Try Premium for 30 days

Live games for all NFL, MLB, NBA, & NHL teams
Commercial-Free Music
No Display Ads
De Technoloog-logo

De Technoloog

22 Favorites

Herbert Blankesteijn en Ben van der Burg in gesprek met spraakmakende experts over technologische ontwikkelingen en de impact op onze samenleving.

Herbert Blankesteijn en Ben van der Burg in gesprek met spraakmakende experts over technologische ontwikkelingen en de impact op onze samenleving.
More Information

Location:

Netherlands

Genres:

Podcasts

Description:

Herbert Blankesteijn en Ben van der Burg in gesprek met spraakmakende experts over technologische ontwikkelingen en de impact op onze samenleving.

Language:

Dutch


Episodes

De digitale reiswereld

12/13/2017
More
Als je een traditionele industrie noemt die dankzij de digitalisering drastisch veranderd is de laatste jaren dan kom je uit bij de reiswereld. Op straat zag je reisbureaus en een hotel boekte je door in dikke boeken te bladeren.

Duration: 00:55:11


Kees Verhoeven liever lid van Kamer dan van kabinet

12/6/2017
More
Ict-specialist Kees Verhoeven van de fractie van D66 heeft volop meegeschreven aan het regeerakkoord maar had niet de ambitie om plaats te nemen in het kabinet.

Duration: 01:02:11


Onze wereld is ‘Nooit af’

11/30/2017
More
Traditioneel willen we plannen maken, de plannen goed beschrijven, over de plannen nogmaals goed nadenken en uiteindelijk gaan we iets bouwen. Deze manier werkt niet meer. Want als je initiatief gelanceerd is, is de werkelijkheid alweer veranderd. Techno-filosoof Martijn Aslander propageert een wereld die 'Nooit af' is.

Duration: 00:59:42


Verdien aan het social media-platform Steemit

11/22/2017
More
Je kunt veel plezier, tijdverdrijf of kennis vergaren op een platform als Reddit. Mensen plaatsen artikelen, anderen voten dat artikel omhoog en zorgen zo voor een ranglijst met de beste artikelen. Steemit werkt hetzelfde als een site als Reddit alleen is de tekst opgeslagen in een blockchain. Daardoor kun je artikelen en reacties op de artikelen waarderen met tokens. De gebruiker van Steemit kan zo Steems verdienen.

Duration: 01:09:48


Voorkomen misbruik sociale media voor propaganda valt nog niet mee

11/15/2017
More
Maarten Naaijkens, ooit enkele jaren aan het hoofd van Hyves, heeft zich voor De Technoloog verdiept in de politieke valkuilen van sociale media. Misbruik door Russische agitatoren en vrijbuiters uit andere Oost-Europese landen is daarvan het meest opvallende onderdeel.

Duration: 01:00:37


Fintech: Banken bedreigd door techgiganten en door kleine startups

11/8/2017
More
De banken, ooit de bazen van de financiële wereld, worden aan alle kanten aangevallen. Kleine, handige financiële dienstverleners brengen disruptieve services op de markt. Slanke en lenige internetbanken als Knab en Bunq verschijnen op de markt zonder de ballast van grote kantoren en veeleisende klanten. Machtige Amerikaanse internet bedrijven willen ook meedoen op de betaalmarkt, zoals Facebook, Apple en het Chinese WeChat.

Duration: 01:04:18


De toekomst van het internet

11/1/2017
More
Kees Neggers is één van Nederlands belangrijkste internetpioniers. Hij raakte begin jaren zeventig betrokken bij het ontstaan van het internet en zorgde er mede voor dat we nu de hele dag onze timeline op Facebook kunnen checken.

Duration: 00:59:52


Bitcoin splitst, en splitst, en blijft toch bitcoin

10/25/2017
More
In augustus splitste de bitcoin in 'bitcoin cash' en iets wat 'bitcoin' bleef heten. Op 24 oktober was er weer een splitsing, of een 'fork' zoals de kenners het noemen. Nu ontstond er naast de bitcoin een 'bitcoin gold'.

Duration: 01:00:33


Wie de data heeft, heeft de toekomst

10/19/2017
More
En wij maar denken dat er maar één soort kunstmatige intelligentie zou zijn. Trendwatcher Jarno Duursma weet meteen aan het begin van deze Technoloog vier verschillende soorten op te noemen.

Duration: 01:03:46


Google in hardware

10/11/2017
More
Onlangs kondigde Google vele hardware producten aan. De nieuwe telefoon Pixel 2 en Pixel 2 XL, Google Home Mini en Maxi, de virtual reality headset Daydream, de headset Pixel Buds en een kleine camera Google Clips. Reden genoeg om Boris Veldhuijzen van Zanten (@Boris) uit te nodigen in de Technoloog.

