Effekten: digitalisering - kunskap-logo

Effekten: digitalisering - kunskap

Business & Economics Podcasts >

Effekten är podcasten med kunskap om digitaliseringen på 20 minuter! Vi ger dig insikter, framtidsspaningar och goda exempel. För dig som är beställare, konsult eller intresserad av digitaliseringen. Jonas Jaani guidar dig tillsammans med Micke Norbäck, Torbjörn Andersson och konsulter som kan digitalisering.

Effekten är podcasten med kunskap om digitaliseringen på 20 minuter! Vi ger dig insikter, framtidsspaningar och goda exempel. För dig som är beställare, konsult eller intresserad av digitaliseringen. Jonas Jaani guidar dig tillsammans med Micke Norbäck, Torbjörn Andersson och konsulter som kan digitalisering.
More Information

Location:

Sweden

Description:

Effekten är podcasten med kunskap om digitaliseringen på 20 minuter! Vi ger dig insikter, framtidsspaningar och goda exempel. För dig som är beställare, konsult eller intresserad av digitaliseringen. Jonas Jaani guidar dig tillsammans med Micke Norbäck, Torbjörn Andersson och konsulter som kan digitalisering.

Twitter:

@EffektenSe

Language:

Swedish


Episodes

E-sport (avsnitt 60)

2/20/2018
More
Att tävla i i dataspel, kan man verkligen leva på det? Absolut, det finns stora pengar i e-sport! Henrik Boodé förklarar fenomenet för oss oinvigda. De bästa spelarna tjänar sitt levebröd genom sponsorer och genom att vinna större turneringar. Men som i alla sporter krävs talang och åtskilliga timmar av träning. Den största händelsen förra … Fortsätt läsa "E-sport (avsnitt 60)" E-sport (avsnitt 60)

Duration:00:20:45

Säker IoT, ljud och wow i framtiden (avsnitt 59)

2/20/2018
More
“Om det är säkerhetsproblem med appar och webbar, så blir IoT-problemen tio resor värre.” Effekten möter Christian Forsberg och diskuterar framtida utmaningar. Tänk uppkopplade övervakningskameror hemma; den enda medicinen är att de som tillverkar – inte konsumenterna – löser buggar och täpper till säkerhetshål. Brandväggar skyddar inte längre, vår information har flyttat till telefoner eller … Fortsätt läsa "Säker IoT, ljud och wow i framtiden (avsnitt 59)" Säker IoT, ljud och wow i...

Duration:00:12:23

AI – Artificiell intelligens (avsnitt 58)

2/11/2018
More
Artificiell intelligens är teknik som efterliknar mänsklig interaktion och inlärning så mycket att man inte kan skilja mellan människa och maskin. Så är det idag, mycket tack vare datorkraft, sensorer och analys. Vi kan t ex inte längre skilja på en målning, ett musikstycke och en dikt skapad av en maskin. Men det intressanta – och … Fortsätt läsa "AI – Artificiell intelligens (avsnitt 58)" AI – Artificiell intelligens (avsnitt 58)

Duration:00:15:25

Scrum – en introduktion (avsnitt 57)

1/28/2018
More
Frågar du någon i ett utvecklingsprojekt idag, svarar “alla” att de använder Scrum. Eller så svarar hen mer svävande att “projektet är Scrumish”. I den här podden städar vi bland begreppen. Scrum är en agil metod som kännetecknas av korsfunktionella team. Scrumexperten Jonas Bolldén diskuterar med Jonas Jaani. De förklarar tillsammans vad det är och … Fortsätt läsa "Scrum – en introduktion (avsnitt 57)" Scrum – en introduktion (avsnitt 57)

Duration:00:20:50

Extramaterial: Scrum – en introduktion

1/28/2018
More
Samtalet om Scrum fortsätter med Jonas Bolldén. Scrum ersätter inte en projektmodell. Exempel och förklaringar som ger dig mer insikt i Scrum som ramverk. Detta är extramaterialet till avsnitt 57 ”Scrum – en introduktion”. Jonas Bolldén, Jonas Jaani (06:10) PRENUMERERA – podcast Effekten iPhone, Android, e-post Mer material / länkar: Maria Matarelli – https://twitter.com/MariaMatarelli Extramaterial: Scrum – en introduktion

Duration:00:04:18

Kreativitet & innovation & digitalisering (avsnitt 56)

