Digitaal-logo

Digitaal

Technology News >

Hoe u uw werk beter kunt doen en uw vrije tijd leuker kunt maken met hulp van de techniek. Met Herbert Blankesteijn.

Hoe u uw werk beter kunt doen en uw vrije tijd leuker kunt maken met hulp van de techniek. Met Herbert Blankesteijn.
More Information

Location:

Amsterdam, Netherlands

Description:

Hoe u uw werk beter kunt doen en uw vrije tijd leuker kunt maken met hulp van de techniek. Met Herbert Blankesteijn.

Language:

Dutch


Episodes

Encryptie, clouddiensten en AI: ook populair onder kwaadwillenden

2/21/2018
More
Clouddiensten, encryptie en kunstmatige intelligentie: allemaal mooie toepassingen, maar ook kwaadwillenden maken ervan gebruik. Wat valt daartegen te doen? Dat bespreken we met Michel Schaalje, directeur security bij Cisco. Backup is Ralph Moonen, technisch directeur van beveiligingsbedrijf Secura.

Duration:00:23:51

Je kinderen blootstellen aan schermen en sociale media

2/14/2018
More
Hoe lang laat je je kinderen per dag op een schermpje kijken? En wat mogen ze dan wél en níet zien en doen? Vragen waar ouders mee worstelen en ze worden niet bepaald geholpen door de tech-industrie, die allerlei verslavende producten voor kinderen maakt. Met Liesbeth Hop van de Nationale Academie voor Media & Maatschappij bespreken we hoe je daarmee omgaat. Backup is Wout Funnekotter, hoofdredacteur van Tweakers.

Duration:00:22:54

Jonge hackers op het rechte pad houden

2/7/2018
More
Nu een hele generatie jongeren digitaal opgroeit, zijn er ook veel tieners met buitengewone digitale talenten. Die kan je voor 'de goede zaak' inzetten, maar ook voor regelrechte cybercrime. Hoe zorgen we ervoor dat getalenteerde jongens en meisjes op het juiste pad blijven? Dat bespreken we met Astrid Oosenbrug, een van de oprichters van de Cyberwerkplaats. Backup is Michiel Steltman, directeur van de Stichting Digitale Infrastructuur Nederland.

Duration:00:21:53

DDoS-aanvallen afweren

1/31/2018
More
Een aankoop doen via iDeal of ergens inloggen met DigiD, dat was de afgelopen dagen niet altijd vanzelfsprekend door DDoS-aanvallen. Is het 'afwachten tot het overgaat'... of kan je iets doen tegen dit soort aanvallen? Te gast is Octavia de Weerdt van de stichting Nationale Beheersorganisatie Internet Providers, zij bieden met de 'Nationale Wasstraat' een oplossing tegen DDoS-aanvallen. Backup is Rickey Gevers, deskundige digitale beveiliging bij RedSocks Security.

Duration:00:24:06

Advertentienetwerken nog steeds groot veiligheidsrisico

1/24/2018
More
De Amerikaanse beveiligingsonderzoeker Brannon Dorsey heeft een botnet gemaakt door gebruik te maken van de mogelijkheden die advertentienetwerken bieden. Zijn malafide JavaScript-code draaide binnen drie uur op 117.000 browsers! Te gast hierover is beveiligingsconsultant en ethisch hacker Sijmen Ruwhof. Backup is Ben van der Burg.

Duration:00:22:42

Kan KI beter begrijpend lezen dan de mens?

1/17/2018
More
Kunstmatige intelligentie-programma's van Alibaba en Microsoft kunnen beter begrijpend lezen dan mensen. Dat blijkt uit een 'toets' in begrijpend lezen, gemaakt door Stanford. Voor het eerst scoren computers daar beter dan mensen. Te gast is kunstmatige intelligentie-deskundige bij Qualcomm Tijmen Blankevoort. Backup is wetenschapsjournalist Thijs Roes.

Duration:00:22:47

Nasleep van Spectre en Meltdown

1/10/2018
More
De grote beveiligingslekken Meltdown en Spectre laten opnieuw zien hoe weinig we weten over de hardware in onze computers en hoe afhankelijk we zijn geworden van een paar héle grote bedrijven, zoals Intel. Of dat anders kan bespreken we met beveiligingsdeskundige Valentijn Sessink, eigenaar van het bedrijf Open Office. Backup is Boris van de Ven van Gamekings.

Duration:00:23:11

Vooruitblikken op techjaar 2018

1/3/2018
More
De eerste uitzending van het jaar... en we blikken vooruit op techjaar 2018. Dat doen we met drie van onze vaste gasten, die allemaal een eigen onderwerp meegenomen hebben. Te gast zijn Michiel Steltman, directeur van de Stichting Digitale Infrastructuur Nederland (DINL), Boris Veldhuijzen van Zanten van The Next Web en Boris van de Ven van Gamekings.

Duration:00:24:45

Het jaar in cybercrime, ict'ers en bitcoins

12/27/2017
More
BNR Digitaal blikt terug op 2017. Het was het jaar waarin cybercriminelen hun aandacht verlegden van banken en verzekeraars naar het mkb. Het jaar waarin bleek dat er nergens in het onderwijs zo veel uitvallers zijn als bij ict-opleidingen. En het jaar waarin bitcoin en ether doorbraken.

