CMOtalk-logo

CMOtalk

Business & Economics Podcasts >

CMOtalk is dé maandelijkse inspiratie boost voor marketing- en communicatieprofessionals. Klaas Weima van reclamebureau Energize interviewt Nederlandse Chief Marketing Officers over actuele marketingthema’s.

CMOtalk is dé maandelijkse inspiratie boost voor marketing- en communicatieprofessionals. Klaas Weima van reclamebureau Energize interviewt Nederlandse Chief Marketing Officers over actuele marketingthema’s.
More Information

Location:

Amsterdam, Netherlands

Description:

CMOtalk is dé maandelijkse inspiratie boost voor marketing- en communicatieprofessionals. Klaas Weima van reclamebureau Energize interviewt Nederlandse Chief Marketing Officers over actuele marketingthema’s.

Twitter:

@KlaasWeima

Language:

Dutch

Contact:

020-2402800


Episodes

Alfred Levi (Ahold Delhaize) over customer profiling, marketing en media.

1/23/2018
More
Alfred Levi richtte in 1999 het adviesbureau 3MO op en is nu SVP Global Marketing & Media Sales bij Ahold Delhaize. Klaas Weima sprak met hem over slim datagebruik, klantprofielen en het bieden van de juiste boodschap in de snel veranderende wereld van retail.

Duration:00:35:43

Roy van Keulen, Jumbo

12/21/2017
More
Roy van Keulen startte dit jaar als directeur Online bij Jumbo Supermarkten. Klaas Weima en Elsbeth Eilander – chef van Tijdschrift voor Marketing spraken hem op het Adobe Symposium over de geheimen van retail, digitale transformaties en over het favoriete seizoen van iedere supermarkt: Kerst.

Duration:00:30:01

Arthur Simonetti, DSM

12/12/2017
More
Arthur Simonetti is al vanaf 1982 werkzaam bij DSM, het wetenschappelijk bedrijf dat wereldwijd actief is op het gebied van gezondheid, voeding en materialen. In dit interview voelen Elsbeth Eilander en Klaas Weima de Marketing Director aan de tand over de status van B2B marketing in Nederland en daarbuiten.

Duration:00:29:55

Patrick Stal, Uber

11/7/2017
More
Patrick Stal is sinds kort Head of Marketing EMEA bij Uber in Amsterdam, en werkte voorheen bij Interbrand en TomTom. Klaas Weima sprak met de jongste gast van CMOtalk ooit over zijn team, disruptie en de toekomst. En natuurlijk over vliegende taxi’s. Elke maand interviewt Klaas Weima van reclamebureau Energize een marketeer over zijn of haar visie op marketingcommunicatie in het ‘post-digital tijdperk’. In de talks komen prominente marketeers aan het woord die bij uiteenlopende, grote...

Duration:00:28:28

Maureen Baas, Nespresso

10/6/2017
More
Maureen Baas is Marketing Directeur bij Nespresso en is in haar werk groot voorstander van onderzoek doen. Al deze informatie past ze dan ook graag toe, om zo de consument beter te begrijpen en om stakeholders te overtuigen. Klaas Weima sprak –onder het genot van een espressootje– met Maureen over data, koffie en natuurlijk George Clooney.

Duration:00:31:27

Marcel Aalders, Prominent

9/5/2017
More
Marcel Aalders is marketingdirecteur bij stoelenmaker Prominent en nummer vier op Marketeer of the Year-lijst. Klaas Weima van Energize interviewde hem voor CMOtalk over de nieuwe merkpositionering en het succes achter de aanhoudende omzetgroei van de meubelmaker uit Nunspeet. Een gesprek over een nuchtere kijk op marketing en customer centricity.

Duration:00:29:59

Arno de Jong, Nederlandse Loterij

7/11/2017
More
Arno is Directeur Brands en Portfolio Management bij de Nederlandse Loterij. Omdat Arno in zijn carrière al vele fusies meemaakte, was hij de juiste man op de juist juiste plek om aan de slag te gaan bij het fusiebedrijf. Klaas Weima sprak met de meester van de veranderingsprocessen en staat samen met hem stil over bij kenteringen in zowel zijn carrière als privéleven.

Duration:00:30:17

Willem-Jan Lems, bol.com

6/8/2017
More
Voor CMOtalk sprak Klaas Weima van Energize met Willem-Jan Lems, hij is al 8 jaar Director Marketing bij bol.com. Daarnaast is Willem-Jan bestuurslid van SWOCC en jurylid bij de Effie en Esprix. Een inspirerend gesprek over programmatic marketing met o.a. de toekomstvisie van bol.com.

Duration:00:27:47

CMOtalk - Marcel de Groot, VodafoneZiggo.

5/8/2017
More
Voor CMOtalk sprak Klaas Weima van Energize met Marcel de Groot, Directeur Consumentenmarkt van VodafoneZiggo. Een openhartig gesprek over de implicaties van de fusie, leiderschap en waarom het fusiebedrijf voorlopig heeft gekozen voor een tweemerkenbeleid.

