Try Premium for 30 days

Live games for all NFL, MLB, NBA, & NHL teams
Commercial-Free Music
No Display Ads
Kurer-logo

Kurer

NRK Norway

Hvordan påvirker media oss? Og hva skjer med demokratiet i en digital mediehverdag? Dette er sentrale temaer i Kurer.

Hvordan påvirker media oss? Og hva skjer med demokratiet i en digital mediehverdag? Dette er sentrale temaer i Kurer.
More Information

Location:

Oslo, Norway

Description:

Hvordan påvirker media oss? Og hva skjer med demokratiet i en digital mediehverdag? Dette er sentrale temaer i Kurer.

Language:

Norwegian


Episodes

Kurer 500: Pressefrihet på Island

1/19/2018
More
De nordiske land dominerer i toppen av Reportere uten grensers «World Press Freedom Index», med Norge på topp, etterfulgt av Sverige, Finland og Danmark. Island har en ganske respektabel 10. plass, med mange store Europeiske land bak set. Kurér ser nærmere på levevilkårene for kritiske og gravende journalister på Sagaøya, for å se om plasseringen er velfortjent - eller kanskje ikke.

Duration: 00:26:04


Kurer 499: Mediesituasjonen i Iran

1/12/2018
More
Uroen i Iran rundt nyttårsskiftet er noen av de største demonstrasjonene i landet siden det omstridte valget i 2009. Men når det tar opp til ett år å få på plass pressevisum så sier det seg selv at det blir vanskelig for utenlandsk presse og gi et riktig bilde av det som skjer.

Duration: 00:26:00


Kurer 498: Media City Bergen

1/5/2018
More
Norges største mediehus ligger ikke i Oslo, men mellom de syv fjell, i Bergen. I siste halvdel av 2017 flyttet over 100 mediebedrifter inn i bofellesskapet Media City Bergen. Kurér reiser til Bergen for å se hvordan stemningen er på huset, et halvt år etter at de første bedriftene flyttet inn.

Duration: 00:26:00


Kurer 497: Medieåret 2017

12/29/2017
More
Vi er i ferd med å legge medieåret 2017 bak oss. Hva var de store sakene, og hvordan utviklet ting seg? Harald Stanghelle fra Aftenposten, Gard Michalsen fra Medier24 og Martin Huseby Jensen fra Journalisten blir med i Kurérstudio for å hjelpe oss med et tilbakeblikk på 2017.

Duration: 00:26:00


Kurer 496: Musikkformatering

12/22/2017
More
Selv om vi nordmenn stadig hører mer på musikk via strømmetjenester, er det fortsatt radio som har størst innflytelse over hvilken musikk som blir våre nye favoritter. Bak musikkformateringen i norsk radio ligger et nøye gjennomtenkt og omstendelig arbeid. Kurer får være flue på veggen når musikkprodusentene i NRK P1 samles for å bestemme hvem som skal inn og ut av listene, mens mange artister venter spent på beskjeden om hvordan akkurat deres sang gjør det. For artisten Trygve Skaug ble...

Duration: 00:26:00


Kurer 495: Menneskerettighetskollisjonen

12/15/2017
More
Vil den nye personvernloven som trår i kraft den 25. mai 2018 føre til et svekket kildevern i Norge? Ja mener mediebransjen, som håper at lovteksten forandres, slik at myndighetene ikke kan etterse redaksjonenes personvernrutiner. Kan vi stole på at mediebransjen ivaretar våre personverninteresser?

Duration: 00:26:00


Kurer 494: I mediestormens øye

12/8/2017
More
I høst kom en ny, spennende bok på markedet. Vi har snakket med en av forfatterne og en av bidragsyterne som forteller om hvordan det er å havne i en massiv og kritisk mediedekning. Når det stormer som verst, hvordan oppleves det for de som står oppi det, og hvilke konsekvenser får det for deres mentale og psykiske helse? Forskningen avdekker at det tar sin tid for mange å komme helt over opplevelsen med massivt mediekjør. Den norske pressen skal være en vaktbikkje, men hvor går grensen...

Duration: 00:25:00


Kurer 493: Satiren i medielandskapet

12/1/2017
More
Er det greit å kalle en folkevalgt politiker «nazi» i et satireprogram? Hvor lett er det å misforstå en satirisk sak på nettet, og tro at det er ekte nyheter? Satiren blir utfordret av det moderne medielandskapet.

Duration: 00:26:00


Kurer 492: Now what?

11/24/2017
More
Metoo-kamanjen har gått fra å være en amerikanske kampanje for afroamerikanske kvinner til å bli en global kampanje med store etterdønninger over hele verden og i mange ulike bransjer. Ragnhild Ås Harbo var en av de første til å heve stemmen om hva som rører seg av seksuelle overgrep og trakassering i norsk mediebransje. Og siden har det stormet godt i norske mediehus. Men hva nå? Hva skjer nå? Hvordan vil dette påvirke arbeidsforhold i norsk presse i tiden fremover, eller er det bare et...

Duration: 00:25:01


Kurer 491: Meningsjournalistikken på vei frem

11/17/2017
More
Vi får stadig mer og mer meningsbærende journalistikk i mediene våre. Det vil si at andelen objektiv og uhildet mediestoff taper terreng. Ny forskning fra Nord universitet viser blant annet at det er store regionale forskjeller, når det gjelder slik subjektiv journalistikk. Hvorfor er det slik? Og hvorfor velger mediene å gi meninger mer og mer plass på bekostning annet stoff?

