Try Premium for 30 days

Live games for all NFL, MLB, NBA, & NHL teams
Commercial-Free Music
No Display Ads
The strenght bureau-logo

The strenght bureau

4 Favorites

Clara Fröberg och Johanna Barvelid är personliga tränare i Stockholm. Styrkebyrån är podden om att lyfta tunga grejer - och om starka kvinnor. En podcast både för dig som redan lyfter och för dig som skulle vilja prova.

Clara Fröberg och Johanna Barvelid är personliga tränare i Stockholm. Styrkebyrån är podden om att lyfta tunga grejer - och om starka kvinnor. En podcast både för dig som redan lyfter och för dig som skulle vilja prova.
More Information

Location:

Sweden

Description:

Clara Fröberg och Johanna Barvelid är personliga tränare i Stockholm. Styrkebyrån är podden om att lyfta tunga grejer - och om starka kvinnor. En podcast både för dig som redan lyfter och för dig som skulle vilja prova.

Language:

Swedish


Episodes

Westside for skinny bastards Styrkebyrån #103

12/10/2017
More
Till veckans avsnitt har vi gjort ett träningsprogram för nybörjare med skivstången, inspirerat av programmet Westside for skinny bastards. Programmet handlar om att bygga upp sin grundstyrka, komma igång och lyfta, fokusera på teknik och såklart massa bodybuilding. Missa inte Styrkebyråns nyhetsbrev innan de kommer, anmäl dig här. Poddradion Styrkebyrån produceras av Johanna Barvelid och Clara Fröberg, personliga tränare och kommunikatörer.

Duration: 00:51:36


Autoreglerade träningsprogram - Styrkebyrån #102

12/3/2017
More
I veckans avsnitt snackar vi om att träna efter dagsform, med ett så kallat autoreglerat träningsprogram. Om du har en tendens att gärna skippa ett träningspass när det känns lite tufft så är det kanske inte för dig, eller om du tillhör de som aldrig lyssnar på kroppen och kör på hela vägen in i kaklet. Vi ger tre tips för den som vill autoreglera sin träning: 1. Gör en checkup på förutsättningarna - stress, sömn, kost och annat som kan påverka 2. Hur känns kroppen och hur känns...

Duration: 00:43:46


Olika variationer på marklyft Styrkebyrån #101

11/26/2017
More
I veckans avsnitt snackar vi marklyftsvariationer. Vi pratar lyftteknik för olika kroppar - vem ska egentligen göra sumo? Och drar våra favoriter bland olika höftfällningar såsom partiella marklyft, pausmark, gummibandsmark och enbensmark. Missa inte Styrkebyråns nyhetsbrev innan de kommer, anmäl dig här. Poddradion Styrkebyrån produceras av Johanna Barvelid och Clara Fröberg, personliga tränare och kommunikatörer.

Duration: 00:51:56


Det hundrade avsnittet och några favoriter Styrkebyrån #100

11/19/2017
More
Veckans avsnitt är poddens hundrade. 100 jäkla veckor som vi suttit och babblat om allt från marklyft till coregasms till protein. Vi summerar två års poddande och snackar om våra favoriter, samt blickar framåt. Missa inte Styrkebyråns nyhetsbrev innan de kommer, anmäl dig här. Poddradion Styrkebyrån produceras av Johanna Barvelid och Clara Fröberg, personliga tränare och kommunikatörer.

Duration: 00:51:57


Vilket program ska jag välja? Styrkebyrån #99

11/12/2017
More
Veckans avsnitt spelades in i Thailand på träningsresan där ett helt gäng peppade kvinnor lyfte, boxades, yogade och svettades i en dryg vecka. Vi pratar om en vanlig lyssnarfråga: hur vet jag vad jag ska välja för träningsprogram? Utgå från ditt fokus och mål, och vart du står idag: vill du bli större, starkare, mindre, behöver du bli rörligare eller snabbare? Sedan pratar vi också om hur det kan bli så att en moped stegras i vänstertrafiken. Missa inte Styrkebyråns nyhetsbrev innan de...

Duration: 00:44:45


Omdefiniera dig själv Styrkeyrån #98

11/5/2017
More
Vi är tillbaka efter ett höstlovet och snackar om att omdefiniera sig själv. Hur blir du en person som "är en sån som tränar" eller lyfter tungt? Vi listar fem tips på hur du kan omdefiniera dig själv och bli den du vill. Missa inte Styrkebyråns nyhetsbrev innan de kommer, anmäl dig här. Poddradion Styrkebyrån produceras av Johanna Barvelid och Clara Fröberg, personliga tränare och kommunikatörer.

