Try Premium for 30 days

Live games for all NFL, MLB, NBA, & NHL teams
Commercial-Free Music
No Display Ads
Bevidsthedsfeltet-logo

Bevidsthedsfeltet

11 Favorites

More Information

Episodes

Bevidsthed, kvantefysik, de basale naturlove, telepati og hjernens...

8/7/2017
More
Bevidsthed, kvantefysik, de basale naturlove, telepati og hjernens bevidsthedsprocesser. Sollys, solvind, det hele solsystem, elektricitet og magnetisme hvordan fungerer det i Sig selv? Og hvordan hænger det sammen med menneskets og naturens bevidstheder, og findes der et morfisk felt, som biokemiker Rupert Sheldrake mener , et telepatisk kollektivt bevidsthedsfelt, et subtilt biologisk felt hvor alle er i kontakt med hinanden på et ubevidst plan, det kollektivt ubevidste som iflg. Jung...

Duration: 00:55:00


Politikeres bevidsthed om bevidsthed i sig selv.

5/30/2017
More
Christian Poll, Alternativet, ordfører for natur, miljø, ressourcer, klima, energi, fødevarer, landbrug, dyrevelfærd og Henrik Dahl, Liberal Alliance, ordfører for uddannelse og forskning er gæster hos Anette Røpke. Sammen forholder de sig til politikeres evne til bevidst og nærværende kommunikation udadtil, samt bevidste handlinger i forhandlinger i forhold til at “lande aftaler” med en større trivsel for alle implicerede på den lange bane. Samt det at foretage bevidste valg i hensynet...

Duration: 00:55:00


Dyrs bevidsthed

5/18/2017
More
Mette Herskin, Århus Universitet, Bjørn Forkman, forsker i etologi KVL og dyrlæge Klaus Slot udfolder sammen med Anette Røpke det seneste nye i forskningen omkring dyrs bevidsthed. Hvilke metoder bruger man og hvilke resultater er der. Bliv også klogere på hvad dette fokus og forskning har af helt konkret påvirkning på forskernes forståelse for dyrs behov og hele natur.

Duration: 00:55:00


Bevidstheden mellem livene

5/17/2017
More
Findes reinkarnation, nærdøds- og ud ad kroppen oplevelser? Er det kemiske processer indeni hjernen eller har vi en selvstændig bevidsthed, et højere Selv eller Sjæl, indeni kroppen, som også kan forlade den fysiske krop?Er der et liv imellem livene? Er vi når alt kommer til alt på allermindste plan, lys? Gæst Charlotte Bech, læge, Solveig Langkilde, lærer, mangeårig foredragsholder og kursusleder i Martinus Kosmologi og Forsker og Niels Henrik Gregersen, Teologiprofessor ved Afdeling for...

Duration: 00:55:00


Fremtidens intelligens er kunstig intelligens

5/11/2017
More
Fremtidens robotter kommer til at gå i skole. De kan nemlig se, lytte og skabe "tanker" selv. Anders Kofod-Petersen er professor i kunstig intelligens, og lidt af en sci-fi nørd. Hvis maskiner begynder at blive kloge, vender det op og ned på, hvordan vi opfatter intelligens og bevidsthed. Og hvordan vil maskinerne egentlig bruge deres intelligente tanker, og kan robotter lære etik og moral?

Duration: 00:55:00


Kierkegaard, kvinder og eksistentialisme

5/10/2017
More
Han satte skub i vores tanker om bevidstheden og selvet. Søren Kierkegaard er Nordens store filosof og eftersigende lidt af et røvhul. Filosof Rasmus Ugilt og præst Pia Søltoft stiller skarpt på eksistentialismens fader sammen med Anette, som spørger ind til Kierkegaards forhold til det feminine, ånd og materialitet. For Kierkegaard er manden ånd og tankekraft, mens kvinden er hæmmet af sin krop.

Duration: 00:55:00


Martinus er teorien om alt

5/9/2017
More
Biolog og kemiker Ole Therkelsen taler med Anette om Big Bang, det evige univers, Darwin og sjælen. Store emner og spørgsmål, som den danske tænker, mystiker og forfatter Martinus formåede at samle under sin teori om alt. Martinus argumenterede for en helhedsopfattelse af verden - en kosmisk bevidsthed, som Ole Therkelsen fortsat udbreder gennem foredrag og samtale.

Duration: 00:55:00


Den mest bevidste mand i Danmark

5/8/2017
More
Martinus Thomsen fik en dag en åbenbaring, som han senere formulerede som kosmisk bevidsthed. Det blev starten på mystikeren og forfatteren Martinus, som biolog og kemiker Ole Therkelsen har holdt over 2000 foredrag om. Med Anettes kat Ganesh på skødet fortæller han om Martinus' budskab om bevidsthed og kærlighed til alle væsner.

Duration: 00:55:00


Din nye hjerne og mindfullness

4/20/2017
More
Sindet er mindst lige så vigtigt for et langt og sundt liv som sund mad og røgfri lunger. Benita Holt Rasmussen er psykolog, mindfullness-underviser og leder af Det Danske Institut for Stress. Med Anette taler hun om, at især vores moderne hjerne har brug for ro. Hjernen er nemlig i højberedskab, og her kan mindfullness udvikle din hjerne på ny, så du er rustet til et langt, lykkeligt liv.

Duration: 00:45:25


Hans og Grethe er også søgende sjæle

4/19/2017
More
Den italienske læge Roberto Assagioli gik i en anden retning end vennerne Freud og Jung og udviklede sin egen teori: psykosyntesen. En teori om vilje og længsel, om at finde sig selv og sommetider også at søge noget højere - måske Gud. Psykoterapeut Kenneth Sørensen udforsker sjælens længsel efter mening og sandhed, som præst Thomas Østergaard Aallmann også mener styrer mange af vores fælles fortællinger og eventyr.

Duration: 00:48:50


Når månen og mor påvirker sindet og søvnen

4/18/2017
More
Sindets kroge er snørklede, og ifølge psykolog Mette Carendi bærer vi rundt på oplevelser helt tilbage fra den gang, vi lå i vores mors mave. Vi skal dybt ned i barndommen, for at forstå vores indre stemmer - men også månen påvirker sindet. Psykoterapeut Kenneth Sørensen har skrevet bogen "Fuldmånemeditation" om meditation til månens faser, mens professor Poul Jennum til dagligt forsker i mysteriet om, hvorfor fuldmåne påvirker så mange menneskers søvn.

Duration: 00:42:50


All you need is meditation

4/12/2017
More
Læge og forfatter Charlotte Bech underviser i meditation, og hun ser fantastiske resultater på skoler og arbejdspladser, der aktivt anvender meditation til at sænke stres og øge indlæring, empati og kreativitet. Den amerikanske hjerneforsker Fred Travis fortæller om hjernens forskellige hjernebølger, der stimuleres under meditation, og hvorfor det er virkelig gavnligt for sindet at meditere.

Duration: 00:40:28


Træd ind i bevidstheden

4/11/2017
More
Nogle mennesker er i syv sind, og andre kan veksle mellem hele syv bevidsthedstilstande. Men hvad er bevidsthed egentlig? Læge og forfatter Charlotte Bech har sit bud efter mange års dedikation til yoga og meditation, mens professor Morten Storm Overgaard sætter bevidstheden under lup med hjernescanninger- og målinger. Her viser ny hjerneforskning blandt andet, at folk i koma er meget mere bevidste end tidligere antaget.

Duration: 00:46:55