Finnsk Terapi-logo

Finnsk Terapi

53 Favorites

Den folkekære entertainer Finn Nørbygaard er kendt for at vække smil og latter, men hvad de færreste er klar over er, at han har taget en uddannelse som samtaleterapeut - og således også kan vække til eftertanke og indsigt i den menneskelige kondition.

Den folkekære entertainer Finn Nørbygaard er kendt for at vække smil og latter, men hvad de færreste er klar over er, at han har taget en uddannelse som samtaleterapeut - og således også kan vække til eftertanke og indsigt i den menneskelige kondition.
More Information

Location:

Copenhagen, Denmark

Genres:

Podcasts

Description:

Den folkekære entertainer Finn Nørbygaard er kendt for at vække smil og latter, men hvad de færreste er klar over er, at han har taget en uddannelse som samtaleterapeut - og således også kan vække til eftertanke og indsigt i den menneskelige kondition.

Language:

Danish


Episodes

Tammi Øst: "Jeg var sindssygt meget alene som barn"

11/19/2017
More
Tammi Øst kom ind i skuespilfaget ved en tilfældighed. Hun kan ofte føle, at hun er afhængig af sit fag. Hendes tanker løber ofte hurtigt, så hun har fundet ud af, at strikning er et godt modtræk. Hun har opdaget at manglende opmærksomhed på kropslige signaler kan give stress.

Duration: 00:54:59


Pia Olsen Dyhr: "Jeg har dattertid fra 07-08".

11/12/2017
More
Pia Olsen Dyhr føler, at hun startede som politiker i 96, da hun blev formand for SF ungdom. Hun har lært, at hun godt kan skifte standpunkt over tid. Hendes udfordring i jobbet som politiker er bl.a., at tiltroen til politikere er så lav. Hun føler, at hun som politiker er af ”håndværkertypen”, hvor målet er de bedst mulige løsninger.

Duration: 00:54:59


Finnsk Terapi: Timm Vladimir: "Jeg kunne nemt være endt i et misbrug"

11/5/2017
More
Timm Vladimir er meget optaget af sin madskole. Han ved, at vejen til succes er hårdt arbejde. Det tog Timm mange år at leve naturligt med sin kendthed, men i dag kan han hvile i sig selv. På scenen føler han, at han stadig gøgler.

Duration: 00:55:00


Monica Ritterband: "Jeg vil ikke dø, før jeg har været lykkelig nok"

10/29/2017
More
Hun føler, at hun tidligere i sit liv havde nemt ved at dømme folk; den side oplever hun er blevet mindre med årene. I flere år var hun journalist på Ekstra Bladet, men sagde op fordi hun følte, at jobbet forråede hende. Melankoli har altid været en følgesvend i Monicas liv og hænger sammen med, oplever hun, at hendes forældre ofte ikke var deres opgave som forældre voksen.

Duration: 00:54:59


Jeanette Ottesen: "Jeg blev skilt som 25-årig"

10/22/2017
More
Jeanette Ottesen skal føde til december, og graviditeten har vendt op og ned på hele hendes liv. Det har været svært at acceptere, at hun ikke længere har fuld kontrol over sin krop. Hendes håb er, at hun efter fødslen igen kan genoptage sin svømning på eliteplan. Hun erkender, at det at sidde i ”Finnsk Terapi” og skulle fortælle om sit indre liv, er uvant for hende, fordi sportsverdenen sjældent er interesseret i den side. Hendes temperament har flere gange givet konflikter ift. til...

Duration: 00:55:00


Sørine Gotfredsen: "Jeg var et ret ucharmerende barn"

10/15/2017
More
Sørine Gotfredsen elsker at være alene og uden pligter. For hende er det mest meningsfulde, man kan forestille sig at være præst. Som tidligere sportsjournalist er hun optaget af at iagttage mennesket i de mest ekstreme øjeblikke. I kristendommen har hun fundet frem til sin ydmyge plads i livet.

Duration: 00:55:00


Katrine Wiedemann: "Jeg kan føle mig svag, når jeg slapper af"

10/8/2017
More
Katrine Wiedemann føler, at hun har været utrolig heldig ved både at instruere og være skribent på dagbladet Information. Sårbarheden er størst, når hun skriver, hvor hun bedre kan gemme sig bag jobbet som instruktør. Men synergien mellem de to er vitaliserende. Hun oplevede sin barndom som kedelig, men netop kedsomheden gav afsættet til skabende aktiviteter.

Duration: 00:55:03


Ib Michael: "Du kan ikke gøre noget forkert i dødsøjeblikket"

10/1/2017
More
Ib Michael bliver tit overvældet; der føler han sig taknemmelig over at være til. Han har i sin karriere – og i sit liv i øvrigt – oplevet meget medvind. Han har i de seneste år oplevet perioder med depression, men er meget beslutsom overfor at lave motion daglig. Han føler, at hans primære drivkraft er nysgerrighed.

Duration: 00:54:59


Lotus Turell: "Hold da op jeg har oplevet en masse"

9/24/2017
More
Lotus Turell har oplevet en barndom med store omsorgssvigt, og efter hundreder af terapitimer er hun nu aktuel med en bog, som fortæller om barnelivet med forældrene Chili og Dan Turell. På baggrund af sine oplevelser er hun meget optaget af at tage lederskab i sit eget liv. Det gør hun bl.a. ved at forsøge at være autentisk. Desuden har yoga været en vigtig støtte.

