Bureau Buitenland-logo

Bureau Buitenland

370 Favorites

More Information

Location:

Hilversum, Netherlands

Networks:

VPRO

Description:

Spezialsendung aus Stuttgart deel V - Saoedi-Arabië pakt kritische geestelijken op

Twitter:

@bbvpro

Language:

Dutch


Episodes

Spezialsendung aus Stuttgart – deel V

9/22/2017
More
Vanavond de laatste bijdrage over Duitsland in aanloop naar de verkiezingen van komende zondag. De vraag is niet zozeer wie er gaat winnen, maar wie er derde wordt en welke coalitie na de verkiezingen een kans maakt. Ook nieuw is dat voor het eerst de rechts extremistische AfD in de Bundestag komt. Verslaggever Rik Delhaas, net terug uit het Duitse Stuttgart is te gast in de studio.

Duration: 00:14:31


Saoedi-Arabië pakt kritische geestelijken op

9/22/2017
More
Dat Saoedi-Arabië korte metten maakt met critici was al bekend. Nieuw is dat de nieuwe machthebbers ook keihard optreden tegen geestelijken. Zelfs immens populaire TV-predikers, met miljoenen volgers op Twitter, ontkomen niet aan de repressie. We praten erover met Midden-Oosten deskundige en VRT-journalist Majd Khalifeh.

Duration: 00:10:35


Bureau Buitenland

9/22/2017
More
Spezialsendung aus Stuttgart deel V - Saoedi-Arabië pakt kritische geestelijken op

Duration: 00:29:22


Nieuwe hongercrisis

9/21/2017
More
Honger en droogte staan hoog op de agenda van de Algemene Vergadering van de VN in New York, met vandaag speciale aandacht voor honger in Zuid-Soedan, Jemen, Nigeria en Somalië. De VN zal een oproep doen aan de internationale gemeenschap om meergeld te doneren voor deze humanitaire crisis. We bellen interim-directeur van het lokale Oxfam-kantoor Harrie Oostingh in Somalië, waar meer dan 770.000 mensen ontheemd zijn door droogte. In de studio praten we verder met voedingsdeskundige Paulus...

Duration: 00:16:05


Spezialsendung aus Stuttgart deel 4

9/21/2017
More
Het zuiden is de motor van de Duitse economie die dit jaar met naar schatting 1,7 procent groeit. Zowel in deelstaat Beieren als in Baden-Nuremberg zitten bedrijven die tot de wereldtop in hun sector horen. Verslaggever Rik Delhaas bezoekt een aantal van die bedrijven in de omgeving van Stuttgart om te achterhalen waarom ze zo succesvol zijn.

Duration: 00:06:51


Bureau Buitenland

9/21/2017
More
Nieuwe hongercrisis - Spezialsendung aus Stuttgart deel 4

Duration: 00:28:47


Het trauma van Mexico

9/20/2017
More
Het dodental van de zware aardbeving gisteren in Mexico is opgelopen tot 248. De ramp gebeurde precies tijdens de herdenking van een andere aardbeving in 1985, waarbij 10.000 doden vielen en honderdduizenden dakloos werden. Destijds leidde de ramp tot grote politieke veranderingen en dat kan nu ook gebeuren. Collega Edwin Koopman studeerde af op de aardbeving in Mexico.

Duration: 00:04:21


Spezialsendung aus Stuttgart - deel III

9/20/2017
More
Duitsland maakt zich op voor de verkiezingen van aanstaande zondag. Na 12 jaar Bondskanselier te zijn geweest doet Angela Merkel opnieuw mee voor het CDU en de kans lijkt groot dat ze weer, voor een vierde keer, Bondskanselier wordt. Onze verslaggever Rik Delhaas is deze week in Stuttgart.

Duration: 00:07:29


Deal met Iran op losse schroeven

9/20/2017
More
In Iran wordt met argusogen gekeken naar de Amerikaanse bewegingen rond de zogenaamde Iran-deal; de afspraken die Iran moeten weerhouden van het ontwikkelen van kernwapens. President Donald Trump noemde Iran in zijn VN-speech een schurkenstaat en zei dat hij liever geen nucleaire deal had. Half oktober zal hij beslissen of de VS doorgaat met het akkoord. De vraag is of de Iraniërs zelf nog wel willen. We spreken erover met Iran-deskundige Maaike Waarnaar van de Universiteit Leiden.