Duration:00:25:10

CMOtalk - Marteyn Roose, Centraal Beheer Achmea

4/4/2017
More
Marteyn Roose is Manager Marketing bij Centraal Beheer Achmea. Hij is een fact based man die eerder gelooft in een holistische benadering dan alles maar te segmenteren en in hokjes te plaatsen. In deze CMOtalk legt Marteyn het verschil in bedrijfscultuur uit en deelt hij zijn visie op de toekomst van marketing.

Duration:00:31:39

CMOtalk - Fleur Dujardin, Inshared

2/28/2017
More
Fleur Dujardin is CEO bij InShared. De snelst groeiende online verzekeraar van Nederland. Ze zit relatief nog maar kort op haar positie, maar bouwt desalniettemin voortvarend aan het merk. In deze CMOtalk een openhartig gesprek over leiderschap, cultuur, fouten maken en ambitie.

Duration:00:25:55

CMOtalk - Koen Cluistra, KPN

12/6/2016
More
Koen Cluistra is EVP Brands & Marketing bij KPN. Na diverse functies opgeklommen en dichter op het vuur dan ooit. In deze CMOtalk een gesprek over de veranderlijke telecommarkt en dreigende overnames. En over hoe Koen vol vertrouwen en met een open blik naar de toekomst kijkt.

Duration:00:27:59

CMOtalk - Elske Vugts, Bierbrouwerij De Koningshoeven

8/11/2016
More
Elske Vugts is Marketing & Communicatie Manager bij Bierbrouwerij De Koningshoeven. Als eindverantwoordelijke voor de merkpositionering van La Trappe Trappist, zorgt ze voor de terugkeer van de slogan ‘Proef de stilte’. In deze CMOtalk o.a. haar visie over gedurfde strategieën die verder gaan dan prijs.

Duration:00:26:16

CMOtalk - Tex Gunning, TNT Express

7/7/2016
More
Tex Gunning is CEO bij TNT Express. Hij is een sociaal en spiritueel geëngageerd marketeer en heeft ervaring met grote bedrijfsveranderingen. In deze CMOtalk een inkijkje in waarom hij door sommigen relatief onorthodox wordt bevonden en over zijn holistische benadering van het vak.

Duration:00:30:41

CMOtalk - Peter Dorr, Ziggo

6/14/2016
More
Peter Dorr is Chief Commercial Officer bij Ziggo. Hij vindt het betrekken van medewerkers bij de dagelijkse bedrijfsvoering één van de belangrijkste succesfactoren. In deze CMOtalk verteld hij alles over zijn eigen kijkgedrag en wat de toekomst volgens hem nog allemaal gaat brengen.

Duration:00:28:16

CMOtalk - Kim Potters, AkzoNobel

4/4/2016
More
Kim Potters is marketing director bij AkzoNobel. Ze meent dat verhalen het beste kunnen worden ondersteund met afbeeldingen. 'Dat is veel makkelijker te onthouden.' Ze praat openhartig over het zogenaamde glazen plafond, verantwoord ondernemen en haar hekel aan ellenlange marketingplannen.

Duration:00:25:30

CMOtalk - Erik van Engelen, Eneco

3/31/2016
More
Erik van Engelen is Directeur Consumenten van Eneco en was eerder al Marketeer of the Year. Hij kijkt niet uit naar een droombaan, omdat hij die al heeft. In deze CMOtalk zijn verhaal over innovatie, passie, leiderschap en de slagkracht van een grote corporate.

Duration:00:25:58

CMOtalk - Maarten Vernooij, Philips Lighting

1/20/2016
More
Maarten Vernooij is Marketing Director Benelux Philips Lighting. Een belangrijke drijfveer voor zijn overstap van Unilever was de aanstaande transitie van conventionele naar LED verlichting. In deze CMOtalk zijn verhaal over verandering, werken in het buitenland en hoe hij zijn marketingteam tot een van de beste van Nederland maakte.

Duration:00:29:18

CMOtalk - Peter Zijlstra, Mercedez-Benz

11/12/2015
More
Peter Zijlstra is Manager Marketing & Brand Communication Mercedes – Benz en speelt van jongs af aan met autootjes. Nu houd hij, en zijn team van 10 marketeers, zich bezig met advertising, sponsoring, CRM, media, online (search, social media , display, content, digital signage) en retail marketing.

Duration:00:26:01

CMOtalk - Tisha van Lammeren, T-Mobile

10/30/2015
More
Tisha van Lammeren is Directeur Consumer Marketing T-Mobile. Ze bekleedde verschillende managementfuncties, met name in het domein marketing en customer operations. In deze CMOtalk deelt ze haar visie over propositie- en productmarketing, innovatie en customer experience.

Duration:00:28:26

See More