Älskaresa-logo

Älskaresa

Travel >

Älskaresa är Swebus egna podcast som tar dig Sverige runt, rakt in i ditt öra!

Älskaresa är Swebus egna podcast som tar dig Sverige runt, rakt in i ditt öra!
More Information

Location:

United States

Description:

Älskaresa är Swebus egna podcast som tar dig Sverige runt, rakt in i ditt öra!

Twitter:

@swebus

Language:

Swedish


Episodes

Vett och etikett på buss - Älskaresa #13

3/16/2015
More
I dag handlar Älskaresa om vett och etikett på bussen. Vad är okej och vad är verkligen inte okej att göra som resenär? Med en glimt i ögat listar vi yey:s och ney:s för den som kanske ska åka expressbuss för första gången och inte vet de hemliga normerna som gäller. Och som hjälp har vi med oss två experter, nämligen Swebus alldeles egna resenärer. Programledare är Gabriella Lahti och Thomas Johansson.

Duration:00:21:56

Punktlighet - Älskaresa #12

12/16/2014
More
I dag ska vi hålla oss rappa så vi hinner i tid till våra juldestinationer. Men framförallt ska vi ta reda på hur Swebus jobbar inom de olika sektionerna för att se till att du som resenär inte blir besviken. Vad händer om det är snökaos, om bussen går sönder eller om en lastbil fastnar på motorvägen? Gäst i studion är Catarina Wördner, säljledare på Swebus. Programledare är Gabriella Lahti och Thomas Johansson. Välkommen till Älskaresa!

Duration:00:17:19

Älskaresa #11 - Julstök och julresor

12/4/2014
More
Glöggen är på uppvärmning och lussebullarna är nygräddade. I dag är det riktig julstämning i studion när temat är julresande och vi har Skansen på besök! Välkommen till Älskaresa! Programledare är Gabriella Lahti och Thomas Johansson.

Duration:00:21:39

En dag på en Swebus - Älskaresa #10

11/24/2014
More
I dag lämnar vi studion och sänder från en rullande Swebus i stället! Vi hänger med Thomas Johansson när han kör från Göteborg till Oslo, träffar resenärer och får känna på hur det känns att resa med Swebus. Bakom ratten: Thomas Johansson. Reporter: Gabriella Lahti.

Duration:00:14:35

Älskaresa #9 - Swebus i skidbacken

11/12/2014
More
I dag ska vi snacka skidsemester och gäst i studion är Mikael Elford, Marknads- och försäljningschef vid skidkoncernen Branäsgruppen. Swebus har släppt sina biljetter till backen och det är hög tid att börja planera in sin vintersemester. Vad ska man tänka på, hur vet man vilken backe som är bäst och hur gör man med boende? Det får vi svar på i dagens Älskaresa! Programledare är Gabriella Lahti och Thomas Johansson.

Duration:00:22:52

Älskaresa #8 - Bussar, helt enkelt!

10/24/2014
More
I dagens Älskaresa ska vi prata om de där avlånga burkarna på sex hjul. Bussar, helt enkelt! Vi gästas av Jacob Almgren, som verkligen brinner för bussar. På telefon har vi Kigge Wendefors, fordonschef på Swebus. Välkommen till Älskaresa. Programledare är Gabriella Lahti och Thomas Johansson.

Duration:00:17:57

Älskaresa #7 - Samåkning

10/9/2014
More
I dag handlar det om att göra saker tillsammans, till exempel: åka buss. Vi snackar om den stora samåkningsdagen med Malina Abramahsson, styrelseledarmot på Skjutsgruppen. Och så tar vi reda på hur det är bra för miljön att åka buss när vi pratar med Agneta Carlsson, produktansvarig över Bra Miljöval på Naturskyddsföreningen. Välkommen till Älskaresa! Programledare är Gabriella Lahti och Thomas Johansson.

Duration:00:22:57

Älskaresa #6 - Busskungar och Bokmässor

9/22/2014
More
I dagens sjätte avsnitt av #Älskaresa pratar vi om Busskungar och Bokmässor. Alla älskar ju böcker och just därför fkör Swebus till Bokmässan, som i år äger rum i Göteborg 25 - 28 september. Dagens tema är alltså böcker med ett speciellt fokus på den nyutkomna boken "Busskungen" skriven av Kristin Lundell som vi ska prata med lite senare i programmet. Men först på telefon, Birgitta Jacobsson Ekblom, kommunikationschef på bokmässan. Programledare är Gabriella Lahti och...

Duration:00:29:55

Älskaresa #5 - Gaming och Esport

9/1/2014
More
I dag ska vi dra igen persiennerna, plocka fram Jolt-colan och sätta på oss hörlurarna. Vi ska prata Esport och vi ska prata Dreamhack! Vi gästas av Henning Christiansson på Fragbite, en av Nordens största webbplatser om datorspel och e-sport. På tråden har vi Emil “HeatoN” Chistenssen, en före detta professionell Counter-Strike-stjärna.

Duration:00:28:26

Älskaresa #4 - Träning och utmaningen att erövra En Svensk Klassiker

8/18/2014
More
I detta avsnitt av #älskaresa har vi satt på oss svettbanden, snört fast skorna och fyllt på vattenflaskorna. I dag ska vi nämligen prata om hög puls, snabba steg och korsade mållinjer. Gäst i studion är Lovisa Sandström som driver en av Sveriges största bloggar inriktad mot träning och familjeliv. På tråden har vi Micke Thorén, vd vid En Svensk Klassiker. I dag är ämnet: Träning och utmaningen att erövra En Svensk Klassiker. Välkomna till #älskaresa! Programledare är Gabriella...

Duration:00:32:54

Älskaresa #3 - Svenskens sommarvanor

6/23/2014
More
Välkommen till Älskaresa, Swebus alldeles egna podcast som tar dig Sverige runt, rakt in i ditt öra. I dag ska vi prata om svenskarnas semestervanor, varför stannar svensken helst i Sverige och vad gör vi om det regnar då? Med oss i studion har vi Martina Thege från Stockholm Visitor Centre. På telefon: Hans Remvig från Rese- och Turistdatabasen (RESURS). Programledare är Gabriella Lahti och Thomas Johansson.

Duration:00:19:43

Älskaresa #2 - Familjesommar

6/10/2014
More
Älskaresa är Swebus alldeles egna podcast som tar dig Sverige runt, rakt in i ditt öra! I dag är temat: Familjesommar. Gäst i studion är bloggerskan Mona Lundgren som driver Monasuniversum.se. På telefon hör vi Hans Ericsson, vd vid Skara Sommarland. Välkommen!

Duration:00:22:16

1 Festivalpremiär för Älskaresa - Älskaresa #1

5/21/2014
More
Älskaresa är Swebus egna podcast som tar dig Sverige runt, rakt in i ditt öra! Dagens premiäravsnitt handlar om festivaler och vi får besök av festival-experten och chefredaktören på Festivalrykten.se, Magnus Olsson. På tråden hör vi Linn Stigsson Stern från företaget FKP Scorpio, som arrangerar Sveriges största festivaler i sommar. Välkommen till Älskaresa.

Duration:00:23:53