Den2Radio - Kultur-logo

Den2Radio - Kultur

6 Favorites

More Information

Location:

Copenhagen, New Zealand

Genres:

Podcasts

Language:

English


Episodes

Verden af i går 1

9/22/2017
More
For tiden mærker man en genopblussende interesse for den populære mellemkrigsforfatter Stefan Zweig. Det er der mange gode grunde til. Der kommer genudgivelser af nogle af hans vigtige værker og for tiden kan man se en fin spillefilm om Zweigs sidste år i eksil, ”Farvel til Europa”. Den2radio markerer det ved at genudsende vores oplæsning af Zweigs vidunderlige erindringsværk ”Verden af igår”. Der er 21 afsnit og vi begynder i...

Duration: 00:45:00


Kort men Godt: Eventyr Kipling ikke hørte

9/22/2017
More
Jens Raahauge fortæller i Den 2. radios serie Kort, men godt om forfatteren Nils Hartmanns møde med en ældre kvinde i en boghandel i Rangoon. Det kom der en samling dyreeventyr ud af. Hvordan fuglene blev venner er titlen på bogen.

Duration: 00:07:59


AT BO: Byg med affald & Gem solenergi i salt

9/22/2017
More
I serien At Bo – Bolig, By og Bæredygtighed har den2radio besøgt afdelingen ’Byg’ på Danmarks Teknisk Universitet for at høre om fremtidsperspektiver. Affald kan blive til nye byggematerialer. Opvarmning kan vi få fra solenergi og den kan opbevares i salt til der er brug for den. Det er Mark Dannemand, der fortæller om det, og Pernille Erland Jensen fra Zero Waste beretter om forskning i affald til brug for nye bygningsmaterialer -...

Duration: 00:27:36


Konkurrence

9/22/2017
More
Konkurrence forbindes med en situation, hvor et fænomen, en virksomhed eller andet kappes med én eller flere af samme art om at være bedst eller mest dominerende. Denne kappestrid har rødder tilbage til det antikke samfund, hvor kappestriden var en integreret del af samfundslivet. I udsendelsen kan du høre, hvordan konkurrencementaliteten kom til udtryk i den antikke bystat og det romerske imperium, og hvordan kappestriden, som konkurrence, har været og...

Duration: 00:35:40


Følelser i guldalderens portrætter

9/22/2017
More
Portrætter fra guldalderen kan umiddelbart tale til os, når vi står ansigt til ansigt med personen på billedet. Men standser man op og får historien bag eller hører nærmere om, hvordan man lagde betydning ind i billedet, kan det åbne op for en større oplevelse.

Duration: 00:47:06


Kristendom

9/10/2017
More
I 3. udsendelse af den2radios podcastserie ”Europas Idehistoriske Rødder” skal det handle om kristendommens fremkomst i den græsk-romerske verden og den antikke arv, som kristendommen er formet af. I programmet medvirker professor Hans-Jørgen Schantz, lektor Jesper Tang Nielsen, Dr. phil Nils Hybel, ekstern lektor Kasper Dalgaard og lektor Annika Hvidthamar. Tilrettelæggelse: Claus-Bo Bjerglund Andersen, Thor Eiken Mulvad og Lasse Nyeng...

Duration: 00:39:56


Høstmarked 2017

9/9/2017
More
Høstmarked er overskriften på et indslag som tager lytteren med til høstmarked på Grantoftegaard ved Ballerup. Gården ligger ved den lille museumslandsby Pederstrups gadekær, og alle sejl var sat til for at genskabe følelsen af at være en del af fordums sommertid. Vi skal møde afgående direktør for Grantoftegaard Marianne Stenkjær, Praktisk Økologis kasserer Finn Paaske og hyrdehundopdrætteren...

Duration: 00:21:41


Et palisadeanlæg fra stenalderen

9/8/2017
More
I stenalderen blev der opført store palisadeanlæg, der har krævet en stor arbejdsindsats og organisering. På Stevns er der i forbindelse med et byggeri fundet et palisadeanlæg, og i den første udsendelse fortæller to arkæologer om en forundersøgelse, hvad de vil lave videre, og hvad anlægget kan være brugt til.

Duration: 00:23:17


Lyden bag alle lyde - stilhed

9/8/2017
More
D.15.september fylder forfatter, dramaturg, programmedarbejder og meget mere Frederik Dessau 90 år. Han har været fast tilknyttet den2radio og vi har mange af hans essays liggende, så vi sender et af de vigtige, som efterhånden i denne vilde støjende verden må tiltale flere og flere: ’Lyden bag alle lyde – stilhed’.

Duration: 00:29:02


Træk fra den danske skakhistorie 3

9/8/2017
More
I tredje og sidste afsnit af træk af den danske skakhistorie beskriver den2radios Rasmus Blædel Larsen computernes udfordring af de bedste skakspillere og hvordan IBM og et meget ungt hold af programmører endelig lykkedes med at besejre verdensmesteren. Vi får også taget behørig afsked med Bent Larsen og trukket linjerne i dansk skak op til i dag. Afslutningsvist nævnes en række aspekter af skakken, som lytteren selv må opsøge hvis...

