Drama-arkivet i P1-logo

Drama-arkivet i P1

233 Favorites

I Drama-arkivet i P1 hittar du pärlor ur Sveriges Radios stora drama-arkiv. Här dyker nyskriven samtida dramatik från nära i tiden upp sida vid sida med världsdramatikens klassiker och svenska klassiker.

I Drama-arkivet i P1 hittar du pärlor ur Sveriges Radios stora drama-arkiv. Här dyker nyskriven samtida dramatik från nära i tiden upp sida vid sida med världsdramatikens klassiker och svenska klassiker.
More Information

Location:

Sweden

Description:

I Drama-arkivet i P1 hittar du pärlor ur Sveriges Radios stora drama-arkiv. Här dyker nyskriven samtida dramatik från nära i tiden upp sida vid sida med världsdramatikens klassiker och svenska klassiker.

Language:

Swedish


Episodes

Del 2/2. Hur ska det gå för Pinnebergs? av Hans Fallada

10/16/2017
More
Pinnebergs har fullt upp med att kämpa för brödfödan och att hitta någonstans att bo. Deras utsatthet förvärras när Emma blir gravid och Hans blir av med sitt arbete på en spannmålsfirma. Hans och Emma förälskar sig i en tid då nazisternas maktövertagande mullrar i bakgrunden av deras unga lycka. De har ingen tid att intressera sig för vad som händer politiskt i trettiotalets Tyskland. Vi får våndas med det unga och naiva paret i deras hjärtskärande försök att hitta ny försörjning men också...

Duration: 00:54:45


Del 1/2. Hur ska det gå för Pinnebergs? av Hans Fallada

10/16/2017
More
Berättelsen om Hans och Emma och det moderna prekariatet. Kärlek och gemenskap flyter som en varm ström genom historien om dem och deras kamp för att få vardagen att gå ihop. Hans och Emma, kallad Lämmchen, förälskar sig i en tid då nazisternas maktövertagande mullrar i bakgrunden av deras unga lycka. Paret Pinneberg har emellertid fullt upp med att kämpa för brödfödan och att få någonstans att bo. De har ingen tid att intressera sig för vad som händer politiskt i trettiotalets Tyskland....

Duration: 00:55:13


No limit av Alejandro Leiva Wenger

10/13/2017
More
Några kvinnor ses efter mer än tjugo år, i den förort där de vuxit upp. En gång i tiden var de en sammansvetsad grupp, omtalade som kickers och så smått respekterade för sin våldsamhet. De har sedan länge gått skilda vägar, men förföljs ännu av minnet av hur den ledande av dem bara försvann för att aldrig mer höras av. Vad hände? Och varför? I rollerna: Eva Melander, Ana Gil de Melo Nascimento, Vania Moore-Briones, Jennie Silfverhjelm, Alica Cubas, Nadja Josephson, Linn Mallmén, Tuva...

Duration: 00:29:29


Sköra liv av Sofie Volquartz Lebech

9/29/2017
More
Kan man jämföra autoimmuna sjukdomar med terrorism? I föreställningen "Sköra liv" leker den danska författaren Sofie Lebech med att ett sådan sätt att tänka.

Duration: 00:29:19


Till Damaskus av bland andra Marie Silkeberg och Ghayath Almadhoun

9/22/2017
More
Jag tror att jag har ärvt min pappas känsla av att inte tillhöra Sverige och framförallt min farfars sätt att inte tillhöra Sverige och det tror jag är nånting som vi kan känna igen hos varandra. Vi har pratat om det, det att man ärver minnen som inte är ens egna. Andras erfarenheter och minnena av dem, tränger sig in i ens dikter. säger Marie Silkeberg. Till Damaskus är ett hörspel av Marie Silkeberg, Ghayath Almadhoun, Lena Samuelsson och Marie Wennersten. I verket som är baserat på...

Duration: 00:29:20


Doktor Agnes B. av Christer Brosjö

8/21/2017
More
Agnes kan inte sluta jobba trots att arbetsklimatet på vårdcentralen i åtstramningstider är direkt ohälsosamt.

Duration: 00:29:23


När skruven dras åt av Henry James – del 2

8/14/2017
More
Miss Giddens får tjänst som guvernant på ett gods i sydengland. Välkomnad av den trogna hushållerskan Mrs Grose och de två väluppfostrade barnen, anar hon snart att något inte står rätt till.

