Rebellradion - Star Wars Podcast-logo

Rebellradion - Star Wars Podcast

Film >

More Information

Location:

Sweden

Language:

Swedish


Episodes

Rebellradion - #86 - Mars 2018

3/6/2018
More
Välkomna till ett något annorlunda Rebellradioavsnitt. Den här gången pratar Robert med Anna Vikmanis som varit på Hoth! Eller i Finse snarare, där hölls ett litet konvent för ett par helger sen och vi får en rapport. Sen pratar vi samlande på en helt ny nivå och följer med lite bakom kulisserna hos den ambulerande vintage toys leksaksaffären Toy Villain. Hjärtligt välkomna!

Duration:02:31:52

Rebellradion - #85 - Feb 2018

2/20/2018
More
Vi missade stora Star Wars nyheter med minsta möjliga marginal när vi spelade in senast! Vi tar naturligtvis igen det idag och pratar om det faktum att vi har, inte tre utan minst sex(!) nya filmer och två(!!)nya TV-serier på horisonten! Och så tar vi ett uppsamlingsheat med Solofilmen så här 90 dagar före premiär - vad vet vi om Solo: A Star Wars Story? Välkomna till Rebellradion.

Duration:01:00:31

Rebellradion #84 - Feb 2018

2/8/2018
More
Som vi väntat på trailern till Solo - A Star Wars Story! Och nu när den är här, hur känns den då? Vi går igenom den klipp för klipp. Du hittar bilderna i avsnittets inlägg. Men innan vi dyker in i nästa film ska vi ta en titt på boken The Art of The Last Jedi, en bok som innehåller mer än bara konceptbilder. Kul att ni hänger med! Välkomna!

Duration:04:12:08

Escape Pod Avsnitt 10 - Uppföljning av The Last Jedi

1/25/2018
More
Avsnitt 10: Uppföljning av The Last Jedi Det tar visst aldrig slut på saker att analysera kring The Last Jedi så vi ägnar ytterligare ett avsnitt åt precis just detta. Vi blickar bakåt och sneglar på Kylo som Ben, ryser åt Snokes manipuleringar och hittar oväntat starka kopplingar till The Force Awakens. Har du åsikter om podden, idéer om framtida ämnen eller bara vill motbevisa våra högst tveksamma hypoteser? Hör då av dig till oss, antingen i kommentarsfälten på Facebook eller via...

Duration:01:09:25

Rebellradion - #83 - Jan 2018

1/10/2018
More
Vi måste prata om Luke. Hur Kommer det sig att Luke till synes blivit en bitter, uppgiven gammal gubbe? När vi senast vi såg honom hade han ju just räddat Galaxen och sin far, Darth Vader från avgrundsdjupt mörker. Hur hamnade vi här? En del fans verkar ha förtvivlat svårt att förlika sig med det här, och till och med Mark Hamill har uttryckt ett visst tvivel inför sin rollfigurs utveckling! Som vanligt hjälper det att prata igenom saken, häng kvar i antennen - vi kommer med Falken. Vi har...

Duration:04:05:31

Rebellradion - #82 - The Last Jedi Spoilerspecial - Dec 2017

12/18/2017
More
Episod 8 - Star Wars : The Last Jedi har äntligen haft premiär och här kommer Rebellradions Spoilerspecial! I panelen idag har vi Robert, Fredrik, Hanna B, Hanna G och ingen mindre än Danijel. Vi ska under den närmaste en och en halv timmen dissekera, diskutera och spekulera i allt vi tycker och känner efter att ha varit på premiären. Hur bra är den? Vad betyder allt det här? Vi benar ut hur vi känner och vågar oss till sist på någon sorts betyg.

Duration:01:34:53

Escape Pod Avsnitt 9 - Ventress

12/1/2017
More
Sith, assassin, bounty hunter eller Sister? I Rebellradions systerpod Escape Pod plågas vi denna gång av den kluvna kärleken till "the bald banshee", Asajj Ventress. Vi plöjer igenom hennes liv från början till slut medan vi samtidigt försöker förstå den högst varierande porträtteringen av henne.

