Try Premium for 30 days

Live games for all NFL, MLB, NBA, & NHL teams
Commercial-Free Music
No Display Ads
Flaskens Ånd-logo

Flaskens Ånd

80 Favorites

Når man drikker stor vin, kan man blive bragt gennem alle de grundlæggende eksistentielle følelser i tilværelsen. Fra det ypperste og det skønneste, til det mest dystre og dunkle. Man kan komme i nærheden af det usigelige.

Når man drikker stor vin, kan man blive bragt gennem alle de grundlæggende eksistentielle følelser i tilværelsen. Fra det ypperste og det skønneste, til det mest dystre og dunkle. Man kan komme i nærheden af det usigelige.
More Information

Location:

Copenhagen, Denmark

Genres:

Podcasts

Description:

Når man drikker stor vin, kan man blive bragt gennem alle de grundlæggende eksistentielle følelser i tilværelsen. Fra det ypperste og det skønneste, til det mest dystre og dunkle. Man kan komme i nærheden af det usigelige.

Language:

Danish


Episodes

Velsignet af Gud - Peter A. G.

11/17/2017
More
Fra barnsben hjemme i Skjern har Gnags-forsangeren Peter A.G. Nielsen lært at føle sig velsignet af Gud, så han altid bare kan være Peter. Som kunstner er han ramt af en slags sygdom, hvor han altid er på jagt efter noget nyt og vigtigere, og det har vist ikke altid været helt let for dem, der var tættest på ham. Vin: 2003 Quinta Sardonia, Ribera del Duero.

Duration: 00:54:44


Karnapmøde i den sårbare blå time - Katrine Wiedemann, teaterinstruktør

11/10/2017
More
Som instruktør ved Katrine Wiedemann, at det afgørende er de første fem minutter, hvor alt er åbenhed og ren energi. På den måde ligner en teaterforestilling det første kys. Hun er et menneske, der enten er helt nede eller helt oppe og - efter eget udsagn - "nok lidt klogere, end jeg lader som om". Vin: 2000 Dom. Francois Gaunoux, Pommard Grands Epenots, 1. Cru.

Duration: 00:54:43


Fotokunstneren Lina Hashim - Vinglad muslim

11/3/2017
More
Fotokunstneren Lina Hashim er efterkommer efter profeten Muhammed og dermed en mellemøstlig adelig med ret til titlen "Alawiyah" foran sit navn. Det går hun nu ikke selv meget op i - hun er mere optaget af behovet for en muslimsk reformation, og hun har allerede gennemgået sin egen: Hun drikker vin, og da hun sammen med sin familie flygtede til Danmark som 14-årig, var hun bange for, at politiet skulle opdage hendes dagbog. Den var fyldt med erotiske tegninger inspireret af den kæreste,...

Duration: 00:54:26


Forfatter Thomas Korsgaard

10/28/2017
More
Det er trekvart år siden, 22-årige Thomas Korsgaard debuterede som forfatter. Og så gik han under jorden, Den succesfulde debut førte ikke kun klapsalver med sig, og en dag i en boghandel i Skive blev han konfronteret med det store spørgsmål, som enhver, der bruger af sit eget liv for at skrive, må stille sig selv: Hvorfor? Vin: 2015 Domaine Leflaive, Puligny-Montrachet.

Duration: 00:54:59


Forfatter Marie Louise Tüxen

10/21/2017
More
Som ung i Næstved vidste Marie Louise Tüxen næsten intet bedre end at få en dobbelttid - 40 minutter - i solcentret. Hun sad også i receptionen der. I dag laver hun komiske striber om parforhold og har skrevet en bog. Den handler om en kvinde, som prøver at finde sig selv ved at finde en mand - og om hende selv. Vin: Champagne Leclerc Briant, Brut Reserve.

