Try Premium for 30 days

Live games for all NFL, MLB, NBA, & NHL teams
Commercial-Free Music
No Display Ads
Teslapodden-logo

Teslapodden

Technology Podcasts >

More Information

Location:

Sweden

Language:

Swedish


Episodes

Är det fel att flyga?

2/11/2018
More
Vi pratar om framtiden för flyget. När ämnet är som hetast i den offentliga debatten, är Anders och Fabian som vanligt pålästa och ger en nyanserad men positiv bild av framtidens resande. Dessutom får vi höra om elbilen Hyundai Kona, Aftonbladets kampanj mot elbilar, vem som leder racet om autonoma fordon, hur Fabian nästan blev ihjälslagen på en återvinningsstation och mycket mycket annat.

Duration:01:30:10

Här är bästa elbilarna 2018

1/28/2018
More
I det första avsnittet av podcasten Bilar med sladd, stiftar vi bekantskap med Anders & Fabian och får höra deras tankar om hur elbilsåret 2018 kommer att se ut. Vi pratar vikten av snabbladdarinfrastruktur, räckvidd hos olika populära elbilar och hur BMW storsatsar på elbilar. Dessutom berättar Fabian historien om hur hans nyårsfirande nästan slutade i amerikanskt fängelse.

Duration:01:22:55

1,5 år med Nordens största elbilspodcast

1/14/2018
More
Veckans avsnitt är en efterlängtad sammanställning av 1,5 år med Nordens största elbilspodcast. Vi får höra de allra bästa delarna från över 50 avsnitt med elbilspionjärerna Anders och Fabian. Dessutom får vi återbesöka någon av alla programmets gäster, såsom den elbilsburne skidåkaren och skogshuggaren, Björn Ferry, eller grundaren av den nya svenska batteriproducenten, Peter Carlsson.

Duration:01:12:28

Jesus, Columbus och Musk?

12/17/2017
More
Hur kommer man egentligen att blicka tillbaka på Elon Musk och hans olika företag om hundra år? Anders och Fabian resonerar om industrimannen som kan komma att göra ett större avtryck än de flesta idag föreställer sig. Dessutom talar vi om den nya svenska elbilen Unity One och hur Tesla förbjuder taxibilar att ladda på superladdarna.

Duration:01:08:02

Allt om Teslas el-lastbil och nya supersportbil

12/3/2017
More
I veckans avsnitt pratar vi om Teslas nya elektriska lastbil och den nya sportbil, Tesla Roadster 2, som överraskande presenterades i November. Programmet har fått ett lyssnarbrev av en orolig elbilsspekulant och GMs förre VD, Bob Lutz är tillbaka med nya framtidsspaningar. Dessutom hör vi om hur Teslans autopilotspak kanske gör att Fabian måste amputera handen och om Anders vobblande vinterdäck.

Duration:01:15:10

Teslapodden LIVE: Äntligen vaknar konkurrenterna

11/19/2017
More
Vi spelar in live från elbilsmässan eCar Expo! Nu påbörjas bygget av det laddnätverk som ska sättas upp av BMW, Daimler, Ford och Volkswagen. Vi rapporterar om att Aftonbladet, Sveriges största tidning, har börjat skriva om elbilar. Nya spännande detaljer har kommit ut om Model 3. Anders har träffat Al Gore och kört sönder sina sommardäck på bara en säsong. Och Fabian undrar om det är artigt att plugga ur någon annan om man har mindre batteri?

Duration:00:46:18

Batteribilar renare än diesel - till och med på kolkraft

11/5/2017
More
Vi diskuterar en ny studie som visar att batteribilar är renare än dieselbilar - till och med när de laddas med polsk kolkraft. Vi har också fått brev från en anonym kemiforskare som är minst sagt kritisk mot bränslecellsfordon. Världens största ladustation för elbilar byggs just nu - i Norge. Dessutom har Fabian skadat sin Tesla igen och Anders har givit sig in i byggbranschen.

Duration:00:50:10

Rickard Nordin-effekten

10/22/2017
More
I detta fullspäckade avsnitt hör vi om Volvos lanserade superhybrid Polestar 1. Vi får kärt återbesök av riksdagsledamoten och Centerpartiets talesperson i klimat- och energifrågor, Rickard Nordin. Vad tycker Rickard och Centerpartiet i frågor som elbilsbonus, biogas, båttrafiken och flyget? Och så har Anders tvättat bilen till kostnaden av en mindre fossilbil och Fabian berättar skräckhistorien om hur han repade sin Model S.

Duration:01:28:53

Livet med elbil

10/8/2017
More
Hur är det egentligen att äga elbil? Hur gör man när man bor där man inte har laddning? Hur tänker man på långresa? Och handen på hjärtat, har det någonsin varit problem? Bara 260 bilar producerades av Model 3 under kvartal 3, det är långt under Teslas plan. Blir Model 3 försenad? Med utgångspunkt i en artikel i Allt om bilar, ställer vi oss frågan: Är Tesla en bluff? Dessutom: Hör om den perfekta elbilen för hantverkare, hur Anders nästan blev kändis i Österrike och hur Fabian...

Duration:01:18:39

Världens bäst säljande elbil

9/24/2017
More
Det är mycket som händer i elbilsvärlden nu. Nissan släpper sin nya version världens bäst sålda elbil Leaf - vi funderar kring om det kan vara en viktigare bil än Teslas model 3? En stor nyhet för Teslaägare: Urban superchargers - vad är det? Tesla jagas av Svenska kronofogden och Volkswagen har svårt att släppa sina dieselbilar. Dessutom: Fabian har drabbats av en händighetskris och Anders har blivit utsatt för en Teslabugg!

