Paul Laseur-logo

Paul Laseur

2 Favorites

Financieel journalist Paul Laseur houdt zijn scherpe blik op de bedrijven achter de beurskoersen.

Financieel journalist Paul Laseur houdt zijn scherpe blik op de bedrijven achter de beurskoersen.
More Information

Location:

Netherlands

Description:

Financieel journalist Paul Laseur houdt zijn scherpe blik op de bedrijven achter de beurskoersen.

Language:

Dutch


Episodes

Altijd uitverkoop

11/13/2017
More
Voor webwinkel Bol.com was het de drukste zaterdag van het jaar: Singles Day, 11 november. De omzet overtrof al hun verwachtingen, het was een groot succes. Ik ben dan ook bang dat Singles Day een blijvertje is. De zoveelste super-koopjesdag die uit het buitenland naar ons komt overwaaien, dit keer uit China.

Duration: 00:02:32


Cocktail-effect

11/5/2017
More
Aardbeien zijn dus zes keer giftiger dan ander fruit. Zes keer! Ik was er al bang voor, maar nu weten we het gelukkig zeker, na de berichten dit weekend in Trouw. Bij het telen van aardbeien wordt namelijk een cocktail van bestrijdingsmiddelen en pesticiden gebruikt, die elkaar versterken. En goed afspoelen heeft geen zin, omdat de schadelijke stoffen allang in het fruit zijn opgenomen.

Duration: 00:02:12


Big Tech

10/29/2017
More
Bill Gates werd dit weekend onttroond als rijkste man ter wereld. Ruim vier jaar lang bekleedde de Microsoft-oprichter de hoogste positie op de Bloomberg Billionaires Index. Maar vrijdag werd hij voorbijgestreefd door de oprichter en hoogste baas van Amazon, Jeff Bezos.

Duration: 00:02:34


Paul Laseur

10/23/2017
More
Twee zwaargewichten van de BV Nederland kondigden vorige week hun vertrek aan. De topmannen van Schiphol en KPN gooien het bijltje erbij neer. Begin volgend jaar maken Jos Nijhuis en Eelco Blok allebei plaats voor een nieuwe generatie in de top, bij twee van de meest geprofileerde ondernemingen van ons land. Op zichzelf is hun vertrek geen schokkend nieuws, natuurlijk. Hun tijd van gaan is simpelweg gekomen. Interessanter is dan ook om vooruit te kijken, naar het opvolgingsproces. Het...

Duration: 00:02:22


Paul Laseur

10/15/2017
More
Op heel wat verjaardagsfeestjes dit weekend was het ongetwijfeld onderwerp van gesprek: De koers van de Bitcoin. Die schoot vorige week door de 5000 dollar. Grote kans dat er een dik tevreden oom of neefje op de bank zat, tussen de verjaarsvisite, die zn inleg binnen een paar weken heeft verdubbeld. En daar gretig over opschept, helemaal de bink.

Duration: 00:02:47


Paul Laseur

10/9/2017
More
Nou, het zit erop hoor. Nu nog de poppetjes en een motto, maar dan is de formatie van het kabinet Rutte III rond. Zeven maanden na de verkiezingen, nog nooit duurde het zo lang. Maar deze week presenteren de vier partijen dan eindelijk hun volledig dichtgetimmerde regeerakkoord. Veel verrassingen zullen daar niet in staan, want de belangrijkste afspraken werden in de afgelopen dagen al strategisch gelekt naar de media.

Duration: 00:02:16


Paul Laseur

10/2/2017
More
We lieten ons allemaal lelijk bij de neus nemen, vorige week, door Tonys Chocolonely. De sympathieke en succesvolle chocoladefabrikant kondigde een beursgang aan, een notering op Euronext Amsterdam.

Duration: 00:02:47


Paul Laseur

9/25/2017
More
In de aanloop naar de Duitse verkiezingen zondag was veel aandacht voor Duitsland als industriële grootmacht. Als topproducent van staal en machines die de hele wereld overgaan.

Duration: 00:02:50


Paul Laseur

9/18/2017
More
Dit land verdient de best mogelijke regering die onder alle omstandigheden aan de slag kan. Maar na meer dan zes maanden vruchteloos formatieoverleg kunnen we gerust vaststellen dat het oude systeem niet meer optimaal functioneert. Het is tijd voor radicale stappen. Ik stel voor dat we overgaan op het rechtstreeks kiezen van onze belangrijkste ministers.