Duration: 00:55:00


Sangerinde Nive Nielsen

10/14/2017
More
Den grønlandske sangerinde og skuespiller Nive Nielsen er præget af sin baggrund som inuit og en kultur, hvor det er et vilkår for mennesket ikke altid at kunne bestemme selv. Hun vil gerne lægge bare lidt af sin rastløshed fra sig og kunne planlægge lidt bedre.Men det er svært, når hendes sange altid kommer helt af sig selv og indimellem på de mest ubelejlige steder og tidspunkter. Vin: Champagne Pierre Peters, Cuvée de Réserve.

Duration: 00:55:00


Alkoholfri vin med komiker Thomas Wivel

10/7/2017
More
Komikeren Thomas Wivel har et faderopgør, en del sjove nætter som standupper på provinsdiskoter og tre ægteskaber bag sig. I dag, hvor han er holdt op med at drikke, er det hele blevet meget lettere, og hans sind er mildere.Rabiate feminister og sure kvinder kan han dog stadig ikke holde ud, og i øvrigt han har netop udgivet et kulturpolitisk kampskrift. Vin: Miguel Torres, Natureo Red, alkoholfri.

Duration: 00:55:00


Forfatter Ib Michael

9/30/2017
More
Forfatteren Ib Michael måtte skuffe sin fars forventninger om at overtage grossererforretningen i Roskilde og undervejs lægge øre til sin mors fortvivlede betroelser. Blive en medvider. I dag forstår han, at hans fars kærlighed ikke var en, man bare fik, men en man måtte søge. Og at han ligner ham meget mere, end han troede - også når det gælder det med damerne. Vin: 1998 Sarotto, Barbaresco Riserva.

Duration: 00:55:00


Blodrus i anmeldelserne - Lars Bukdahl

9/23/2017
More
Som barn var Lars Bukdahl en lyssky dreng, fordi han næsten intet kunne høre og se. I dag er der intet forsagt over den markante litteraturanmelder, der indrømmer, at skrivningen indimellem kan foregå i en slags sproglig blodrus, og at der er nydelse forbundet med at være ond. Vin: 2012 Casa Los Frailes, Trilogia.

Duration: 00:55:00


Fotografen Henrik Saxgren

9/16/2017
More
Fotografen Henrik Saxgren er blevet en blidere mand med årene. Engang tog ærgerrigheden og vreden magten fra ham , og det blev vildere og vildere, indtil hans krop sagde stop. Afskyen for andres svaghed var en god motor, når man ville være berømt, men under hans elskedes sygdom og død, blev hans personlighed sat på prøve.Vin: 2014 Rossignol-Trapet, Gevrey-Chambertin, Vielles Vignes.

Duration: 00:55:01


Kenneth på kanten

9/9/2017
More
Hash og en skrøbelig psyke har indimellem bragt forfatteren og førtidspensionisten Kenneth Jensen ud på kanten, og engang måtte han gå i behandling for homofobi hos en blind NLP-terapeut i Kolding. Med sine usædvanlige romaner har han endelig fået lidt succes. Vin: 2012 Domaine Huet, Le Mont, Sec, Vouvray

Duration: 00:55:00


Vinbonden Jon Frederik Capoul

9/2/2017
More
Dansk-franske Jon Frederik Capoul er ladcykel-far i København og fjerde generations vinbonde i udkantsbordeaux. Her må han kæmpe en evig kamp mod bureaukrater og myndigheder for at få lov til at lave vin efter sin egen smag i stedet for den tunge godsejervin, som produceres på de berømte slotte. Vin: 2013 Jonc Blanc, Pure S, 2014 Le Raït, 2015 Le Raït, Sans Souffre og 2015 Lassolle, ADNaturam.