Duration: 00:25:59


Kurer 490: Norsk mediebilde av Russland

11/11/2017
More
Kurer er på Svarte Natta, Nord - norske mediedager i Tromsø i denne utgaven av programmet. Er det virkelig slik at nordlendinger er ”frykter” Russland mer enn sine landsmenn lenger sør i Norge og hvor stort ansvar skal norske medier ta for det? Har vi rett og slett for store forhåpninger til Russland som stat? Eller har vi forutinntatte holdninger når vi leser nyheter?Og hvordan greier mediene å balansere sitt arbeid i en region full av skjulte kil der, propaganda og forståelsen av et av...

Duration: 00:26:04


Kurer 489: Nyhetsungdommen nu til dags

11/3/2017
More
Ungdommen nå til dags altså, de ser heller Netflix enn å se på Dagsrevyen, de hører heller på Spotify enn radio og de leser ikke nyheter, de ”sjekker” nyheter. Og de utgjør den største andelen av det vi kaller ”nyhetsunnvikere”. En naturlig del av livet eller en trussel for demokratiet? Hvert år leveres en haug med papiraviser til 4.-, 6.- og 9.-trinnselever landet rundt i forbindelse med nasjonal avisuke. Har det noe for seg for når vi snakker om generasjon skjerm? Lærer Karin sier at...

Duration: 00:26:00


Kurer 488: Mobilen, vår tids mediemogul?

10/27/2017
More
Hvis du ikke klarer deg uten mobilen i to døgn uten ubehag så kan det hende at du er avhengig av telefonen din. Det mener i alle fall spesialistpsykolog Svein Øverland. Han mener også at årsaken til vår trang til å sjekke mobilen utallige ganger i løpet av dagen ligger langt tilbake i historien vår. Forhistorisk langt bak. . Hvor mange ganger sjekker du mobiltelefonen? For Janne ble det så mange ganger at hun følte behovet for en såkalt digital detox, en streng digital avrusning der hun og...

Duration: 00:26:00


Kurer 487: NRK i et kommersielt marked

10/20/2017
More
Mens den kommersielle mediebransjen sliter med å finansiere journalistikken, får NRK bevilget penger gjennom lisensordningen. Tre fjerdedeler av de åtte milliardene staten bruker på pressestøtte havner hos allmenkringkasteren. Er dette rettferdig i et kommersielt mediemarked?

Duration: 00:25:00


Kurer 486: Papiravisen forsvinner

10/13/2017
More
Norges nest største avis, Dagbladet, har vedtatt å bli papirløs på ukedagene, mens VG vurderer å slutte med avissalg i distriktene. Papirets rolle som vårt viktigste nyhetsmedium er over, etter flere hundre år. Nå tar internett over for alvor.

Duration: 00:25:00


Kurer 485: Tar videostreamingen over?

10/7/2017
More
Vår TV-hverdag er i rask forandring. De nettbaserte strømmetjenestene tar mer og mer over. De nyeste seertallene viser at snart ser flertallet av oss TV og film på Internett i stedet for direktesendt satellitt-fjernsyn. Hva gjør det med mediehverdagen vår? Hvordan klarer norske TV-kanaler seg oppi dette?

Duration: 00:24:59


Kurer 484: Underdekning i mediene

9/29/2017
More
Dopingsaken til Therese Johaug har blitt ettertrykkelig dekket i norske medier, men vet du hvilken annen dopingsak som mediene nærmest glemte da det sto på som verst? Og hvordan gikk det egentlig etter ebolakrisen med de verst rammede landene? I kjølvannet av den enorme dekningen av noen saker, havner noen andre fullstendig under radaren til norske medier. I denne utgaven av Kurer tar vi en nærmere titt på underdekning og stiller spørsmålene; Hvem, hva og hvorfor?

Duration: 00:25:00


Kurer 483: Overdekning i mediene

9/22/2017
More
Hvorfor får noen saker og noen personer nærmest evig liv i mediene? Hvor går grensen mellom overdekning og legitim dekning av nyheter? Kan det bli for mye av en sak og hvem skal i tilfelle trykke på bremsen? Når det er en større flom på gang i Sør-Asia, hvorfor hører vi mest om flommen i Houston? I dette programmet ser Kurer nærmere på overdekning og stiller spørsmålene ; Hvem, hva og hvorfor?

Duration: 00:25:00


Kurer 482: Faktasjekkerne kommer

9/15/2017
More
Denne sommeren har faktisk.no blitt Norges første, faste faktasjekkende redaksjon. Selv sier de at de vil bidra til en åpen, inkluderende og faktabasert offentlig samtale. Hvilken reaksjon har faktasjekkerne fått i starten, og hva gjør arbeidet deres med vårt felles ordskifte?

Duration: 00:24:59


Kurer 481: Partilederdebatten

9/8/2017
More
I 1959 fikk vi for første gang stifte bekjentskap med partilederdebatten og siden har den fulgt oss i tykt og tynt. Stadig i endring men likevel, stadig med oss som selve punktumet for valgkampen. I dette programmet av Kurer møter vi både gamle og nye programledere, politikere, medie- og valgforskere som gir oss et innblikk i dette programkonseptet som stadig holder på seerne. Og selvfølgelig tar vi oss tid til å høre på noen høydepunkter fra nesten 60 år med TV-sendt partilederdebatt

Duration: 00:24:59

See More