Try Premium for 30 days

Live games for all NFL, MLB, NBA, & NHL teams
Commercial-Free Music
No Display Ads
Marianne Zwagerman-logo

Marianne Zwagerman

Media & Entertainment Podcasts >

Marianne Zwagerman is schrijver en innovatiestrateeg en geeft haar visie op het medialandschap met een scherp oog voor onafhankelijkheid en goed besteed belastinggeld.

Marianne Zwagerman is schrijver en innovatiestrateeg en geeft haar visie op het medialandschap met een scherp oog voor onafhankelijkheid en goed besteed belastinggeld.
More Information

Location:

Netherlands

Description:

Marianne Zwagerman is schrijver en innovatiestrateeg en geeft haar visie op het medialandschap met een scherp oog voor onafhankelijkheid en goed besteed belastinggeld.

Language:

Dutch


Episodes

Bloedbad

1/16/2018
More
Het blijft een raar fenomeen, de behoefte om te doemdenken over een bedrijfstak die een product voortbrengt waar mensen totaal verslaafd aan zijn. Er is geen enkel product op aarde waar meer mensen jaar in jaar uit meer verslaafd aan raken, meer tijd in investeren.

Duration: 00:02:28


Blendle-alarm!

1/8/2018
More
Het FD bladerde in de jaarcijfers van de online kiosk Blendle en stuitte op de zin in 2018 zal een nieuwe investering nodig zijn. Anders bestaat er gerede twijfel over de continuïteit van de onderneming na april 2018. Dat zijn geen ongebruikelijke zinnen in een jaarverslag van een tech-startup. Geen reden voor groot alarm dus, zeker bij een bedrijf als Blendle, dat in twee investeringsronden prestigieuze aandeelhouders aan boord trok.

Duration: 00:02:27


Jaar van het Feit

1/2/2018
More
Twitter maakt bitter, oreerde onze Koning in zijn eindejaarsspreekbeurt. Nou Willem, mijn best gelezen tweets scoorden vorig jaar 250.000 views per stuk. Twitter maakt helemaal niet bitter, Twitter biedt eenpitters een bereik zo groot als een dagblad, voor dingen die je niet of nauwelijks in de krant leest.

Duration: 00:02:24


Doofpotten

12/19/2017
More
De cardioloog die Mitch Henriquez behandelde de ochtend na zijn hardhandige arrestatie in Den Haag, schrok toen hij de man zag.

Duration: 00:02:29


Moraal-hulpagenten

12/11/2017
More
Media zijn voor mensen wat water is voor vissen schrijft hoogleraar mediastudies Mark Deuze in zijn nieuwe boek. We leven niet met, maar ín de media, zoals vissen in een vissenkom. Je kunt er niet uit. Of nou ja, het kán natuurlijk wel, zoals een vis ook uit zijn kommetje kan springen.

Duration: 00:02:27


Tuigjournalist

12/4/2017
More
Tuig van de richel noemde Mark Rutte ze vorig jaar, weet u nog? De jongens die zich voor die Zaanse supermarkt stonden te vervelen en daarvan filmpjes op YouTube zetten. Ze gooiden stenen naar de politie en treiterden buurtbewoners die even boodschappen kwamen doen. Wekenlang was Nederland in rep en roer.

Duration: 00:02:25


Winstwaarschuwing

11/27/2017
More
Voordat Arie Slob gisteren in de Tweede Kamer zijn vuurdoop beleefde als minister van Media moest hij al een winstwaarschuwing afgeven. Een nogal malle taak voor een minister, maar ja, in ons land runt de overheid nu eenmaal een mediabedrijf waar een kleine miljard euro per jaar doorheen gaat.

Duration: 00:02:24


De Russen

11/21/2017
More
Zullen we stoppen het woord nepnieuws te gebruiken in vette koppen? Nieuws suggereert dat het om journalistieke producties gaat. Doordat woord steeds maar weer rond te pompen beschadigen media hun eigen vakgebied dat zich toch al niet kan verheugen in een groot vertrouwen vanuit het publiek.

Duration: 00:02:30


Krantenwijk

11/14/2017
More
De oplossing voor alle wereldproblemen zit in songteksten. Na terreuraanslagen zoals die in Parijs, gisteren precies twee jaar geleden, kruipt er altijd wel weer iemand achter een piano om Imagine van John Lennon te spelen.

