Try Premium for 30 days

Live games for all NFL, MLB, NBA, & NHL teams
Commercial-Free Music
No Display Ads
The Spirit of the Bottle-logo

The Spirit of the Bottle

Podcasts >

Når man drikker stor vin, kan man blive bragt gennem alle de grundlæggende eksistentielle følelser i tilværelsen. Fra det ypperste og det skønneste, til det mest dystre og dunkle. Man kan komme i nærheden af det usigelige.

Når man drikker stor vin, kan man blive bragt gennem alle de grundlæggende eksistentielle følelser i tilværelsen. Fra det ypperste og det skønneste, til det mest dystre og dunkle. Man kan komme i nærheden af det usigelige.
More Information

Location:

Copenhagen, Denmark

Genres:

Podcasts

Description:

Når man drikker stor vin, kan man blive bragt gennem alle de grundlæggende eksistentielle følelser i tilværelsen. Fra det ypperste og det skønneste, til det mest dystre og dunkle. Man kan komme i nærheden af det usigelige.

Language:

Danish


Episodes

Nøgen frokost - skuespillerinde Pernille Bergendorff

1/13/2018
More
Efter universitetet drog Pernille Bergendorff på lykke og fromme til Frankrig for ikke straks at komme til at leve et liv, hun lige så godt kunne kunne leve som 45-årig. Og hvem vil ikke hellere ligge og blive malet i Paris og drikke hvidvin om formiddagen? For nylig har hun spillet rollen som maleren Gauguins danske hustru i en ny film, men hun aner stadig ikke, hvad det hele skal ende med. Vin: 2015 Albert Sounit, Rully Blanc, Les Saintt-Jacques.

Duration: 00:55:00


Gift som 13-årig. Integrationskonsulent Razan Haugaard

1/6/2018
More
Razan Haugaard blev gift som 13-årig, fik sit første barn som 14-årig og levede som kurdisk partisan i Nordirak. Flygtet til Danmark blev hun så dansk, at hun gled væk fra sin mand, som hun havde lært sig at elske. For så, for første gang, at opleve en rigtig stormende forelskelse, selv om den også var svær, for i syv år måtte hun og hendes nye, danske kærlighed holde det hemmeligt, at de var gift. Det underminerede også dén kærlighed. Hele vejen igennem har de personlige omkostninger været...

Duration: 00:55:00


Björk, Banksy og bobler - Stjernefotograf Søren Solkær

12/30/2017
More
Søren Solkær fotograferer for at møde andre mennesker. Han har taget billeder af alverdens stjerner, men da han for nylig sad og kiggede dem alle igennem, opdagede han, at han i virkeligheden også har fotograferet sig selv og sin eget sind. Og så ved han i øvrigt, hvem Banksy i virkeligheden er. Vin: 2009 Champagne Dom Perignon.

Duration: 00:55:00


Fremmed i både Grønland og Danmark - Anne Knudsen

12/23/2017
More
Weekendavisens tidligere chefredaktør Anne Knudsen har altid følt sig usikker og bange. Undervejs i livet har intet kunne gøre hende mere bange, end hun var i forvejen, og netop derfor har hun turdet det meste. Hun voksede op som fremmed i både Grønland og Danmark og måtte begge steder lære sig de sociale koder ved altid at iagttage sine omgivelser. Det var derfor, hun blev antropolog. Vin: Champagne Bollinger, Special Cuvée.

Duration: 00:55:01


Blindsmagerne

12/16/2017
More
Philip Nordstrand og Henrik Lehm fandt hinanden på studiet i en fælles interesse for damer og druk, men nytårsaften 2012 skete der noget skelsættende, som åbnede en ny verden for dem. I dag har de skiftet alkohol og øl ud med vin og skabt podcasten Blindsmagerne. Vin: Champagne Marguet Shaman 12, 2014 Hain Goldtröpfchen Riesling Trocken, 2008 Dom. Francois Gaunoux, Pommard Les Grands Epenots og 2012 Il Marroneto Brunello di Montalcino.