Duration: 00:28:51


När skruven dras åt av Henry James – del 1

8/12/2017
More
Miss Giddens får tjänst som guvernant på ett gods i sydengland. Välkomnad av den trogna hushållerskan Mrs Grose och de två väluppfostrade barnen, anar hon snart att något inte står rätt till.

Duration: 00:28:17


Röster som döljer sig i bruset

8/6/2017
More
Sveriges Radio Drama har producerat flera omfattande och omtalade serier, bland andra "De dödas röster" och "Spöken i maskinen". I de båda serierna förekommer röster från andra sidan.

Duration: 00:26:37


Det heliga jobbet

7/30/2017
More
av Victor Nyström. Med: Victor Nyström, Anna Azcárate, Maxida Märak och Kjell Erikssson. Regi: Anna Azcárate. Från Luleå 2015.

Duration: 00:28:02


Hemmakväll med Gruppen

7/23/2017
More
Det är den 14 september 2014 och kvällen då valet avgörs. I ett kök sitter tre personer som inte vill vara med, inte vill höra...

Duration: 00:29:36


Mens av och med Helena Gezelius och Åsa Gustafsson

7/10/2017
More
En föreställning om kvinnlig kroppslighet. För pappor och deras döttrar, mammor och deras söner, för alla som kommer att få, har och har haft mens och för de som aldrig kommer att få...

Duration: 00:29:16


Katten i brunnen av och med Carl-Einar Häckner

7/8/2017
More
Om kärleken, den sökta, den funna, den förlorade. Och varför inte också den återvunna.

Duration: 00:28:16


Pojken som aldrig slutade gräva av och med Mattias Fransson

7/1/2017
More
En familjeföreställning om en pojke i en norrländsk by som hittar en spade, sätter ner den i jorden och börjar gräva. Sen slutar han inte.

Duration: 00:26:16


I havet av svartklädda män av Aldo Iskra

6/23/2017
More
Nils Poppe ligger på dödsbädden och minns händelsen på Stortorget 1914 då Nordens tre kungar steg ut på residensets balkong. Deras möte skulle säkra Nordens neutralitet i det första världskriget.

Duration: 00:29:33


Solen skiner över natten av Lucas Svensson

6/18/2017
More
Malmö 1987. Syskonen Adam, Emil och Cirkeline arbetar som dansbandsmusiker. Adam har större ambitioner och vill slå igenom som seriös låtskrivare och artist.

Duration: 00:47:28


Krigare av Milad Alami

6/9/2017
More
Leyla är en ung rappare med scendrömmar. Hon skriver musik tillsammans med sin kompis Mayram. I skolan mobbas hon och musiken blir ett sätt för henne att slå tillbaka och göra sig fri.

Duration: 00:27:45


Kulturhuset av Mats Kjelbye

6/5/2017
More
Greve Max har fattat humör: nu har kulturisterna gått för långt, nu ska han skrida till handling! I ett grevskap nära dig. En kamp. Ett slag. Kulturhuset bör förstöras.

Duration: 00:25:35


Limbo av Margareta Garpe

5/26/2017
More
Del 3 av 3. På den isolerade ön finns behandlingshemmet för missbrukande kvinnor. Fem kvinnor med olika livsöden i bagaget bor för tillfället där tillsammans med terapeuten Betty och VD:n Bill. Nu ska Betty träffa sin son och Bill ska ersätta henne. En av de missbrukande kvinnorna, journalisten Viktoria, vill hem till varje pris, men det kommer ett brev från hennes man…. Och när stjärnterapeuten Betty kommer tillbaka till ön skakas hela behandlingsverksamheten om. I rollerna: Johan Lindell...

Duration: 00:28:46


Limbo av Margareta Garpe

5/19/2017
More
Del 2 av 3. Limbo, ett tillstånd mellan himmel och helvete. Där befinner sig fem kvinnor med missbruksproblem på ett isolerat behandlingshem omgivet av vatten. Något har gått snett med familj och karriär. Livet har kantats av droger, skuldkänslor och blackouter. Här utsätts de för morgonrocksmetoden av terapeuten Betty och en av kvinnorna, Hanna, måste berätta sin mest mörka och katastrofala hemlighet. I rollerna: Johan Lindell - Bill, Annika Hallin - Lolo, Sanna Krepper -Viktoria, Linda...

Duration: 00:29:02

See More