Duration: 00:02:50


Pak je Rust

9/11/2017
More
Nederland is alweer een week aan de slag. In alle regio's zit de zomervakantie erop met standaard lange files op de wegen tot gevolg. Die verkeerspest is maar één van de vele symptomen van een grondig verziekte economie. Al dat harde werken is namelijk nergens goed voor.

Duration: 00:02:50


De digitale winkelstraat

9/4/2017
More
Met enige vertraging zwaaien deze week dan toch de deuren open van Hudsons Bay. De Canadese warenhuisformule begint met vestigingen in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. Later deze maand worden dan nog negen Hudsons Bay-warenhuizen geopend, verspreid door het land. In de diepe kraters die het failliete V&D achterliet in het Hollandse winkellandschap.

Duration: 00:02:55


Schijnconstructies

8/28/2017
More
Paniek in de polder: maaltijdenbezorgdienst Deliveroo gaat al zijn koeriers in loondienst vervangen door zzp'ers. Ben toch benieuwd wat we daarvan gaan merken, thuis. Dat de pizza of spareribs straks niet meer door een werknemer worden bezorgd, maar door een kleine zelfstandige. Maar zolang het snel en goed gebeurt en mijn eten nog warm is als het mij bereikt, vind ik het eigenlijk wel best. Dan kan de arbeidsrechtelijke status van die scooterjongens en -meisjes mij eerlijk gezegd niet...

Duration: 00:02:44


Vrij parkeren

8/21/2017
More
De hoge parkeertarieven in ons land zijn veel winkeliers een doorn in het oog. Vooral in de stad is parkeren de laatste jaren flink duurder geworden. En dat jaagt de klanten weg, betoogt de middenstand. Detailhandel Nederland heeft berekend dat de prijs voor parkeren op straat in vijf jaar tijd gemiddeld met 13 procent is gestegen. Twee keer zo hard als de algemene inflatie. Een uur de auto achterlaten in een gemiddelde Nederlandse stad kost nu 2,61 Euro. Alleen in Amsterdam betaal je 5...

Duration: 00:02:51


Claimbewustheid

7/16/2017
More
Groot alarm op deze zender vrijdag: kapotte smartphones worden straks niet meer gedekt door de inboedelverzekering. Zeker vijf verzekeraars, waaronder Ditzo, ASR en ING gooien, ze uit de dekking. En geef ze eens ongelijk, de situatie is volkomen onhoudbaar geworden. De smartphone blijkt onverzekerbaar.

Duration: 00:02:55


De kloof

7/9/2017
More
De Volkskrant publiceerde in het weekend weer z'n jaarlijkse jankverhaal over de topinkomens bij 114 van onze grootste ondernemingen. Met dit keer speciale aandacht voor de groeiende kloof, tussen wat er wordt verdiend op de werkvloer en in de boardroom.

Duration: 00:02:43


Zaagmans

7/3/2017
More
Kantoorhumor van Jiskefet: Zaagmans kwam dit weekend langs. Om het jaar doormidden te zagen. De eerste helft van 2017 zit erop. En we kunnen tevreden zijn hoor, over de afgelopen zes maanden.

Duration: 00:02:57


Schoolcampus

6/26/2017
More
Wat een briljante zet van Albert Heijn: De Schoolcampus. Ahold viste het kroonjuweel van V&D uit de failliete boedel. En dus liggen vanaf vandaag de schoolspullen in de schappen van de supermarkt.

Duration: 00:02:34


De volgende V&D

6/19/2017
More
Niet Blokker maar Albert Heijn zou wel eens de volgende V&D kunnen worden. De crisis in de winkelstraat beperkt zich namelijk niet langer tot mode- en woonwinkels.

Duration: 00:02:46


Het ware belastingparadijs

6/11/2017
More
Met nog een week te gaan is de mini-enquête naar belastingparadijzen pas halverwege. Toch kunnen we nu al gerust vaststellen dat dit parlementaire experiment volkomen is mislukt.

Duration: 00:02:49


Burn-out

5/28/2017
More
Het waren alarmerende cijfers vorige week, over burn-out- en schuldenproblemen op de werkvloer. Allebei heftige kwesties, die epidemische vormen aannemen. Los van elkaar luiden zorgverzekeraar Zilveren Kruis en budget-instituut Nibud hierover de noodklok. En terecht.

Duration: 00:02:54

See More