Radiokorrespondenterna-logo

Radiokorrespondenterna

Sveriges Radio

Radiokorrespondenterna är programmet där Sveriges Radios korrespondenter varje söndag turas om att ta med er lyssnare till sina respektive bevakningsområden, allt utifrån ett angivet tema.

Radiokorrespondenterna är programmet där Sveriges Radios korrespondenter varje söndag turas om att ta med er lyssnare till sina respektive bevakningsområden, allt utifrån ett angivet tema.
More Information

Location:

Sweden

Description:

Radiokorrespondenterna är programmet där Sveriges Radios korrespondenter varje söndag turas om att ta med er lyssnare till sina respektive bevakningsområden, allt utifrån ett angivet tema.

Language:

Swedish


Episodes

Claes Aronsson om turbulensen i brittisk politik

10/15/2017
More
I Storbritannien stormar det kring Theresa May och hennes regering. Hoten mot henne kommer från åtminstone tre olika håll - från utrikesminister Boris Johnson, från Bryssel och Brexitförhandlingarna samt från oppositionsledaren Jeremy Corbyn. I veckans Radiokorrespondenterna analyserar vår Londonkorrespondent Claes Aronsson och Ekots utrikeskommentator Agneta Ramberg premiärministerns svåra läge. Hör dessutom reportage från Brighton, Manchester och Stoke-on-Trent på samma tema. Programmet...

Duration: 00:28:58


Palmira Koukkari Mbenga om ung aktivism i världen

10/8/2017
More
I Hongkong och Gambia har ungas politiska engagemang fått stort gensvar. Hur stor påverkan har egentligen hashtagaktivismen? Vi hör även Palmira Koukkari Mbenga, Sveriges Radios korrespondent med ungt perspektiv, samtala med Anne Kaun som forskar om proteströrelser och ungas medievanor på Södertörns högskola.

Duration: 00:28:45


Asien - stark ekonomisk tillväxt och säkerhetspolitiska spänningar

10/1/2017
More
Margita Boström, Sveriges Radios Asienkorrespondent, om den ökade spänningen i Asien och hur länder som tidigare sett ut att vara på väg mot ett mer demokratiskt styre nu allt mer vänder de demokratiska värdena ryggen.

Duration: 00:29:31


Johan Bergendorff om kontrasternas Indien

9/24/2017
More
I veckans avsnitt av Radiokorrespondenterna samtalar Sveriges radios globala hälsokorrespondent Johan Bergendorff med Vinita Batra från Business Sweden i Delhi om de stora utmaningarna och snabba framstegen i den indiska hälso- och sjukvården. Vi får också höra flera reportage, bland annat om hur den dåliga luften påverkar Indiens 1,3 miljarder invånare och hur en Bollywoodfilm ska få fler indier att använda toaletter, istället för att göra sina behov ute i det fria. Johan Bergendorff...

Duration: 00:29:07


Radiokorrespondenterna

9/17/2017
More
Radiokorrespondenterna handlar denna vecka om Emmanuel Macron. Att han är den yngste franske ledaren sen Napoleon nämns ofta, men vilka likheter och vilka skillnader finns det emellan de två ledarna? Om Macrons beslutsamhet att genomföra reformer, om protesterna och turbulensen i regeringen under hans första tid som Frankrikes president. korrespondent i Paris, Margareta Svensson. Programledare Margareta Svensson, Pariskorrespondent.

Duration: 00:29:10


Sommarkorrar på resor

9/10/2017
More
Vi skall börja i Kanada som firade sin 150 års dag som nation i juni. Ett rikt, demokratiskt och välmående land - men alla tyckte inte att Kanada var värt att fira. IVAR EKMAN reste till Montreal - eller Montreal, som en del sä Alla som har varit i Thailand, har väl noterat alla dom hus, som ligger på stranden - eller i vattnet - längs alla kanaler och floder. Viktiga transportvägar för fiskare bland andra. Men nu har en ny lag skapat massiva protester, en lag som berör hundratusentals...