1/16/2018
More
Om kreativitet är förmågan att tänka nytt och annorlunda – plus att genomföra – så är innovation när det nya tas emot av omvärlden, av marknaden. Innovationslab och hackathon är verktyg som du kan använda för att driva innovation och digitalisering, men det räcker inte med enskilda och isolerad insatser. Det kan vara en bra … Fortsätt läsa "Kreativitet & innovation & digitalisering (avsnitt 56)" Kreativitet & innovation & digitalisering (avsnitt 56)

Duration:00:35:19

Extramaterial: Kreativitet & innovation & digitalisering

1/16/2018
More
Ett eftersnack till avsnitt 56 med Tobias Degsell. Vi pratar vidare om kreativitet och hur digitaliseringen ska drivas framåt. Behöver man bygga ett rockband för att nå framgång? Kommer koas att hjälpa oss? Samhällsutvecklingen drivs av vårt DNA så vi kan inte stoppa den. Men hur tar vi den med oss in i framtidens unicorns. … Fortsätt läsa "Extramaterial: Kreativitet & innovation & digitalisering" Extramaterial: Kreativitet & innovation & digitalisering

Duration:00:12:22

VR – Vad händer nu? (avsnitt 55)

1/6/2018
More
Vi ringer Niclas på VR Sverige för att ta pulsen på VR (Virtual Reality) och AR (Augmented Reality)! Det visar sig att AR, B2B (business to business) och mjukvara har fokus just nu! Det är här miljarder kronor pumpas in och driver på utvecklingen. VR och AR kommer tillsammans med AI, 5G, IoT och robotik … Fortsätt läsa "VR – Vad händer nu? (avsnitt 55)" VR – Vad händer nu? (avsnitt 55)

Duration:00:21:10

Extramaterial: VR – Vad händer nu?

1/6/2018
More
Extramaterial från avsnitt 55 “VR – Vad händer nu?”. Niclas Johansson från VR Sverige pratar vidare om den tekniska utvecklingen för VR och AR. Google lägger ner Tango? Varför? ARKit, ARCore är inkastare för AR men vad händer sen? Vad är nästa stora spel efter Pokémon GO och varför finns det ett samband mellan psykedeliska droger och VR? … Fortsätt läsa "Extramaterial: VR – Vad händer nu?" Extramaterial: VR – Vad händer nu?

Duration:00:05:53

TEMA: Vart är internet på väg? Hör spanarna om: teknik, marknadsföring, dataanalys, användning och ledarskap (avsnitt 54)

12/23/2017
More
Dags för en framtidsspaning om internet, med personer som kan digitalisering. I detta extra långa avsnitt tar vi dig på en resa in i framtiden för internet. Johan Johansson tolkar den data som redan finns och ger oss en analys. Micke Norbäck och Andreas Hult pratar om användarens konsumtion. Jenny Björnholm ger sin syn på … Fortsätt läsa "TEMA: Vart är internet på väg? Hör spanarna om: teknik, marknadsföring, dataanalys, användning och ledarskap (avsnitt 54)"

Duration:00:39:30

Social engineering och personlig säkerhet (avsnitt 53)

12/16/2017
More
”Hello, I’m calling from Windows”. Social engineering eller social manipulation blir allt vanligare. De som vill dig illa hittar hela tiden nya vägar för att nå sina mål. Syftet är oftast att få tag i information och data som skapar fördelar för de illasinnade när det gäller pengar, makt och smärta. Effekten pratar med Robert … Fortsätt läsa "Social engineering och personlig säkerhet (avsnitt 53)"

Duration:00:17:25

Den digitala trädgården (avsnitt 52)

12/5/2017
More
Är gräset grönare hos grannen? Nej, inte nu längre! Vi pratar digitalisering med Jonas Florvik, manager på Husqvarna. “Digitalisering är att förbättra interna processer, vilket har skett hos oss under många år. Men det är också att förlänga företagets produkter med nya typer av tjänster.” Husqvarna är ett 330-årigt hårdvarubolag som har gått från vapen … Fortsätt läsa "Den digitala trädgården (avsnitt 52)" Inlägget Den digitala trädgården (avsnitt 52) dök först upp på Effekten.

Duration:00:23:37

Strategi för nationens säkerhet (avsnitt 51)

11/26/2017
More
Vårt moderna samhälle är helt beroende av att myndigheters och privata aktörers system fungerar. Infrastruktur som el, vatten, internet och samhällsfunktioner som media, polis, sjukvård och försvar är alla sårbara och ständigt utsatta för attacker. Regeringen har nu tagit fram en nationell strategi för samhällets informations- och cybersäkerhet. Strategidokumentet är på 33 lättlästa sidor, men … Fortsätt läsa "Strategi för nationens säkerhet (avsnitt 51)" Inlägget Strategi för nationens...

