The Dog Podcast - Our Best Friend-logo

The Dog Podcast - Our Best Friend

63 Favorites

More Information

Location:

Sweden

Description:

Hundsveriges vardagsrum. Ansvarig utgivare: Andreas Miller

Language:

Swedish


Episodes

Flyga med hund

8/14/2017
More
Hur flyger man med en hund? Den frågan svarar en specialist, flygplanslastare, veterinär och hundpsykolog på i säsongsavslutningen av Hundpodden Vår Bästa Vän. Vilka regler gäller om man vill ha sin hund in i kabinen? Hur säkert är det egentligen för en hund att resa i bagageutrymmet? Hur ska förbereder man hunden inför resan? Programledarna Gurgin och Maria Hedqvist tillsammans med poddens hundpsykolog Eva Bodfäldt djupdyker i ämnet eftersom att svenskar brukar ta med sig sina fyrbenta...

Duration: 00:40:20


Koppelaggression

8/7/2017
More
Varför förvandlas den lugna hunden till en skällande tok vid åsynen av en främmande hund? Hundpsykologen förklarar och svarar på lyssnarnas frågor.

Duration: 00:29:42


Historiska hundar - Hur har hundar förändrat historien?

7/31/2017
More
Hundens roll i historien är försummad med tanke på hur mycket de betyder för oss människor, menar författaren Mats Carlbom som berättar om de betydelsefulla hundarna som påverkat världshistorien.

Duration: 00:31:09


Apportträning till vardag och tävling

7/24/2017
More
Apportering är ett moment som hundägare borde lära sina hundar, menar poddens hundpsykolog. Hur lär man sin hund att på kommando hämta och lämna ett föremål?

Duration: 00:31:26


Vad säger hunden? - Hundens kroppsspråk och signaler

7/17/2017
More
Hundar iakttar oss ständigt och räknar med att vi ska avläsa de, men hur bra är hundägare egentligen på att tolka hundarnas signaler som de sänder ut? Etologen Ingrid Tapper förklarar.

Duration: 00:36:43


Sönderavlade hundar

7/10/2017
More
Vissa hundraser kan inte gå eller andas ordentligt och medellivslängden hos vissa raser är flera år kortare. Hur bryter man trenden av extremavel? Hör experterna diskutera denna känsliga fråga.

Duration: 00:44:36


Trauma och traumabearbetning

7/3/2017
More
Caroline Alupo har mött och studerat hundar som traumatiserats. Hon har sett att det är vanligt att hundägare försöker straffa bort trauma hos sina hundar som misshandlats, de misshandlas alltså igen.

Duration: 00:34:17


Weightpull

6/26/2017
More
Hör om dvärgpinschern som drog 170 kg och om hundarna som tävlar genom att dra en kärra med vikter, 5 m under 60 sekunder. Det är viktigt att man skyndar långsamt när man tränar hunden, säger utövare.

Duration: 00:34:46


Skapa relation och regler genom lek

6/19/2017
More
Leken är ett sätt att socialt binda hund och hundägare samman. Poddens hundpsykolog coachar lyssnaren Emma och menar att leken är ett ett enkelt sätt att bli betydelsefull för hunden.

Duration: 00:32:28


Hundpassning

6/12/2017
More
Att ha en heltidsysselsättning och samtidigt ha hund kräver en hel del. Vilket alternativ passar just din hund? Hur hittar man trygg och pålitlig hundpassning och vad bör man tänka på?

Duration: 00:33:54


Tjänstehundarnas internationella utveckling

6/5/2017
More
Många menar att Sverige ligger i framkant men vi är inte så bra på tjänstehundsträning som vi tror och det är inte definitivt inte här som utvecklingen sker, menar hundinstruktören Tobias Gustavsson.

Duration: 00:28:05


Hundjuristen svarar på lyssnarfrågor

5/29/2017
More
Jane Stenius svarar på vanliga juridiska frågor, exempelvis om ganderätt, skadestånd och avtal, och menar att hundägare generellt är dåliga på att skriva avtal.

Duration: 00:35:36


"Min hund är deprimerad"

5/22/2017
More
Många lyssnare har flera hundar och har berättat om hur flocken har sörjt när en hund har avlidit, precis som människor kan hundar blir deprimerade och detta samtalar Hundpodden Vår Bästa Vän om.