Duration:01:32:22

SWINE (Star Wars Institute of Nervous Enthusiasts) - Nov 2017 - Rebellradion - Svensk Star Wars Pod

11/15/2017
More
Välkommen till Rebellradion! Stoooora nyheter trillade in i veckan som gick. Rian Johnson ska skriva en helt ny trilogi, men utanför Skywalkersagan (?!) och Disney tänker dra igång sin nya streamingtjänst 2019 och där kommer den så länge omtalade 'Live action' TV-serien äntligen att bli realitet! Omvälvande! Omskakande! Vi ställer oss frågorna; kan det bli för mycket Star Wars? Och behöver vi ett oberoende Star Wars institut?

Duration:03:20:32

The Last Jedi & några ord om kiss - Nov 2017 - Rebellradion - Svensk Star Wars Podcast

11/2/2017
More
Vi fortsätter att prata The Last Jedi trailar, posters och teorier. Vi kommenterar också nedläggningen av spelstudion Viceral Games och de fyra första avsnitten av Star Wars Rebels i säsong fyra. I panelen idag, Fredrik och Alexander. Hjärtligt välkomna!

Duration:04:01:03

There's been an Awakening - Okt 2017 - Rebellradion - Svensk Star Wars Podcast

10/18/2017
More
Välkommen till ett nytt Rebellradion! Vi är tillbaka för att prata om The Last Jedi trailern som kom den 10:e oktober. Och vilken trailer sen! Vi har nästan fler frågor efter vi sett den än innan. Vi inviger också en ny triviatävling som du också kan delta i hemma på kammaren - Vem Vet What!? >UPDATERING

Duration:03:48:55

Escape Pod Avsnitt 8 - Kraften

10/11/2017
More
Inget Star Wars utan Kraften, men hur fungerar den egentligen? Vi reder ut begrepp, stövlar genom midiklorianträsket och filosoferar om ifall Kraften egentligen bara är något religiösa fanatiker har hallucinerat fram.

Duration:01:23:59

Escape Pod Avsnitt 7 - The Last Jedi

8/22/2017
More
Dags att börja ladda inför The Last Jedi! Det har varit förvånansvärt tyst kring Episod 8 men det ska Escape Pod råda bot på. Vi filosoferar om det ljusa och det mörka, försöker spå twister och tar en titt på det marknadsföringsmaterial som hittills har släppts.

Duration:01:20:25

Escape Pod Avsnitt 6 - Imperiet

7/21/2017
More
Med tonerna till Imperial March angriper vi vår favoritskurkorganisation utifrån och inifrån. Förstod folk verkligen hur onda de var? Förstod de själva det? Eller kanske är det vi filmtittare som har missuppfattat Imperiets ädla motiv om ordning i galaxen? Vi snöar in oss på Grand Moff Tarkin, får lite gåshud och granskar hans kanske största misstag någonsin.

Duration:01:26:34

Escape Pod Avsnitt 5 - Den lilla galaxen

4/30/2017
More
Den lilla galaxen Vi fortsätter vårt rymdepos och landar på planeterna. Hur överlever man egentligen på Tatooine? Med vem kan man bryta bröd på Mos Eisley Cantina Bar? Och finns det en risk med att veta att interplanetär kolonisation alltid finns som Plan B? Den ena Hanna har på sig både miljöingenjörs- och dietistexperten medan den andra Hanna gör det hon gör bäst, frågar en expert - denna gång arkeologen/arkivarien Susanne Fridh.