Duration: 01:05:53


Wat te doen met een Big Fucking Rocket

10/4/2017
More
Voor de tweede keer in korte tijd duikt De Technoloog in de ruimtevaart. Aanleiding: de bekendmaking door Elon Musk van de strategie van SpaceX voor de nabije toekomst. Steunpilaar en werkpaard wordt de Big Fucking Rocket (BFR), een alweer aangepaste versie van de honderdpersoons Marsraket die eerder al was gepresenteerd.

Duration: 01:01:28


#43 - TV staat voor 'Total Video'

9/27/2017
More
Als je een industrie bedenkt die op zijn kop staat dank om je bij televisie uit. De laatste zeven jaar nam de kijktijd van traditionele TV van de doelgroep 12-17 jaar met 47% af. Deze groep kijkt Youtube of Netflix. Ook onder de 25-34 jarigen nam de kijktijd af met 34%. Ook deze groep kijkt naar video als het ze uitkomt en niet meer op een vast tijdstip.

Duration: 01:01:55


#42 - 'Mars here we come'

9/20/2017
More
De Technoloog gaat deze week de ruimte in. Herbert Blankesteijn en Ben van der Burg nodigden Robbert Mica uit. Robbert is ruimtevaartondernemer. Op dit moment werkt hij als head of sales en co-founder bij Vandersat.

Duration: 01:01:12


#41 - Internet of Things

9/13/2017
More
In deze Technoloog is Wienke Giezeman te gast, hij vertelt alles over de potentie van het Internet of Things en de veiligheidsmaatregelen die daarbij nodig zijn. Zelf ontwikkelde hij ook een succesvol netwerk speciaal voor 'dingen' met een internetverbinding. De technologie heet LoRa.

Duration: 01:00:25


#40 - Ook het recht wordt geautomatiseerd

9/6/2017
More
Digitale technologie levert dagelijks nieuwe vraagstukken op voor juristen. Van schendingen van het auteursrecht via computervirussen tot regelrechte bankroof. Maar wat is de invloed van digitale technieken op het juridisch bedrijf zelf?

Duration: 01:01:09


#39 - Google in de gloria

8/31/2017
More
De Technoloog wilde iemand uitnodigen die alles over Google kon vertellen. Dat werd Henk van Ess. Henk ademt Google. Google nodigde hem zelfs uit voor een selectief en geheim samenzijn in Helsinki om samen met Europese uitgevers de rol van uitgevers in relatie met Google te bespreken.

Duration: 01:00:25


#38 - Technologie-impact op ondernemers

8/23/2017
More
Je kunt als ondernemer blind achter iedere technologietrend aanrennen. Je kunt ook bedenken welk gebruikersscenario relevant is voor jouw onderneming. In deze Technoloog gaan Herbert Blankesteijn en Ben van der Burg in gesprek met Jarno van Hurne. Jarno is Global Marketing Director bij Exact. Hij denkt na over de rol van technologie op ondernemers. Hij onderscheidt vier aandachtsgebieden die hij het meest interessant vindt: Robotisering, Internet der dingen, Virtual- en Augmented reality...

Duration: 00:59:21


#37 - Universeel basisinkomen

8/15/2017
More
Wat doet een onderwerp als het Universeel Basisinkomen (UBI) in De Technoloog? Volgens futuroloog Paul Ostendorf zijn het technologische ontwikkelingen als robotisering, kunstmatige intelligentie en machineleren die structureel banen zullen opeten, van relatief laaggeschoold werk als chauffeur tot hooggekwalificeerde beroepen als bijvoorbeeld radioloog.

Duration: 01:02:09


#36 - Microsoft onder handen genomen

8/10/2017
More
Waar denk je als eerste aan als iemand 'Microsoft' zegt? De Technoloog dacht aan de transitie van het verkopen van licenties voor hun software naar de verkopen van 'software as a service'. De Technoloog dacht ook aan de 'oorlog' die er op dit moment heerst in de 'cloud'-wereld tussen Amazon Web Services, Google Cloud en Microsofts Azure. .

Duration: 01:02:09


#35 - Ons lichaam krijgt steeds meer upgrades

8/3/2017
More
Een cyborg is een cybernetic organism, een levend wezen dat met techniek is uitgebreid. In die zin zijn we allemaal al cyborgs. Iedereen heeft wel een bril, vullingen of bijvoorbeeld een pacemaker. Hoe ver kan dat nog gaan? Een recent stuk van The Verge constateert dat veel beloften van 'biohackers' geen realiteit zijn geworden.

Duration: 01:05:13

See More