Duration: 00:38:01


Vårt första år med våra valpar

5/15/2017
More
Mycket händer under valpens första år, alltifrån att valpen vill tugga på allt till till att valpen måste få rätt foder. VBV-gänget pratar om det första året med deras valpar. Att ha valp är underbart men det är också en tid då ens tålamod sätts på prov. De tuggar sönder saker, kissar ner bekantas mattor och man behöver ta ledigt från jobb eller skola första tiden när valpen kommer. Programledarna Gurgîn, Maria Hedqvist och poddens hundpsykolog Eva Bodfäldt pratar om valparna Cuba och...

Duration: 00:33:22


Hundfoderexperten svarar på lyssnarfrågor

5/8/2017
More
Vilket hundfoder man ger sin hund är ett väldebatterat ämne samtidigt som marknaden erbjuder ett stort antal olika foder, hundägare menar att det är en djungel. Åke Hedhammar gästar Hundpodden VBV. Åke Hedhammar som är veterinär och senior professor vid Institutionen för kliniska vetenskaper vid Sveriges lantbruksuniversitet i Uppsala gästar Hundpodden Vår Bästa Vän för att svara på lyssnarnas frågor om hundutfodring.Hur fungerar hundens matsmältning och vilket foder är bäst anpassat?...

Duration: 00:31:00


Antijaktträning - Hundpsykologens förebyggande träningstips

5/1/2017
More
Jakt är en naturlig överlevnadsinstinkt för hunden men det finns hundägare som försöker bli av med jaktintresset. Poddens hundpsykolog förklarar hur man kan jobba förebyggande. Varför jagar hunden? Går det att lära en vuxen hund som har enormt hög jaktinstinkt att inte jaga? Vilka raser har hög jaktinstinkt? Programledarna Maria Hedqvist och Gurgîn frågar ut poddens hundpsykolog Eva Bodfäldt om hur man ska se på hundens jaktinstinkt. Eva Bodfäldt menar att vi istället för att träna bort...

Duration: 00:30:20


Kopplingstvång och tillsynslagen

4/24/2017
More
Som hundägare är man alltid ansvarig för sin hund, därför är det viktigt att ha koll på vilka lagar och regler som gäller. Hans Rosenberg reder ut när och var vi ska ha våra hundar i koppel. Vad säger lagen och vad innebär den? Varför säger man kopplingstvång eller koppeltvång när det ordet inte finns med i lagen? Gäller den ökade uppsikten överallt? Programledarna Maria Hedqvist och Gurgîn diskuterar kopplingstvånget med poddens hundpsykolog Eva Bodfäldt och Svenska kennelklubbens...

Duration: 00:27:43


Polishundarna som mötte terrorns efterspel

4/17/2017
More
Två polishundekipage talar ut om hur de arbetade i terrorattacken på Drottninggatans obehagliga följder. Hör kriminalsökhundföraren Lars-Göran Eriksson och patrullhundsföraren Johan Eriksson. Totalt mördades fyra människor och en hund i den brutala attacken i Stockholm, attackens femte dödsoffer blev hunden Iggy. Patrullhundsföraren Johan Eriksson tillsammans med schäfertiken Jojo och kriminalsökhundföraren Lars-Göran "Snillet" Eriksson med labradorhanen Ace befann sig vid terrorattackens...

Duration: 00:30:04


Hur blir man en magnet för sin hund?

4/10/2017
More
Det är lätt att som hundägare bli ointressant i hundens ögon, Poddens hundpsykolog förklarar hur man gör sig så spännande att hunden hellre vill hålla sig nära än att sticka iväg på oönskade äventyr. I säsongspremiären frågar programledarna Maria Hedqvist och Gurgîn ut poddens hundpsykolog Eva Bodfäldt om hur vi som hundägare kan bli mer attraktiva för våra hundar genom kommandolös kommunikation byggd på vår kunskap om vårt eget kroppsspråk. När man reducerar belöningarna och tar för givet...

Duration: 00:29:58


Din hund och nyårsafton

12/26/2016
More
Var tredje hund är enligt Svenska Kennelklubben skotträdd och påverkas kraftigt av smällare och raketer. VBV lyfter skotträdsla, smällaruppror, medicinering och skottfria zoner. För många hundar är smällare och raketer runt nyår de svåraste tiderna på året. Programledarna Maria Hedqvist och Gurgin samtalar med poddens hundpsykolog Eva Bodfäldt om skotträdsla som menar att vissa raser och linjer är mer utsatta för skotträdsla och ljudkänslighet.Sture Engström organiserar Smällarupproret,...

Duration: 00:38:42

See More