Try Premium for 30 days

Live games for all NFL, MLB, NBA, & NHL teams
Unlimited Audiobooks
Commercial-Free Music
No Display Ads
Ben van der Burg-logo

Ben van der Burg

0 Favorites

IT-ondernemer en oud-topschaatser Ben van der Burg richt zijn kritische blik op de toekomst en verrast met prikkelende observaties.

IT-ondernemer en oud-topschaatser Ben van der Burg richt zijn kritische blik op de toekomst en verrast met prikkelende observaties.
More Information

Location:

Netherlands

Genres:

Podcasts

Description:

IT-ondernemer en oud-topschaatser Ben van der Burg richt zijn kritische blik op de toekomst en verrast met prikkelende observaties.

Language:

Dutch


Episodes

Fake fitnessmodellen

11/17/2017
More
De Israëlisch-Duitse komiek Shahak Shapira infiltreerde dit jaar in 31 extreemrechtse Facebookgroepen. De groepen werden oorspronkelijk door twee leden van de Alternative für Deutschland in het leven geroepen. Ze maakten nep-accounts aan met fotos van Russische fitnessmodellen. Dan krijg je snel vrienden.

Duration: 00:02:52


De paus heeft het mis

11/9/2017
More
Hebben jullie de paus afgelopen week horen spreken op het Sint-Pietersplein in Rome? Ik word er moedeloos van als ik hier op het plein of in de basiliek een mis opdraag en zoveel mobiele telefoons boven de hoofden zie uitsteken', zei paus Franciscus.

Duration: 00:02:30


Gewoon is gewoon te gewoon

11/3/2017
More
Soms vraag je je af, terwijl je s avonds laat door het donkere bos wandelt en de volle maan het pad verlicht: waarom denken mensen dat de wereld maakbaar is. Waarschijnlijk popte die gedachte bij me op vanwege een artikel dat ik eerder die avond las op HBR.org.

Duration: 00:02:27


Breien in een Uber

10/26/2017
More
William Lee voltooide in 1583 zijn studie aan de universiteit van Cambridge. Hij werd priester in het plaatsje Calverton. Koningin Elisabeth I had het volk kort daarvoor opgedragen dat iedereen een gebreide muts moest dragen.

Duration: 00:02:32


Ben van der Burg

10/20/2017
More
Ik denk regelmatig terug aan de aflevering 'Nosedive' van de serie 'Blackmirror' op Netflix. Mensen raten elkaar bij iedere interactie. Je bestelt koffie. Je beoordeelt direct de barista en de barista beoordeelt jou. Je post vervolgens hoe mooi het koekje naast je koffie ligt en je hoopt op vele likes. Vooral de likes van mensen met veel aanzien doen je persoonlijke score stijgen.

Duration: 00:02:23


Ben van der Burg

10/12/2017
More
Ik zocht iets extreems in het regeerakkoord. Een ambitieus doel. Een doel dat met gezond verstand niet haalbaar zou kunnen zijn, maar waarop we wel vertrouwen dat het voor ons bereikbaar is in de toekomst.

Duration: 00:02:49


Ben van der Burg

10/5/2017
More
Na de schietpartij in Las Vegas waarbij 59 doden vielen, kwam het nieuws naar buiten dat de schutter Stephan Paddock een Democraat was die tegen Donald Trump ageerde. Het nieuws startte in de donkere krochten van het internet. Het algoritme van Google en Facebook werd ingenieus gemanipuleerd waardoor het nieuws snel in de mainstream media belandde. Het bericht bleek nep.

Duration: 00:02:46


Ben van der Burg

9/28/2017
More
Je rijdt in een auto. Aan de ene kant van het zebrapad lopen twee criminelen en een oudere man. Verder op het zebrapad loopt een jonge beeldschone vrouw. Je kunt niet meer remmen. Of je rijdt de criminelen en de oudere man dood of de jonge beeldschone vrouw. Wat doe je?

Duration: 00:02:30


Ben van der Burg

9/21/2017
More
Je zult in een familie vertoeven waar je al je bezigheden in geld uitdrukt. 'Schat wil je een kop koffie voor me zetten?' 'Natuurlijk, ik maak een dubbele espresso van Nespresso. Dat is twee keer 35 cent, wat elektriciteit en water.'

Duration: 00:02:39


Ben van der Burg

9/14/2017
More
Mijn allereerste mobiele telefoon was een Sony CM-DX1000. Ik betaalde er in 1996 1.379 gulden voor met een abonnement van 35 gulden per maand voor een tweejarig contract. Ik vergeet dat nooit meer, omdat ik het belachelijk veel vond. Voor de jonkies onder ons: 1.379 gulden 21 jaar geleden is meer dan 1.379 euro nu. Economen zullen dat gretig tegenspreken. Ze zullen met inflatiecijfertjes en de euro/gulden omrekenfactor aantonen dat onze koopkracht nauwelijks veranderd is de afgelopen...