Duration: 00:55:00


Jazzsangerinden Sinne Eeg er vild med vin

8/26/2017
More
Og det er mange af hendes kolleger også. Måske har kunstnere en særlig følsomhed for sanseindtryk, og vinen kan indimellem løfte hende op på et andet mentalt niveau - ligesom når hun står på scenen. Vin: 2015 Viña a Frieira, Ribeira Sacra og 2015 Viña Cazoga, Ribeira Sacra

Duration: 00:55:00


Journalist, tegner og musiker Mik Schack

8/5/2017
More
Greve Michael Hans Schack alias journalisten, tegneren og musikeren Mik Schack var nærmeste arving til Schackenborg, men han havde ikke råd til at overtage godset, og i øvrigt har han altid haft travlt med tusind andre ting. Han er 11. generation i en markant adelsslægt, der er i overhængende fare for at uddø, men han har alligevel valgt ikke selv at få nogen børn. Drik: Masser af øl!

Duration: 00:54:59


Forfatter Merete Pryds Helle

7/29/2017
More
Som 15-årig ville forfatteren Merete Pryds Helle besætte statsministerens sommerresidens, Marienborg, sammen med et par andre lokale teenagere, men da fik slået en rude itu, stod politiet allerede og ventede indenfor. Senere blev hun rigtig bz'er og fik en kort karriere som ildsluger med bare bryster. Vin: 2010 La Chablisienne, La Pierrelée og 2000 Dom. Roche de Bellene, Petite Chapellle, 1. cru.

Duration: 00:55:00


Freddy Wulff, Storvildtjæger og journaliste på Ugens Rapport

7/15/2017
More
Storvildtjægeren og journalisten Freddy Wulff var manden over alle mænd på mandebladet Ugens Rapport. Han nedlagde vildsvineorner med de bare næver og berettede om et vildt og ensomt liv i pagt med naturen og med en riffel på ryggen. Det var det, han ville, og hans ægteskaber gik altid i stykker, når hans unge koner blev skrukke. Børn ville han nemlig ikke, for hvordan skulle han så komme ud og jage? Vin:2011 Les Loubas, Cornas.

Duration: 00:55:00


Tegneren Simon Bang

7/8/2017
More
Som lille dreng kunne tegneren Simon Bang slippe for at vaske op, hvis han bare ville tegne i stedet. Det sagde hans mor. På sin fars side er han femte generation i en kunstnerfamilie, og det er både godt og skidt at have et fantasifuldt legebarn som far. Vin: 2013 Dom. Vincent Prunier, Auxey-Duresses og 2013 Weingut Eymann, Pinot Noir, Sonnenberg.

Duration: 00:55:00


Far og Søn: Musikerne Anders og Benjamin Koppel

7/1/2017
More
Musikerne Anders og Benjamin Koppel er far og søn og ud af Danmarks mest musikalske familie. Det stærkt venstreorienterede engagement er også en familietradition, men dog med nuancer. Således blev Anders Koppels interesse for klassisk musik betragtet som lidt af et klasseforræderi, da han i 1974 forlod rockbandet Savage Rose, som efter hans mening havde udviklet sig for sekterisk. Vin: 2004 Le Souverain, Ksara, Libanon.

Duration: 00:55:00


Skuespilleren og præstesønnen Thure Lindhardt er ikke bange for at synde.

6/24/2017
More
Den oprindelige betydning af ordet synde er "at ramme ved siden af", og det undgår man ikke, hvis man vil lære at ramme rigtigt. I kristen forstand er synd også at være optaget af sig selv og for en stjerneskuespiller ligger den evige higen efter berømmelse altid på lur. Den forsøger han til gengæld at bekæmpe, for ellers går det galt. Vin: 2013 David Moreau, Cuvée "S", Santenay.

Duration: 00:55:00


Komponisten August Rosenbaum, optaget på Heartland Festival, Egeskov Slot

6/17/2017
More
Pianisten og komponisten August Rosenbaum er barnebarn af Danmarks første stand up-komiker, entertaineren Simon Rosenbaum, men selv har han aldrig sluppet præstationsangsten. Nu bruger han den bare i musikken og på scenen. Vin: 2010 Dettori, Sardinien.

Duration: 00:55:00

See More