Börsen just nu-logo

Börsen just nu

78 Favorites

I Börsen just nu tar Di:s reportrar pulsen på börsen.

I Börsen just nu tar Di:s reportrar pulsen på börsen.
More Information

Location:

United States

Description:

I Börsen just nu tar Di:s reportrar pulsen på börsen.

Language:

Swedish


Episodes

En utebliven överraskning är en negativ överraskning

10/13/2017
More
Spänningen är på topp inför rapportperioden som drar igång nästa vecka. Di:s experter varnar för att bågen kan vara för hårt spänd efter den senaste tidens börsuppgångar. Di:s börsexperter Martin Blomgren och Richard Bråse pekar ut de mest spännande händelserna i rapportperioden, diskuterar raset för bostadsutvecklarna på börsen och analyserar läget i Ericsson som nu får Wallenbergarnas tyngsta namn som styrelseordförande.

Duration: 00:35:38


"Det man köper nu är eftersläntrarna"

10/6/2017
More
Efter 14 dagars ihållande börsuppgång vände kurserna till slut ned på fredagen. Di:s börsexpert Ulf Petersson tror ändå att det finns lite uppsida kvar fram till årsskiftet och lockas särskilt av en bransch som för tillfället är ur mode. Di:s makroexpert Johanna Jeansson noterar att den politiska krisen i Spanien efter katalanernas folkomröstning ger en förklaring till varför europeiska aktier ska vara lägre värderade än amerikanska.

Duration: 00:30:30


Deppig börsyra och nygammal riksbankschef

9/29/2017
More
Börsen är inne på sin tionde uppgångsdag I sträck. Men det är inget jubel på marknaden, konstaterar Di:s börsreporter Johan Wendel i veckans avsnitt av Analyspodden. Samtidigt visar statistiken över tillståndet i ekonomin att det finns skäl att glädjas. “Konjunkturen frodas”, säger Di:s makroexpert Viktor Munkhammar. Två humörsänkare i veckan var dock fastighetsbolaget Balder och - i synnerhet - klädjätten H&M. Ett besked som dock applåderades på marknaden var att Stefan Ingves får...

Duration: 00:24:55


"Frågan är om det är som ljusast nu"

9/22/2017
More
Världsekonomin växer och Volvo sätter nytt kursrekord. Men många vill dansa nära utgången när konjunkturlyftet pågått ända sedan finanskrisen. Di:s experter Johanna Jeansson och Martin Blomgren analyserar konjunkturen, börsen och de viktigaste händelserna i veckan som varit och veckan som kommer.

Duration: 00:32:58


Vinstvarning, bolagsklyvning och pundrally

9/15/2017
More
Domen är hård efter veckans vinstvarning från konfektyrtillverkaren Cloetta, som blev en riktig stjärnsmäll för aktieägarna. Några i bolagets ledning hann påpassligt sälja före beskedet, vilket får Di:s börsexpert Magnus Dagel att reagera. Tillsammans med Di:s makroexpert Viktor Munkhammar kommenterar han även Autolivs klyvning, ett uppmärksammat ägarskifte i hisstillverkaren Alimak och pundrallyt efter den brittiska centralbankens räntebesked.

Duration: 00:21:49


Centralbankerna har börjat svänga om

9/8/2017
More
Både ECB och Riksbanken fortsätter med massiva stimulanser. Men räntebeskeden skvallrar ändå om att ett skifte nu är på väg, enligt Di:s makroexpert Viktor Munkhammar. ”Båda centralbankerna har börjat svänga om”, säger han i veckans avsnitt av Analyspodden. Nordeas flytt och ett oroväckande hack i tillväxtkurvan för Clas Ohlson är andra ämnen som avhandlas i veckans avsnitt. I det senare fallet bekymrar sig marknaden för att det är konkurrensen från e-handeln som nu börjar sätta spår. ”Då...

Duration: 00:25:31


Di:s expert: Hösten kan bli H&M:s

9/1/2017
More
Spänningen stiger inför H&M:s kapitalmarknadsdag som ska hållas under hösten. Aktien har backat tungt under sommaren, men Di:s börsexpert Ulf Petersson är optimistisk både till klädjätten och ett annat pressat storbolag. Di:s makroexpert Johanna Jeansson varnar för att regeringen kokar böckerna inför valet och avslöjar vad hon är mest nyfiken på när flera centralbanker i veckan levererar räntebesked.

