Try Premium for 30 days

Live games for all NFL, MLB, NBA, & NHL teams
Commercial-Free Music
No Display Ads
Verkligheten i P3-logo

Verkligheten i P3

Media & Entertainment Podcasts >

Verkligheten är P3:s dokumentära samhällsprogram med berättelser om Sverige och världen just nu. Vi sänder tisdag till torsdag 18.03 och söndagar 20.03 i P3, närsomhelst på podden.

Verkligheten är P3:s dokumentära samhällsprogram med berättelser om Sverige och världen just nu. Vi sänder tisdag till torsdag 18.03 och söndagar 20.03 i P3, närsomhelst på podden.
More Information

Location:

Sweden

Description:

Verkligheten är P3:s dokumentära samhällsprogram med berättelser om Sverige och världen just nu. Vi sänder tisdag till torsdag 18.03 och söndagar 20.03 i P3, närsomhelst på podden.

Language:

Swedish

Contact:

+46 8 7845000


Episodes

Dövblinde Torbjörn har en plan

1/21/2018
More
Torbjörn Svensson är gravt hörselskadad, men lever sitt drömliv som lastbilschaufför. En dag börjar synen försämras han är på väg att bli blind. Hur ska han nu kunna kommunicera med sina barn? När Torbjörn blir blind rasar livet. Han kan inte behålla sitt drömjobb och familjen spricker isär. Att vara varannan veckas-förälder är också omöjligt han får inte den assistans han behöver för att kunna vara med sina barn. Men Torbjörn har en plan som ska uppmärksamma situationen för Sveriges 2000...

Duration: 00:21:45


Cykelolyckan & offerkoftan

1/14/2018
More
Malin cyklar rakt in i en 18 meter lång lastbil. Hon får men för livet. Men hon vägrar acceptera sitt tillstånd. Till slut får sambon nog.

Duration: 00:21:35


Keynas nakna kamp

1/7/2018
More
Det finns de som ifrågasätter Kenyas mentala hälsa. Det finns de som skickar dickpics till Keyna. Anledningen: Keyna visar brösten på sociala medier.

Duration: 00:30:34


Nazisten som blev föreläsare

12/27/2017
More
Plötsligt får ex-nazisten Daniel ett samtal. En adopterad tjej berättar hur hon blivit utsatt för rasism hela livet. Nu ska de turnera tillsammans, under namnet "Svartingen och nazisten". Tidigare i Verkligheten berättade Daniel sin historia, om mötena med ledande högerextremister, om planerna på väpnad revolution och om när Säpo gjorde hembesök hos mamma. När vi följer upp med vad som hänt sen sist berättar han om det omvälvande mötet som ska resultera i en föreläsningsturné. Men när ska...

Duration: 00:15:38


Veronica: "Bröstoperationen gjorde mig till kvinna"

12/26/2017
More
När alla andra fick bröst förblev Veronica platt. 20 år gammal väljer hon att lägga sig under kniven. Hon är en av få som fått bröstförstoring betald av landstinget. Reporter: Cornelia Thomasson.

Duration: 00:18:02


Annika: "Alla barn förtjänar en julklapp"

12/25/2017
More
I november startade Annika en grupp. Syftet: att samla in pengar till ensamstående barnfamiljer som inte har råd att köpa julklappar till sina barn.

Duration: 00:17:30


Verkligheten i P3

12/20/2017
More
Spanska Gabriel är med i en religiös grupp. Svenska Karina är inte alls troende. Tillsammans har de en plan för att kunna vara tillsammans. Men lögnen har ett pris: "Jag borde ha litat på magkänslan."

Duration: 00:23:34


Ung mamma på gatan – del 2/2

12/19/2017
More
Efter att ha förlorat vårdnaden om sitt barn hamnar Anna på Malmskillnadsgatan. Annas mamma försöker desperat få henne tvångsomhändertagen. Och det är nu som Arga Snickaren kommer in i historien. I första delen hörde vi om hur Anna fastnade i missbruk och hamnade på gatan. I den avslutande delen hör vi om vägen till att bli ren igen mycket tack vare Anders "Arga Snickaren" Övergård och produktionsbolaget bakom "Nybyggarna". Behöver du eller någon du känner prata om missbruk eller...

Duration: 00:15:21


Ung mamma på gatan (Del 1/2)

12/18/2017
More
Anna är 17 år och nybliven mamma. När hennes granne blir vräkt får han flytta in hos henne. Det visar sig att grannen är kriminell och injicerar droger. Snart är Anna också fast i missbruk. Anna börjar injicera amfetamin, förlorar vårdnaden om sitt barn och börjar sälja sig på gatan. Samtidigt ringer Annas mamma desperata samtal till socialen för att vädja om hjälp. Vägen tillbaka till livet ska, oväntat nog, gå via tv-rutan och Anders "Arga Snickaren" Öfvergårds nya programsatsning i...

