Try Premium for 30 days

Live games for all NFL, MLB, NBA, & NHL teams
Commercial-Free Music
No Display Ads
Fishing license-logo

Fishing license

12 Favorites

Ugentligt fiskerimagasin

Ugentligt fiskerimagasin
More Information

Location:

Denmark

Description:

Ugentligt fiskerimagasin

Language:

Danish


Episodes

Uffe Ellemann-Jensen – Lystfiskerhistorier ved Skjern Å

10/7/2017
More
Med en utrolig lang politisk karriere i både ind- og udland, har Uffe Ellemann-Jensen set verden fra mange sider. Men verdens vande har han også set, og især laksevandene er godt besøgt af Uffe – han har MANGE laks på CV’et. Men en dansk laks er det ikke blevet til endnu, og det forsøger Gordon at ændre på. Sammen er de taget til Skjern å, hvor Uffes lystfiskerhistorier leveres én efter én.

Duration: 00:55:00


Maria Reumert Gjerding – Frivillighjælp til havørreden

9/30/2017
More
Havørreden har brug for så lange åstræk som muligt til at gyde – og vi er nødt til at hjælpe den på vej. Derfor er Gordon taget på vandrestaureringstur sammen med Enhedslisten klima- og miljøordfører Maria Reumert Gjerding. Sammen med frivilliginitiativet Grusbanden rydder de Truelsbækken ved Holbæk for spærringer, og taler frivillighed, havørredens biologi og om der eksisterer korruption i dansk politik.

Duration: 00:54:59


Thomas Rode Andersen – Storebælts drilske pighvarrer

9/23/2017
More
På en regnfuld dag ligger Storebælt næsten helt stille, og ud fra Korsør havn tager Gordon kok og forfatter Thomas Rode Andersen med ud efter pighvar. Thomas har mere end 15 Michelinstjerner i baggagen, og han er selv glad for at lave fiskeretter. Derfor har han også en holdning til hvordan vi danskere bør bruge havets frugter, og ikke mindst være bedre til at efterspørge andre fisk end bare torsk, tun og norsk burlaks. Skippere er Søren Vesth og Thomas Stoffer.

Duration: 00:55:00


Ella Maria Bisschop-Larsen – Makrelfest i det sydfynske

9/16/2017
More
Med 130.000 medlemmer er Danmarks Naturfredningsforening et enormt fælleskab, og i spidsen står Ella Maria. Som præsident i foreningen på 11. år står naturen hende selvfølgelig nær – og især det maritime er ikke sjældent for hende, da hun sejler i Aalborgjolle og kigger på hvaler hvor hun kan. Men fiskeriet er helt nyt, og Gordon sørger sammen med skipper Claus Eklundh for et uforglemmeligt makreleventyr i hendes bardomsvand, hvor fiskene er med på legen lige fra begyndelsen.

Duration: 00:55:00


Nikolaj Kirk – Alt vådt fra Oceankaj

9/9/2017
More
Kokken Nikolaj Kirk er født og opvokset i København, og bor i dag på Islands Brygge. Gordon har hevet ham væk fra Amager, og ud på Nordhavnens yderste kaj, til en snak om det gode liv med naturen, hobbyer, piber og om hvorfor man skal tage det sjove kaffeudstyr med ud på jagt eller fiskeri. Vejret er i perioder helt vanvittigt, men det får til gengæld fiskene frem.

Duration: 00:55:00


Ida Auken – Mange bækørreder små

9/2/2017
More
Gordon har inviteret tidligere miljøminister Ida Auken på en fiskedate i sin have, hvor han byder på hindbærsnitter, kaffe, makrelsalat og fiskeri i den lokale å efter bækørred. Ida vil overbevise Gordon om, at hun stadig er den idealistiske kvinde som Gordon så i en debat på Otto Mønsteds Kollegium for mange år siden, og det gør hun mens de leder efter åens skønne bækørreder.