Duration:00:18:20

Cloud transformation (avsnitt 50)

11/14/2017
More
Den tekniska lösningen cloud transformation går snabbt att genomföra; att gå från lokala servrar till en molnbaserad plattform. Det är bara att lift and shift-migrera, föra över gamla filer till molnet. Det svåra – och viktiga – är att förändra sina processer. Att inte migrera hela sitt legacy, arvet, att inte behålla gamla sätt att … Fortsätt läsa "Cloud transformation (avsnitt 50)" Inlägget Cloud transformation (avsnitt 50) dök först upp på Effekten.

Duration:00:12:46

En digitaliserad skola (avsnitt 49)

11/8/2017
More
Förbättrad källkritik, förmåga att läsa digitala texter och programmering på schemat – är det digitalisering och en digitaliserad skola? Ja, enligt Skolverket och regeringen. Jan Bidner, digital strateg, har större idéer och tvekar inte att kritisera skolan som system. Och det har inte blivit bättre med de digital möjligheterna. Helt planlöst har skolor gjort sporadiska inköp … Fortsätt läsa "En digitaliserad skola (avsnitt 49)" Inlägget En digitaliserad skola (avsnitt 49) dök först upp...

Duration:00:18:47

SEO – att flörta med en akademiker (avsnitt 48)

10/29/2017
More
Michael Wahlgren, Sökpodden, gästar Effekten för att berätta om Search Engine Optimization (SEO) – att synas när ens kunder letar efter det du erbjuder. Googles algoritmer är extremt komplicerade, det finns ingen manual ens på Googlekontoren. Men vad krävs för att lyckas? Och vad är att lyckas? I Sverige har Google 95% av marknaden, medan … Fortsätt läsa "SEO – att flörta med en akademiker (avsnitt 48)" Inlägget SEO – att flörta med en akademiker (avsnitt 48) dök först upp på Effekten.

Duration:00:21:35

Vi firar ett år och 47 avsnitt med Effekten.se

10/25/2017
More
Vi tittar i backspegeln och genomskådar spåkulan. Vad har hänt i digitaliseringens Sverige under det här året? Nationella säkerhetsskandaler inom myndigheter fick mycket uppmärksamhet, men digitala beteenden hos Svensson ändras också snabbt och presenteras i undersökningen Svenskarna och Internet. GDPR närmar sig med stormsteg, egentligen utan att öka paniken; debatten har snarare sansat sig. Intranäten … Fortsätt läsa "Vi firar ett år och 47 avsnitt med Effekten.se" Inlägget Vi firar ett...

Duration:00:16:27

Intranätet är dött och Skype äts upp! Allt nytt om Microsoft och Office 365 (avsnitt 46)

10/15/2017
More
SharePoint, Office 365, #groupify #hubify. På Ignite presenterar Microsoft varje år sin roadmap. John Frankolin rapporterar därifrån. I år, liksom de senaste åren, är det molnet som gäller. Och molnet växer, data samlas in och beteendemönster analyseras och förbättrar sökupplevelsen för individen. Till molnet hör också den digitala arbetsplatsen, då med stöd av AR och VR … Fortsätt läsa "Intranätet är dött och Skype äts upp! Allt nytt om Microsoft och Office 365 (avsnitt 46)" Inlägget...

Duration:00:27:24

Machine Learning, IoT och säker säkerhet? (avsnitt 45)

10/8/2017
More
Machine Learning, IoT och säkerhet. Du vill bli övervakad! Din mobil samlar in massor av data om dig. Den tipsar dig och ger dig goda råd om allt ifrån hälsa till resande. Det handlar om Machine Learning, första steget till Artificiell Intelligens. Än så länge hjälper maskinerna oss att ta beslut, men även det omvända … Fortsätt läsa "Machine Learning, IoT och säker säkerhet? (avsnitt 45)" Inlägget Machine Learning, IoT och säker säkerhet? (avsnitt 45) dök först upp på Effekten.

Duration:00:18:49

Digital plattform för oss (avsnitt 44)

9/27/2017
More
Hur ser vårt digitala jag ut? Alla frågar Christian Forsberg, systemarkitekt och innovatör: Vad behöver vi för att skapa den? Hur kan vi göra det snabbare? Men motfrågan blir allt som oftast: Hur skulle du göra om du började från början, fast i liten skala? Den tekniska lösningen är sällan viktigast, det kan lika gärna … Fortsätt läsa "Digital plattform för oss (avsnitt 44)" Inlägget Digital plattform för oss (avsnitt 44) dök först upp på Effekten.

Duration:00:19:35

See More