Finnsk Terapi-logo

Finnsk Terapi

52 Favorites

More Information

Location:

Copenhagen, Denmark

Genres:

Podcasts

Description:

Den folkekære entertainer Finn Nørbygaard er kendt for at vække smil og latter, men hvad de færreste er klar over er, at han har taget en uddannelse som samtaleterapeut - og således også kan vække til eftertanke og indsigt i den menneskelige kondition.

Language:

Danish


Episodes

Jørgen de Mylius: "Den bizzare meddelelse førte til en fantastisk oplevelse"

9/17/2017
More
For Jørgen de Mylius blev det et afgørende vendepunkt, at han som kun 16-årig blev ansat på Danmarks Radio. I flere år måtte han kombinere gymnasiet og jobbet som studievært på DR. Den modstand fra ældre kolleger, som han ubønhørligt måtte lide under, gav ham kun yderligere mod på at spille den musik, han selv – og mange jævnaldrende – brændte for. Modstanden gjorde ham tykhudet overfor kritik. Han føler stadig, at han har et ungdommeligt sind. Han føler sig beriget af i en sen alder at få...

Duration: 00:55:00


Sebastian Klein: "Min far var en fantastisk mand"

9/1/2017
More
Sebastian Klein fik et psykisk sammenbrud for ca. 3 år siden. Han søgte umiddelbar forklaringen i forældrenes død nogle år tidligere. Det er baggrunden for, at han skrev bogen om sin far; Jesper Klein. Han betragter sin far som en fantastisk mand. At miste ham var at miste et vigtigt holdepunkt. I øjeblikket er han mest optaget af at skrive om sit speciale fortidsdyr.

Duration: 00:54:41


Ester Brohus: "Jeg kobler af ved at ride"

8/27/2017
More
Ester Brohus føler sig utrolig priviligeret og føler i virkeligheden, at hun har været i showbiz altid. For at kunne skrive nye sange, er det vigtigt, at hendes hjemmebase fungerer godt. Hun kobler af ved at ride. Hendes ordsprog er: “hvis det ikke kommer fra dig selv, sker der ikke noget".

Duration: 00:55:00


Thomas Warberg: "Jeg vil være den bedste"

8/20/2017
More
Thomas Warberg har sin egen scene med plads til 40 publikummer, hvor han ofte optræder 3 gange om ugen. Han føler, at han er for arbejdsom. Han fokuserer i øjeblikket på sin vægt, som har er overdrevet opmærksom på. Hans liv er enten eller. Hans største vendepunkt var, da han stoppede med at drikke for omkring 6 år siden. Han oplevede det som en genfødsel.

Duration: 00:54:59


Martin Miehe Renard: "Jeg elsker mit arbejde"

8/13/2017
More
Martin Miehe-Renard synes han har verdens bedste job som filminstruktør. For ham skal en instruktør først og fremmest være en team-leder. Han synes selv, at hans udfordring er, at han er for lalleglad. Han har efterhånden måtte affinde sig med betegnelsen “Mr. julekalender”, fordi hans arbejdsområde i høj grad har været enten julekalendere på TV eller børne- og familiefilm

Duration: 00:55:00


Jørgen Glistrup: "Jeg elsker revy"

8/6/2017
More
Jørgen Glistrup erkender, at han er nørdet til tal. Han oplever sig selv som meget ambitiøs og committed på de projektet han påtager sig. Hans ukuelighed i dag hænger sammen med, at han har god samvittighed. Det dybeste stød han har oplevet var, da hans datter døde i en alder af 18 år.

Duration: 00:55:00


Mascha Vang: "Jeg føler virkelig, at jeg kan mærke mennesker"

7/30/2017
More
Mascha Vangs oplevelse af sin kendthed har ændret sig på det sidste. Hun er blevet ramt af kommentarerne om hende på de sociale medier. Hun reagerer ved at trække sig; pressen spiller bolden hårdt, synes hun. I den positive ende: hun elsker kontakten til sine læsere. Som 16-årig fik hun et piskesmæld, som hun stadig lider under.

Duration: 00:54:59


Michala Petri: "Musikken styrker ens selv"

7/16/2017
More
Michala Petri mener, at alle mennesker kan høre om musikken er god eller ej. For Michala er det helt afgørende at være i kontakt med sit publikum – at føle enhed i rummet. Hun er fra barnsben opdraget med stor disciplin. At spille er for hende at opleve en livsstrøm. Hun har ofte oplevet, at det ikke var så meget hende, der havde karrieren, men mere karrieren der havde hende.

Duration: 00:55:00


Nanna Lüders

7/9/2017
More
Den folkekære entertainer Finn Nørbygaard er kendt for at vække smil og latter, men hvad de færreste er klar over er, at han også har taget en uddannelse som samtaleterapeut - og således også kan vække til eftertanke og indsigt i den menneskelige kondition. Det er udgangspunktet for Finnsk Terapi, et ugentligt samtaleprogram, hvor Finn Nørbygaard møder en række kendte danskere og bringer her sin samtaleterapeutiske værktøjskasse i spil.

Duration: 00:54:59


Anders Bondo Christensen: "Jeg er ret nøgtern"

7/2/2017
More
Anders Bondo Christensen arbejder til stadighed med at blive bedre til at være nærværende i sin intimsfære. Hans engagement for at gøre folkeskolen bedre har fyldt hele hans professionelle liv siden han blev lokal lærerformand som 27-årig. Han er medlem af en løbeklub hjemme i Sønderjylland og løberiet er afgørende for hans velbefindende.

