Bernard Hammelburg-logo

Bernard Hammelburg

31 Favorites

Buitenlandcommentator Bernard Hammelburg gaat in op zaken van wereldbelang en plaatst de internationale politiek in context.

Buitenlandcommentator Bernard Hammelburg gaat in op zaken van wereldbelang en plaatst de internationale politiek in context.
More Information

Location:

Amsterdam, Netherlands

Description:

Buitenlandcommentator Bernard Hammelburg gaat in op zaken van wereldbelang en plaatst de internationale politiek in context.

Language:

Dutch


Episodes

Leven na Angela

11/21/2017
More
Wat het meest verwonderlijke is na de mislukte Duitse kabinetsformatie is de verslagenheid die als een novemberdepressie door Europa trekt. Impasse, drama voor de EU, gevaar voor de stabiliteit. Alom Apocalyptisch gesomber. Zou er geen leven zijn na Angela?

Duration: 00:02:29


Malloten

11/14/2017
More
Rare club, hoor, die ASEAN, de Associatie van Zuidoost-Aziatische Naties, een vrijblijvende vereniging van landen die rondom de Grote Oceaan liggen. Ze kregen een hoop aandacht, door hun nogal mallotige jaarvergadering, en natuurlijk door de vertegenwoordiger van de Verenigde Staten van Amerika, Donald Trump.

Duration: 00:02:27


Leve Trump!

11/7/2017
More
Vandaag precies een jaar geleden koos het Amerikaanse volk Donald Trump tot president. Dat gaf een hoop commotie en veel media gingen openlijk in de rouw. Maar laten we eerlijk wezen: voor ons, het journaille, zijn het gouden tijden.

Duration: 00:02:26


Trump-feuilleton

10/31/2017
More
Je kunt het Trump-feuilleton spannend vinden, of vermakelijk, of schadelijk, of een storm in een glas water. Maar één ding staat vast: Ruslandgate zal Trump de komende jaren blijven achtervolgen, en de geschiedenis leert dat presidenten in het nauw zich vaak richten op het buitenland.

Duration: 00:02:24


Belgenmop

10/24/2017
More
Vroeger had je een hoop voorstanders van de Verenigde Staten van Europa. Nu past het laatste groepje federalisten in een bezemkast.

Duration: 00:02:24


Bernard Hammelburg

10/17/2017
More
Halbe Zijlstra wordt dan wel genoemd als nieuwe minister van Buitenlandse Zaken, maar totdat hij bij de koning op het bordes staat, draait Bert Koenders aan de knoppen. In zijn allerlaatste dagen als bewindsman haalde hij nog de internationale media met een pleidooi om de nucleaire overeenkomst met Iran overeind te houden.

Duration: 00:02:37


Bernard Hammelburg

10/10/2017
More
Elke keer als in Amerika een burger een stelletje andere burgers overhoop schiet, barst er een discussie los over het recht op wapenbezit. En elke keer wordt dan de suggestie gewekt dat het de moorddadige Republikeinen zijn die deze gruwelijke misstand in stand houden, ondanks heldhaftig verzet van de Democraten. Het is je reinste flauwekul.

Duration: 00:02:11


Bernard Hammelburg

10/3/2017
More
Als bij verkiezingen één partij met negentig procent van de stemmen wint, dan weet je dat er iets mis is.

Duration: 00:02:22


Bernard Hammelburg

9/19/2017
More
Aung San Suu Kyi is jarenlang aanbeden als toonbeeld van moed en rechtvaardigheid, een soort Aziatische Jeanne dArc. Als politiek gevangene hield ze haar rug recht tegen de meedogenloze junta die Myanmar in de wurggreep hield. De junta boog, zij zegevierde. Wat valt zij door de mand!

Duration: 00:02:25


Bernard Hammelburg

9/13/2017
More
Orkaan Irma heeft weer eens laten zien wat voor een onding het Statuut voor het Koninkrijk is. Terwijl zeventig procent van Sint-Maarten werd verwoest, vielen bewindslieden en legerwoordvoerders over elkaar heen om begrijpelijke paniek over de chaos op het eiland te pareren met een dooddoener: we helpen wel, maar het is een onafhankelijk land binnen het Koninkrijk.