Duration: 00:55:00


Mette Abildgaard – Øresunds artsrigdom

8/26/2017
More
Mette Abildgaard fra det konservative er taget med fisketur på en blæsende dag på Øresund. Trods stort set ingen fiskeerfaring fanger hun sild, skrubber, rødspætte og en torsk så stor at hun næsten ikke har kræfter til at hale den op. Snakken går ivrigt om bl.a. regeringens miljøpolitik og hvorfor og hvordan Mette vil prøve at overbevise resten af regeringen om at Øresund skal beskyttes yderligere og det skadelige sandsugning skal stoppes hurtigst muligt.

Duration: 00:55:00


Sebastian Klein – Amagers strandkrabber

8/19/2017
More
Gordon og Sebastian Klein er taget til Naturcenter Amager Strand for at fange strandkrabber på hjemmebyggede “krabbefiskestænger”. Sebastian har specialiseret sig i naturformidling for de mindste, og har over 25 års erfaring som tv-vært hvor han har plantet frøene for en interesse og fascination for naturen for tusindvis af børn. Alt dette er foregået på skærmen, men Sebastian har klare holdninger til hvorfor bade børn og voksne skal mere ud i den danske natur – opleve den på nært hold og...

Duration: 00:55:00


Peter Qvortrup Geisling – Voldgravsgedder fra Egeskov

8/12/2017
More
Alle har godt af naturen, men vi er simpelthen for dårlige til at komme ud i den. Vi døjer med stress, depression og vitaminmangel, men en tur i det fri kan hjælpe os godt på vej i den rette retning – i hvert fald hvis man spørger TV-lægen Peter Qvortrup Geisling. Med sine 80 fiskestænger (og ikke mindst alle sine retrohjul fra Abu), er Peter erfaren lystfisker, og gedderne i Egeskov Slots voldgrav er virkelig i biddet denne dag.

Duration: 00:55:00


Jeanette Varberg – Historiske karper i Sagnlandet Lejre

7/22/2017
More
Hvornår i historien begynder mennesket at fiske af lyst, og ikke af nødvendighed? Gordons gæst i denne uge er Jeanette Varberg, arkæolog, museumsinspektør og formidler, og hun er inviteret i programmet for oplyse både Gordon og lytterne om hvordan det kan være, at der findes kroge fra bronzealderen, når nu lystfiskerne daterer lystfiskeriets fødsel til for ca. 500 år siden. De fisker efter karper (som jo ikke naturligt hører til i Danmark, men er blevet indført af fortidens magthavere), og...

Duration: 00:54:59


Martin Thorborg - I waders fra baghaven på Strandvejen

7/15/2017
More
På en skøn juliaften mødes Gordon med serieiværksætter og entreprenør, Martin Thorborg i hans hus på Strandvejen. De fisker efter havørred i Øresund i Martins “baghave”. Som barn fiskede Martin stort set hver dag i 10 år, men iværksætterlivet er siden blevet prioriteret. I løbet af fisketuren snakker Gordon og Martin om drømme, lystfiskeri og iværksætteri og hvorfor “Mandag er en festdag”.

Duration: 00:55:00


Karen Ellemann - Kertemindes smørstegte skrubber

7/8/2017
More
I lystfiskerkredser runger navnet Ellemann aldrig hult – Uffe Ellemann-Jensen er næsten en lige så stor en lystfisker som han var politiker. Men hvad med hans datter, Karen Ellemann, minister for ligestilling og nordisk samarbejde? Karen og Gordon sejler ud fra Kerteminde sammen med skipper Thomas Hansen, og her viser Karen, at hun sagtens kan være en storfisker – på trods af at hendes far hellere tog sønnerne med på fisketur, da piger ”larmer for meget”.

Duration: 00:54:59


Dwyane ”Eaggerman” McFarlane – Fluegedder, poppers og tailgating

6/30/2017
More
Fluefiskeriet forbinder man typisk med fiskeri efter ørred, men fiskeriet efter gedde på flue har vundet land de seneste år. Rapper og reggaekunster Dwayne Eaggerman fra EaggerStunn og Bikstok Røgsystem har dyrket havørredfiskeriet på flue næsten hele sit liv, men nu har Gordon lokket ham væk fra kysten og havørrederne, og ud på en sø efter gedderne – en fisk som Dwayne ikke har fanget i mange år. Det heler starter som en dejlig sommeraften, og ender med en BBQ chicken sandwich bag i...