Duration: 00:54:59


Journalisten og forfatteren Lise Nørgaard

12/8/2017
More
Journalisten og forfatteren Lise Nørgaard er fyldt 100, og i øjeblikket har hun to stalkere, der altid forsøger at komme til at røre og pille ved hende, når hun møder dem ude i byen. Den ene er 96 og en kendt person. Hun synes, tilnærmelserne er irriterende, men hun ville nu aldrig drømme om at melde dem til MeToo, som hun siger. Vin: Ferrari, Maximum Brut, Trentodoc.

Duration: 00:54:43


Sofies verden – Forfatter Sofie Riis Endahl

12/2/2017
More
I skolen har den 17-årige gymnasieelev Sofie Riis Endahl ingen bøger. Alt er på computeren, men som forfatter fryder det hende netop at have udgivet en rigtig bog på papir. Hun skrev sin første novelle som 12årig, og da hun var 16, offentliggjorde hun en historisk roman på nettet, for som hun selv udtrykker det: Selv om vi bilder os ind, at vi er moderne og up to date, er det mest essentielle i vores liv tidløst. Vin: 2014 Luzón, Crianza Seleccion 12.

Duration: 00:55:00


Flaskens Ånd 25-11-2017

11/25/2017
More
Store samtaler over stor vin.

Duration: 00:55:00


Velsignet af Gud - Peter A. G.

11/17/2017
More
Fra barnsben hjemme i Skjern har Gnags-forsangeren Peter A.G. Nielsen lært at føle sig velsignet af Gud, så han altid bare kan være Peter. Som kunstner er han ramt af en slags sygdom, hvor han altid er på jagt efter noget nyt og vigtigere, og det har vist ikke altid været helt let for dem, der var tættest på ham. Vin: 2003 Quinta Sardonia, Ribera del Duero.

Duration: 00:54:44


Karnapmøde i den sårbare blå time - Katrine Wiedemann, teaterinstruktør

11/10/2017
More
Som instruktør ved Katrine Wiedemann, at det afgørende er de første fem minutter, hvor alt er åbenhed og ren energi. På den måde ligner en teaterforestilling det første kys. Hun er et menneske, der enten er helt nede eller helt oppe og - efter eget udsagn - "nok lidt klogere, end jeg lader som om". Vin: 2000 Dom. Francois Gaunoux, Pommard Grands Epenots, 1. Cru.

Duration: 00:54:43


Fotokunstneren Lina Hashim - Vinglad muslim

11/3/2017
More
Fotokunstneren Lina Hashim er efterkommer efter profeten Muhammed og dermed en mellemøstlig adelig med ret til titlen "Alawiyah" foran sit navn. Det går hun nu ikke selv meget op i - hun er mere optaget af behovet for en muslimsk reformation, og hun har allerede gennemgået sin egen: Hun drikker vin, og da hun sammen med sin familie flygtede til Danmark som 14-årig, var hun bange for, at politiet skulle opdage hendes dagbog. Den var fyldt med erotiske tegninger inspireret af den kæreste,...

Duration: 00:54:26


Forfatter Thomas Korsgaard

10/28/2017
More
Det er trekvart år siden, 22-årige Thomas Korsgaard debuterede som forfatter. Og så gik han under jorden, Den succesfulde debut førte ikke kun klapsalver med sig, og en dag i en boghandel i Skive blev han konfronteret med det store spørgsmål, som enhver, der bruger af sit eget liv for at skrive, må stille sig selv: Hvorfor? Vin: 2015 Domaine Leflaive, Puligny-Montrachet.

Duration: 00:54:59


Forfatter Marie Louise Tüxen

10/21/2017
More
Som ung i Næstved vidste Marie Louise Tüxen næsten intet bedre end at få en dobbelttid - 40 minutter - i solcentret. Hun sad også i receptionen der. I dag laver hun komiske striber om parforhold og har skrevet en bog. Den handler om en kvinde, som prøver at finde sig selv ved at finde en mand - og om hende selv. Vin: Champagne Leclerc Briant, Brut Reserve.

