Bureau Buitenland-logo

Bureau Buitenland

VPRO

Ontknoping zaak Julio Poch - Vluchtelingen Manus - Ongehoorzame Verhalen Argentinië

Ontknoping zaak Julio Poch - Vluchtelingen Manus - Ongehoorzame Verhalen Argentinië
More Information

Location:

Hilversum, Netherlands

Networks:

VPRO

Description:

Ontknoping zaak Julio Poch - Vluchtelingen Manus - Ongehoorzame Verhalen Argentinië

Twitter:

@bbvpro

Language:

Dutch


Episodes

Vluchtelingen in de val op Manus

11/23/2017
More
Met veel geweld probeert de politie in Papoea-Nieuw-Guinea het Australische vluchtelingenkamp op Manus te ontruimen. Het omstreden detentiecentrum werd vorige maand al officieel gesloten, maar zo’n 400 vluchtelingen willen niet weg. Ze vrezen voor hun veiligheid in het vervangende opvangkamp dat door Papoea-Nieuw-Guinea werd gebouwd. Patrick van Berlo, verbonden aan de Universiteit Leiden, doet onderzoek naar de Australische vluchtelingenaanpak en is net terug uit het land. Foto: Behrouz...

Duration: 00:08:51


Voorzitter van Amnesty Turkije blijft in cel

11/22/2017
More
Taner Kilic, de voorzitter van Amnesty blijft in de cel. Dat werd eerder vandaag tijdens de tweede zitting bekend gemaakt. Hij werd op 6 juni gearresteerd en zit sindsdien vast. Tien andere activisten, onder wie directrice van Amnesty Turkije, werden een maand later gearresteerd. Een deel ervan is weer vrij, maar het proces tegen hen loopt nog steeds. Met Eduard Nazarski, directeur van Amnesty Nederland.

Duration: 00:07:04


Bellen met de wereld: India

11/22/2017
More
Collega Özlem Bulgan belt met de allereerste transgender bij de Indiase marine. De 25-jarige Sabi Giri onderging vorig jaar een geslachtsoperatie maar is nu niet meer welkom bij haar werkgever de marine. Ze wil weer terug aan het werk en probeert nu haar recht te halen.

Duration: 00:03:16


Architect in Dubai, Moskou en Londen

11/22/2017
More
De Nederlander Reinier de Graaf werkt al sinds 1996 als partner bij het befaamde architectenbureau OMA, opgericht door Rem Koolhaas. Ze bouwen over de hele wereld en De Graaf reist voortdurend naar plaatsen als Dubai, Moskou en Londen om met opdrachtgevers te overleggen en plannen te presenteren. Daarover schreef hij het boek 'Four walls and a roof', waarin hij een analyse maakt over het werken in een geglobaliseerde wereld. Hoe verhoudt moderne architectuur zich tot economische en politieke...

Duration: 00:14:37


Bureau Buitenland

11/22/2017
More
Voorzitter van Amnesty blijft in cel - Bellen met de Wereld: India - Bouwen in een geglobaliseerde wereld

Duration: 00:28:55


Mugabe nu echt afgetreden

11/21/2017
More
Feest in de straten van Zimbabwe. Mugabe is nu echt afgetreden. De laatste ontwikkelingen in Zimbabwe met Peter Hermes, Afrika deskundige en jarenlang de adviseur geweest van oppositieleider Tsvangirai, met wie hij nog steeds regelmatig contact heeft. En een reactie van de Zimbabwaanse journalist Shaun Matsheza.(foto:EPA/THE HERALD HANDOUT)

Duration: 00:18:18


Crisis in Berlijn dreunt door in Brussel

11/20/2017
More
De Duitse formatie-onderhandelingen zijn mislukt. De liberale partij FDP wil niet verder met het CDU/CSU van Merkel, en de Groenen. Een maand onderhandelen eindigt zo in een politieke crisis. Wat betekent dat voor Duitsland, en ook voor de grote ambities van Europa, waar Duitsland zo'n belangrijke rol speelt?Met NRC-correspondenten Juurd Eijsvoogel in Berlijn en Stephane Alonso in Brussel.

Duration: 00:10:11


Cambodja glijdt verder af naar dictatuur

11/20/2017
More
De democratie in Cambodja krijgt de ene klap na de andere te verduren. De oppositieleider is gevlucht, de media wordt onderdrukt en vorige week is de belangrijkste oppositiepartij ontbonden. Premier Hun Sen doet er alles aan om zijn macht te behouden. Cambodja-deskundige Sebastian Strangio, auteur van het boek Hun Sen’s Cambodja, vertelt hoe het Aziatische land langzamerhand verandert in een dictatuur. (AFP PHOTO / TANG CHHIN SOTHY)

Duration: 00:04:18


Verkiezingen Kenia geldig verklaard; vrees voor nieuw geweld

11/20/2017
More
In Kenia lopen de spanningen verder op, nu de Hoge Raad de tweede verkiezingsuitslag geldig heeft verklaard. Hoewel men in sommige wijken dansend en zingend de straat op gaat, zijn er hevige rellen uitgebroken in oppositiegebied. Het afgelopen weekend vielen er al een aantal doden, nadat oppositieleider Odinga weer in het land arriveerde. Correspondent Ilona Eveleens praat ons bij.(Foto: EPA / DANIEL IRUNGU)