Duration: 00:17:31


En miljon för ett skolprojekt

12/13/2017
More
På tåget ringer Shangas telefon. En höjdare från en svensk biltillverkare vill ge projektet Locker Room Talk ett pris. Snart står Shanga i direktsänd TV och får beröm av självaste Zlatan. Projektet Locker Room Talk började som ett enkelt skolprojekt. Shanga Aziz med vänner hade tröttnat på sexismen i omklädningsrummen. När Verkligheten träffade Shanga i våras hade han inte ens tagit studenten. Nu har projektet tagit sig från Finspång, runt Sverige och hyllats av självaste Zlatan.

Duration: 00:19:47


Sexslav i Sverige – del 2/2

12/12/2017
More
När Sara var 17 blev hon tvingad till att sälja sex inlurad av sin bästa vän. Under nästan tre års tid såldes hon som sexslav till olika främmande män. Men det ska komma ett sista tillfälle. När Sara var 17 år gammal blev hon för första gången tvingad till att sälja sex inlurad av sin bästa vän. Under nästan tre års tid såldes hon som sexslav till olika främmande män. I två avsnitt i Verkligheten berättar hon sin historia om vägen in, hur hon tog sig ut och spåren som det lämnade kvar.

Duration: 00:20:56


Sexslav i Sverige – del 1

12/11/2017
More
En kväll får Sara ett telefonsamtal av sin bästa vän. "Gör dig klar för vi ska på fest!" säger kompisen. Men det är ingen fest Sara ska komma till. Det är början på en tre år lång mardröm. När Sara var 17 år gammal blev hon för första gången tvingad till att sälja sex inlurad av sin bästa vän. Under nästan tre års tid såldes hon som sexslav till olika främmande män. I två avsnitt i Verkligheten berättar hon sin historia om vägen in, hur hon tog sig ut och spåren som det lämnade kvar.

Duration: 00:19:21


"Här kommer Runk-Robin"

12/6/2017
More
Hur ärlig vågar du vara om? När lokaltidningen undrade vad 17-åriga Robin gör på sin fritid svarade han: "Onanerar". Nu hyllas han som en legend av sina skolkompisar. Men alla är inte lika glada.

Duration: 00:18:40


Leo lever life – i Antarktis

12/5/2017
More
Leo Granstrand, 27, är styrman på en expeditionsbåt med destination Antarktis. Hör om läskiga leopardsälar, Antarktis hemliga bar och förbudet för besättningen att prata om växthuseffekten. Fler avsnitt i serien Svensken i Världen

Duration: 00:19:23


Jag födde mitt döda barn

12/4/2017
More
I vintras får Sara 25 ett hemskt besked. Barnet hon har i magen har dött och det är för sent att göra abort hon blir därför tvungen att föda sitt döda barn.

Duration: 00:19:01


Philip: dansare & narkoman

11/29/2017
More
Philip dansar jorden runt men faller samtidigt djupare ner i sitt missbruk. Efter en blodig hemresa i baksätet på en polisbil masar han sig till ett möte för anonyma kokainister. I dag har Philip varit nykter i 2,5 år och nu berättar han sin historia. Philip är med och leder en grupp för anonyma kokainister, mer information om det hittar du här. Reporter: Sigge Dabrowski.

Duration: 00:18:24


Johans magiska tankar: "Någon kan dö"

11/27/2017
More
Om Johan väljer fel väg till jobbet kan någon han älskar dö. Sen nio års ålder har han trott att något hemskt kommer hända. För att förhindra katastrofen börjar han utföra ritualer tvångshandlingar. I Verkligheten berättar 23-åriga Johan om hur det är att leva med tvångssyndrom. I våras genomgick han en tvåveckorsbehandling som förändrade hans liv. Lider du själv av tvångssyndrom/OCD och behöver hjälp? Här finns mer information och kontaktvägar.

Duration: 00:22:01


Mikaelas mello-trauma: "Värsta jag varit med om"

11/22/2017
More
När Mikaela borstar håret faller stora tussar till marken. Hon har svultit sig själv och nu säger kroppen ifrån. Ett år senare blir hon värvad till en tjejgrupp som ska tävla i Melodifestivalen. Mikaela Urbom, i dag 25 år, har skrivit en bok om sina upplevelser som heter "Om jag bara vore lite smalare". Hon gör musik under artistnamnet Mikaela. Behöver du eller någon du känner stöd på grund av en ätstörning? Här kan du söka information om hur du får hjälp: Friskfri.se. Reporter: Sigge...

Duration: 00:17:04


Efter sextrakasserierna: "Skönt att slippa män"

11/21/2017
More
Kocken Malin Bastholm bytte krogkök på lyxrestauranger mot skolkök. Nu jobbar hon med bara kvinnor. "Det är som en helt annan värld," säger Malin. Malin Bastholm berättade tidigare i Verkligheten om närmanden och grov sexistisk jargong som försiggår i krogköken utan att du ser. Hennes historia väckte starka reaktioner från lyssnare, men även motreaktioner från bland annat stjärnkrögaren Leif Mannerström. Nu berättar Malin om vad det fick för konsekvenser att berätta och varför hon lämnat...

Duration: 00:20:49


Bagardotterns brutna löfte

11/20/2017
More
Emma lovade sig själv att aldrig jobba på föräldrarnas konditori. Men efter en dramatisk händelse på liv och död inser hon sitt öde: att bli kompanjon med sin mamma.

Duration: 00:20:02

See More