Duration: 00:55:07


Dan Jørgensen - Folkemødetorsk på Østersøen

6/22/2017
More
Da Dan og Gordon sejlede ud fra Folkemødet sammen med skipper Per Sjøstrøm, lå det i luften at dette blev en fed tur. Der er gang i fiskeriet, i hyggen og kammeratskabet - men der bliver også tid til seriøs politisk snak om brakvandsgedder, miljø, sæler og Dans interesse for naturen. Humøret er højt, debatten er levende og fightsene er hede. Lyt med når Dan i den grad bliver kæk når det lykkedes ham at udfiske Gordon og gøre sig fortjent til en af de eftertragtede ”PR-portere”.

Duration: 00:55:11


Freddy Wulff – På eventyr i Randers Fjord

6/10/2017
More
"Det eneste jeg har tålmodighed til, det er jagt og fiskeri. Alt andet skal kraftedeme gå stærkt". Freddy Wulff er måske Danmarks vildeste eventyrer og har levet et rock’n’roll liv som jæger, lystfisker, skribent, fotograf og meget andet, men i dette afsnit af Fisketegn tager ham og Gordon det stille og roligt. De er taget til Freddys barndomsvand, Randers Fjord, hvor der fiskes efter havørred og helt, mens snakken bl.a. går på eksotiske damer, Freddys vrede over havbrug og hans planer om...

Duration: 00:55:04


Fisketegn 03-06-2017

6/3/2017
More
“Fisketegn” er titlen på Radio24syvs nye ugentlige udendørsprogram om lystfiskeri. Her kan lytterne møde en af dansk lystfiskeris absolutte førstemænd, nemlig Gordon P. Henriksen, som hver lørdag tager på fisketur med en interessant dansker

Duration: 00:54:59


Biskop Peter Fischer-Møller – Beder biskoppen en bækørredbøn?

5/27/2017
More
I Roskilde Domkirke prædiker en ”en rigtig friluftsbiskop” som er personificeringen af en åndelig mand, som holder naturen og troen i tæt forbindelse. Sammen med Gordon møder de naturen fra sin bedste side, og samtalerne går netop på forbindelser. Forbindelsen mellem individet, fælleskabet og Gud, mellem Mexico og Grundtvig og mellem naturvidenskab og Bibelen. Og med den rette hjælp skaber Gordon forbindelse mellem dem og en bækørred.

Duration: 00:55:00


Claus Pilgaard – Regnbueørreder i put and take

5/20/2017
More
Bag youtubefænomenet ’Chili Klaus’ er Claus Pilgaard. Gordon vil tættere på Claus og hvad de oplevelser som har spredt sig som ringe i vandet for Claus har betydet for ham. Derfor har Gordon inviteret på jagt efter regnbueørreder i en put and take sø, og her breder en ærlig og afslappende stemning sig over fiskeriet, alt imens samtalen bevæger sig omkring mavefornemmelser, forretningsvalg, nye eventyr, sweet spots og powerbait.

Duration: 00:55:00


Er lystfiskeri noget for kvinder? Hornfiskejagt med Maise Njor på Asnæs

5/13/2017
More
Hornbørge, musikål eller havstokkens balletdanser – hornfisken har mange navne. Forfatter og journalist Maise Njor har lovet at hjælpe Gordon med at blive klogere på kvinder, hvis han til gengæld hjælper Maise med at blive klogere på lystfiskeri og hornfisk. Den smukke kyststrækning og bølgernes gyngende rytme skaber en unik stemning af mindfullness, som Maise er vild med. Lige så snart hun oplever sin første fangst nogensinde, og smagen af en friskrøget hornfisk hun selv har fanget, så er...

Duration: 00:55:00


Jesper "Jokeren" Dahl - Spændt op til torskelir på Øresund

5/6/2017
More
Rapperen Jesper Dahl (også kendt som Jokeren) har et fisketraume, og det må Gordon forsøge at lave om på. Sammen med skipper Lars drager de på Øresund for at finde torsk som Jesper kan have med hjem til kæresten, alt imens Gordon bl.a. bliver klogere på Jespers fortid med gangstarapperne N.W.A, dyrt kokainmisbrug og at være en stodder fra Hillerød.

Duration: 00:54:59

See More