Duration: 00:02:10


Schermdemocratie

11/7/2017
More
Voormalig voorzitter van de Tweede Kamer Frans Weisglas, die nog wel eens ingreep als politici zich tijdens debatten in het parlement tot de kijkers thuis richtten in plaats van tot hun collegas. Op zich niet onterecht, politiek is een vak waarin het land bestuurd wordt, het is geen reality-tv-show.

Duration: 00:02:27


Wikikrant

10/31/2017
More
Volgens Wikipedia ben ik geboren in 1969! Iedereen die mij bij goed licht tegenkwam zal twijfelen aan deze bewering. Mijn beroep is volgens de Wikiwijsneuzen journalist. Nou was ik ooit wel directeur van een krant, schrijf ik aan mijn vierde boek en interview ik vaak mensen op het podium, maar jagen op nieuws deed ik nooit. Ik was nimmer journalist en heb geen enkele ambitie het te worden.

Duration: 00:02:28


Kwijlende waakhond

10/23/2017
More
Nu er dan deze week toch eindelijk een nieuw kabinet op het bordes staat blaas ik het stof even van mijn glazen bol af. Op 11 maart twitterde ik nog optimistisch: 'Dit is echt het laatste jaar van de publieke omroep. Klaar.' Helaas kwam mijn voorspelling niet uit, terwijl de verkiezingsuitslag daar wel alle reden toe geeft.

Duration: 00:02:31


Marianne Zwagerman

10/16/2017
More
Ja, in de Nederlandse media- en entertainmentindustrie gaat het er net zo aan toe als in Hollywood. Bij Harvey Weinstein vraag ik me wel af waar hij de tijd vandaan haalde om ook nog zoveel films te produceren tussen het verkrachten en aanranden van actrices door, maar hij staat zeker niet alleen in zijn gedrag.

Duration: 00:02:28


Marianne Zwagerman

10/9/2017
More

Duration: 00:02:26


Marianne Zwagerman

10/2/2017
More
Hugh Hefner is dood en de oprichter van Rolling Stone gooit de handdoek in de ring. Hij heeft zijn tijdschrift te koop gezet. Nou gingen beide heren al een paar decennia niet erg met hun tijd mee. Hefner slenterde sinds de jaren 70 in pyjama door zijn vervallen Playboy mansion en op de cover van Rolling Stone stonden ook recent nog ouwe knarren afgebeeld zoals Bruce Springsteen en Bob Dylan. In een markt die toch al terugloopt verdien je dan geen toekomst. Toch vraag ik me af of er niet...

Duration: 00:02:22


Marianne Zwagerman

9/18/2017
More
John de Mol wordt een beetje moe van onze speculaties over welk mediabedrijf hij nu weer wil kopen. Nou John, bij de Telegraaf Media Groep werden ze ook een beetje moe van jouw jarenlange gemanipuleer om het bedrijf in handen te krijgen.

Duration: 00:02:19


Red de Aarde!

9/12/2017
More
Gisteravond debatteerde ik in Pakhuis de Zwijger over de rol van de media in het klimaatdebat. Er zat alleen een Vlaamse journaliste van De Morgen aan tafel en dat is jammer, want een goede discussie met de Nederlandse hoofdredacteuren over dit onderwerp is urgent.

Duration: 00:02:30


Reclame

9/5/2017
More
De Persgroep heeft Reclamefolder.nl gekocht, een digitaal platform waar mensen vrijwillig naartoe gaan om reclames te bekijken. Ik verzin dit niet!

Duration: 00:02:38


Perszuivering

8/29/2017
More
Vorige week maakte ik me boos over de NOS, die niet live ging na de aanslag in Barcelona. Ik zat er helemaal naast, het is juist Heel Goed dat de NOS niet live ging. Daar zouden andere nieuwsorganisaties een voorbeeld aan moeten nemen!

Duration: 00:02:08


Nieuwsrevolutie

8/21/2017
More
In de zomer heb je één zekerheid: Nederlanders trekken als lemmingen naar de Spaanse kust. Van Barcelona tot Marbella is het onmogelijk om een uur over straat te lopen zonder Nederlands te horen. Als er midden in de zomervakantie een terrorist met een busje door een mensenmassa ploegt op de meest toeristische plek van Barcelona, weet je dus één ding zeker: daar zijn Nederlanders bij betrokken. Dus ga je live als nieuwsorganisatie. Daar hoef je niet langer dan dertig seconden over na te...

Duration: 00:02:26

See More