Duration: 00:55:05


Andreas Bo: "Det tog mange år for mig før, jeg følte mig tilpas på en scene"

6/25/2017
More
Andreas Bo er helt bevidst om, at han i morgen kan være uden job. Han husker sine første år i showbusiness som ren angst. Han erkender, at han på de lange turneer har svært ved at få jordforbindelse.

Duration: 00:55:00


Henrik Lykkegaard: "At blive far minder en om ens forgængelighed - det er...

6/18/2017
More
For Henrik Lykkegaard betyder børnene rigtig meget. At blive skuespiller, var et brud på de forventninger, der lå til ham i hans baggrund. Han erkender, at hans forhold til sit fag er forbundet med meget tvivl. Den tvivl vender han ofte indad. Han har lært, at man skal holde hovedet koldt, når man bliver mødt af for meget ydre anerkendelse. Han føler, at han har været heldig at kunne udfolde sin alsidighed som skuespiller.

Duration: 00:54:59


Elisabeth Dons Christensen: "Den første tilhører i mine prædiker er mig"

6/4/2017
More
Elisabeth Dons Christensen blev først præst i en sen alder. Det skete i forlængelse af en livssorg, men oplevede hurtigt jobbet som en stor gave. Hun har altid brugt husbesøg som et vigtigt element i at holde kontakten til sin menighed. Hun mener, at hun nemt kan forene sin videnskabelige baggrund med sin tro på Gud. For Elisabeth har pensioneringen fra jobbet som biskop betydet, at hun har fået plads til mange andre gøremål.

Duration: 00:55:00


Hans Henrik Palm: "Det bedste er at gøre nogle ting på egen hånd og få succes...

5/28/2017
More
Hans Henrik Palm begyndte allerede at bokse som 12-årig. Boksningen har givet ham den disciplin og målrettethed, som han har haft glæde af sidenhen i forretningslivet. I dag er han taknemmelig for, at en øjenskade betød, at han måtte stoppe som bokser allerede som 28-årig. Han følte sig meget alene i sin barndom, men det medførte også en oplevelse af frihed.

Duration: 00:55:00


Kirsten Thorup: Jeg er født under en heldig stjerne

5/21/2017
More
Kirsten Thorup er avisnarkoman. Når hun skriver findes omverdenen ikke. Livet føles problemløst, og det er en følelse, som man nemt kan blive afhængig af. Der går et år mellem, at hun har udgivet en bog til, hun starter på den næste. Den periode elsker hun. At skrive er for hende som at trække vejret. Hun har svært ved at modtage ros.

Duration: 00:55:00


Lars Hjortshøj: "Uanset hvad ens evne er, så er man forpligtet til at få det...

5/14/2017
More
Lars Hjortshøj har været i dansk showbizz i 25 år. Han føler, at hans karriere har været uberegnelig. Hans jyske baggrund gør, at han har svært ved at udtrykke stor tilfredshed med sin egne præstationer. Han elsker både stor eksponering og at være alene. Han tiltrækkes mere og mere af skriveriet.

Duration: 00:55:00


Morten Østergaard: "Jeg er ekstremt optaget af, hvordan det går med mine børn".

5/7/2017
More
Morten Østergaard er meget optaget af sine børns trivsel. Han erkender, at der er en risiko for at blive selvoptaget, når man er politiker. Han forstår godt, at mange folk tænker, at politikere kun ”er gråfisk”. Som leder af Radikale Venstre er han ikke optaget af, hvad andre ledere gør, men kun optaget af, hvordan han selv ønsker at gøre det.

Duration: 00:54:59


Line Knutzon: "Jeg er ikke så god til selvomsorg"

4/30/2017
More
Sådan siger Line Knutzon, der er gæst i denne uges udgave af Finnsk Terapi. Hun er meget optaget af, hvordan fremtiden skal forme sig - ikke mindst økonomisk. Det er vigtigt for hende at have en økonomi, som hun kan overskue. At kunne skimte enden har påvirket hende en del. Hun føler, at hendes force som dramatiker er at aflytte sproget. Hun har flere gange i sit liv taget nogle store beslutninger, som ikke altid har været en god ide. Hun er ikke optaget af sin femininitet. Hun ved faktisk...

Duration: 00:54:46


Finnsk Terapi

4/23/2017
More
Lars Liebst opgave som direktør i Tivoli igennem 20 år har først og fremmest været at lytte til de mange meninger, der er, om hvordan Tivoli burde drives. Hans drivkraft siden ungdomsårene har været at se tingene ske, hvorfor han allerede dengang kastede sig over adskillige musik- og events projekter. Hans motto har altid været "frihed under ansvar".

Duration: 00:51:12


Finnsk Terapi

4/16/2017
More
Trine Pallesen er i øjeblikket mest optaget af, at hun efter 11 års alenetid har fundet en kæreste. At spille teater er for Trine som at komme ind i et nærhedsrum. Hun føler, at hun er blevet mere rummelig og overbærende med alderen bl.a. overfor hendes egen påklædning. Hendes barndom har givet hende et godt selvværd og lært hende, at det er okay at spørge om hjælp.

Duration: 00:38:54

See More