Duration:01:15:30

Escape Pod Avsnitt 4 - Den stora galaxen

4/9/2017
More
Vi tar oss an galaxen! I den första av två delar lajvar vi astrofysiker och funderar på hisnande begrepp såsom relativ tid, dubbla rotationsaxlar och hur många civilisationer som en galax egentligen kan tänkas rymmas. Till sin hjälp har Hanna denna gång miljöingenjören Hanna Granbom. Har du åsikter om podden, idéer om framtida ämnen eller bara vill motbevisa våra högst tveksamma hypoteser och beräkningar i detta avsnitt? Hör då av dig till oss, antingen i kommentarsfälten på facebook eller...

Duration:01:10:34

Escape Pod Avsnitt 3 - Jag älskar dig, men...

3/18/2017
More
Kan man älska Star Wars och ändå se dess svagheter? I det här avsnittet tar vi oss an livet som Star Wars-fan, genom att minnas när EU blev Legends, analysera fan-rollen och luska ut om det finns någon förklaring till de där märkliga detaljerna som normalt klassas som plotholes. Vi får hjälp av cancerforskaren Marika Nestor och prästen Ludvig Lindelöf som bidrar med erfarenheter från sina respektive områden.

Duration:01:57:48

EscapePod Avsnitt 2 - Sith

1/17/2017
More
Endast en Sith hanterar absolutvärden, men hur ska vi annars definiera ondska? I denna Escape Pod försöker vi förstå oss på Sith: Vilka är de egentligen och vad har gjort att de blivit vad de blivit? Vi gräver i historiska arkiv, tolkar filosofiska texter och tyder deras psyken. Vi vill också passa på att tacka psykolog Petrus Andersson som tog sig tiden att sätta sig in i Star Wars för att hjälpa oss tolka komplicerade begrepp om människans natur.

Duration:01:18:26

Rogue One SPOILER EXTRAVAGANZA - Dec 2016 - Rebellradion - Svensk Star Wars podcast

12/18/2016
More
Den är här! Rebellradions Rogue One-special! Vi har, precis som alla andra, sett Rogue One och månadens avsnitt gör vi en djupdykning i filmen - ända in i planetskölden! Frågorna är många! Hur bra var Mads? Funkar Jyn? Vem skrek när de såg Tarkin? Och är det, stilbytet till trots, fortfarande Star Wars? Allt detta och mycket, mycket mer i vår Rogue One SPOILER EXTRAVAGANZA! Så bara för att vara extra tydlig: det blir spoilers. Lyssna INTE om du inte sett Rogue One. Alla andra - kör hårt och...

Duration:01:56:49

En droidbyggares bekännelser - Nov 2016 - Rebellradion - Svensk Star Wars podcast

11/19/2016
More
November är här och dags för ett purfärskt avsnitt av Rebellradion! Denna gång har vi besökt Comic-con! Hur var egentligen evenemanget i år? Lyckades Robert och Danijel hitta några verkliga fynd? Dessutom har vi intervjuat männen bakom BB-8 och R2-D2. Har ni alltid undrat hur det är att käka lunch på Millenium Falcon - de vet. Vi fortsätter även Prequel-snacket från förra podden och ställer oss frågan vad från Prequels vill vi se i Episod 8 och 9? Och vilka är våra favoritscenener från dem?...

Duration:01:26:35

Escape Pod S1E01 - Pilotavsnitt

11/12/2016
More
Premiär för Rebellradion Escape Pod! Rebellradioveteranerna Hanna och Erik Strikes Back! Djupt i de uppländska skogarna har en hunger efter att prata Star Wars åter vaknat till liv. I Escape Pod kommer Hanna och Erik att göra djupdykningar i specifika Star Wars-ämnen och diskutera dem utömmande. I premiäravsnittet funderar de bland annat på i vilka skeden av livet som Star Wars gör sig bäst, ifall vi riskerar att ha en konstant utspädning av allas vår favoritfranchise och hur sjutton "Please...

Duration:01:21:02

Try Premium for 30 days

Live games for all NFL, MLB, NBA, & NHL teams
Commercial-Free Music
No Display Ads