pixel
Salongen-logo

Salongen

61 Favorites

More Information

Location:

Norway

Description:

Et varmt og rotete vorspiel til Dagsnytt 18.

Twitter:

@SalongenNRK

Language:

Norwegian


Episodes

Sanger og skuespiller Øystein Wiik

8/18/2017
More
Salongen er glade over å endelig være tilbake etter sommeren! Første gjest er sanger og skuespiller Øystein Wiik. Han står ekstra tidlig opp om morgenen for å puste i én time. Får ilinger gjennom kroppen av å høre igjen åpningssangen fra Les Misérables. Gravde ut en hel hyttetomt for å bygge muskler før Les Misérables-auditionen mens han hadde musikken fra musikalen på ghettoblaster. Er opptatt av flaks og angrepslyst. Yngve lufter presskaffe-krangelen fra salong-kontoret for Øystein Wiik....

Duration: 01:13:10


Christine og kjærligheten. Episode 4. Å vente, mens vinden blåser

7/7/2017
More
Programleder i Salongen, Christine Lossius Thorin, vant Prix Radio for sin serie om kjærlighetssorg. Nå har hun laget en oppfølger til serien, for å finne ut mer om kjærligheten. Forfatter Geir Gulliksen kalte kjærlighetssorgen for en svart, brennende by av lidelse, så Christine vil gjerne vite hva slags sted kjærligheten er og hvorfor vi aldri, aldri må gi opp.

Duration: 00:12:40


Christine og kjærligheten. Episode 3. En dirrende kaffekopp

7/7/2017
More
Programleder i Salongen, Christine Lossius Thorin, vant Prix Radio for sin serie om kjærlighetssorg. Nå har hun laget en oppfølger til serien, for å finne ut mer om kjærligheten. Skal kjærligheten egentlig tåle alt hvis den er riktig? Christine spør forfatter Kjersti Annesdatter Skomsvoll som opplevde at kjærligheten tok slutt da hun ble syk.

Duration: 00:12:37


Christine og kjærligheten. Episode 2. Kjærligheten skal være liten og stor

7/7/2017
More
Programleder i Salongen, Christine Lossius Thorin, vant Prix Radio for sin serie om kjærlighetssorg. Nå har hun laget en oppfølger til serien, for å finne mer ut om kjærligheten. I denne episoden treffer hun sin store helt, den svenske forfatteren Lena Andersson. Hun har fått ansvaret for å intellektualisere kjærlighetssorgen i bøkene sine, men hva tenker hun om den store og ikke minst varige kjærligheten? Kan kjærligheten være liten?

Duration: 00:13:20


Christine og kjærligheten. Episode 1. Prolog

7/7/2017
More
Programleder i Salongen Christine Lossius Thorin vant Prix Radio for sin serie om kjærlighetssorg. Nå har hun laget en oppfølger til serien, for å finne mer ut om kjærligheten. For hun mistet følelsen av hva det egentlig er, denne grunnleggende følelsen som innimellom kan være så sterk.

Duration: 00:08:40


Miss Tati, Tatiana Palanca, i sesongens siste Salongen

6/18/2017
More
Salongen runder av før sommeren med artist og musiker Miss Tati foran publikum på Ingensteds! Da Tatiana vokste opp med Tourettes syndrom, var hun lei for at det ikke fantes offentlige personer som snakket om denne lidelsen. Nå når hun er voksen og har lært seg å leve med det, ønsker hun å være en som kan snakke åpent om Tourettes. Musikk og dans hjalp henne å få kontroll over tics og rykninger

Duration: 00:44:10


Kunstner Siri Hermansen

6/17/2017
More
Kunstner Siri Hermansen har reist til områder i verden der krisen har herjet, som Tsjernobyl, for å lage film. Hun opplever at krisestedene blir et fristed for de som vil flykte. Det er tette bånd mellom pappa Tormod Hermansen, Siri og sønnen lille-Tormod. Men hvordan blir det når sønnen river seg løs? Hun har reist masse rundt, men forsikrer Anne om at det er greit å tilbringe ferien i Indre Østfold også.

Duration: 01:15:06


Forfatter Jan Kristoffer Dale

6/16/2017
More
Jan Kristoffer Dale fikk Tarjei Vesaas' debutantpris for sin novellesamling Arbeidsnever. Hos oss forteller han om hvorfor han velger å skildre livet til de som faller utenfor. Jørgen og Christine får redegjøre for sin arbeidererfaring. Vi snakker om mobbing og om hvor viktig det er å bearbeide alle erfaringer. I Salonghistorier er det Oddny Miljeteig som forteller om sin kamp mot kreften. Og så skal Jørgen få prøve en nikotinfri snus!

Duration: 01:11:26


Torgny Amdam i Salongen

6/10/2017
More
Hva er forskjellen på ensomhet og å være alene? Musiker Torgny Amdam om drømmer, ensomhet, været og savn.

Duration: 01:06:59


Professor og forfatter Jan Grue

6/9/2017
More
Jan Grue ble nylig forlatt på togperrongen fordi toget ikke hadde plass til han. Nok en utfordring for en rullestolbruker, og den tyngste utfordringen er usikkerheten omkring "hvor enkelt eller vanskelig blir det i dag, tro?" Vi sjekker framkommeligheten for rullestoler på NRK og starter dagens Salongen utenfor radioresepsjonen!

