Kurer-logo

Kurer

TuneIn NC

Hvordan påvirker media oss? Og hva skjer med demokratiet i en digital mediehverdag? Dette er sentrale temaer i Kurer.

Hvordan påvirker media oss? Og hva skjer med demokratiet i en digital mediehverdag? Dette er sentrale temaer i Kurer.
More Information

Location:

Oslo, Norway

Description:

Hvordan påvirker media oss? Og hva skjer med demokratiet i en digital mediehverdag? Dette er sentrale temaer i Kurer.

Language:

Norwegian


Episodes

Kurer 487: NRK i et kommersielt marked

10/20/2017
More
Mens den kommersielle mediebransjen sliter med å finansiere journalistikken, får NRK bevilget penger gjennom lisensordningen. Tre fjerdedeler av de åtte milliardene staten bruker på pressestøtte havner hos allmenkringkasteren. Er dette rettferdig i et kommersielt mediemarked?

Duration: 00:25:00


Kurer 486: Papiravisen forsvinner

10/13/2017
More
Norges nest største avis, Dagbladet, har vedtatt å bli papirløs på ukedagene, mens VG vurderer å slutte med avissalg i distriktene. Papirets rolle som vårt viktigste nyhetsmedium er over, etter flere hundre år. Nå tar internett over for alvor.

Duration: 00:25:00


Kurer 485: Tar videostreamingen over?

10/7/2017
More
Vår TV-hverdag er i rask forandring. De nettbaserte strømmetjenestene tar mer og mer over. De nyeste seertallene viser at snart ser flertallet av oss TV og film på Internett i stedet for direktesendt satellitt-fjernsyn. Hva gjør det med mediehverdagen vår? Hvordan klarer norske TV-kanaler seg oppi dette?

Duration: 00:24:59


Kurer 484: Underdekning i mediene

9/29/2017
More
Dopingsaken til Therese Johaug har blitt ettertrykkelig dekket i norske medier, men vet du hvilken annen dopingsak som mediene nærmest glemte da det sto på som verst? Og hvordan gikk det egentlig etter ebolakrisen med de verst rammede landene? I kjølvannet av den enorme dekningen av noen saker, havner noen andre fullstendig under radaren til norske medier. I denne utgaven av Kurer tar vi en nærmere titt på underdekning og stiller spørsmålene; Hvem, hva og hvorfor?

Duration: 00:25:00


Kurer 483: Overdekning i mediene

9/22/2017
More
Hvorfor får noen saker og noen personer nærmest evig liv i mediene? Hvor går grensen mellom overdekning og legitim dekning av nyheter? Kan det bli for mye av en sak og hvem skal i tilfelle trykke på bremsen? Når det er en større flom på gang i Sør-Asia, hvorfor hører vi mest om flommen i Houston? I dette programmet ser Kurer nærmere på overdekning og stiller spørsmålene ; Hvem, hva og hvorfor?

Duration: 00:25:00


Kurer 482: Faktasjekkerne kommer

9/15/2017
More
Denne sommeren har faktisk.no blitt Norges første, faste faktasjekkende redaksjon. Selv sier de at de vil bidra til en åpen, inkluderende og faktabasert offentlig samtale. Hvilken reaksjon har faktasjekkerne fått i starten, og hva gjør arbeidet deres med vårt felles ordskifte?

Duration: 00:24:59


Kurer 481: Partilederdebatten

9/8/2017
More
I 1959 fikk vi for første gang stifte bekjentskap med partilederdebatten og siden har den fulgt oss i tykt og tynt. Stadig i endring men likevel, stadig med oss som selve punktumet for valgkampen. I dette programmet av Kurer møter vi både gamle og nye programledere, politikere, medie- og valgforskere som gir oss et innblikk i dette programkonseptet som stadig holder på seerne. Og selvfølgelig tar vi oss tid til å høre på noen høydepunkter fra nesten 60 år med TV-sendt partilederdebatt

Duration: 00:24:59


Kurer 480: Fra FM til DAB

9/1/2017
More
Den 11. januar klokken 11.11 ble de første riksdekkende FM-senderne skrudd av i Nordland. Når de siste FM-senderne blir skrudd av den 13. desember, blir Norge det første landet i verden med fulldigital landsdek-kende radio. Denne uken ser Kurér på omleggingen. Er den en suksess som sikrer radioens fremtid, eller en dyr fiasko? Programmet er produsert av Munck Studios i Trondheim, for NRK.

Duration: 00:25:00


Kurer 479: Spillmusikk

8/25/2017
More
Siden 8-bitmusikken var en teknologisk revolusjon på tidlig 80-tall, har vi hatt en musikalsk revolusjon innen spillmusikken. Den utgis på vinyl, vinner priser og lastes ned verden over uten at noen nødvendigvis vil spille til den, bare lytte til den. I denne utgaven av Kurer møter vi både noen som har komponert spillmusikk, mens andre har opplevd å fått musikken sin brukt av store internasjonale spill. Og ikke minst, snakker vi med de som har hørt på mye spillmusikk.

Duration: 00:24:59


Kurer 478: Hacking av Stortingsvalget

8/21/2017
More
De siste årene har det blitt vanlig at demokratiske valg blir forsøkt påvirket fra utlandet, med Internett som viktigste verktøy. Denne uken offentliggjorde Telenor en spørreundersøkelse som viser at en av tre av oss er bekymret for at det også skal skje med Stortingsvalget. Kurér tar en titt på risikoen, og hva vi kan gjøre for å beskytte oss.