Duration: 00:10:57


Bureau Buitenland

9/20/2017
More
Aardbeving Mexico - Spezialsendung Stuttgart, dl. 2 - Irandeal op losse schroeven

Duration: 00:28:53


Mysterieuze ontvoeringen in Turkije

9/19/2017
More
In Turkije verdwijnen critici regelmatig achter slot en grendel, nieuw zijn de mysterieuze ontvoeringen. Mensenrechtenactivisten trekken aan de bel, want van de ene op de andere dag, los van elkaar, verdwijnen Turkse burgers. Allen vermoedelijke aanhangers van de verboden Gülen-beweging: de organisatie die volgens president Erdogan achter de mislukte coup zit. En tot nu toe ontbreekt elke spoor van deze mannen. Vanuit Istanbul NRC- Turkije-correspondent Toon Beemsterboer.

Duration: 00:05:21


Spezialsendung aus Stuttgart - Deel II

9/19/2017
More
Stuttgart is een echte migrantenstad. Maar liefst veertig procent van de inwoners komt zelf of heeft ouders die uit het buitenland komen. Het zijn vooral arbeidsmigranten die in de industrie of in de wetenschap banen vinden. Het merendeel van die migranten komt uit Europa en steeds meer van hen laten zich tot Duitser nationaliseren. Verslaggever Rik Delhaas bezoekt het jaarlijkse 'inburgeringsfeest' in het gemeentehuis.

Duration: 00:07:40


De Koerdische droom

9/19/2017
More
De internationale gemeenschap reageert met afkeur op het Iraaks-Koerdische referendum dat aanstaande maandag wordt georganiseerd. De druk neemt toe op de regering van de Koerdische Autonome Regio om het referendum uit te stellen. Voor een alternatief is het te laat, zegt regiopresident Massoud Barzani. Turkije noemt het een ‘historische vergissing’, Irak noemt het referendum ongrondwettelijk en ook langdurige bondgenoot de VS laat Barzani in de steek. Wat kan Barzani dan nog doen om de droom...

Duration: 00:10:54


Bureau Buitenland

9/19/2017
More
Spezialsendung aus Stuttgart - Deel II; De Koerdische droom

Duration: 00:28:46


Spezialsendung aus Stuttgart - Deel I

9/18/2017
More
De christendemocratische CDU van bondskanselier Angela Merkel wordt zondag volgens de peilingen voor de vierde keer op rij de grootste partij in de Duitse Bondsdag. Ook al lijken de kaarten geschud, de vraag is hoe goed de anti-immigratiepartij AfD landelijk gaat scoren. Bij de deelstaatverkiezingen vorig jaar beleefde de partij een grote doorbraak, onder meer in de zuidelijke deelstaat Baden-Württemberg.Merkels partij werd daar juist opvallend afgestraft. De hele week doet verslaggever Rik...

Duration: 00:07:04


Sounds of Nairobi: De gospeltrein

9/18/2017
More
In onze serie Sounds of laten onze correspondenten hun stad horen. Eva de Vries woont in de hoofdstad van Kenia, Nairobi. We reizen vandaag met haar mee op een wel heel bijzondere trein.

Duration: 00:08:17


Koerdisch referendum

9/18/2017
More
De bevolking van Iraaks-Koerdistan stemt volgende week over onafhankelijkheid van hun autonome regio in Noord-Irak. Een historische stap, maar de langgekoesterde wens van de Koerden krijgt geen steun van de internationale gemeenschap of van het centralegezag in Bagdad. Ook is er verdeeldheid onder de Koerden over het leiderschap van Massoud Barzani, president van de Koerdische Autonome Regio. Zal de Koerdische droom dan toch werkelijkheid worden? In de studio blikken we vooruit met...

Duration: 00:14:54


Bureau Buitenland

9/18/2017
More
Spezialsendung aus Stuutgart - Deel I; Koerdisch referendum

Duration: 00:28:33


De strijd om Catalonië

9/15/2017
More
Catalonië maakt zich op voor een referendum over onafhankelijkheid van Spanje. Over twee weken gaan de Catalanen naar de stembus, maar de regering in Madrid noemt dit illegaal. De Spaanse rechter heeft 700 burgemeesters gedaagd die aan het referendum meewerken. Kortom, Spanje koerst af op een felle confrontatie. In de studio docent Spaanse taal en cultuur aan de Radboud Universiteit Gijs Mulder.

Duration: 00:08:21


Vier miljoen Vietnamezen bedreigd door water

9/15/2017
More
De Mekong delta in Vietnam is één van de delta's ter wereld die het meest gevoelig is voor overstromingen. Als er geen maatregelen worden getroffen, zal voor het einde van deze eeuw een derde van het deltagebied onder water staan. Dit heeft desastreuze gevolgen voor de vier miljoen mensen die in het gebied wonen. De urgentie van deze dreiging groeit onder de Vietnamese bevolking: steeds meer mensen protesteren tegen milieuvervuiling. Vanavond in Bureau Buitenland Joep Janssen, architect en...

Duration: 00:10:56

See More