Duration: 00:53:13


Utrustning när man tränar Styrkebyrån #97

10/22/2017
More
Vi snackar utrustning. För vem och när? Gummiband, magnesium, dragremmar, bälte och handskar. Finns det någon anledning att lägga in det i sin träning? Missa inte Styrkebyråns nyhetsbrev innan de kommer, anmäl dig här. Poddradion Styrkebyrån produceras av Johanna Barvelid och Clara Fröberg, personliga tränare och kommunikatörer.

Duration: 00:50:50


Bålen 2.0 Buktryck och inre aktivering Styrkebyrån #96

10/15/2017
More
I veckans avsnitt snackar vi bålen, tidigare bålavsnitt hittar du här och här. Vi pratar om buktryck och isolerad aktivering av transversus abdominis, hur en person som varit gravid eller gjort en bukoperation kan tänka med återhämtning efter träningen och varför det är viktigt att titta på helheten och funktionen. Det är knepigt att förstå det här med magen och bålen, buktryck och vem som kan hantera det. Vi får också riktigt bra input från styrkelyftaren och världsatleten Matilda...

Duration: 00:59:30


Automatisera dina lyft Styrkebyrån #95

10/8/2017
More
I veckans avsnitt pratar vi om vikten av att ha en automatisering av sina lyft - det vill säga att göra exakt likadant varje gång du lyfter, och att eftersträva att alla repetitioner ska se likadana ut. Vi berättar om förra veckans lyftargrupper som fick maxa i sina basövningar, och hur det kan bli olika utfall beroende på person och vana att maxprestera. Missa inte Styrkebyråns nyhetsbrev innan de kommer, anmäl dig här. Poddradion Styrkebyrån produceras av Johanna Barvelid och Clara...

Duration: 00:52:26


Fem tankevurpor med träning och hur du kommer ur dem Styrkebyrån #94

10/1/2017
More
I veckans avsnitt listar vi fem tankevurpor med träning som är lätta att hamna i, och ger också tips för hur du kan komma ur dem. Tankevurpor 1-5: 1. Smärta - att allt ska göra ont 2. Perfektion - perfekt tidpunkt, perfekt mat före eller efter passet 3. Helheten - du missar helheten och att tänka långsiktigt 4. Dokumentation - du missar att dokumentera din träning 5. Lyfter för tungt Missa inte Styrkebyråns nyhetsbrev innan de kommer, anmäl dig här. Poddradion Styrkebyrån...

Duration: 00:48:51


Fem övningar vi tycker du ska göra Styrkebyrån #93

9/24/2017
More
I veckans avsnitt ger vi inspiration till fem övningar vi tycker att du ska göra och hur du kan träna dem. Vi pratar också om att motivera sig när man kör rehab och hur det går med Claras muscleups egentligen. Övningarna vi tycker du ska träna: 1. Goodmornings 2. Tricepsövningar 3. Bicepsövningar 4. Bära saker 5. Hängande benlyft Missa inte Styrkebyråns nyhetsbrev innan de kommer, anmäl dig här. Poddradion Styrkebyrån produceras av Johanna Barvelid och Clara Fröberg, personliga...

Duration: 00:50:05


Träna för hälsan eller träna för prestation Styrkebyrån #92

9/17/2017
More
I veckans avsnitt klargör vi skillnaden på att träna för hälsan eller träna för prestation. Självklart behöver inte alla maxa i knäböj! Vi reder ut vad de generella rekommendationerna säger om hälsan och aktivitet och några tips för hur du som ändå vill ha ett prestationsmål kan tänka. Missa inte Styrkebyråns nyhetsbrev innan de kommer, anmäl dig här. Poddradion Styrkebyrån produceras av Johanna Barvelid och Clara Fröberg, personliga tränare och kommunikatörer.

Duration: 00:42:43


Frågeavsnitt och om Johannas halvmara Styrkebyrån #91

9/10/2017
More
Vi svarar på lyssnarfrågor och har också ett långt snack om Johannas halvmaraton i helgen. Tidsangivelser nedan för dig som vill skippa förtugget! 0.00 Johannas loppberättelse 36:50 Första frågan: Vad har vi själva lyft och vad vill vi lyfta? 51:50 Fråga om hur mycket nybörjar-kvinnor kan lägga på sig i muskelmassa 56:22 Fördelar eller nackdelar med Smithmaskin 59:50 Hur är vår egen relation till vardagsmotion? 1:07:00 Hur skiljer sig skivstänger åt och jag hatar knäböj 1:11:40...

