Musikguiden i P3-logo

Musikguiden i P3

Sveriges Radio

Måndag till torsdag guidar Tina Mehrafzoon, Samir Yosufi och resten av Musikguiden i P3s redaktion dig till den bästa nya musiken. Mellan 18:30 och 20:30 spelar vi dagsfärsk musik, intervjuar aktuella artister och bjuder på inspelade konserter. Dessutom hör du ibland vårt uppskattade intervjuformat Kronologen där vi tillsammans med en artist går på djupet i hens musikaliska karriär.

Måndag till torsdag guidar Tina Mehrafzoon, Samir Yosufi och resten av Musikguiden i P3s redaktion dig till den bästa nya musiken. Mellan 18:30 och 20:30 spelar vi dagsfärsk musik, intervjuar aktuella artister och bjuder på inspelade konserter. Dessutom hör du ibland vårt uppskattade intervjuformat Kronologen där vi tillsammans med en artist går på djupet i hens musikaliska karriär.
More Information

Location:

Stockholm, Sweden

Description:

Måndag till torsdag guidar Tina Mehrafzoon, Samir Yosufi och resten av Musikguiden i P3s redaktion dig till den bästa nya musiken. Mellan 18:30 och 20:30 spelar vi dagsfärsk musik, intervjuar aktuella artister och bjuder på inspelade konserter. Dessutom hör du ibland vårt uppskattade intervjuformat Kronologen där vi tillsammans med en artist går på djupet i hens musikaliska karriär.

Language:

Swedish


Episodes

Sebastian Mullaerts skog

5/31/2017
More
Alltid när Musikguidens Samir Yosufi lyssnar på Sebastian Mullaerts musik tas han med på en resa till skogen. Den här gången har han lyckats ta sig hela vägen till skogen där allting skapas.

Duration:00:56:18

Mellan dans och fördärv – Dorisburg i samtal om "Irrbloss"

2/29/2016
More
Då och då släpps album som definierar ett sound och som med tiden blir referensverk. "Irrbloss" är exakt ett sådant album. Samir träffade Dorisburg för ett långt samtal om döden, tv-spel och hi-hats.

Duration:00:43:12

Från arkivet: P3 Rock porträtterar Lemmy i Motörhead 2000

12/29/2015
More
Med anledning av att Ian "Lemmy" Kilmister gått bort återpublicerar vi Håkan Perssons intervju med Motörheads frontman som sändes december 2000 i P3 Rock. Två timmar med Lemmy! Vi summerar karriären från mitten av 60-talet fram till idag. Sändes första gången 7 december 2000 i P3 Rock.

Duration:00:29:07

RadioDept. vs Labrador Records, del 10 av Musikguiden i P3 följer pengarna

8/11/2015
More
Hur ska ett band krångla sig ur ett avtal de inte längre vill vara bundna av och vad händer när artister och skivbolag möts i rätten? Möt The Radio Dept. som länge legat i tvist om sitt skivkontrakt.

Duration:00:26:06

Den nya musiken på tv, del 9 av Musikguiden i P3 följer pengarna

8/4/2015
More
Har du funderat på varför tv låter som det gör? I detta avsnitt träffar vi artisten Cajsa Siik som berättar hur det gick till när hennes låtar kom med i tv-serierna Criminal Minds och Grey’s Anatomy. Och så tittar vi på musik som skräddarsys för tv. I den änden av musikbranschen säljs låtarna för en engångssumma och sedan kan tv-kanalerna spela musiken hur mycket de vill, utan att betala royalties. Men hur ser verkligheten ut för de som gör musiken?

Duration:00:24:52

Levande musik, del 8 av Musikguiden i P3 följer pengarna

7/28/2015
More
Att spela live har blivit den största och viktigaste intäktskällan för artister. Men pengarna kan vara både små och stora. När ska man nöja sig med en öl i gage och när ska man bygga en hel bolagskoncern för att hantera finanserna?

Duration:00:21:48

Varumärken, samarbeten och sponsring, del 6 av Musikguiden i P3 följer peng

7/14/2015
More
Att göra "JC-rock" var länge det fulaste man kunde göra inom musik. Men går det ens att sälja ut idag, när så många artister stolt samarbetar med kända varumärken? I dagens avsnitt följer vi pengarna som finns att tjäna för artister som vet hur man kombinerar det egna artistvarumärket med ett kommersiellt sådant.Babak Azarmi, chef på managementföretaget RMH, förklarar om att det handlar om att sätta en prislapp på sin integritet. Journalisten och musikkritikern Jonna Sima förklarar varför...

Duration:00:22:16

Streamade musikpengar, del 5 av Musikguiden i P3 följer pengarna

7/7/2015
More
Spotify, Deezer, Tidal, Itunes - snart bryter kriget om streaminglyssnarna lös. Men hur ser modellen de slåss om ut egentligen? Välkommen till en värld där musikälskaren är en förlustaffär, där den med många skivor från reabacken är en vinnare, och där du alltid, oavsett vad, betalar Avicii. (Del 5 av 10 i vår serie om musikindustins ekonomi)

Duration:00:24:43

Youtubestjärnorna som täljer guld, del 2 av Musikguiden i P3 följer pengarn

6/16/2015
More
Pelle K är en av Youtubes hårdast jobbande coverartister och han har blivit rik på det. Men vad krävs för att skaffa sig en karriär på Youtube och varifrån kommer pengarna? Del 2 av 10 i vår serie om musikindustins ekonomi.

