Try Premium for 30 days

Live games for all NFL, MLB, NBA, & NHL teams
Unlimited Audiobooks
Commercial-Free Music
No Display Ads
Teslapodden-logo

Teslapodden

127 Favorites

More Information

Location:

Sweden

Language:

Swedish


Episodes

Batteribilar renare än diesel - till och med på kolkraft

11/5/2017
More
Vi diskuterar en ny studie som visar att batteribilar är renare än dieselbilar - till och med när de laddas med polsk kolkraft. Vi har också fått brev från en anonym kemiforskare som är minst sagt kritisk mot bränslecellsfordon. Världens största ladustation för elbilar byggs just nu - i Norge. Dessutom har Fabian skadat sin Tesla igen och Anders har givit sig in i byggbranschen.

Duration: 00:50:10


Rickard Nordin-effekten

10/22/2017
More
I detta fullspäckade avsnitt hör vi om Volvos lanserade superhybrid Polestar 1. Vi får kärt återbesök av riksdagsledamoten och Centerpartiets talesperson i klimat- och energifrågor, Rickard Nordin. Vad tycker Rickard och Centerpartiet i frågor som elbilsbonus, biogas, båttrafiken och flyget? Och så har Anders tvättat bilen till kostnaden av en mindre fossilbil och Fabian berättar skräckhistorien om hur han repade sin Model S.

Duration: 01:28:53


Livet med elbil

10/8/2017
More
Hur är det egentligen att äga elbil? Hur gör man när man bor där man inte har laddning? Hur tänker man på långresa? Och handen på hjärtat, har det någonsin varit problem? Bara 260 bilar producerades av Model 3 under kvartal 3, det är långt under Teslas plan. Blir Model 3 försenad? Med utgångspunkt i en artikel i Allt om bilar, ställer vi oss frågan: Är Tesla en bluff? Dessutom: Hör om den perfekta elbilen för hantverkare, hur Anders nästan blev kändis i Österrike och hur Fabian...

Duration: 01:18:39


Världens bäst säljande elbil

9/24/2017
More
Det är mycket som händer i elbilsvärlden nu. Nissan släpper sin nya version världens bäst sålda elbil Leaf - vi funderar kring om det kan vara en viktigare bil än Teslas model 3? En stor nyhet för Teslaägare: Urban superchargers - vad är det? Tesla jagas av Svenska kronofogden och Volkswagen har svårt att släppa sina dieselbilar. Dessutom: Fabian har drabbats av en händighetskris och Anders har blivit utsatt för en Teslabugg!

Duration: 01:23:14


På besök i Teslafabriken

9/10/2017
More
Anders berättar allt om hans besök på Teslafabriken! Hur mycket folk arbetar egentligen i världens mest moderna bilfabrik? Och vad ska alla som arbetar där göra när Elon har automatiserat bort dem? Kungsbacka storsatsar på elbilsladddning. Vi pratar laddinfrastruktur med entreprenören och kungsbackabaserade fritidspolitikern Anders Eriksson. Dessutom: Fabian kör fort och bliv stoppad av polisen. Innebär detta slutet för Teslakörande?

Duration: 01:28:32


Back in business

8/27/2017
More
Teslapodden är tillbaka med nya krafter i en helt ny säsong. I veckans avsnitt talar vi om hur man skyddar sin bil från att bli stulen, om hur terroristbrotten i Europa kan accelerera övergången till autonoma bilar och hur det går till när mjukvarustrypta Teslabatterier uppgraderas. Dessutom får vi höra hur Fabian ordnat destinationsladdare till Hotell Birger Jarl och om Anders Teslaupplevelser i Kalifornien.

Duration: 01:28:54


Bonusavnitt: Model 3 - folk-elbilen är här

7/31/2017
More
Äntligen har den första folk-elbilen, Tesla Model 3, slutgiltigt avtäckts och börjat levereras till de dryga 500 000 personer som står i kö. Anders och Fabian har tagit en paus från sommarfirandet och filosoferar över eventet, nyheterna, de svenska priserna och räckvidden. Många av tillvalen gör att Teslas budgetbil snabbt blir en kostsam historia, så vilka tillvalspaket ska man egentligen välja? Dessutom får vi höra om den galna grannen på Fabians kompis bröllop och om hur Anders fuskade...

Duration: 01:44:15


Framtiden

6/25/2017
More
I säsongsavslutningen av Teslapodden talar vi om artificiell intelligens och gästas av författaren Alfred Ruth. När system såsom Teslas autopilot blir smartare, kommer folk hinna ställa om till nya jobb i tillräckligt snabb takt? Är det några risker med att utveckla AI och när blir egentligen AI smartare än människan? Teslan har ätit upp Fabians P-bevis och Anders har investerat i Teslaaktier igen. Dessutom talar vi om Teslas uppdaterade Roadster, klimatförändringar, Trumps mur mot Mexico...