Duration: 01:34:58


Det stora repsavsnittet Styrkebyrån #90

9/3/2017
More
Maxstyrka, uthållighet, sarkoplasmisk hypertrofi - baddibilding - vad fasen betyder alla begrepp och när tränar vi till vad? I veckans avsnitt snackar vi om reps - repetitioner - och vad du tränar när. Vi pratar också om klusterreps och intravila samt dropset. Nörderi! Missa inte Styrkebyråns nyhetsbrev innan de kommer, anmäl dig här. Poddradion Styrkebyrån produceras av Johanna Barvelid och Clara Fröberg, personliga tränare och kommunikatörer.

Duration: 00:49:37


Så gör du maxtester Styrkebyrån #89

8/27/2017
More
I veckans avsnitt svarar vi på en lyssnarfråga om att göra maxtester i styrka. Hur kan du lägga upp ett maxtest, hur tränar du inför och vad kan vara bra att tänka på? Vi snackar också om Johannas erfarenheter av att göra tester under hockeykarriären, och Claras maxtester i styrka i somras. Missa inte Styrkebyråns nyhetsbrev innan de kommer, anmäl dig här. Poddradion Styrkebyrån produceras av Johanna Barvelid och Clara Fröberg, personliga tränare och kommunikatörer.

Duration: 01:14:58


Sara Dahlström - Styrkebyrån #88

8/20/2017
More
I veckans avsnitt har vi en riktigt cool gäst: Sara Dahlström, känd som influencer, galet stark träningstjej och och som journalist i tidningen Hälsa Fitness. Vi tar ett snack med Sara om allt från träningsfeminism, mansplaining, strongmantävlingar och sociala medier. Missa inte Styrkebyråns nyhetsbrev innan de kommer, anmäl dig här. Poddradion Styrkebyrån produceras av Johanna Barvelid och Clara Fröberg, personliga tränare och kommunikatörer.

Duration: 00:58:06


Recap - sommaren och hösten 2017 Styrkebyrån #87

8/13/2017
More
Äntligen är Styrkebyrån tillbaka! Vi firar semesterns avslut med att recapa vilka vi egentligen är, och prata bland annat om Johannas hockeybakgrund, vår kärlek till träning och varandra, Claras häng i styrkelyftshörnan, sommaren 2017 och hösten som kommer. Vårt första avsnitt om nästan ingenting! Missa inte Styrkebyråns nyhetsbrev innan de kommer, anmäl dig här. Podradion Styrkebyrån produceras av Johanna Barvelid och Clara Fröberg, personliga tränare och kommunikatörer.

Duration: 00:59:08


Så gör du dips Styrkebyrån #86

7/9/2017
More
I veckans avsnitt snackar vi DIPS - en grym övning - inte bara för triceps och bröst utan för kroppskontroll och förmågan att slå på anspänning i hela kroppen. Vi listar fem saker du kan tänka på när du gör dips. Missa inte Styrkebyråns nyhetsbrev innan de kommer, anmäl dig här. Podradion Styrkebyrån produceras av Johanna Barvelid och Clara Fröberg, personliga tränare och kommunikatörer.

Duration: 00:56:16


Sommarträning 2017 Styrkebyrån #85

7/2/2017
More
Vi pratar om sommaren. Hur tänker vi med vår träning inför semestern och hur kan du tänka? Många blir allt-eller-inget-personer när de är lediga, men finns det ett sätt att inte tappa sina gains? Missa inte Styrkebyråns nyhetsbrev innan de kommer, anmäl dig här. Podradion Styrkebyrån produceras av Johanna Barvelid och Clara Fröberg, personliga tränare och kommunikatörer.

Duration: 01:09:37


Tre träningspass för volym på baksidan Styrkebyrån #84

6/25/2017
More
I veckans avsnitt ger vi er tre träningspass för att bygga volym på baksidan av kroppen. Kanske vill du fokusera lite extra på baksidan ett tag, eller bara addera lite inspiration till din övriga träning. Träningspassen finns i sin helhet i vårt nyhetsbrev. Missa inte Styrkebyråns nyhetsbrev innan de kommer, anmäl dig här. Podradion Styrkebyrån produceras av Johanna Barvelid och Clara Fröberg, personliga tränare och kommunikatörer.

Duration: 00:46:05

See More