Lahlum-logo

Lahlum

Politics >

Nettrollenes mareritt: En kringkasting som faktisk ER styrt av Sosialistisk Venstreparti. Forfatter, historiker og SV-aktivist Hans Olav Lahlum og SV-leder Audun Lysbakken gir deg din faste dose politisk korrekthet.

Nettrollenes mareritt: En kringkasting som faktisk ER styrt av Sosialistisk Venstreparti. Forfatter, historiker og SV-aktivist Hans Olav Lahlum og SV-leder Audun Lysbakken gir deg din faste dose politisk korrekthet.
More Information

Location:

Norway

Description:

Nettrollenes mareritt: En kringkasting som faktisk ER styrt av Sosialistisk Venstreparti. Forfatter, historiker og SV-aktivist Hans Olav Lahlum og SV-leder Audun Lysbakken gir deg din faste dose politisk korrekthet.

Twitter:

@svparti

Language:

Norwegian Bokmal


Episodes

Episode 48 Svart for Finnmark, Gerd Liv Valla om arbeidsliv

2/16/2018
More
Audun syk, Kirsti Bergstø er stand-in. Fylkessammenslåing, OL, og arbeidslivspolitikk med gjest Gerd Liv Valla.

Duration:00:31:00

Episode 47 Ny regjering går til venstre og Venstre går til Høyre, eller?

1/19/2018
More
Audun fortsatt syk, Kirsti Bergstø fortsatt stand-in. Regjeringserklæringen. Henriette Westhrin fra Norsk Folkehjelp om våpeneksport og internasjonal organisering.

Duration:00:24:00

Episode 46: Lahlum og Lysbakken, nå uten Lysbakken, med Bergstø

1/10/2018
More
Partilederen er sykemeldt og nestleder Kirsti Bergstø stepper inn noen måneder som podkastvert! Selv om Kirsti knapt vet hva en rating i iTunes egentlig er for noe, så blir dette bra, hevder hun. Kirsti og Hans Olav får besøk i studio av Dagbladets kommentator Marie Simonsen for å prøve å se utover nyhetsbildet og de konkrete sakene i #MeToo-kampanjen og se litt på hva de større forandringene betyr.

Duration:00:31:25

Episode 45: GARANTERT Carl I. Hagen-fri podkast

12/8/2017
More
Men apropos Nobelprisen og atomkrig: Nå er det lenge siden Lahlum og Lysbakken har snakket om Donald Trump. Så det gjør de. PS: Det blir noe mindre Lysbakken i podkasten de kommende ukene på grunn av sykefravær. Vi i SV er veldig imot vikarbyråer, så vi har fått inn en internt ansatt vikar. Få mer info om hvem denne mystiske personen er i denne episoden av Lahlum og Lysbakken (og Bergstø).

Duration:00:21:51

Episode 44: Tvilsomme tropeparadis og tvilsomme typer

11/17/2017
More
Avsløringene om seksuell trakassering i Norge øker i styrke og omfang. Lahlum og Lysbakken får besøk av Aftenpostens (og Aftenpoddens) Trine Eilertsen for å snakke om #metoo og den kjipe mannskulturen: Har vi den nå? Og: Aftenposten og ICIJ har avslørt enorme formuer i skatteparadis med Paradise Papers. Med Sigrid Klæboe Jacobsen fra Tax Justice Network diskuterer Eilertsen, Lahlum og Lysbakken hvordan vi skal få bukt med skatteparadisene.

Duration:00:33:56

Episode 43: Populismens Popularitet

10/26/2017
More
Lahlum og Lysbakken er på plass, nå i nytt studio! (For Lysbakken har fått nytt og større kontor etter valget.) Gjest denne gangen er forfatter og journalist Simen Ekern, som har snakket med Marine Le Pen og mange av lederne i europeisk høyrepopulisme. Hvorfor er populismen på frammarsj? Hva tenker Lahlum og Lysbakken om den nye utenriksministeren? Og sist, men ikke minst – eller, jo, kanskje egentlig minst: Hva er greien med den slanke bananslørsoppen (Cortinarius mussivus)?

Duration:00:31:58

Episode 42: Hva vil folk si?

10/17/2017
More
Lahlum og Lysbakken har utvidet repertoaret: De kan nå BÅDE lage podkast og få flertall i Stortinget. De to snakker ut om hvor vondt det er å være budsjettvinner. Gjest denne uken er Iram Haq, som har fått skryt fra både filmanmeldere og partiledere for sin nye, viktige film "Hva vil folk si?"

Duration:00:30:49

Episode 40: Valgets Kvaler

9/18/2017
More
Lahlum og Lysbakken trenger en debrief og en detox etter valgkampen. Det er på tide å stille de store spørsmål: Hvordan var det for Lahlum å være en vipper, som vippet inn og ut av Stortinget? Hvordan skal man forholde seg til et storting der alt – ALT – kan skje? Og ikke minst: Hvorfor føler Audun seg som en omvandrende baguett fra Flesland?

Duration:00:24:26

Episode 39: 72 timer til valget

9/8/2017
More
Hvem blir statsminister? Hvordan er hverdagen til Lahlum. Mimir Kristjansson fra Klassekampen tipper utfallet av valget.

