Stille før optagelse-logo

Stille før optagelse

Culture >

Et kolossalt opgør mellem mænd og kvinder er i gang. Det handler om mænd, der bruger deres magt til at forgribe sig på kvinder. Alt dette afdækkes, diskuteres og dokumenteres, når Iben Maria Zeuthen og Iben Thranholm beskæftiger sig med alle facetter af #metoo, både i Danmark og i udlandet.

Et kolossalt opgør mellem mænd og kvinder er i gang. Det handler om mænd, der bruger deres magt til at forgribe sig på kvinder. Alt dette afdækkes, diskuteres og dokumenteres, når Iben Maria Zeuthen og Iben Thranholm beskæftiger sig med alle facetter af #metoo, både i Danmark og i udlandet.
More Information

Location:

Denmark

Description:

Et kolossalt opgør mellem mænd og kvinder er i gang. Det handler om mænd, der bruger deres magt til at forgribe sig på kvinder. Alt dette afdækkes, diskuteres og dokumenteres, når Iben Maria Zeuthen og Iben Thranholm beskæftiger sig med alle facetter af #metoo, både i Danmark og i udlandet.

Language:

Danish


Episodes

#Metoo er nået til Sydkorea

3/20/2018
More
#Metoo har ramt Sydkorea for fulde gardiner. Politikere, erhvervsledere, filminstruktører og store nationale forfattere falder på stribe. Tidligere Asienkorrespondent Marcus Bernsen fortæller om #metoo i Sydkorea.

Duration:00:39:20

#47 Pernille Bendixen, børne- og familieordfører for Dansk Folkeparti: "Stop...

3/18/2018
More
Pernille Bendixen ser, som børne- og familieordfører for DF, med bekymring på, hvordan feminine værdier tager over i institutioner og familier, og hvordan maskulinitet skubbes ud. Hun frygter, at #metoo vil forværre den tendens, fordi kampagnen efter hendes opfattelse bærer præg af hysteri. Hvis krænkelserne, som Bendixen absolut tager afstand fra, skal stoppes, mener hun, at familieværdierne skal styrkes. Det er i familien vi lærer at omgås andre, og vise omsorg og respekt.

Duration:00:54:52

#46 Marianne Vind, næstformand i HK privat: "Forebyg krænkelser på...

3/16/2018
More
#Metoo-bevægelsen har betydet, at man nu er begyndt at tale om de krænkelser, der foregår på danske arbejdspladser, til forskel fra tidligere, hvor der herskede en tavshedskultur. Hver 6. dansker har på sit arbejde været udsat for en eller anden form for krænkende handling. Derfor gør HK alt, hvad de kan, for at gå foran i kampen mod seksuel chikane på arbejdspladerne og hjælpe ledere til få en klar personalepolitik på området.

Duration:00:55:10

Hun var ikke disponeret for psykisk sygdom...

3/15/2018
More
Advokat Malou Ehmer har kontaktet Iben Maria Zeuthen, for at fortælle en historie. Hun fører i øjeblikket en sag for en kvinde, som fra maj-september 2014 var udsat for klassisk sexchikane på sin arbejdsplads i Politiet. Denne her sag indeholder både chef/ansat-forholdet, vedvarende chikane samt psykiske konsekvenser for den krænkede. Malou mente derfor, at den er værd at fortælle i Stille før optagelse. Iben er enig og beslutter at tage en snak. Men på selve dagen blev de én mere end...

Duration:00:42:01

Kan man danse til en sang om voldtægt?

3/14/2018
More
Den svenske sangerinde og lydkunstner Jenny Wilson udgiver den 23. marts pladen "Exorcism", et helt album omhandlende en voldtægt hun var udsat for, for to år siden. Og ja, man kan godt danse til en sang om voldtægt. For traumet skal ud af kroppen på den ene eller anden vis, for at man kan bevæge sig videre. Hør de første to singler fra albummet samt Jennys refleksioner over frembringelsen, i samtale med Iben Maria Zeuthen.

Duration:00:54:40

#45 Universitetslektor Marianne Stidsen: "#Metoo er en pengemaskine"

3/14/2018
More
#Metoo er ude af kontrol i sin selvretfærdighed og er blevet en usund folkedomstol. Bevægelsen er ekstrem farlig, mener lektor på Institut for Nordiske Studier og Sprogvidenskab ved Københavns Universitet. Hun frygter, at #metoo kampagnen vil fratage mennesker retten til at tænke, føle og tale frit og indføre en ny form for totalitarisme. Og så er #metoo også en pengemaskine, for der er ikke noget, der sælger bedre i medierne end sexskandaler.