Duration: 00:02:16


Bernard Hammelburg

9/5/2017
More
Ik zal het maar eerlijk bekennen: ik ben helemaal weg van Ri Chun-hee. Die stem, die vreugde, die passie, dat stralende gezicht, die roze hanbok en die imposante zwarte band. Wat een vrouw! Nooit van gehoord? Toch wel, want ze is wereldberoemd.

Duration: 00:02:23


Bernard Hammelburg

9/2/2017
More
Emmanuel Macron is in alle opzichten een fenomeen. Hij won met fenomenale meerderheid de presidentsverkiezingen, met een nieuwe politieke partij die op fenomenale wijze een meerderheid haalde, en zag vervolgens zijn populariteit met fenomenale snelheid kelderen. Het Franse wonderkind heeft nu al alle records gebroken.

Duration: 00:06:21


Paracetamol

8/29/2017
More
Hoe straft Donald Trump het om zeep helpen van de democratie in Venezuela? Met sancties. Wat doet Europa tegen de Russische inlijving van de Krim? Sancties. Sancties en boycot - je stilt er de pijn van de verontwaardiging mee. Een soort paracetamol voor geopolitieke kwetsuren. Maar werkt het?

Duration: 00:02:26


Moet Nederland langer in Afghanistan blijven?

8/24/2017
More
Tegen zijn zin in heeft de Amerikaanse president Donald Trump besloten om meer soldaten naar Afghanistan te sturen. Wat betekent dit voor de Nederlandse inzet in het land?

Duration: 00:48:56


Terug naar Afghanistan?

7/20/2017
More
De NAVO wil extra soldaten sturen naar Afghanistan om de opkomende Taliban te verslaan. Moet Nederland deelnemen aan een nieuwe missie in een oorlog die al zestien jaar duurt?

Duration: 00:47:05


Het nieuwe Turkije?

7/13/2017
More
De Turken maken zich klaar voor een heroïsche herdenking van de mislukte couppoging een jaar geleden. Voor president Erdogan een uitgelezen kans om zijn macht te tonen. Toch begint de oppositie zich te roeren vanwege zijn genomen maatregelen. Welke kant gaat Turkije op?

Duration: 00:47:22


From Poland with love

7/6/2017
More
Met zijn bezoek aan Polen laat de Amerikaanse president Trump zien met welke Europese landen hij het liefst zaken wil doen. Maar het bezoek kan ook grote gevolgen hebben voor de NAVO opbouw in Oost Europa. Trump wil een betere relatie met Rusland, zal hij vasthouden aan de versterkingen in de regio?

Duration: 00:49:29


Gekwetter

7/4/2017
More
Hoe komt het toch dat twitter zoveel invloed heeft, terwijl de meeste mensen helemaal geen twitter hebben? Heel simpel: omdat de media nieuwssites, kranten, radio en TV die tweets klakkeloos overnemen, met als argument: tja, dat is nu eenmaal de enige manier waarop Geert Wilders, of Justin Bieber, of Donald Trump communiceert. Een bewijs van journalistiek onvermogen, zou je kunnen zeggen.

Duration: 00:02:28


Vluchtelingen of Migranten?

6/29/2017
More
In vier dagen tijd kwamen er 10.000 bootvluchtelingen aan in Italië. Het land waarschuwt dat het de instroom van mensen niet aan kan. In onze formatie gaat het over migratiedeals en opvang in de regio. Maar hoe dan precies en wat als er geen deal komt?

Duration: 00:46:28


Smeergeld

6/27/2017
More
Zou dat niet ook iets voor ons zijn: een flink pak geld naar de partij die een kabinet bij de formatie aan een meerderheid helpt? Wij zijn toch een land van kooplui?

Duration: 00:02:11

See More