Duration:01:23:14

På besök i Teslafabriken

9/10/2017
More
Anders berättar allt om hans besök på Teslafabriken! Hur mycket folk arbetar egentligen i världens mest moderna bilfabrik? Och vad ska alla som arbetar där göra när Elon har automatiserat bort dem? Kungsbacka storsatsar på elbilsladddning. Vi pratar laddinfrastruktur med entreprenören och kungsbackabaserade fritidspolitikern Anders Eriksson. Dessutom: Fabian kör fort och bliv stoppad av polisen. Innebär detta slutet för Teslakörande?

Duration:01:28:32

Back in business

8/27/2017
More
Teslapodden är tillbaka med nya krafter i en helt ny säsong. I veckans avsnitt talar vi om hur man skyddar sin bil från att bli stulen, om hur terroristbrotten i Europa kan accelerera övergången till autonoma bilar och hur det går till när mjukvarustrypta Teslabatterier uppgraderas. Dessutom får vi höra hur Fabian ordnat destinationsladdare till Hotell Birger Jarl och om Anders Teslaupplevelser i Kalifornien.

Duration:01:28:54

Bonusavnitt: Model 3 - folk-elbilen är här

7/31/2017
More
Äntligen har den första folk-elbilen, Tesla Model 3, slutgiltigt avtäckts och börjat levereras till de dryga 500 000 personer som står i kö. Anders och Fabian har tagit en paus från sommarfirandet och filosoferar över eventet, nyheterna, de svenska priserna och räckvidden. Många av tillvalen gör att Teslas budgetbil snabbt blir en kostsam historia, så vilka tillvalspaket ska man egentligen välja? Dessutom får vi höra om den galna grannen på Fabians kompis bröllop och om hur Anders fuskade...

Duration:01:44:15

Framtiden

6/25/2017
More
I säsongsavslutningen av Teslapodden talar vi om artificiell intelligens och gästas av författaren Alfred Ruth. När system såsom Teslas autopilot blir smartare, kommer folk hinna ställa om till nya jobb i tillräckligt snabb takt? Är det några risker med att utveckla AI och när blir egentligen AI smartare än människan? Teslan har ätit upp Fabians P-bevis och Anders har investerat i Teslaaktier igen. Dessutom talar vi om Teslas uppdaterade Roadster, klimatförändringar, Trumps mur mot Mexico...

Duration:01:38:13

Model X – säkrare än Volvo

6/18/2017
More
Fabian har sett dokumentärfilmen Fossilbranschens sista strid. Detta leder Anders och Fabian in i en diskussion om hur man ska hantera utmaningarna som följer med den minskning av växthusutsläpp som man nu måste göra. Dessutom har Tesla Model X nyligen krocktestats i USA med fantastiska resultat, Apple har berättat om sitt bilprojekt, Anders har varit i Stockholm och en enig jury utser vinnaren i succétävlingen limericktävlingen.

Duration:01:08:46

Model Y FTW

6/11/2017
More
Teslas aktie går mot skyarna och batteribilar slår alla försäljningsrekord. Elon Musk har släppt mer info om Teslas kommande billigare SUV, Tesla Model Y. Vi har fått ett lyssnarbrev om andrahandsvärdena på dagens Tesslor nu när Model 3 kommer ut. Bränsleceller av stål i hemmet - kan det vara något? Och så fortsätter vi vår succé limricktävlingen - nu med fler bidrag än någonsin! Fabian har varit i Venedig och Anders har fått styr på sin gräsklippare.

Duration:01:19:28

Autonoma bilar redan i sommar?

6/4/2017
More
I veckans avsnitt talar vi mer om den kommande massmarknads-elbilen, Model 3. Vi diskuterar nya smygtagna foton, Teslas nya autonomi och hur bilarna i framtiden kommer vara uppkopplade mot städerna. Dessutom om en ny svensk metastudie, dragkrok till elbilar, Teslas aktie och mycket mer.

Duration:01:33:07

Superladdade!

5/28/2017
More
Mycket händer på Tesla nu. Inför stundande Model 3-lansering pratar vi om superladdarna. Tesla har återintroducerat möjligheten till gratis superladdning, men inte för bilens livstid utan för din livstid. Teslas soltak har sållt ut hela vägen till 2018. Vi har fått ett lyssnarbrev om destinationsladdare. Fabian har gjort sig skyldig till olaga kraftavledning. Anders tar smällen när han rapporterar direkt från sommansverige.

Duration:01:15:39

Model 3 som ett rymdskepp

5/21/2017
More
Elon har utlovat att Model 3s interiör kommer kännas som "like a spaceship". Men hur kommer egentligen Model 3s interiör att se ut? Blir det en bil med joystick i stället för ratt? Eller kommer ratten gå att fälla in när bilen kör sig själv? Och hur blir det egentligen med Heads up display? Vi pratar om Volvos utannonserade dieseldumpning. Fabians Tesla har blivit vandaliserad och Anders har en ny affärsidé på G. Dessutom utannonseras en ny tävling!

Duration:01:16:41

Plötsligt sexigt med tunnlar

5/7/2017
More
Som om det inte vore nog med marsresor, elbilar, Hyperloop och AI - Elon Musks nya projekt handlar om tunnlar. Veckans program gästas av tunnelentusiasten Martin Joabsson som spenderat timmar i badkaret med att lista ut vad Musk har för avsikt med sitt nya tunnelföretag. Dessutom hör vi om Fabians möte med farbror blå och Anders bestämda uppfattning i den infekterade lastbilshyttsdebatten.

Duration:01:16:18

See More