Digitaal-logo

Digitaal

1.4K Favorites

More Information

Location:

Amsterdam, Netherlands

Description:

Hoe u uw werk beter kunt doen en uw vrije tijd leuker kunt maken met hulp van de techniek. Met Herbert Blankesteijn.

Language:

Dutch


Episodes

CCleaner: het opruimprogramma dat zelf malware bevat

9/20/2017
More
Het handige CCleaner is al jaren een betrouwbaar programmaatje dat allerlei troep van je computer kan verwijderen. Maar wat als zo'n tool zelf besmet raakt? Dat gebeurde afgelopen week, we bespreken het met Jan Terpstra, beveiligingsdeskundige van DXC Technology. Backup is Koen Crijns van Hardware.Info.

Duration: 00:21:52


Digitale technologie in de buitenreclame

9/13/2017
More
Camera's in reclamezuilen zorgde voor vragen over de privacy van voorbijgangers. Hoe kan je tóch digitale technologie in buitenreclame gebruiken? Dat bespreken we met Eric Kip, algemeen directeur van Exterion Media in Nederland. Backup is Boris van de Ven, bedenker en oprichter van Gamekings.

Duration: 00:20:55


Cryptovaluta in de min door China

9/9/2017
More
China verbiedt nieuwe cryptovaluta als middel voor investeren in startups, de zogeheten Initial Coin Offerings (ICO's). Kan een overheid dit wel tegenhouden?

Duration: 00:07:24


Overheidsbemoeienis bij cryptovaluta

9/6/2017
More
China verbiedt nieuwe cryptovaluta als middel voor investeren in startups, de zogeheten ICO's. Met Daan Kleiman van Bitonic bespreken we hoe wenselijk het is dat overheden ingrijpen in de cryptowereld. Backup is IT-journalist internetondernemer en startupconsultant Maarten Naaijkens.

Duration: 00:22:18


Onrust in de digitale drugs-onderwereld

8/30/2017
More
Het is chaos in de digitale drugs-onderwereld sinds de acties van de Nederlandse politie en de FBI. Handelaars en hun klanten zoeken nieuwe ontmoetingsplaatsen en soms nieuwe identiteiten. TNO-onderzoeker Rolf van Wegberg volgt ze en weet ze soms te herkennen. Backup is IT-journalist Brenno de Winter.

Duration: 00:23:20


Bitcoins veilig opslaan

8/23/2017
More
We zijn terug van zomerstop! In de tussentijd is de bitcoin 1.500 dollar meer waard geworden. Een kostbaar bezit, dus. Hoe bewaar je dat veilig? Dat bespreken we met Dennis Binnekade, communitymanager bij Bitmymoney. Backup is Ralph Moonen, technisch directeur van beveiligingsadviesbureau Madison Gurkha.

Duration: 00:24:09


Drones op het ROC

8/16/2017
More
De komende week hoor je het beste van het afgelopen seizoen BNR Digitaal. Vandaag: vanaf komend schooljaar kunnen leerlingen van het ROC van Amsterdam zich in hun vrije keuzedeel specialiseren in drone-technologie en drone-toepassingen. Daarover spreken we met Parcival Hofland, CEO van de Dutch Drone Academy. Backup is IT-journalist Brenno de Winter.

Duration: 00:26:56


Nederlandse AR-headset voor maar 30 dollar

8/9/2017
More
De komende twee weken hoor je het beste van het afgelopen seizoen BNR Digitaal. Vandaag: de Nederlandse startup Aryzon wil de 'augmented reality'-markt claimen en komt met een headset van slechts 30 dollar. Dat is slechts 1 procent van wat de Microsoft Hololens nu minstens kost! Aryzon-CCO Leon Schipper legt uit wat je met hun headset kan. Backup is IT-journalist Jasper Bakker.

Duration: 00:23:25


Nudging bedreigt de democratie

8/2/2017
More
De komende drie weken hoor je het beste van het afgelopen seizoen BNR Digitaal. Vandaag: de digitale revolutie gaat onze wereld veranderen. Om dat in goede banen te leiden, moeten we nu de goede beslissingen maken, schrijven wetenschappers in het gezaghebbende Scientific American. Een van de auteurs - Jeroen van den Hoven van de TU Delft - is te gast. Backup is internetondernemer en startupconsultant Maarten Naaijkens.

Duration: 00:23:50


Waar je op moet letten bij het gebruiken van VPN

7/26/2017
More
In de VS is de vraag naar VPN-verbindingen sterk toegenomen. De bad guys proberen daarin óók hun graantje mee te pikken. Waar moet je op letten, hoe herken je goed en slecht, waarmee proberen die VPN-clubs zich te onderscheiden? Dat vragen we aan IT-journalist Brenno de Winter. Backup is Wout Funnekotter, hoofdredacteur van Tweakers.

