einde februarigravel?

3/7/2017
More
In aflevering 33 gaan Abe en David van het mooie succes van Robin Haase naar de merkwaardige nederlaag van Roger Federer. Van een onvergetelijke tiebreak naar de ongehoorde week van Sam Querrey. En van Dubai naar Acapulco naar Kuala Lumpur, waar Lesley Kerkhove voor een andere mooie Nederlandse prestatie zorgde. Bovendien wordt er gediscussieerd over de stand van zaken omtrent Novak Djokovic en het opzienbarende nieuws dat de graveltoernooien in Zuid-Amerika wel eens kunnen verdwijnen....

Duration:00:49:02

AdB #31: Rotterdam uit

2/20/2017
More
Een mooie editie van het ABN AMRO WTT is geëindigd met een populaire winnaar. Jo-Wilfried Tsonga klopte David Goffin in een goede eindstrijd in Rotterdam. Onze eigen David was natuurlijk aanwezig bij het finaleduel en de persconferentie van de Fransman. In deze laatste podcast vanuit Ahoy komt de charismatische Tsonga uitgebreid aan het woord, evenals een tevreden Richard Krajicek. Ondanks de teleurstellende terugtrekkingen van de grote sterren, is het evenement volgens de...

Duration:00:12:30

AdB #30: Ballen verstand

2/18/2017
More
David heeft bij het ABN AMRO WTT interessante gedachten van spelers opgevangen (en ontlokt). Robin Haase komt aan het woord naar aanleiding van zijn nipte nederlaag tegen David Goffin in de tweede ronde. Ook de Belg blikt terug op dat duel. Verder is een discussie losgebarsten omtrent de verschillende ballen die gebruikt worden op de tour. Alexander Zverev, Dominic Thiem en Tomas Berdych is te beluisteren in deze aflevering. Ook Abe komt nog aan het woord. Hij vertelt over zijn week als...

Duration:00:21:46

AdB #29: Rotterdam résumé

2/16/2017
More
David levert een nieuwe podcast af vanuit Ahoy, met daarin grappige quotes van Grigor Dimitrov over zijn legendarische halve finale tegen Rafael Nadal in Melbourne. Ook nummer één van de plaatsingslijst Marin Cilic komt aan het woord, over zijn mindere vorm van de laatste tijd. Abe geeft nog zijn mening over het Fed Cupduel van Nederland in Minsk.

Duration:00:32:14

AdB #28: Fed Cup deceptie, Ahoy receptie

2/14/2017
More
Vanuit Ahoy blikt David kritisch terug met TENNiS Magazine hoofdredacteur Steffan Kok op het teleurstellende Fed Cupweekend van Nederland in Minsk. Verder praat het duo over de winst van Robin Haase in Rotterdam en komt Haase zelf uitgebreid aan het woord. Tijdens zijn persconferentie vertelt hij onder meer bijzondere dingen over de kwaliteit van de tenniscoaches in het internationale circuit.

Duration:00:25:47

See More