Duration:01:06:00

Sexolog Jakob Olrik: "Danske kvinder efterlyser mandens dominans"

3/12/2018
More
Iben Thranholm besøger Jakob Olrik for at høre om hans forhold til hans sexdukke Samantha. Det viser sig dog, at han ikke er særligt begejstret for hende, og Iben og Jakob ender med at tale om, hvorfor kvinder er så vilde med voldelig maskulin sex i en #metoo-tid samtidig med, at de på arbejdspladserne ser maskulin dominans som noget, der skal bekæmpes.

Duration:00:55:00

Sexdukker giver mænd lov til at krænke kvinder

3/8/2018
More
På det nyåbnede sexdukke-bordel Dollshouse i Århus er det populært for mænd at slå på dukkerne. Hvordan skal vi forholde os til det i en #metoo-tid, hvor kvinder gør op med mænds seksuelle krænkelser. Den engelske robotantropolog Kathleen Richardson mener, at sexdukkerne bør forbydes, fordi de øger volden mod kvinder. Feministisk Initiativ er heller ikke begejstret for sexdukkerne, som de mener viderefører en voldtægtskultur.

Duration:00:54:59

#44 Formand for Danmarks Motor Union: "Vi stopper ikke med nummerpiger....

3/7/2018
More
Formel 1, Tour de France og Vuelta Espania har bedyret, at i år bliver året uden podie- og nummerpiger. Og lige her, er Danmark faktisk foregangsland. Post Danmark har allerede sidste år gået til kamp mod betegnelsen "kyssepiger". Formanden for Danmarks Motor Union, Jørgen Bitsch, siger at poidiepiger ikke bliver forbudt i dansk motorsport, men at man er meget opmærksom på, at pigernes påklædning ikke er vulgær.

Duration:00:11:40

Stille før optagelse 07-03-2018

3/7/2018
More
Et kolossalt opgør mellem mænd og kvinder er i gang. Det handler om mænd, der bruger deres magt til at forgribe sig på kvinder. Alt dette afdækkes, diskuteres og dokumenteres, når Iben Maria Zeuthen og Iben Thranholm beskæftiger sig med alle facetter af #metoo, både i Danmark og i udlandet

Duration:00:54:59

#43 Journalist Mette Korsgaard: "Jeg er mandschauvinistisk feminist!"

3/6/2018
More
Forfatter, journalist og dokumentarist Mette Korsgaard har skrevet bogen "Min uimodståelige mand - vi er alle mandschauvinister", der udkommer d. 8. marts. Mette Korsgaard tog en test fra Harvard University, der omhandlede vores ubevidste kvindesyn, og hun blev noget chokeret: "Jeg fandt ud af, at jeg selv er mandschauvinist. Hvilket må betyde, at jeg er en feministisk mandschauvinist. Det er den store øjenåbner for mig selv i forbindelse med min bog. Ligestilling er ikke en kamp imellem...

Duration:00:55:03

Normdetektiver, muslimsk variant af #metoo og lyttermail

3/6/2018
More
I denne udgave af “Stille før optagelse” er der tre indslag; Den første handler om, at fagforbund nu uddanner normdetektiver, men omfatter det også #metoo? Det næste fortæller, at #metoo er ved at få sin egen muslimske variant og så har en mandlig lytter reageret på interviewet med Joan Ørting.

Duration:00:55:00

#42 Psykolog og parterapeut Finn Korsaa: "Mænd har selv sluppet magten og...

2/28/2018
More
Kvindebevægelsen tog ikke magten fra mændene. Den opstod, fordi mændene selv havde sluppet magten mange år forinden og skabt et vakuum, som kvinderne indtog. Maskuliniteten har været under afvikling siden 1800-tallet og i dag er manden mere usikker på sig selv end nogensinde. Men hvordan passer virkelighedens svage usikre mand med #metoo’s opfattelse af manden som et vilddyr og en krænker? Finn Korsaa mener, at krænkeren godt kan følge sig afmægtig og at tiden er inde til, at mænd må lære...