Duration: 00:24:20


Het belang van https

7/19/2017
More
De komende vijf weken hoor je het beste van het afgelopen seizoen BNR Digitaal. Vandaag: slechts 15 procent van de bedrijfswebsites die gegevens ontvangen, doen dat via een https-verbinding. Hoe belangrijk is https eigenlijk en hoe kan je daarmee aan de slag? Met Rory Breuk, senior security engineer bij TransIP. Backup is wetenschaps- en techjournalist Thijs Roes.

Duration: 00:24:30


Best of: robots vaak slecht beveiligd

7/12/2017
More
De komende zes weken hoor je het beste van het afgelopen seizoen BNR Digitaal. Vandaag: het gebruik van robots thuis en op werk is dan misschien nog niet mainstream, onveilig zijn die robots wel, blijkt op onderzoek. Hoe zorgelijk dat is, bespreken we met beveiligingsconsultant Jan Terpstra van DXC Technology. Backup is Boris van de Ven van Gamekings.

Duration: 00:24:31


Wat Microsoft tegen ransomware doet

7/5/2017
More
Met Locky, WannaCry en (Non)Petya nog vers in het geheugen, is de vraag wat je tegen ransomware kan doen. En wat doet Microsoft voor gebruikers van Windows? Dat bespreken we met IT-journalist Tijs Hofmans. Backup is internetondernemer en startupconsultant Maarten Naaijkens.

Duration: 00:23:03


Aansprakelijkheid bij softwarefalen

6/28/2017
More
Wie is er aansprakelijk als je schade oploopt door slecht werkende software, of bijvoorbeeld omdat een bekend beveiligingslek niet gedicht is? De producent van de software, zegt staatssecretaris Dijkhoff van Veiligheid en Justitie. Dat bespreken we met Menno Weij van SOLV Advocaten. Backup is Ralph Moonen, technisch directeur van beveiligingsadviesbureau Madison Gurkha.

Duration: 00:23:41


Hete zomer voor de bitcoin

6/21/2017
More
Het wordt een hete zomer... niet alleen wat de therometer betreft, maar ook als het om bitcoin gaat. Er zitten wat spannende ontwikkelingen aan te komen en daarover gaan we praten met Robert Reinder Nederhoed van bitcoin- en blockchainbedrijf Biccur. Backup is internetondernemer en startupconsultant Maarten Naaijkens.

Duration: 00:21:20


Hoe een printer klokkenluiders opspoort

6/17/2017
More
Klokkenluider Reality Winner speelde NSA-documenten door aan nieuwssite The Intercept, maar ze werd opgespoord aan de hand van een simpel kleurenprintje. Hoe zit het ook alweer met de rol van printer als opsporingsmiddel ook alweer?

Duration: 00:08:04


Het geheim van de printer

6/14/2017
More
Door een simpel printje werd NSA-klokkenluider Reality Winner opgespoord. Over de rol van de printer als spion spreken we met Rickey Gevers, voormalig hacker en nu werkzaam bij cybersecuritybedrijf RedSocks. Daarnaast is hij hack-adviseur van verschillende bedrijven. Back-up is Wout Funnekotter, hoofdredacteur van Tweakers.

Duration: 00:23:34


Bouwen met bits, bytes en BIM

6/7/2017
More
Ging het ontwerpen van woningen en andere gebouwen vroeger nog op de tekentafel, tegenwoordig komt er geen potlood meer aan te pas. En dat komt door BIM, dat staat voor bouwwerkinformatiemodel. Daar spreken we uitgebreid over met Wiechert Eschbach, docent BIM op de Hogeschool Windesheim. Backup is Jan Postma, presentator van BNR Bouwmeesters.

Duration: 00:20:37


Datalekken in ziekenhuizen tegengaan

5/31/2017
More
Ziekenhuizen en andere zorginstellingen zijn nog steeds koploper als het gaat om datalekken. Hoe kan het dat zulke gevoelige gegevens zó vaak lekken, en wat moet eraan gebeuren? Dat bespreken we met Ferry Bakker van DearBytes, beveiligingsbedrijf dat onder andere in de zorg-branche actief is. Backup is IT-journalist Jasper Bakker.

Duration: 00:22:53


Met tech de wereld van trucks veranderen

5/24/2017
More
Na de taxi, stort Uber zich nu ook op het vrachtvervoer. Wat gebeurt er allemaal om met digitale technologie deze bedrijfstak schoner, sneller en goedkoper te maken? Dat bespreken we met Dirk-Jan de Bruijn, directeur van De Innovatiecentrale. Backup is IT-journalist en -onderzoeker Brenno de Winter.

Duration: 00:22:32

See More