Duration: 00:24:59


Kurer 477: Arendalsuka

8/11/2017
More
Arendalsuka har vokst seg stor og blitt stedet der "alle som er noe, må være". Spesielt i et valgår som dette er det mange politikere til stede og rekordmange journalister. Hva er det som gjør at redaksjonene nærmest går mann av huse for å dekke Arendalsuka? Og hva trekker til seg flest, alle politikerne eller alle journalistene? Vi spør leder for uka; Øystein Djupedal, kulturredaktør Sarah Sørheim, politiker Knut Arild Hareide og Ola Elvestuen, samt medieforsker Eli Skogerbø

Duration: 00:24:59


Kurer 476: Prosjekt Marienlyst

7/28/2017
More
NRKs hovedkvarter Marienlyst er arbeidsplassen til 2000 ansatte, og er på 120.000 kvadratmeter. Over en tredjedel av dette er korridorer og fellesareal. Ledelsen i NRK mener at Marienlyst er blitt for dyrt, og gammeldags, og vurderer å selge eiendommen for å bygge nytt et annet sted i Oslo. Kurér ser nærmere på NRKs flytteplaner, som også er kalt «Prosjekt Marienlyst».

Duration: 00:24:59


Kurer 475: Sidsel Wold – Portrett

7/21/2017
More
Sidsel Wold var tenåring da hun la en plan om hvordan hun skulle bli utenrikskorespondent. Den respekterte, og samtidig omstridte journalis-ten, fulgte planen, og nådde til slutt målet sitt. I dette Kurér-programmet blir vi bedre kjent med NRKs kjente utenrikskorrespondent. Hva er det som er drivkraften? Og hvilke utfordringer møtte hun på veien mot målet om å bli utenriksreporter i NRK?

Duration: 00:25:00


Kurer 474: Snakkende hoder på TV

7/14/2017
More
I år er det ti år siden TV2 Nyhetskanalen gikk på lufta, med kontinuerlig nyhetsdekning på fjernsynet. På disse ti årene har nyhetsformidling på TV gått gjennom en revolusjon. Utviklingen fører til at direkteinnslagene med en snakkende reporter, eller ekspert blir flere og flere, kanskje på bekostning av de gjennomarbeidede reportasjene?

Duration: 00:24:59


Kurer 473: Direktesendt sommer-TV

6/30/2017
More
De siste årene har direktesendte sommershow hver ukedag blitt en fjernsynstradisjon for de to største tv-kanalene i Norge. NRKs tradisjon heter Sommeråpent, og TV2 har hatt Sommertid og God sommer Norge. Men i år er tradisjonen brutt. TV2 har bestemt seg for ikke å sende fra takterasse i Karl Johan i år. Dermed har Sommeråpent ingen konkurranse, for første gang på ti år.

Duration: 00:24:59


Kurer 472: Krigen sett fra utsiden

6/23/2017
More
Den blodige borgerkrigen i Syria blir, nesten uten unntak, dekket fra utsiden i norske og vestlige medier. Etter at flere vestlige journalister ble kidnappet og drept av IS i 2012 har bare en håndfull norske journalister vært inne i landet, fordi redaksjonene mener det er for farlig. Kurér ser nærmere på hvordan det er å dekke en komplisert og barbarisk borgerkrig fra utsiden.

Duration: 00:24:59


Kurer 471: Sexobjekt eller heltinne?

6/16/2017
More
Wonder Woman har satt publikumsrekorder over hele verden siden premieren, men hvordan fremstilles hun og andre actionheltinner på film og TV? Kurer dypdykker blant superkvinner, roboter og science fiction-heltinner.

Duration: 00:25:00


Kurer 470: Når redselen for terror overskygger kildevernet

6/9/2017
More
Frykten for nye terrorangrep har ført til nye overvåkningslover i flere vestlige demokratier. Det gjør det vanskeligere for journalister å arbeide fritt. Sikkerhetstjenester kan skaffe seg innblikk i redaksjonenes epost-, og telefonkommunikasjon, og journalister kan ikke lenger beskytte sine kilder godt nok. Enkelte frykter at saker som Snowdens avsløringer, og lekkasjene fra Wikileaks kan bli umulige i fremtiden.

Duration: 00:24:56


Kurer 469: Trenger vi musikkjournalisten?

5/26/2017
More
Musikkbransjen har vært gjennom en stor omstilling de siste årene. Fra å kjøpe enkeltalbum på cd, kassett, eller vinyl før, har de fleste av oss i dag abonnement på en, eller flere strømmetjenester. Tidligere var profesjonelle musikkjournalister nesten alene om å være bindeleddet mellom oss forbrukere, og musikkbransjen. Nå strømmer denne informasjonen gjennom flere alternative kanaler. Trenger vi profesjonelle musikkjournalister lenger?

Duration: 00:25:00


Kurer 468: Den digitale mørketid

5/19/2017
More
Eksperter advarer mot en digital mørketid, hvor mange av våre bilder, filmer, lydopptak, bøker, aviser, og dokumenter har forsvunnet for alltid. De enorme mengdene datafiler vi i fellesskap skaper, ligger på elektroniske- og magnetiske lagringsmedier, som mister informasjonen om de ikke blir vedlikeholdt. Kan redningen bli et digitalt dommedagsarkiv på Svalbard?

Duration: 00:25:00

See More