Duration: 00:09:34


Vluchten uit Venezuela

11/17/2017
More
In het holst van de nacht vluchtte ze met een bootje Venezuela uit naar Aruba. Onder haar arm de stapels belastend materiaal tegen president Nicolas Maduro. Gisteren droeg ze haar gesmokkelde dossiers over aan het Internationaal Strafhof in Den Haag: Luisa Ortega, de Venezolaanse hoofdaanklager in ballingschap zaagt aan de poten van het regime. Edwin Koopman sprak met haar.

Duration: 00:07:28


Broek omlaag in de open lucht

11/17/2017
More
In India doen maar liefst 564 miljoen mensen hun behoefte in de open lucht. De Indiase premier Narendra Modi is al jaren bezig met zijn campagne Clean India. In elk huis een wc, dat betekent dat er miljoenen extra toiletten moeten komen. En even in het veld of langs de weg de broek naar beneden, dat moet afgelopen zijn. In de studio Ingeborg Krukkert, sanitatie-specialist Azië bij de IRC.

Duration: 00:06:43


IDFA: Gouden Dageraad Meisjes

11/17/2017
More
Wat is er toch met Griekenland gebeurd? De Noorse filmmaker Håvard Bustnes vraagt het zich hardop af in het begin van zijn documentaire Golden Dawn Girls die zondag in première gaat op het IDFA. Het land dat hij kent van zonnige strandvakanties werd de afgelopen jaren overschaduwd door de opkomst van de extreemrechtse politieke partij Gouden Dageraad. Terwijl een belangrijk deel van de partijleden inmiddels wordt vervolgd door justitie, zetten een dochter,een echtgenote en een moeder het...

Duration: 00:09:57


Bureau Buitenland

11/17/2017
More
Vluchten uit Venezuela ; IDFA: Gouden Dageraad Meisjes ; Broek omlaag in de open lucht

Duration: 00:28:16


Bureau Buitenland

11/16/2017
More
Noodkreet uit Jemen

Duration: 00:29:01


Bureau Buitenland

11/15/2017
More
De staatsgreep die geen staatsgreep mag heten

Duration: 00:28:54


Landen moeten aan de bak op klimaattop

11/13/2017
More
Niemand kan meer om het klimaatakkoord van Parijs heen. Maar gaat het wel lukken om de doelen te halen? Voor het eerst in drie jaar neemt de C02-uitstoot weer toe. Ze moeten aan de bak dus, op de klimaattop in Bonn. Daar is ook Bas Eickhout, Europarlementariër van GroenLinks. (Foto: AFP PHOTO / Bernd Thissen)

Duration: 00:06:18


Reportage: rechtspraak Polen

11/13/2017
More
Een reportage van Michiel Driebergen uit Polen, waar de regering de rechterlijke macht gaat hervormen. De EU vreest dat de onafhankelijkheid van rechters daardoor in de knel raakt… (Foto: EPA / MARTIN DIVISEK)

Duration: 00:10:05


Seinen op rood in Venezuela

11/13/2017
More
De economie van Venezuela zit muurvast. Het land kan zijn schulden nauwelijks meer afbetalen en heeft tegelijkertijd nieuwe leningen nodig voor het importeren van voedsel en medicijnen. Vandaag nodigde Venezuela zijn schuldeisers uit om te praten in hoofdstad Caracas. Hoe kan een land met de grootste oliereserves ter wereld zo aan de grond raken dat alle seinen nu op rood staan? In de studio zit collega en Latijns-Amerika deskundige Edwin Koopman. (Foto: AFP PHOTO / FEDERICO PARRA)

Duration: 00:07:57


Vredesakkoord Colombia aan een zijden draad

11/10/2017
More
Het vredesakkoord in Colombia hangt aan een zijden draad. Een jaar geleden sloten de regering en guerrillabeweging Farc vrede, maar de wetten voor de uitvoering moeten nog worden goedgekeurd door de Senaat. En dat lukt voor geen meter. Als eind november de zaak niet rond is, is alles voor niks geweest. We praten erover met Colombia deskundige Joris van de Sandt van vredesbeweging Pax. Foto: AFP PHOTO / Raul ARBOLEDA

Duration: 00:08:20


Nederlander haalt Gay Games naar Hongkong

11/9/2017
More
Voor het eerst in de geschiedenis komen de Gay Games naar Azië. In 2022 zal de Chinese havenstad Hongkong het sportevenement organiseren. Het markeert een grote overwinning voor lesbiennes, homo's, biseksuelen en transgenders in de regio.In Aziatische landen ervaren zij nog veel weerstand vanwege hun geaardheid. We praten met de Nederlander Dennis Philipse, oprichter en voorzitter van de Gay Games-organisatie in Hongkong.

Duration: 00:07:39

See More