Duration: 01:38:13


Model X – säkrare än Volvo

6/18/2017
More
Fabian har sett dokumentärfilmen Fossilbranschens sista strid. Detta leder Anders och Fabian in i en diskussion om hur man ska hantera utmaningarna som följer med den minskning av växthusutsläpp som man nu måste göra. Dessutom har Tesla Model X nyligen krocktestats i USA med fantastiska resultat, Apple har berättat om sitt bilprojekt, Anders har varit i Stockholm och en enig jury utser vinnaren i succétävlingen limericktävlingen.

Duration: 01:08:46


Model Y FTW

6/11/2017
More
Teslas aktie går mot skyarna och batteribilar slår alla försäljningsrekord. Elon Musk har släppt mer info om Teslas kommande billigare SUV, Tesla Model Y. Vi har fått ett lyssnarbrev om andrahandsvärdena på dagens Tesslor nu när Model 3 kommer ut. Bränsleceller av stål i hemmet - kan det vara något? Och så fortsätter vi vår succé limricktävlingen - nu med fler bidrag än någonsin! Fabian har varit i Venedig och Anders har fått styr på sin gräsklippare.

Duration: 01:19:28


Autonoma bilar redan i sommar?

6/4/2017
More
I veckans avsnitt talar vi mer om den kommande massmarknads-elbilen, Model 3. Vi diskuterar nya smygtagna foton, Teslas nya autonomi och hur bilarna i framtiden kommer vara uppkopplade mot städerna. Dessutom om en ny svensk metastudie, dragkrok till elbilar, Teslas aktie och mycket mer.

Duration: 01:33:07


Superladdade!

5/28/2017
More
Mycket händer på Tesla nu. Inför stundande Model 3-lansering pratar vi om superladdarna. Tesla har återintroducerat möjligheten till gratis superladdning, men inte för bilens livstid utan för din livstid. Teslas soltak har sållt ut hela vägen till 2018. Vi har fått ett lyssnarbrev om destinationsladdare. Fabian har gjort sig skyldig till olaga kraftavledning. Anders tar smällen när han rapporterar direkt från sommansverige.

Duration: 01:15:39


Model 3 som ett rymdskepp

5/21/2017
More
Elon har utlovat att Model 3s interiör kommer kännas som "like a spaceship". Men hur kommer egentligen Model 3s interiör att se ut? Blir det en bil med joystick i stället för ratt? Eller kommer ratten gå att fälla in när bilen kör sig själv? Och hur blir det egentligen med Heads up display? Vi pratar om Volvos utannonserade dieseldumpning. Fabians Tesla har blivit vandaliserad och Anders har en ny affärsidé på G. Dessutom utannonseras en ny tävling!

Duration: 01:16:41


Plötsligt sexigt med tunnlar

5/7/2017
More
Som om det inte vore nog med marsresor, elbilar, Hyperloop och AI - Elon Musks nya projekt handlar om tunnlar. Veckans program gästas av tunnelentusiasten Martin Joabsson som spenderat timmar i badkaret med att lista ut vad Musk har för avsikt med sitt nya tunnelföretag. Dessutom hör vi om Fabians möte med farbror blå och Anders bestämda uppfattning i den infekterade lastbilshyttsdebatten.

Duration: 01:16:18


Elbilsmyter!

4/16/2017
More
Det florerar många föreställningar kring hur elbilar fungerar, hur de tillverkas, laddas och om de egentligen är så miljövänliga som förespråkarna förordar? Till och med som inbiten elbilsnerd kan det vara svårt att navigera i informationen där ute. Därför har vi bjudit in Tesla Club Swedens president Tibor Blomhäll som hjälper oss räta ut frågetecknen. Tillsammans med Tibor listar vi de 13 vanligaste elbilsmyterna och slår hål på fördomarna. Dessutom har Anders glömt tvätta bilen, och...

Duration: 01:26:26


Björn Ferry: Med elbil i Norrlands inland

4/2/2017
More
Sverige är ett stort och avlångt land - så hur är det att köra Tesla som bruksbil på glesbygden? Teslapoddens två sportanalfabeter har bjudit in OS-medaljören Björn Ferry för att svara på den frågan! Björn delar med sig av sina erfarenheter av att vara elbilist i Storuman - med 20 mil till närmsta eluttag och 83 mil till Expressens redaktion i Stockholm. Vi pratar om varför Lotta Gröning har fel, om eldrivna skogsmaskiner, och om Björns mål om att bli helt fosilfri. Elon Musk har gått loss...

Duration: 01:18:11


Så blir du rik på Tesla-aktien

2/5/2017
More
Teslas aktie har åkt berg-och-dalbana de senaste åren, samtidigt som många tror starkt på företaget. Vågar man investera i TSLA-aktien? Vi har bjudit in Teslainvesteraren Joakim Rydberg som dagligen läser om Tesla och har valt att lägga en större summa pengar på Tesla-aktien. Hur ska man tänka kring aktien, vilka risker och möjligheter finns? Och framför allt: Kommer kursen gå upp eller ned? I veckans experiment har Fabian fått Apples röstassistent Siri att styra Teslans funktioner!

Duration: 01:23:02