Duration: 00:28:59


Stephanie Zackrisson om ungas liv i Gaza

9/3/2017
More
I sommar är det tio år sedan Hamas tog kontrollen över Gaza. De åren har präglats av hårdare gränsrestriktioner, tre krig och en ständig konflikt mellan Hamas och Fatah. Hur är det att växa upp i Gaza i dag? I programmet får ni träffa ungdomarna Heba Salem och Suzen al-Rabi som berättar om arbetslöshet, om krossade framtidsdrömmar och livsviktig vänskap. Stephanie Zakrisson har också träffat skådespelerskan Reham al-Kahlout, som driver med Gazas konservativa könsroller i sina...

Duration: 00:28:41


Sten Sjöström om det glömda kriget i östra Ukraina

8/27/2017
More
Radiokorrespondenterna gör nystart inför hösten idag, från östra Ukraina, där kriget mellan ukrainska armen och separtister har pågått i 4 år. Där stadsborna försöker leva ett normalt vardagsliv.

Duration: 00:28:52


Korrespondenter spanar med Ingvar Storm

8/23/2017
More
Heta spaningar med Cecilia Uddén (Kairo), Thella Johnson (Helsingfors) och Johan Bergendorff (Global hälsa).

Duration: 00:44:55


Möt våra nya korrar på väg ut i världen!

8/23/2017
More
Möt Kajsa Boglind (Washington), Claes Aronsson (London), Naila Saleem (Kultur) och David Rasmusson (Danmark). Sara Stenholm Pihl leder samtalet. Live på Södra bar från 18:00.

Duration: 00:42:01


Mot en jämlikare värld?

8/23/2017
More
Börjar män och kvinnor bli allt mer jämställda globalt sett? Eller går det för långsamt framåt? Radiokorrespondenterna på Kägelbanan lilla - live från 18:00.

Duration: 00:46:54


Hackare och trollfabriker

8/23/2017
More
Demokratiska val, robotprogram och nyhetsmedier utsätts för attacker i cyberspace. Av vem och varför? Radiokorrespondenterna på Kägelbanan stora - live från 18:00.

Duration: 00:49:12


Vad vill du veta om Ryssland, Ukraina, Belarus, eller andra delar av forna Sovjet?

8/10/2017
More
Idag är det traditionellt väkteri med lyssnarfrågor via telefon och andra kanaler och man kan fråga nästan vad man vill kring Maria Persson Löfgrens bevakningsområde.

Duration: 00:45:16


Belarus: Kollektivism, olydig teater och doft av Sovjet

8/9/2017
More
Vi kommit fram till Belarus, eller ska vi säga Vitryssland? I dagens program är alla deltagare överens om att landet ska kallas för Belarus.

Duration: 00:45:23


Ukraina: Musik i moll, borsjtj och framtidstro

8/8/2017
More
Idag handlar det om landet som vill borsta bort lillebrorsstämpeln och som sakta men säkert lägger om kursen från öst mot väst.

Duration: 00:45:16


Ryssland: Stalinterror, desinformation och schlager

8/7/2017
More
Hon bevakar världens största land och tolv till. Hon är ärrad efter att ha misshandlats av en tjetjensk mobb, men fortsätter ändå ställa obekväma frågor. Maria Persson Löfgren leder denna vecka Radiokorrespondenterna.

Duration: 00:45:23


Vad vill du veta om Finland, Polen och Baltikum?

8/3/2017
More
Idag är det väkteri i radiokorrespondenterna. Lyssnarna ställer sina frågor i direktsändning om Finland, Polen och Baltikum.

Duration: 00:45:20


Hatet som arv, Polentips och vykortsexperimentet

8/2/2017
More
I dagens program pratar Thella Johnson och Philip Teir om hatet som går i arv med Finlands främsta författare Sirpa Kähkönen.

Duration: 00:45:30


Självbilden i Finland och Polen

8/1/2017
More
I dagens program pratar Thella Johnson och Philip Teir om hur historien kan beskrivas.

Duration: 00:45:22

See More