Spændingsfeltet-logo

Spændingsfeltet

Religion & Spirituality Podcas >

More Information

Location:

Denmark

Language:

Danish

Contact:

82271202


Episodes

Kvalitet og Kirke

3/7/2018
More
Der er ofte snak omkring kvalitet i kirken i dag. Skal der mere kvalitet til, for at mennesker kommer ind i kirkerne? Det er blot et af mange relevante spørgsmål, som David taler med Simon Krüger og Niels Hankelbjerg Mortensen om. Apropos relevans, så er det et af de vigtige begreber, som diskuteres i denne episode.

Duration:00:43:09

Studentermission

2/7/2018
More
En tidligere KFS-sekretær i Aarhus, Daniel Hougaard taler om mission med studenterpræsten Jens Munk. Snakken bølger frem og tilbage. Spændingsfeltet fra ordløs mission til mere aggressiv kollegiemission drøftes. Hvad skal kirken fokusere mest på? Sammen med værten David Ingemansen drøftes også kristendommens og missionens berettigelse på studiestederne i relation til aktuelle problemstillinger med trosfriheden.

Duration:00:45:39

Apologetik - ja eller nej?

1/3/2018
More
Apologetik (trosforsvar) deler vandene i det kirkelige landskab i Danmark i disse år. Skal kristne bedrive apologetik? Eller vil apologetikken ødelægge kristendommen? Kristoffer Hjorth Kruse og Michael Brorson indgår i livlig og udfordrende debat med hinanden om emnet.

Duration:00:43:17

Faldende dåbstal i folkekirken - hvad gør vi?

12/6/2017
More
Drop-in dåb, dåbskampagner og visioner for dåbspraksis i folkekirken. Alt dette tages op til debat i denne episode, hvor provsten, præsten og stud. teolen giver sig i kast med et så stort emne som dåben i folkekirken. Lyt med og hør om folkekirken virkelig er i dåbskrise. Medvirkende er provst Thomas Reinholdt Rasmussen samt præst og HB-medlem i IM Jakob Søvndahl.

Duration:00:33:43

Kønsroller i DK 2017

11/1/2017
More
Bibelen præsenterer et radikalt anderledes syn på seksualitet og køn end samfundet i dag. De to debattører Jonas Mejlgaard og Isabella Arendt udfordrer den klassiske debat omkring kønsroller og spiller ind med et særligt fokus på bibelens stemme omkring kønsneutralitet og “intetkøn”.

Duration:00:32:49

Grøn kirke

10/11/2017
More
Skal kirken være økologisk? Er bæredygtighed et ansvar for kirken? Dette er et helt nyt emne i teologien og i kirken. Snakken går på buræg, forvalterskab, “zero-waste” og meget mere. Medvirkende er Miriam Larsen og Julia Sakskjær.

Duration:00:33:16