Duration: 00:02:58


Log eens in!

9/7/2017
More
De Ombudsman is boos. Ze hebben een klacht ontvangen van de 35-jarige Koen. Koen activeerde een paar jaar geleden zijn Mijn Overheid-account. Hij keek vervolgens nooit meer in zijn berichtenbox.

Duration: 00:02:56


Reuring in retailland

9/1/2017
More
Amazon verlaagde de prijzen van Wholefoods en de beurskoersen van Ahold Delhaize en Walmart stonden direct lager. Google kondigde een samenwerking met Walmart aan om niet achter te blijven bij Amazon. In dat grote geweld deed ook supermarktketen Jumbo een duit in het zakje. Jumbo is voornemens een Tech Campus bouwen bij het hoofdkantoor in Veghel. Ik las veelbelovende teksten. Uit de NRC: het bedrijf neemt tweehonderd nieuwe 'digitale toptalenten' aan. Die gaan zich volledig toeleggen op...

Duration: 00:02:50


Het vlees is zwak, de geest gewillig

8/24/2017
More
Men maakt honderden fotos en plaatst de mooiste op Instagram, met filter; de werkelijkheid dient te worden opgeleukt. Men beantwoordt gretig de honderden appjes van vrienden, kennissen, familie en collegas. Contact tussen mensen vindt in de smartphone plaats.

Duration: 00:02:47


Alleen nog scharrelkip bij Albert Heijn

8/17/2017
More
Afgelopen weken zag ik al die eieren die vernietigd werden en verschillende varkensstallen in rook opgaan. Ik bekeek de documentaires What the Health en Forks over Knives op Netflix en toen wist ik het zeker: de voedselindustrie is zieker dan we onszelf wijs maken. De boodschap in de documentaires: dierlijk eiwit is ongezond; word veganist.

Duration: 00:02:47


Een seksloze, eenzame toekomst

8/11/2017
More
In de categorie vroeger was alles beter las ik afgelopen week een artikel in The Atlantic over het drama wat er met de jeugd van tegenwoordig gebeurt sinds de invoering van de iPhone in 2007.

Duration: 00:02:45


'Het komende seizoen krijgen de meiden voorrang'

8/3/2017
More
Kijkend naar het vrouwenvoetbal schoot de UFC-case in mijn gedachte. De Ultimate Fighting Championships, waarbij zowel mannen en vrouwen in de ring vechten.

Duration: 00:02:54


'Koop een ongevallen-overlijdensrisicoverzekering'

7/27/2017
More
Ik kreeg afgelopen week een telefoontje van mijn zorgverzekeraar. Een vriendelijke dame met een zalvende stem vertelde me dat ze blij was me de mogelijkheid te bieden mee te doen aan een nieuwe verzekering die aan hun portfolio was toegevoegd: de ongevallen-overlijdensrisicoverzekering.

Duration: 00:02:39


'Superturbo special deal, boek nu!'

7/20/2017
More
In rode letters lees ik: Bijna weg! Snel! 2 over voor 843. 6 personen hebben deze accommodatie in de afgelopen 48 uur geboekt. In groene letters: Laatste boeking: 3 uur geleden. Een lang weekend naar Rome brengt me bij Expedia.nl. Booking.com is geen haar beter. Erg gewild! Super deal van de dag. Natuurlijk jokken Expedia en Booking met de teksten op hun sites. Ze bieden geen superdeal van de dag en die ene specifieke kamer is helemaal niet gewild. Booking.com krijgt de meeste commissie...

Duration: 00:02:51


‘Arbeit Uber Alles’

7/6/2017
More
Zo ontstond de discussie over een programmeur die zich schuldig voelde omdat hij zijn baan geautomatiseerd had. Hij werkte al 18 maanden vanuit huis bij dezelfde werkgever. Het kostte hem een jaar om uit te vinden hoe hij zichzelf overbodig kon maken. Nu had hij nog maar twee uur per week nodig om net te doen alsof hij 40 uur werkte. De rest van zijn tijd verzorgde hij zijn zoontje. Hij voegde zelfs opzettelijke fouten toe aan zijn programmatuur om zijn oplossing op mensenwerk te laten...

Duration: 00:02:37


Het wachtwoord van een aap

6/29/2017
More
Een verslaggeefster vraagt een meisje op straat haar wachtwoord te onthullen. Ze lacht en zegt dat ze dat niet gaat vertellen. Na een vraag hoe ze haar wachtwoord opbouwt, antwoordt ze: 'Mijn hond en het jaar dat ik mijn diploma haalde.' 'O, leuk je hebt een hond, wat voor soort is het?' Het meisje vertelt enthousiast over haar Silky Terrier. Na wat onnozele vragen over het dier, komt de prangende vraag: 'wat is zijn naam?'

Duration: 00:02:35

See More