Duration:00:28:19

Episode 38: Litt under en time i Drammen

9/4/2017
More
Kan bruke bjørnespray på politiske motstandere? Blir dette det mest spennende valget noensinne? Dette OG MER får du svar på når Lahlum og Lysbakken er LIVE fra Drammen, med Arne Nævra fra Buskerud SV og Sigrun Aasland fra Tankesmien Agenda!

Duration:00:50:21

Episode 37 Live I Sandefjord

8/28/2017
More
Hva er vel en Lysbakken uten sin Lahlum? Godt spørsmål! Det kan du høre svaret på i denne episoden, der Lysbakken er på folkemøte i Sandefjord for å fortelle om SVs kamp mot den økende ulikheten.

Duration:00:28:38

Episode 36: Live i Tromsø

8/23/2017
More
Lahlum og Lysbakken rapporterer live fra valgkampens frontlinjer – denne gangen i Tromsø! Gjester er Ingrid Evertsen, skuespiller og komiker, og Torgeir Knag Fylkesnes, SVs førstekandidat i Troms. Lyden er kanskje ikke allverdens, men stemningen var topp!

Duration:00:49:59

Episode 35: Spyttklyser og nøtteallergi

8/18/2017
More
Nå er det valgkamp! SV svulmer på meningsmålingene, vi har valgvinden i ryggen og Lahlum og Lysbakken samles på Lillehammer for å skue utover valgkampen. Gjest er "superlæreren" Håvard Tjora, som snakker om spyttklysen han mener landets lærere fikk i trynet av kunnskapsministeren. Følg med utover valgkampen!

Duration:00:32:04

Episode 34 LO-live med Christian Borch og Mimmi Kvisvik

6/14/2017
More
Lahlum og Lysbakken live! Denne gangen fra LOs kommunalkonferanse, der de diskuterer hvordan banaliteten har infisert språket, politikken, media og alt annet, med forfatter og tidligere Dagsrevyen-anker Christian Borch, og profitt i velferden med FO-leder Mimmi Kvisvik.

Duration:00:34:04

Episode 33: Hva skal Nicky stemme NÅ da?

6/6/2017
More
Etter Lahlum og Lysbakken-klassikerne episode 9: Hva skal Nicky stemme? og episode 9 ½: Hva Nicky stemte kommer nå den spennende oppfølgeren. For nye lyttere: SVs førstekandidat i Akershus Nicholas Wilkinson er både norsk og britisk statsborger og skal stemme i valget torsdag. Men HVA SKAL HAN STEMME? (Det vil si: Alle skjønner vel at han skal stemme Labour, men HVORFOR skal han stemme Labour?)

Duration:00:29:34

Episode 32: Eia var vi der

5/14/2017
More
Harald Eia – komiker, sosiolog, profilert hjernevasker – gjester Lahlum og Lysbakken. Eia ville utfordre Lahlum og Lysbakken til en diskusjon om forholdet mellom ulikhet, rettferdighet og arbeid. Under veis sneier de innom evolusjonspsykologi, de økonomiske grunnene til at folk jobber på bompengeautomater i USA men ikke i Norge – og Oslo-Losen.

Duration:00:43:07

Episode 31: Den første kvenske groruddølen fra Finnmark på tinget?

5/5/2017
More
Audun forteller om sitt livs første mai og hva som er så utrolig bra med Postens kor. Så får Lahlum og Lysbakken besøk av Kari Elisabeth Kaski: Kanskje den første kvenske groruddølen fra Finnmark med sjanse for å komme på tinget. De diskuterer utfordringer i Oslo, oljeboring i Barentshavet og om hun også skal lage Bruce Springsteen-inspirerte sanger til Groruddalen, som Jan Bøhler.

Duration:00:30:34

Episode 30: FØRSTE MAI SPESSIALL med sekretariatet

4/29/2017
More
Advarsel: Denne podkasten inneholder en partileder som synger (bare rolig, det er ikke Støre). Lahlum og Lysbakken har vorspiel til arbeidernes internasjonale kampdag sammen med Jan Olav Andersen, leder i El og IT, Den eneste i LOs sekretariat som ikke er arbeiderpartist. Og: Historien bak et Harry-Potter-sikksakkformet sår som plutselig har dukket opp i pannen til Lysbakken. Hvem er hans Voldemort? Ingen kommentar.

Duration:00:30:00

Episode 29 La Peine Et Le Pen

4/21/2017
More
Frankrike står klar til å gjennomføre et av sine viktigste valg noensinne. I Brexit og Trumps tidsalder kan hva som helst skje. Frankrike-ekspert Kjerstin Aukrust gjester podkasten for å hjelpe Lahlum og Lysbakken med å følge med på siste nytt fra Macron, Fillon, Mellenchon og Le Pen. Og: vi har klimafornektere i regjering – men har vi også forskjellsfornektere? Det hørtes litt sånn ut når man hørte Stortingets spørretime denne uken.

Duration:00:29:39

Episode 28: Uroens fotball, fotballens uro

3/31/2017
More
Påskelektyre? SVs stortingsrepresentant Bård Vegar Solhjell har skrevet boken "Uro" – et politisk essay (med et krimplott!) og han kommer til Lahlum og Lysbakken for å fortelle om den politiske uroen i verden. Og endelig er Audun glad fordi vi snakker mer om fotball enn sjakk: Mina Finstad Berg, SVer og fotballblogger, fotballnørder om seriestart. Er fotballen blitt mer venstrevridd? Følg med!

Duration:00:33:47

See More