Universitetsforlagets podcast-logo

Universitetsforlagets podcast

Special Interest >

Hvordan fungerer hjernen? Hva er egentlig intelligens? Vi har tatt en prat med Norges fremste fagformidlere i Universitetsforlagets nye podcastserie.

Hvordan fungerer hjernen? Hva er egentlig intelligens? Vi har tatt en prat med Norges fremste fagformidlere i Universitetsforlagets nye podcastserie.
More Information

Location:

Norway

Description:

Hvordan fungerer hjernen? Hva er egentlig intelligens? Vi har tatt en prat med Norges fremste fagformidlere i Universitetsforlagets nye podcastserie.

Twitter:

@uforlaget

Language:

Norwegian


Episodes

Tarald Rasmussen om protestantisme - Podcast fra Universitetsforlaget

11/22/2017
More
Selv om mange nordmenn i dag ikke er religiøse, er Norge et protestantisk land. Denne retningen innenfor kristendommen har hatt stor betydning for den kulturell og samfunnsmessige utviklingen, og mange mener at den har bidratt til sekularisering. Hvordan har dette seg og hva er egentlig protestantisme? Vi har snakket med forfatter og professor ved UiO Tarald Rasmussen, som har skrevet boken hva er PROTESTANTISME. Podcasten er laget av Ragnhild Aslaksen. Musikk av Øyvind Mathisen.

Duration:00:13:31

Knut Heidar og Jan Erik Grindheim om norsk politikk

9/8/2017
More
Norge blir ofte omtalt som verdens beste land å bo i. Mye av grunnen til dette er gode og trygge velferdsordninger, men også at det norske samfunnet hviler på et velfungerende demokrati. Men hva betyr dette egentlig i praksis? Vi har snakket med Knut Heidar og Jan Erik Grindheim, som sammen med Kaare Strøm har skrevet boka «Norsk politikk». Podcasten er laget av Ragnhild Aslaksen. Musikk av Øyvind Mathisen. Foto av Knut Heida: UiO

Duration:00:12:12

Vigdis Vevstad om flyktninger - Podcast fra Universitetsforlaget

8/10/2017
More
Mer enn 60 millioner mennesker i verden er på flukt på grunn av forfølgelse, krig, vold og alvorlige brudd på menneskerettighetene. Hvordan fungerer den europeiske og internasjonale asyllovgivningen? Og hvordan kan vi få til avtaler som kan skape et bedre og fungerende system? Vi har snakket med folkerettsjurist Vigdis Vevstad, forfatter av hva er en FLYKTNING.

Duration:00:12:59

Guri Rosén og Jarle Trondal om EU - Podcast fra Universitetsforlaget

5/30/2017
More
EU fremstilles ofte som et udemokratisk system hvor bare de største statene bestemmer. Hvordan fungerer egentlig EU? Vi har snakket med Guri Rosén, Jarle Trondal, som sammen med Espen D. H. Olsen har skrevet boken Hvordan virker EU, en innføringsbok om den Europeiske Union.

Duration:00:12:09

Marte Blikstad-Balas om literacy i skolen - Podcast fra Universitetsforlaget

5/12/2017
More
Hva er egentlig literacy? Og hvorfor er det så viktig å forstå det for alle som jobber med skole? Har du tenkt på hvor mange ganger du forholder deg til tekst i løpet av en dag? Hvordan vi forstår og bruker kommunikasjon står sentralt i literacy, et begrep som blir stadig viktigere i skolen. Vi har snakket med Marte Blikstad-Balas som er aktuell med boken Literacy i skolen

Duration:00:12:07

Cathrine Holst om feminisme - Podcast fra Universitetsforlaget

3/8/2017
More
Feminismen som begrep og bevegelse rommer mange og ofte motstridene perspektiver. Feminister ønsker likestilling men er ikke nødvendigvis enige om prioriteringer og virkemidler. Vi har snakket med Cathrine Holst om feminisme.

Duration:00:11:50

Olav Schewe om studieteknikk - Podcast fra Universitetsforlaget

2/15/2017
More
De fleste av oss liker å være flinke i det vi gjør. Enten det er skole, studier eller jobb. Men må du være supersmart for å bli superflink? Ikke nødvendigvis. Du kommer langt med å lære deg hvordan du skal lære. Boka Superstudent handler om nettopp dette. Teknikker for å lære mer effektivt og få bedre karakterer.

Duration:00:11:49

Edvart Befring om spesialpedagogikk - Podcast fra Universitetsforlaget

6/20/2016
More
Edvart Befring var Norges første professor i spesialpedagogikk. Han ga ut sin første bok på Universitetsforlaget i 1969. 46 år senere gir han ut «Grunnbok i spesialpedagogikk», en samlet presentasjon av det spesialpedagogiske fagfeltet. Inkludering er viktig i vårt velferdssamfunn. Alle skal ha mulighet til å utvikle seg, lære og bruke de ressursene man har. Ofte er det spesialpedagogen som setter dette ut i praksis. Det gjør spesialpedagogikken til et stort og viktig fagfelt som forvalter...

Duration:00:12:06

Matti Goksøyr om fotball - Podcast fra Universitetsforlaget

6/13/2016
More
Hvorfor har fotball en slik enorm appell? Hva gjør at millioner av mennesker klistrer seg til TV skjermen for å følge EM sluttspillet? Fotball er mer enn 22 mann som løper etter en ball. For veldig mange er fotball en livstil, identitet, lidenskap, underholdning, oppturer og nedturer. Vi snakket med professor i historie ved Norges Idrettshøgskole Matti Goksøyr om verdens største idrett.

Duration:00:10:46