SBS Albanian-logo

SBS Albanian

SBS (Australia)

Podcast – segmente, aktualitete, tema nga kultura, segmente nga komunitetiti e poashtu edhe intervista me mysafir nga Australia dhe vendlindja.

Podcast – segmente, aktualitete, tema nga kultura, segmente nga komunitetiti e poashtu edhe intervista me mysafir nga Australia dhe vendlindja.
More Information

Location:

Sydney, NSW

Description:

Podcast – segmente, aktualitete, tema nga kultura, segmente nga komunitetiti e poashtu edhe intervista me mysafir nga Australia dhe vendlindja.

Language:

Multilingual

Contact:

SBS Radio Sydney Locked Bag 028 Crows Nest NSW 1585 Australia (02) 9430 2828


Episodes

Renewed calls for migration cap amid population debate - Politikë e re karshi emigrantëve?

3/17/2018
More
New South Wales opposition leader Luke Foley has become the latest politician to call for a review of Australia's migration policy. It comes amid increasing concern over Australia's population growth - Lideri i opozitës së New South Wales-it Luka Foley, është politikani i fundit që kërkon rishikim të politikës së migracionit. Shqetësimet janë në rritje mbi numërin e emigramtëve që vijnë në Australi.

Duration:00:06:02

Lek Ndreka from Albanian Catholic Society of Melbourne - Shoqata Katolike ne Melburn organizon meshen e shenjet te Pashkeve

3/17/2018
More
Easter Service of the Albania Catholic Society of Melbourne 2nd of April 2018. - Pashka eshte kremtimi me i madh ne kalendarin e Kishes Katolike. Ne Melburn shqiptaret e besimit katolik meshen e Pashkeve e mbajne me 2 prill 2018.

Duration:00:06:47

Latest news from Albania - Te rejat me te fundit nga zhvillimet ne Shqiperi

3/17/2018
More
This is a report summarising the latest developments in news and current affairs in Albania. - Raporti rreth zhvillimeve me te fundit ne Shqiperi.

Duration:00:05:46

Latest news from Kosovo

3/17/2018
More
This is a report summarising the latest developments in news and current affairs in Kosovo

Duration:00:05:06

Latest news from Macedonia - Te rejat me te fundit nga zhvillimet ne Maqedoni

3/17/2018
More
The weekly report with the latest developments in Macedonia. - Reporti i perjavshem me te rejat me te fundit nga Maqedonia.

Duration:00:08:12

Albanian Harvest Festival in Shepparton, interview with Enver Sabri - Edicioni i 19-të i Festivalit Shqiptar ne Shepparton, tradita vazhdon

3/10/2018
More
Historical records show that the first Albanians who chose to call Australia home settled in Shepparton after the First World War in the 1920s. On Sunday, March 18, Albanian Community in Shepparton is organising the Harvest Festival., in its 19th edition. - Shënimet historike nxjerin se shqiptarët e parë që zgjodhën ta quajnë Australinë si shtëpi të tyre u vendosën në Shepparton pas Luftës së Parë Botërore, në vitet e ’20-ta të shekullit të kaluar.

Duration:00:08:07

Latest news from Macedonia - Te rejat me te fundit nga zhvillimet ne Maqedoni

3/10/2018
More
The weekly report with the latest developments in Macedonia. - Reporti i perjavshem me te rejat me te fundit nga Maqedonia.

Duration:00:11:04

Latest news from Albania - Te rejat me te fundit nga zhvillimet ne Shqiperi

3/10/2018
More
This is a report summarising the latest developments in news and current affairs in Albania. - Raporti rreth zhvillimeve me te fundit ne Shqiperi.

Duration:00:05:17

Latest news from Kosovo - Permbledhje e te rejave me te fundit ne Kosove

3/10/2018
More
This is a report summarising the latest developments in news and current affairs in Kosovo - Zhvillimet me te fundit ne Kosove.

Duration:00:05:24

Canberra Week - Betejat tregtare dhe ligjet e shtetësisë

3/9/2018
More
Skena politike në Canberra supozohej që më në fund të qetësohej këtë javë, por nuk arriti fare aty. - Skena politike në Canberra supozohej që më në fund të qetësohej këtë javë, por nuk arriti fare aty.