Duration: 01:07:20


Beate Nossum, kommunikasjonsrådgiver

6/4/2017
More
Hun var en av de mest synlige feministene på 90-tallet, blant annet som redaktør for boka Matriark. Hun blir med i et lite hørespill i Salongen og møter seg selv i døra. Men hun vil fortsatt være en person som klarer å endre mening når det trengs. Nå for tiden leder hun kommunikasjonsbyrået Footprint og vil gjerne bidra til en bedre klode. Ikke nødvendigvis gjennom forbud, men ved hjelp av ny teknologi som vi faktisk vil bruke. Dessuten diskuterer Beate og Jørgen lokale detaljer fra...

Duration: 01:14:13


Forfatter Linda Boström Knausgård

6/3/2017
More
I romanen "Velkommen til Amerika" skriver Linda Boström Knausgård om 11 år gamle Ellen som plutselig bestemmer seg for å la vær å snakke. Hva slags maktmiddel er den tausheten? Og hva foregår inni Linda når hun blir stille? Stillhet er så vanskelig for Christine at hun prøver å fylle tilværelsen med lyd og liv og røre for å unngå den. I bøkene til Linda Boström Knausgård er det også sterke kontraster mellom det lyse og det mørke, akkurat som i livet som det fortoner seg for Linda. Hun...

Duration: 01:05:30


Morten Joachim, teaterregissør

6/2/2017
More
I dag er det teaterregissør Morten Joachim som besøker oss. Han forteller om sitt forhold til de ulike feltene på sjakkbrettet. I sine yngre år var han på vei til å bli en habil sjakkspiller, men så kom livet i veien. Og det livet skal vi selvsagt høre mer om. Og så får han ri kjepphesten sin: skal man komme noen vei i livet og i samarbeid, er ærlighet det viktigste verktøyet. Men det betyr ikke at du trenger å være fullstendig drittsekk, da.

Duration: 01:17:03


Magasinredaktør Jane Throndsen i Salongen

5/28/2017
More
Som garvet journalist har Jane gjort sin research før hun ankommer Salongen, og jammen får både Christine og Jørgen litt å svare på i podkasten! I sendinga får vi høre hvordan Jane sin vei til prisbelønnet redaktør gikk. Og hvordan Salongens deltakere sorterer tankene sine. I siste episode av "Morsom nok?" får reporter Mari endelig prøvd seg på stand-up-scenen!

Duration: 01:14:27


Salongen med sosialøkonom Olav Chen

5/27/2017
More
Olav Chen er fondsforvalter i Storebrand Kapitalforvaltning. Det vil si at han flytter rundt på milliarder av kroner daglig, på vegne av privatpersoner som sparer sine små kroner i fond. Hvor kommer fascinasjonen for tall fra? Tarje Wanvik forteller salonghistorie om hvordan han som ung idealist ønsket å sabotere OL i 1994.

Duration: 01:11:27


Salongen med Mari Kjos Hellum

5/26/2017
More
Mari Kjos Hellum er en av Norges beste foredragsholdere, og jobber hardt for å motivere og engasjere studentene sine. Men hva engasjerer henne?

Duration: 01:05:14


Salongen med Margreth Olin og valpen Juno

5/21/2017
More
Hundemøte og menneskemøte i Salongen i dag. For vi har besøk av hunden Juno som Margreth Olin passer for sin datter. Et veldig sterkt bånd har blitt knyttet mellom disse to i løpet av noen få uker. Hvorfor knytter noen av oss seg til dyr lettere enn andre? Vi skal også få høre hvordan det går med praktikant Mari som skal prøve ut hvor morsom hun er.

Duration: 01:12:10


Hva er et helt menneske?

5/20/2017
More
I Salongen lytter vi litt bakover i tid, på noen av gjestene som har vært på besøk, og det vi lytter etter er mening i det å være "et helt menneske". Det er Christine og Jørgen som vanlig, men de har også med seg øvrige redaksjonsmedlemmer Anne Bøhler og Yngve Hustad Reite. Kan man elske, eller bli elsket, om man ikke er fullt ut tro mot seg selv? Skal noen kunne forvente å klare alt alene, eller må vi være flere for å nå målene våre? Disse og flere spørsmål diskuteres over bordet i...

Duration: 01:09:58


Musiker og rutinemenneske Ivar "Ravi" Johansen

5/19/2017
More
Han prøvde "det enkle livet på landet" men syns det ble for mye mas. Nå liker han seg i OBOS-leiligheten i byen. Programlederne Yngve Hustad Reite og Jørgen Strickert har rigget seg til med flere påstander om Ravi. Noen av dem viser seg å være nær jug og oppspinn, andre er ganske presise. Han har for eksempel lett for å få nye venner og er flink til å lage god stemning rundt seg, men vil ikke at alle skal tro de er vennene hans selv om han er en likandes fyr. Under den joviale overflaten...

Duration: 01:11:45


Professor Per Buvik forteller om sjalusi og romantikk

5/14/2017
More
Vi har fått brev! Og Per Buvik bruker håndskriften sin titt og ofte, men ønsker ikke å være nostalgisk når det kommer til dette. Hvorfor ikke? undrer Jørgen. Vi snakker om sjalusi og det å tørre å snakke foran folk. Og så avslutter vi podkasten med litt sexprat.

Duration: 01:23:31

See More