Duration: 00:36:00


Vi är någonstans i början på slutet

8/25/2017
More
Flera faktorer talar för att högkonjunkturen nått sin kulmen. Det säger Di:s makroexpert Johanna Jeansson i veckans avsnitt av Analyspodden. Hon får medhåll av Di:s börsexpert Magnus Dagel, som noterar att investerarna oroar sig allt mer för bostadsmarknaden.

Duration: 00:24:37


Växande tvivel på börsen

8/18/2017
More
Riksbanken har medvind medan motvinden tilltar för börsplacerarna. I veckans avsnitt av Analyspodden diskuterar Di:s Viktor Munkhammar och Ulf Petersson det skakiga marknadsläget, de överraskande starka inflationssiffrorna i Sverige och de rapporter som kommit under veckan.

Duration: 00:22:18


Osäkerheten växer på börsen

8/11/2017
More
Vapenskramlet mellan USA och Nordkorea pressar världens börser. I Analyspodden reder Di:s experter Ulf Petersson och Martin Blomgren ut om det har skapat ett köpläge eller om oron är befogad. I veckans avsnitt får de dessutom sällskap av Di:s tidigare USA-korrespondent Gabriel Mellqvist för att prata om de ökade spänningarna mellan Donald Trump och Kim Kim Jong-Un.

Duration: 00:24:53


Trenden har vänt för börsjätten

8/4/2017
More
Dollarns utveckling, insynspersonernas aktieaffärer och läget i ett par spelbolag är några av ämnena som Di:s börsexperter Ulf Petersson och Martin Blomgren diskuterar i veckans avsnitt av Analyspodden. De anar också en trendvändning i en pressad börsbjässe.

Duration: 00:25:41


Dollarnedgången kan bli smärtsam

7/28/2017
More
I veckans avsnitt av Analyspodden analyserar Dagens industris makroexpert Johanna Jeansson och aktieexpert Ulf Petersson Sveriges starka BNP-siffror, den svaga börsveckan och effekterna av en fallande dollarkurs. ”Dollarn har varit övervärderad de senaste åren så den håller på att rätta till sig. 7 kronor mot den svenska kronan brukar vara en gräns som de svenska företagen knorrar när den går under. Där är vi inte ännu, men förändringen kan bli smärtsam när det går så snabbt som det gör...

Duration: 00:34:48


Börsen har landat efter festen

7/21/2017
More
I den här rapporttunga veckan har vi landat från festen efter första kvartalet trots att betydligt fler bolag har slagit förväntningarna än underpresterat. Men det har inte hjälpt, handlarna har visat sig från sin sura sida och handlat ner börsen. SKF straffas hårt på börsen trots att rätt bra rapport samtidigt som Fingerprint Cards aktie stiger trots att vinsten var långt under marknadens förväntningar. Men nu är framtidstron tillbaka. Och vad ska man tänka om Ericsson?

Duration: 00:28:20


Hetast i halvtid

7/14/2017
More
Di:s Magnus Dagel och Henrik Mitelman djupdyker i en het sektor och tar temperaturen inför halvårsrapporterna

Duration: 00:25:33


Stigande räntor och exit Leif Johansson

7/7/2017
More
Magnus Dagel och Viktor Munkhammar sammanfattar veckan och blickar framåt. Tolvtaggaren Leif Johanssons sorti från Ericsson och ett rejält ränteuppställ på tyska långräntor hör till dagens ämnen.

Duration: 00:22:39


Varning för ras?

6/30/2017
More
Di:s Richard Bråse och Magnus Dagel diskuterar olika strategier för dem som är oroliga för ett börsfall. De går även på djupet i H&M:s rapport som kom i går.

Duration: 00:30:16


"Sälj inte dina Hexagonaktier"

6/16/2017
More

Duration: 00:29:36


Vinnare och förlorare

6/9/2017
More
Di:s Johanna Jeansson och Magnus Dagel analyserar valet i Storbritannien och vilka implikationer det får för marknaderna. De diskuterar även Astra Zenecas aktie, bostadsmarknaden och hur centralbankerna ska minska sina balansräkningar.

Duration: 00:24:02


Tempen på sommarbörsen

6/2/2017
More
Di:s Martin Blomgren och Ulf Petersson ger råd om hur man som investerare ska tänka inför sommaren. Det pratar dessutom om Christer Gardells intåg i Ericsson och mycket mer.

Duration: 00:27:24


En munsbit för Gardell Episode

5/26/2017
More
Aktieaktivisten Christer Gardells intresse för Ericsson är ett av ämnena för Johanna Jeansson och Ulf Petersson i veckans Analyspodden.

Duration: 00:28:54

See More