Duration:00:25:21

Den Svenska Björnstammens ekonomi, del 1 av Musikguiden i P3 följer pengarn

6/9/2015
More
Allt fler artister frågar sig idag hur man ska leva på musiken. Den Svenska Björnstammen har ett eget svar på detta: flytta ut i ett hus på landet, lev billigt och ge alla medlemmar månadslön. Detta är del 1 av 10 i vår serie om musikindustins ekonomi.

Duration:00:26:46

Karin Park i Kronologen: Skivbolaget ville att jag skulle se snällare ut

5/4/2015
More
Karin Park är född i Dalarna men främst känd i Norge där hon bland annat vunnit en norsk Grammis, skrivit mellobidrag och även själv deltagit i årets tävling. Samtidigt låter hennes egen musik inte direkt som schlager, utan drar snarare åt det synthgothiga hållet. Nu när det också börjar lossna i Sverige passar vi på att bjuda in henne till studion för en lång intervju om karriären fram till idag.

Duration:00:42:57

Ola Salo i Kronologen: "Jag ville göra musik som gjorde skillnad för männis

4/23/2015
More
I 20 år var Ola Salo frontperson i The Ark, Sveriges glammigaste rockband som inte bara skänkt livskraft till tusentals fans utan också vunnit melodifestivalen och skapat diplomatisk dramatik i Washington. Dessutom har han spelat Jesus och skrivit rockopera. I Kronologen berättar han om karriären fram till idag.

Duration:00:40:45

Noonie Bao om livet och karriären i Kronologen

4/6/2015
More
Noonie Bao är något av ett låtskrivaress. Hennes debutalbum blev grammisnominerat och hon skriver pophits till några av världens just nu hetaste artister. I Kronologen berättar Noonie själv om karriären, från att som 13-åring tycka låtskrivandet var pinsamt till att hoppa av gymnasiet för att fokusera på musiken och att idag ha eget skivbolag.

Duration:00:38:17

Pontus Winnberg berättar om sin karriär i Kronologen-intervju

2/16/2015
More
Pontus Winnberg är medlem i både Miike Snow och supergruppen Amason. Dessutom är han ena halvan av producentduon Bloodshy & Avant som jobbat med världsstjärnor som Madonna och Britney Spears. I Kronologen berättar han för Tina Mehrafzoon om hur han tog sig från hemstaden Göteborg till att ha hela världen som arbetsplats.

Duration:00:40:33

Panda da Panda i Kronologen

2/9/2015
More
Med en far som var konstnär och fakir är Thibo Girardon beviset på att äpplet inte faller långt från trädet. På scen har han både lyckats hugga sig själv med en trämachete och få en pil rakt i bröstet, men bakom dom cirkusaktiga liveshowerna döljer sig allvarliga budskap, sjungna på klingande skånska. Låtar som "Spegelen" och "Titta när han dansar" har bidragit till att bygga upp en otroligt lojal fanskara över hela landet. Ikväll gästar han Musikguiden för en lång och närgången intervju i...

Duration:00:38:33

Silvana Imam och blandbarnens mellanförskap

1/27/2015
More
Silvana Imam har en pappa från Syrien och mamma från Litauen. När hon förra året släppte "Svär på min mamma" fanns det en textrad i den som slog an hos Musikguidens Samir Yosufi, som har en pappa från Afghanistan och mamma från Polen. Under ett halvår därefter möttes de båda för att prata om blandbarnens mellanförskap och hiphopens styrka.

Duration:00:22:11

Kronologen med Love Antell

1/12/2015
More
Love Antell kommer till studion för en intervju i serien Kronologen, programpunkten där vi går igenom karriärerna och livet hos Sveriges artister från a till ö. Programledare: Tina Mehrafzoon

Duration:00:40:06

Miniklonerna anfaller - Tema teen-coverband

11/27/2014
More
Ett av Sveriges största band någonsin får sina egna minikloner. Deras låtar ska spelas in i nyversioner och framföras av en grupp som ser ut som originalet, allt för att en ny generation ska upptäcka 90-talshitsen. Men det är inte ABBA vi pratar om - utan Ace of Base. A-Base som klonerna heter har gästat oss i studion och vi grottar ner oss teen-coverbandens värld.

Duration:00:40:31

Hitfabriken del 10, Kvalitetskontroll i hitfabriken

11/25/2014
More
I serien Hitfabriken undersöker vi varför det är låtskrivarna och producenterna som blivit Sveriges främsta musikexport. Under tio tisdagar ger vi oss ut och letar efter förklaringen. I detta avsnitt: Att svenska låtar säljer råder det väl inte längre något tvivel om. Men en fråga har vi än så länge duckat för: Är låtarna bra? I Hitfabrikens sista del sätter vi oss ner för att kontrollera den svenska låtexportens kvalitet och hållbarhet tillsammans med muskjournalisterna Annah Björk och Per...

Duration:00:21:47

I skuggan av stjärnorna - Tema demosångare

11/20/2014
More
Demosångarna har en nyckelroll i hitindustrin, men det är inte de som får skriva autografer och bli bjudna på galor. Ikväll fördjupar vi oss i den mindre glamorösa delen av musikbranschen och får dessutom besök av en före detta demosångare som numera är artist - Marlene.

Duration:00:37:57

Try Premium for 30 days

Live games for all NFL, MLB, NBA, & NHL teams
Commercial-Free Music
No Display Ads