Duration:00:05:04

Endri and Stefi Prifti for the second time with Love in Australia - Endri dhe Stefi Prifti për herë të dytë në Australi këndojnë me të njëjtën dashuri dhe talent

3/3/2018
More
Endri and Stefi Prifti are two of the most famous singers of the Albanian city of serenades. Korça is in their heart and Australia also. During the interview with brothers Prifti we spoke about their experience in Australia. - Me rastin e përvjetorit të 10-të të shpalljes së Pavarësisë së Kosovës, Shoqata e Komunitetit Shqiptaro-Australian në Melburn organizoi një mbrëmje festive. Të ftuar ishin edhe këngëtarët e njohur vëllezërit Endri dhe Stefi Prifti.

Duration:00:09:17

Remembering Australia's first Academy Award -- at Kokoda - Çmimi i parë Oscar i Australisë – “Kokoda Front Line -1942”

3/3/2018
More
Four nominees are preparing for this year's Academy Awards, (mon, aust time) hoping to join a distinguished list of Australians to have won a golden statuette. It was 75 years ago that a newsreel filmed by a legendary war cameraman made history by winning Australia's first-ever Academy Award. For audiences, it was the first time they had seen the Kokoda battlefield of World War Two in what was then New Guinea, along with the now-famous Fuzzy Wuzzy Angels. - Ndër të nominuar për Oscar...

Duration:00:07:11

Latest news from Macedonia - Permbledhje e te rejave me te fundit ne Maqedoni

3/3/2018
More
This is a report summarising the latest developments in news and current affairs in Macedonia. - Zhvillimet me te fundit ne Maqedoni.

Duration:00:06:14

Latest news from Kosovo - Permbledhje e te rejave me te fundit ne Kosove

3/3/2018
More
This is a report summarising the latest developments in news and current affairs in Kosovo. - Zhvillimet me te fundit ne Kosove.

Duration:00:04:29

Latest news from Albania - Permbledhje e te rejave me te fundit ne Shqiperi

3/3/2018
More
This is a report summarising the latest developments in news and current affairs in Albania. - Zhvillimet me te fundit ne Kosove.

Duration:00:04:36

Turnbull, Ardern apart on deportations, refugees, but still united - Turnbull, Ardern larg njeri tjetrit rreth deportimeve dhe refugjateve por prape te bashkuar

3/3/2018
More
Prime Minister Malcolm Turnbull, meeting with his New Zealand counterpart, has defended his Government's right to deport New Zealand citizens who commit serious crimes in Australia. His comments came during his first official meeting with New Zealand prime minister Jacinda Ardern since she took over four months ago. On the pair's agenda were a range of issues, including trade, cybersecurity, nuclear weapons and refugees. - cs

Duration:00:04:36

Latest news from Kosovo - Permbledhje e te rejave me te fundit ne Kosove

2/24/2018
More
This is a report summarising the latest developments in news and current affairs in Kosovo. - Zhvillimet me te fundit ne Kosove.

Duration:00:05:46

Latest news from Macedonia - Te rejat me te fundit nga zhvillimet ne Maqedoni

2/24/2018
More
The weekly report with the latest developments in Macedonia. - Reporti i perjavshem me te rejat me te fundit nga Maqedonia.

Duration:00:08:58

Latest news from Albania - Te rejat me te fundit nga zhvillimet ne Shqiperi

2/24/2018
More
This is a report summarising the latest developments in news and current affairs in Albania. - Raporti rreth zhvillimeve me te fundit ne Shqiperi.

Duration:00:05:03

Shkurte Fejza and Gresa Behluli live concert in Australia - Shkurte Fejza dhe vajza e saj Gresa Behluli koncert ne Australi

2/24/2018
More
The famous singers from Kosova Shkurte Fejza and her daughter Gresa Behluli, performed concerts in Australia. Shkurta and Gresa celebrated the 10th anniversary of Kosovo independence with the Albanian community in Australia. In Melbourne we met Shkurte and Gresa and interviewed them together with, Hajrush Behluli, Shkurtes husband and Gresas father. - Kengetaret e njohura nga Kosova Shkurte Fejza dhe vajza e saj Gresa Behluli, realizuan koncert ne Australi. Shkurta dhe Gresa festuan me...

Duration:00:06:56

See More