sensitive Location-logo

sensitive Location

11 Favorites

Programmet om relationer oss människor emellan. Om kriser och problemlösning mellan familjemedlemmar, vänner och kollegorna på jobbet.

Programmet om relationer oss människor emellan. Om kriser och problemlösning mellan familjemedlemmar, vänner och kollegorna på jobbet.
More Information

Location:

Sweden

Description:

Programmet om relationer oss människor emellan. Om kriser och problemlösning mellan familjemedlemmar, vänner och kollegorna på jobbet.

Language:

Swedish

Contact:

+4687845000


Episodes

Släkten och pengarna

8/17/2017
More
Adam tycker att det är självklart att skicka pengar till släktingarna i Afrika. Han betalar till exempel några kusiners barns skolgång. Men han kräver motprestation.

Duration: 00:25:15


Missbruk i släkten

8/10/2017
More
När Ida ringde hem från London och berättade för mormor och morfar att mamma var magsjuk och låg på hotellrummet ville de inte riktigt höra på. Fastän de anade att dottern missbrukade lyckades de ändå inte gripa in.

Duration: 00:25:25


Bo med släkten

8/3/2017
More
- Man ska nog inte lägga sig i hur de ordnar sin bostad och peta och säga att ”Nej det här rummet ska ni bara använda på det sättet”, säger Irene.

Duration: 00:25:23


Adoption och släktband

7/27/2017
More
Två berättelser om att vara adopterad från Korea. Sara reste för att söka sina rötter, men fann aldrig sina biologiska föräldrar. Från att inte ha brytt sig om sitt ursprung blev det plötsligt väldigt viktigt. Vem har sagt att biologi inte spelar någon roll?

Duration: 00:26:27


Komma ensam

7/20/2017
More
Afshin har kommit ensam till Sverige och lämnat sin familj i Afghanistan. Han saknar dem förfärligt, men kan inte klaga för mycket när han ringer sin mamma i Kabul, för då blir hon så ledsen.

Duration: 00:26:05


Släktskandalen

7/13/2017
More
En adelsdam som förälskar sig i trädgårdsmästaren och dessutom blir på smällen. På 1700-talet gick det inte an och hon bestraffades grundligen, inlåst med vatten och bröd.

Duration: 00:26:48


Bryta med en släkting

7/6/2017
More
Lindas mormor var ingen mysig bulltant. En händelse på en släktbegravning fick måttet att rinna över och Linda bröt helt med sin mormor.

Duration: 00:25:41


Den svåra svärmodern

6/29/2017
More
En svärmor kommer resande över Atlanten för att vaka över ankomsten av sitt barnbarn. Matilda berättar hur hon blev så stressad att hon klämde ut barnet i förtid.

Duration: 00:26:32


Jag håller inte det jag lovar

2/23/2017
More
Ibland är det tydligt att man avgett ett löfte. Ibland inte. Men känsligt blir det när någon uppfattar det som att man brutit det man lovat. På det stora planet kan man ju säga att det moderna samhället på många sätt handlar om relationer och transaktioner mellan främlingar. Man skulle kunna säga att hela vårt ekonomiska system är uppbyggt kring idéer om kontraktet, vi gör affärer med varandra. Och detta förutsätter tillit.Men hur uppstår tilliten? Och vad händer med den när den sätts på...

Duration: 00:24:01


Det oväntade

2/16/2017
More
Ingen lever ett liv utan dramatiska vändpunkter, ens föräldrar dör, man blir blixtförälskad, man skiljer sig. Det kan vara positivt eller negativt men det händer till synes utan förvarning. Vi tänker kanske ofta på livet som att vi kan kontrollera det och planera det, både medvetet och omedvetet. Men så plötsligt vill ens partner skilja sig, ens föräldrar dör, eller ett barn blir svårt sjukt. Och efter det kan inget mer bli sig likt. I reportaget hör du om ett bröllop som slutade på ett...

Duration: 00:24:08


Vem tappade ansiktet?

2/9/2017
More
Det kan i våra allmänna utrymmen uppstå jobbiga situationer då det pinsamma läget är oklart. Situationer då man kan fråga sig, för vem är det här egentligen pinsamt för? I den amerikanska långfilmskomedin Brüno, från 2009 så jobbar huvudrollsinnehavaren Sacha Baron Cohen tillsammans med Gustaf Hammarsten hårt på att framställa sig själva som extremt pinsamma. I dokumentära intervjusituationer så undersöker de hur dom som de intervjuar hanterar att de är så pinsamma. Och ofta blev...

Duration: 00:24:26


För deras bästa

2/2/2017
More
- Det här gör jag för ditt bästa. När man är övertygad om att man vet något som den andre inte vet, eller förstår. Fast får man agera för någon annans bästa när den personen tycker helt annorlunda? - Jag gjorde inte det rättaste, men det var det enklaste, säger pappan i Linda Jensen Kidanes reportage. På ett slugt sätt och i hemlighet lyckades han hindra sin dotter från att träffa vad han tyckte var en olämplig förälskelse. Gäst är sångaren och låtskrivaren Niklas Strömstedt, som berättar...

Duration: 00:24:03


Glappet

1/26/2017
More
Det kan uppstå ett känsligt läge när en är övertygad om något, trots att det inte finns några säkra fakta som talar för det. Fakta och fiktion, det är inte så lätt att dra gränsen mellan det ena och det andra. Det kan gälla ett möte, en diskussion eller någon annan helt vardaglig situation, plötsligt blir det uppenbart att man har helt olika uppfattningar om vad som sades, eller hur det sades. Och om det inte går att kontrollera på något sätt så vet man ju inte vem som har rätt. Vad gör...

Duration: 00:24:29


Näsan i blöt

1/12/2017
More
Lägger du dig i eller ser du tyst åt ett annat håll? Det hörs buller och bråk hos grannarna. Någon pratar grymt nedsättande till någon annan ute på gatan. Jag ser några andra föräldrar som är uppenbart dumma mot sina barn. När har jag rätt att lägga mig i hur en annan främmande människa beter sig? Och vad är mitt egentliga syfte om jag gör det? - Det är svårt att dra gränsen mellan starkt engagemang och beskäftighet, säger Birgitta Myhrman i programmets reportage. Hon är en medmänniska som...

Duration: 00:24:25


Samtal om att skaffa barn på olika vis

6/29/2016
More
Kärnfamiljen är inte längre en självklarhet. En del skaffar barn på egen hand, andra med en kompis och en del inte alls. Klara Zimmergren samtalar med Mona Edqvist och Jessica Blom-Larsson.

Duration: 00:26:38


Vänskapsbarnet

6/29/2016
More
Kompisarna Theresia och Fredrik ville båda ha barn och bestämde sig för att skaffa barn med varandra. Hör dem berätta om beslutet och hur det blev.

Duration: 00:26:05


Samtal om otrohet

6/29/2016
More
Katarina träffar en gammal bekant på en konferens och kvällen slutar i samma hotellsäng. På en annan konferens möter Johan en av talarna och även det slutar med att de har sex. Hör dem berätta om otroheten och vad som hände sedan.

Duration: 00:26:29


Otroheten reportage

6/29/2016
More
Katarina träffar en gammal bekant på en konferens och kvällen slutar i samma hotellsäng. På en annan konferens möter Johan en av talarna och även det slutar med att de har sex. Hör dem berätta om otroheten och vad som hände sedan.

Duration: 00:26:22

See More