Duration: 00:54:59


Jørgen de Mylius: "Den bizzare meddelelse førte til en fantastisk oplevelse"

9/17/2017
More
For Jørgen de Mylius blev det et afgørende vendepunkt, at han som kun 16-årig blev ansat på Danmarks Radio. I flere år måtte han kombinere gymnasiet og jobbet som studievært på DR. Den modstand fra ældre kolleger, som han ubønhørligt måtte lide under, gav ham kun yderligere mod på at spille den musik, han selv – og mange jævnaldrende – brændte for. Modstanden gjorde ham tykhudet overfor kritik. Han føler stadig, at han har et ungdommeligt sind. Han føler sig beriget af i en sen alder at få...

Duration: 00:55:00


Thomas Warberg: "Jeg vil være den bedste"

8/20/2017
More
Thomas Warberg har sin egen scene med plads til 40 publikummer, hvor han ofte optræder 3 gange om ugen. Han føler, at han er for arbejdsom. Han fokuserer i øjeblikket på sin vægt, som har er overdrevet opmærksom på. Hans liv er enten eller. Hans største vendepunkt var, da han stoppede med at drikke for omkring 6 år siden. Han oplevede det som en genfødsel.

Duration: 00:54:59


Martin Miehe Renard: "Jeg elsker mit arbejde"

8/13/2017
More
Martin Miehe-Renard synes han har verdens bedste job som filminstruktør. For ham skal en instruktør først og fremmest være en team-leder. Han synes selv, at hans udfordring er, at han er for lalleglad. Han har efterhånden måtte affinde sig med betegnelsen “Mr. julekalender”, fordi hans arbejdsområde i høj grad har været enten julekalendere på TV eller børne- og familiefilm

Duration: 00:55:00


Jørgen Glistrup: "Jeg elsker revy"

8/6/2017
More
Jørgen Glistrup erkender, at han er nørdet til tal. Han oplever sig selv som meget ambitiøs og committed på de projektet han påtager sig. Hans ukuelighed i dag hænger sammen med, at han har god samvittighed. Det dybeste stød han har oplevet var, da hans datter døde i en alder af 18 år.

Duration: 00:55:00


Mascha Vang: "Jeg føler virkelig, at jeg kan mærke mennesker"

7/30/2017
More
Mascha Vangs oplevelse af sin kendthed har ændret sig på det sidste. Hun er blevet ramt af kommentarerne om hende på de sociale medier. Hun reagerer ved at trække sig; pressen spiller bolden hårdt, synes hun. I den positive ende: hun elsker kontakten til sine læsere. Som 16-årig fik hun et piskesmæld, som hun stadig lider under.

Duration: 00:54:59


Michala Petri: "Musikken styrker ens selv"

7/16/2017
More
Michala Petri mener, at alle mennesker kan høre om musikken er god eller ej. For Michala er det helt afgørende at være i kontakt med sit publikum – at føle enhed i rummet. Hun er fra barnsben opdraget med stor disciplin. At spille er for hende at opleve en livsstrøm. Hun har ofte oplevet, at det ikke var så meget hende, der havde karrieren, men mere karrieren der havde hende.

Duration: 00:55:00


Nanna Lüders

7/9/2017
More
Den folkekære entertainer Finn Nørbygaard er kendt for at vække smil og latter, men hvad de færreste er klar over er, at han også har taget en uddannelse som samtaleterapeut - og således også kan vække til eftertanke og indsigt i den menneskelige kondition. Det er udgangspunktet for Finnsk Terapi, et ugentligt samtaleprogram, hvor Finn Nørbygaard møder en række kendte danskere og bringer her sin samtaleterapeutiske værktøjskasse i spil.

Duration: 00:54:59


Anders Bondo Christensen: "Jeg er ret nøgtern"

7/2/2017
More
Anders Bondo Christensen arbejder til stadighed med at blive bedre til at være nærværende i sin intimsfære. Hans engagement for at gøre folkeskolen bedre har fyldt hele hans professionelle liv siden han blev lokal lærerformand som 27-årig. Han er medlem af en løbeklub hjemme i Sønderjylland og løberiet er afgørende for hans velbefindende.

Duration: 00:55:05


Andreas Bo: "Det tog mange år for mig før, jeg følte mig tilpas på en scene"

6/25/2017
More
Andreas Bo er helt bevidst om, at han i morgen kan være uden job. Han husker sine første år i showbusiness som ren angst. Han erkender, at han på de lange turneer har svært ved at få jordforbindelse.

Duration: 00:55:00


Henrik Lykkegaard: "At blive far minder en om ens forgængelighed - det er...

6/18/2017
More
For Henrik Lykkegaard betyder børnene rigtig meget. At blive skuespiller, var et brud på de forventninger, der lå til ham i hans baggrund. Han erkender, at hans forhold til sit fag er forbundet med meget tvivl. Den tvivl vender han ofte indad. Han har lært, at man skal holde hovedet koldt, når man bliver mødt af for meget ydre anerkendelse. Han føler, at han har været heldig at kunne udfolde sin alsidighed som skuespiller.

Duration: 00:54:59


Elisabeth Dons Christensen: "Den første tilhører i mine prædiker er mig"

6/4/2017
More
Elisabeth Dons Christensen blev først præst i en sen alder. Det skete i forlængelse af en livssorg, men oplevede hurtigt jobbet som en stor gave. Hun har altid brugt husbesøg som et vigtigt element i at holde kontakten til sin menighed. Hun mener, at hun nemt kan forene sin videnskabelige baggrund med sin tro på Gud. For Elisabeth har pensioneringen fra jobbet som biskop betydet, at hun har fået plads til mange andre gøremål.

Duration: 00:55:00

See More