Hav och samhälle Podcast-logo

Hav och samhälle Podcast

Science Podcasts >

More Information

Location:

Sweden

Language:

Swedish


Episodes

# 3 Tema Antarktis - Unik forskning om isarnas avsmältning

3/5/2018
More
Tänk dig att stiga ombord på en isbrytare och sätta kurs mot några av planetens mest svårtillgängliga områden för att till slut komma fram till vidträckta områden med is och flytande glaciärer. I det här avsnittet möter vi polarforskaren Anna Wåhlin vid Göteborgs universitet som berättar om den senaste forskningen vid antarktis. Dessutom ringer vi upp forskaren Thomas Dahlgren som befinner sig ombord ett forksningsfartyg på väg mot Antarktis. Podden spelades in 22 - 23 februari 2018.

Duration:00:19:28

# 2 Hummer och ostron till nyår även i framtiden?

12/21/2017
More
I andra avsnittet av Hav och samhälle Podcast handlar det om mat från havet. Till nyårsmiddagen är det många som vill festa till det med hummer, ostron och andra skaldjur. Kan vi göra det med gott samvete? Och kommer kanske framtidens skaldjur från en odling? Albin Dahlin samtalar med Snuttan Sundell och Susanne Lindegarth som forskar vid Göteborgs universitet och Sofia Olsson som är kökschef på restaurang vRÅ i Göteborg.

Duration:00:28:07

# 1 Vad är vitsen med att prata hav och samhälle?

12/11/2017
More
Välkomna till det här allra första avsnittet av Hav och samhälle Podcast från Göteborgs universitet. I den här podcasten hoppas vi kunna bidra till att sprida kunskap och väcka intresse för frågor som rör havet på olika sätt. Albin Dahlin samtalar denna gång med Lena Gipperth, Kerstin Johannesson och Sverker Jagers.

Duration:00:26:48

Try Premium for 30 days

Live games for all NFL, MLB, NBA, & NHL teams
Commercial-Free Music
No Display Ads