Mobbningspodden-logo

Mobbningspodden

Health & Wellness Podcasts >

More Information

Location:

Sweden

Language:

Swedish

Contact:

+46101757676


Episodes

7 – Simon Sandström – Det är inte lätt att vara lärare!

12/25/2017
More
Simon Sandström är legitimerad lärare och har arbetat i 15 år. Han menar att det är svårare att vara lärare idag med stökigare klasser, barn med större svårigheter och föräldrar som inte förstår arbetssituationen. I veckans avsnitt pratar vi om hur föräldrar ser på sina barn. Att de inte ser eleven som en del av … Fortsätt läsa "7 – Simon Sandström – Det är inte lätt att vara lärare!"

Duration:00:37:16

6 – Siavosh Derakhti – Hur tänker en mobbare?

12/18/2017
More
Vägen för Siavosh Derakhti har varit krokig. Under uppväxten i Malmö var Siavosh en bråkstake som kunde hävda sig genom att vara hård mot andra. – Jag hade svårt att sitta still, kunde varken skriva eller räkna och mådde inte så bra. Jag tog ut det på de andra i klassen. Jag trodde att jag kunde … Fortsätt läsa "6 – Siavosh Derakhti – Hur tänker en mobbare?"

Duration:00:47:33

5 – Niclas Wennerlund – Utanförskap har många ansikten

12/11/2017
More
I veckans avsnitt möter vi organisationen Bara Vanlig och dess fantastiska grundare Niclas Wennerlund Vi pratar om utanförskap ur ett perspektiv som många av oss inte tänker på. De finns stora brister och utmaningar kring LSS och massor av människor i Sverige behandlas idag långt ifrån våra mänskliga rättigheter.

Duration:00:43:05

4 – Mobbning på jobbet

12/4/2017
More
I detta avsnitt träffar vi Stefan Blomberg, en av Sveriges allra främsta experter gällande mobbning på jobbet. Han arbetar som psykolog vid arbets- och miljömedicin i Linköping och är även författare till boken Mobbning på jobbet. Vi pratar om arbetsmiljö, kränkande särbehandling, psykisk ohälsa, organisatorisk och social arbetsmiljö.

Duration:00:52:01

3 – Att vara nykter mobbare

5/16/2017
More
En gång mobbare, alltid mobbare – men för Musse Hasselvall handlar det om att bli en nykter sådan. Har man varit mobbad är det inte lätt att se tillbaka på sitt förflutna. För förövaren är det nästan en plikt att behandla det hen har gjort, det vet Musse mycket väl som ända sedan barnsben har … Fortsätt läsa "3 – Att vara nykter mobbare"

Duration:00:32:04

2 – Motgångar som leder till framgång

5/4/2017
More
Tänk att man gått i flera år – med en klump i magen, som orsakat ångest och varit grunden till att man hatat sig själv över allt annat på jorden. Både Tobias och Gabriel har båda gått igenom en lång och tuff livsresa med ifrågasättande av sin egen identitet, utanförskap och mobbning. Vi kan inte hjälpa … Fortsätt läsa "2 – Motgångar som leder till framgång"

Duration:00:54:11

1 Prolog – Mobbning sätter djupa spår

4/30/2017
More
I dagens avsnitt berättar Make a Change grundare Christian Nordenström om sin uppväxt som mobbad. Hans liv har kantats av självmordsförsök, missbruk, relationsproblem och det ständiga sökandet efter en identitet. Första gången han försökte att ta livet av sig var han bara 13 år gammal. Hans ständiga sökande efter att ha varit mobbad under nästan 10 år som barn … Fortsätt läsa "1 Prolog – Mobbning sätter djupa spår"

Duration:00:32:59