Duration:01:15:00

#41 Faglærer og terapeut Juri Rao: "Mænd mangler et fælles fundament"

2/28/2018
More
Juri Rao, der underviser på Filmskolen, efterlyser en mandebevægelse. Mens kvinderne de sidste 40 år har fået mere og mere indflydelse på samfundet, så har mændene ikke foretaget sig noget og har mistet deres kønsidentitet. Mænd er blevet altfor usikre på sig selv. Juri Rao ser #Metoo som en åbning, der bør få mænd til at indse, at det er nu, de skal finde deres eget udtryk og træde i karakter. Og ikke nødvendigvis på kvinders præmisser.

Duration:01:05:00

#40 Filminstruktør Christian Braad Thomsen: "Jeg er stolt af at være krænker!"

2/27/2018
More
Filminstruktøren Christian Braad Thomsen mener, at det er vores pligt at krænke hinanden. Kun sådan bliver vi udfordret og udviklet som mennesker. Christian mener også, at #metoo er en kunsthadende bevægelse, der risikerer at gøre os kultur- og historieløse. Iben Maria Zeuthen og Christian Braad-Thomsen samtaler om #metoo-bevægelsens relevans og svagheder. Og begge bliver muligvis lidt krænkede undervejs. Hør dette indslag, hvis du gerne vil høre fronterne trukket op, i en venskabelig...

Duration:00:55:06

#Metoo og den muslimske variant?

2/27/2018
More
Radiovært på Radio24syv, Rushy Rashid, hev fat i Iben Maria i morges for at fortælle, at der er grøde blandt kvinderne i den muslimske verden. Noget kunne nemlig tyde på, at hashtagget #metoo nu har fået sin egen muslimske variant.

Duration:00:20:53

#39 Styrelsen for patientsikkerhed: "Vi hører om ca. fem overgreb i...

2/27/2018
More
Tidligere på året kom det frem, at en mandlig sygeplejerske på et københavnsk hospital havde voldtaget en kvindelig patient mens hun var bevidstløs af druk og lå i aflåst sideleje. Annette Lykke Petri er overlæge og enhedschef i Styrelsen for patientsikkerhed, som er en styrelse der varetager patienters sikkerhed i Danmark. Styrelsen har mandat til at frakende sundhedspersonel deres autorisation, hvis der er "begrundet mistanke" om fx et overgreb på en patient. Iben Maria Zeuthen taler...

Duration:00:18:32

#38 Journalist Nicoline Larsen: "Her er de to fraktioner i #Metoo"

2/23/2018
More
Journalist Nicoline Larsen bruger en udsendelse på DR2 til at klargøre, hvilke to fraktioner, der gør sig gældende i #metoo-debatten: der er dem, der ser krænkelser som et individuelt problem og dem, der ser krænkelser som et strukturelt problem. Grunden til, at #metoo-debatten af og til virker frustrerende er, at disse to fronter slet ikke taler samme sprog. Nicoline opridser fraktionerne samt opsummerer, hvilke forskellige grupperinger, der findes i den danske #metoo-debat. Dette...

Duration:00:31:46

Iben og Iben holder redaktionsmøde

2/22/2018
More
Hvad er det nyeste indenfor #metoo? Og hvad byder kommende uge på? Mændene er begyndt at komme ind i kampen, og vi ser på de seneste reaktioner på #metoo-bevægelsen. Iben Zeuthen har bl.a. talt med en svensk kunstner, der har 6000 timer på bånd med seksuelt krænkede, og hun kan fortælle, hvordan hun ser udviklingen i Norden som helhed.

Duration:00:54:58

#37 Kunsnter Snövit Snow Hedstierna om uligestilling i Norden

2/22/2018
More
Den svenske kunstner Snövit Snow Hedstierna har interviewet 250 mennesker i Norden siden 2014 om seksuel vold. Hun har 6000 timer på bånd. Hun siger, at kun to ud af de interviewede ikke havde erfaringer med fysiske seksuelle overgreb. Hun er i København for at tale til et debatmøde arrangeret af Billedkunstnernes Forbund, inspireret af det svenske hashtag ‘konstnärlig frihet’, hvor 1600 kunstnere leverede vidnesbyrd og underskrifter mod seksuelle krænkelser i kunst-branchen. Dermed...

Duration:00:54:20

Try Premium for 30 days

Live games for all NFL, MLB, NBA, & NHL teams
Commercial-Free Music
No Display Ads