Duration: 00:14:13


De økologiske køers dag

9/6/2017
More
Søndag d. 23 april var øko-dag, som navnet antyder er det den dag de økologiske malkekøer kommer ud på græs. Næsten en kvart million danskere opsøger de 65 gårde, der deltager i øko-dagen. Dermed er det den største landbrugsbegivenhed vi har og et stort antal frivillige hjælper til med at afvikle arrangement. Den2radio besøgte Svanholm Gods for at give en hånd med.

Duration: 00:24:41


Kort men Godt: To verdener mødes

9/6/2017
More
Kort men godt er en lille udsendelse på den2radio som vi sender netop når vi har lidt kort men godt og det har vi i denne uge hvor vi befinder i to meget forskellige verdener – Nordvestgrønland og Nairobi. Det var Bettina Ovgaard og Rasmus Blædel Larsen har tilrettelagt denne uges "Kort men Godt" i forbindelse med et radiokursus her på den 2radio.

Duration: 00:08:33


Rejsebrev fra Sønderjylland

9/6/2017
More
Vores landbrugsmedarbejder ph.d. Rasmus Blædel Larsen tager i denne uge lytteren med på cykeltur til det vest- og sønderjydske. Han besøger mejeriet Naturmælk og Skærtoft Mølle og får nogle lokale - og globale - perspektiver på landbrugets situation. Vi møder direktør for Mejeriet Naturmælk Leif Friis Jørgensen og Hanne Riisgaard fra Skærtoft Mølle på Als.

Duration: 00:37:51


Bob Dylan og dansk familielandbrug

9/6/2017
More
Hvordan klarer de mindre familieejede brug sig i konkurrencen med store koncerner og hvilken konsekvens har det for lokalsamfundene, hvis landbrugene bare bliver større og større? De spørgsmål får man ikke direkte svar på i programmet, men Rasmus Blædel Larsen belyser i indslaget hvordan kampen for overlevelse ser ud for det amerikanske familielandbrug - og kaster dermed et indirekte lys på hjemlige forhold. Hvad Bob Dylan har med disse...

Duration: 00:15:50


FDB Møbler 1

9/1/2017
More
Mange har møbler fra FDB stående, for i mange år blev der solgt rigtig mange møbler, og de var fra en tid, hvor møbler var lavet solidt. Men tiden ændrede sig, der blev solgt færre og færre møbler, og til sidst stoppede FDB Møbler. Men de kom igen i 2013. Udsendelsen ser på, hvad det er, man har taget frem, hvorfor de møbler siger noget i vores tid, og om det skyldes et tidsløst design. I udsendelsen...

Duration: 00:45:20


World Food Summit

9/1/2017
More
Forleden fandt et topmøde for mad ”World Food Summit: Better Food for More People” sted i København. Under ledelse af Miljø- og Fødevareminister Esben Lunde Larsen - diskuterede en række fødevare-relaterede de udfordringer, som verden står overfor. Den2radio’s landbrugsmedarbejder Rasmus Blædel Larsen perspektiverer topmødets indhold, retorik og præmis.

Duration: 00:33:33


Ronkedorerne: Historien om unge pædagoger og Silkevejene

8/25/2017
More
Georg Metz og Egon Clausen taler to fagbøger, nemlig KLASSENS FRÆKKE ELEV, som er skrevet af Egon Clausen og som netop er udgivet på Gyldendals forlag. Den anden bog er ’Silkevejene’ af Peter Frankopan, en af Englands førende yngre historikere. Også denne bog er udkommet på Gyldendals Forlag.

Duration: 00:29:25


Podcast eller "podkort" fra Documenta 14: At være ignorant er en dyd

8/25/2017
More
Den2radios medarbejder, Rasmus Blædel Larsen har besøgt Documenta 14 i Kassel og giver her nogle førstehåndsindtryk fra kunstens avantgarde.

Duration: 00:18:32


Træk fra den danske skakhistorie 2

8/25/2017
More
Rasmus Blædel Larsen fortæller om skakkens hovedpersoner i anden halvdel af det 20. århundrede. Vi besøger undervejs byerne Denver, Reykjavik, Skakbyen Elista og Bonn - med afstikkere til Tjele, Kiljava - og Næstved.

Duration: 00:13:09


Johs. Jørgensen og komponisterne

8/25/2017
More
den2radio er meget optaget af digteren Johannes Jørgensen. Denne uge handler det om nogle af de komponister der har sat hans digte i musik.Johannes Jørgensen boede det meste af sit liv i Assisi i Italien, og han rejste meget. Historien er at fortælle sådan ca hvor han befandt sig, da han skrev sine digte, som Carl Nielsen, Per Nørgård, Ib Nørholm, Oluf Ring, Erik Norby og Niels La Cour har sat i musik.

Duration: 00:31:20

See More