Duration:00:24:25

Zelf je modem uitkiezen

12/20/2017
More
Je tv, je smartphone, je laptop... je bepaalt zélf welke apparatuur je in huis haalt. Maar niet als het om je modem gaat. Die krijg je van je provider en daar ben je vervolgens toe veroordeeld. Het kabinet wil dat veranderen, met Bart Bomers van Linksys bespreken waar je op let bij het kiezen van een modem. Backup is Ralph Moonen, technisch directeur van beveiligingsbedrijf Secura.

Duration:00:22:53

Strijd der techgiganten

12/13/2017
More
Google blokkeert de toegang tot YouTube voor gebruikers van de slimme speaker (met scherm) Amazon Echo Show, want de twee techreuzen hebben ruzie. Een incident... of een teken van een nieuwe strijd tussen techgiganten? Daarover is Ferry Piekart te gast, hoofdredacteur van het tijdschrift Machina, dat heette voorheen MacFan. Backup is Jan Terpstra, beveiligingsdeskundige van DXC Technology.

Duration:00:21:12

Amazon zet in op meer video in de shop

12/6/2017
More
Reviews, unboxingvideo's en instructiefilmpjes... het internet staat er vol mee, vooral op YouTube. Nu stort ook Amazon zich op deze business! Dat blijkt allemaal uit een patent dat Amazon gekregen heeft. Meer content op Amazon.com, meer verkoop en... lagere prijzen? Te gast is Kristian Esser van Mister Harder, strateeg op het gebied van sociale technologie. Backup is Michiel Steltman, directeur van de Stichting Digitale Infrastructuur Nederland.

Duration:00:22:30

Blockchain 2.0 komt eraan

11/29/2017
More
Blockchain wordt net zo fundamenteel voor onze technologie als het internet zelf, zeggen allerlei deskundigen. Het is de manier waarop Bitcoin data opslaat: decentraal, met gebruik van crypto en daardoor betrouwbaar, ook als je je tegenpartij niet kent. Maar voor algemene bruikbaarheid moeten nog wel wat problemen overwonnen worden. HP bijvoorbeeld lanceert Blockchain 2.0. Paul Bessems (Weconet Blockchain Technologies, Weconomics Foundation) komt erover praten.

Duration:00:23:51

Toch maar terug naar Windows

11/22/2017
More
De stad München werd in 2003 de kampioen van de open source community door radicaal afstand te doen van Microsoft en te kiezen voor open source en Linux. Pas in 2013 was die overgang compleet. Nu, bijna 15 jaar en vele, vele miljoenen later, keren ze terug naar Windows. We praten erover met Valentijn Sessink, oprichter en directeur van de Nederlandse open source-dienstverlener Open Office. Backup is Ben van der Burg.

Duration:00:22:31

Steeds meer websites doen aan 'cryptojacking'

11/15/2017
More
Cryptojacking, zo wordt het fenomeen genoemd waarbij in je browser cryptomunten worden gedolven... en de opbrengsten gaan naar de eigenaar van de website die je bezoekt! Steeds meer websites doen dat. We praten er over met beveiligingsonderzoeker Willem de Groot. Backup is wetenschapsjournalist Thijs Roes.

Duration:00:22:55

Xbox One X: krachtpatser zonder exclusieve games

11/8/2017
More
Sinds deze week is 'ie te bestellen: de Xbox One X. Een krachtpatser met een rekenkracht van 6 teraflops en ondersteuning voor 4K Ultra HD. Maar deze Xbox gaat redelijk geruisloos voorbij. Hoe dat kan, bespreken we met Rami Ismail van game-ontwikkelaar Vlambeer en Boris van de Ven van Gamekings, tevens backup vandaag.

Duration:00:21:13

Zorgen over academisch cybersecurity-onderzoek

11/1/2017
More
Het kabinet steekt tientallen miljoenen in cybersecurity, maar dat geld gaat níet naar academisch onderzoek. Dat is een groot gevaar, betogen drie prominente hoogleraren internetveiligheid. Te gast is Michel van Eeten, hoogleraar aan de TU Delft. Backup is startupconsultant en internetondernemer Maarten Naaijkens.

Duration:00:21:35

Helft Nederlanders wil snel inzage data bij overheid

10/27/2017
More
50 procent van de respondenten in een recente enquête zegt binnenkort zijn data te willen opvragen bij de overheid of bij bedrijven die persoonsgegevens bezitten. Dat is relevant in het kader van de 'Algemene verordening gegevensbescherming' (AVG), de 'E-privacyverordening', bankenrichtlijn PSD2.

Duration:00:07:52

Het hoofdpijndossier dat 'persoonsgegevens' heet

10/25/2017
More
50 procent van de respondenten in een recente enquete zegt binnenkort zijn data te willen opvragen bij organisaties die persoonsgegevens bezitten. Over de praktische implicaties van de AVG, maar ook de 'E-privacyverordening' en bankenrichtlijn PSD2 praten we met Ad van Loon jurist bij Digital Me. Backup is IT-journalist Brenno de Winter.

Duration:00:22:14

'Beveiliging Internet of Things moet grensoverschrijdend'

10/22/2017
More
De vele recente hacks en lekken in connected apparaten tonen aan dat er hoognodig standaarden moeten komen om het Internet of Things beter te beveiligen. Maar het heeft weinig zin om dat op nationaal niveau te regelen, zoals het regeerakkoord ambieert, zegt Maarten Botterman, voorzitter van de Dynamic Coalition on the Internet of Things.

Duration:00:06:35

See More