Duration: 00:55:00


Sangerinde Nive Nielsen

10/14/2017
More
Den grønlandske sangerinde og skuespiller Nive Nielsen er præget af sin baggrund som inuit og en kultur, hvor det er et vilkår for mennesket ikke altid at kunne bestemme selv. Hun vil gerne lægge bare lidt af sin rastløshed fra sig og kunne planlægge lidt bedre.Men det er svært, når hendes sange altid kommer helt af sig selv og indimellem på de mest ubelejlige steder og tidspunkter. Vin: Champagne Pierre Peters, Cuvée de Réserve.

Duration: 00:55:00


Alkoholfri vin med komiker Thomas Wivel

10/7/2017
More
Komikeren Thomas Wivel har et faderopgør, en del sjove nætter som standupper på provinsdiskoter og tre ægteskaber bag sig. I dag, hvor han er holdt op med at drikke, er det hele blevet meget lettere, og hans sind er mildere.Rabiate feminister og sure kvinder kan han dog stadig ikke holde ud, og i øvrigt han har netop udgivet et kulturpolitisk kampskrift. Vin: Miguel Torres, Natureo Red, alkoholfri.

Duration: 00:55:00


Forfatter Ib Michael

9/30/2017
More
Forfatteren Ib Michael måtte skuffe sin fars forventninger om at overtage grossererforretningen i Roskilde og undervejs lægge øre til sin mors fortvivlede betroelser. Blive en medvider. I dag forstår han, at hans fars kærlighed ikke var en, man bare fik, men en man måtte søge. Og at han ligner ham meget mere, end han troede - også når det gælder det med damerne. Vin: 1998 Sarotto, Barbaresco Riserva.

Duration: 00:55:00


Blodrus i anmeldelserne - Lars Bukdahl

9/23/2017
More
Som barn var Lars Bukdahl en lyssky dreng, fordi han næsten intet kunne høre og se. I dag er der intet forsagt over den markante litteraturanmelder, der indrømmer, at skrivningen indimellem kan foregå i en slags sproglig blodrus, og at der er nydelse forbundet med at være ond. Vin: 2012 Casa Los Frailes, Trilogia.

Duration: 00:55:00


Fotografen Henrik Saxgren

9/16/2017
More
Fotografen Henrik Saxgren er blevet en blidere mand med årene. Engang tog ærgerrigheden og vreden magten fra ham , og det blev vildere og vildere, indtil hans krop sagde stop. Afskyen for andres svaghed var en god motor, når man ville være berømt, men under hans elskedes sygdom og død, blev hans personlighed sat på prøve.Vin: 2014 Rossignol-Trapet, Gevrey-Chambertin, Vielles Vignes.

Duration: 00:55:01


Kenneth på kanten

9/9/2017
More
Hash og en skrøbelig psyke har indimellem bragt forfatteren og førtidspensionisten Kenneth Jensen ud på kanten, og engang måtte han gå i behandling for homofobi hos en blind NLP-terapeut i Kolding. Med sine usædvanlige romaner har han endelig fået lidt succes. Vin: 2012 Domaine Huet, Le Mont, Sec, Vouvray

Duration: 00:55:00


Vinbonden Jon Frederik Capoul

9/2/2017
More
Dansk-franske Jon Frederik Capoul er ladcykel-far i København og fjerde generations vinbonde i udkantsbordeaux. Her må han kæmpe en evig kamp mod bureaukrater og myndigheder for at få lov til at lave vin efter sin egen smag i stedet for den tunge godsejervin, som produceres på de berømte slotte. Vin: 2013 Jonc Blanc, Pure S, 2014 Le Raït, 2015 Le Raït, Sans Souffre og 2015 Lassolle, ADNaturam.

Duration: 00:55:00

See More