#sparpodden-logo

#sparpodden

180 Favorites

More Information

Location:

United States

Description:

Günther Mårder och Jan Dinkelspiel från Nordnet Bank kommer att svara på lyssnarnas frågor som ställs på twitter under hashtaggen #sparpodden. Varje episod är mellan 30-40 minuter lång och det är ni som bestämmer om den ska finnas kvar.

Twitter:

@Nordnet

Language:

Swedish


Episodes

Sparpodden ep. 202 - ISK och det politiska spelet

9/20/2017
More
#Sparpodden 202! Den höjda skatten på ISK rör upp många känslor. Varför i hela friden höjer man skatten på sparande? Till dagens podd har jag bjudit in Emil Källström som är ekonomisk-politisk talesman för Centern. Det blir ett spännande och intressant samtal om det politiska spelet, sparande, ISK och Sveriges roll i EU bl.a.

Duration: 00:43:41


Sparpodden ep. 201 - ISK, bankflytt och lyssnarfrågor

9/13/2017
More
Skatten på ISK höjs! jag öppnar podden med en snabb kommentar då vi redan spelat in veckans avsnitt, men vi återkommer nästa vecka med mer. I veckans avsnitt diskuterar vi Nordea flytten, och huruvida den är bra eller dålig?. Riksbankens stillastående ränta och nya måttet KPIF. Många lyssnarfrågor hinner vi dessutom besvara, det är hur man ska använda vilka aktier som köpt/sålts senaste månaden, Investera i Nordea eller Swedbank-aktien och hur man ska hantera skatten när man flyttar från...

Duration: 00:37:41


Sparpodden ep. 200 - En börsresa genom tiden

9/6/2017
More
Helt otroligt att vi nu kan säga 200 avsnitt genomförda. Och vilken resa det varit! I detta liveavsnitt tar vi med dig med på en börsresa genom tiden, vi reflekterar över vad som hänt på finansmarknaden sedan Sparpodden föddes 2013 och siar i vad framtiden kommer bära med sig. Vad vore Sparpodden utan er lyssnares kommentarer och frågor? I sann Sparpoddenanda rundar vi av med frågor kring optioner, likviddagar samt rådgivning. Stort tack till alla lyssnare för dessa 200 avsnitt, utan er hade...

Duration: 00:58:42


Sparpodden ep. 199 - Lösningen på problemet!

8/30/2017
More
Veckans avsnitt handlar om problemet med dessa små bubblor som uppstår i aktier just nu och lösningen för börsen. Du får dessutom lära dig mer om olika ordermodeller när man investerar och vi listar populäraste ETF:er just nu! Glöm inte anmäla dig till vår live-podd inför avsnitt 200! Du hittar information på blogg.nordnet.se

Duration: 00:45:19


Sparpodden ep. 198 - Kritisk granskning

8/23/2017
More
"Strukturerade produkter", svårt ord och en komplex sparform. I vissa fall tyngd av kritik, och ibland välförtjänt sådan. För att få lite nyans på sparformen välkomnar vi Mikael Axelsson från Garantum, som förklarar hur den fungerar. Jackson Hole, eventet för alla stora centralbankschefer i Västvärlden står på agendan och frågan är hur demokratiskt det är egentligen. Vidare kollar vi lite i spåkulan för att se vart börsen ska röra sig framöver.

Duration: 00:36:36


Sparpodden ep. 197 - Back to börs!

8/16/2017
More
Vi plockar upp lite händelser från börssommaren. Vad hände med Q2-rapporterna, Bitcoin framöver, Nordkorea och deras missiler? Sen hinner vi med lite lyssnarfrågor och dessutom radikala spartips! Med oss har vi Peter Benson från SvD Börsplus som delar sina tankar.

Duration: 00:38:39


Sparpodden ep. 196 - Hållbarhet i fokus

8/9/2017
More
Varför hållbarhet är viktigt när man investerar och hur man kan investera hållbart. Vi pratar bland annat FN Agenda 2030, hållbarhetskrav på årsredovisningar och hållbara trender med Åsa Wallenberg från SPP fonder.

Duration: 00:26:10


Sparpodden ep. 195 - Lärdomar på börsen

8/2/2017
More
Vi grottar oss ner i Riksbankens rapport om svenska börsen senaste 100åren för att se vilka lärdomar vi kan hämta. Varför långsiktighet lönar sig och varför börsen INTE är en graf. Vi delar våra egna investeringsstrategier, hur man kommer igång med aktieanalys och politikerveckan i Järva. Länkar referenser finns på: https://www.nordnetbloggen.se/sparpodden-195-lardomar-pa-borsen/02/08/2017/

Duration: 00:44:59


Sparpodden ep. 194 - Koll på avgifterna!

7/26/2017
More
Vi går igenom den årliga Avgiftsrapport, som AMF Fonder tar fram. Denna drar verkligen ner byxorna på hela fondbranschen och visar avgifter, trender och mycket mer. Med oss har vi Anette Carmelius på AMF Fonder för att få ut praktiska tips och råd till dig som lyssnare. Genomsnittliga aktiefonden har en årlig avgift på 1,71% - vi visar ut hur du kan få ett bättre fondsparande än så!

Duration: 00:27:48


Sparpodden ep. 193 - Från vaktmästare till finansdirektör!

7/19/2017
More
Vi träffar Ulf Egestrand, killen som snubblade in på SEB på 70-talet för att sen bli finansdirektör på Scania. Han jobbade även på Investor och SAAB. Vi diskuterar fastighetskrisen på 90-talet och hur det såg ut från insidan. SAAB-Scania delningen och drar lite paralleller till SCA, Ericsson och kanske Volvo idag. Sen pratar vi Volvoaffären i Scania år 1999 och planen kring världsherravälde för Volvo, affären som sedan aldrig gick igenom. Detta och mycket mer, perfekt med lite visdom så...

Duration: 00:36:05


Sparpodden ep. 192 - Bästa Ränte-Lasse

7/12/2017
More
Härligt med lite sommartider! Och vad passar bättre då än ett lärorikt möte med Lars Lönnquist, ränteförvaltare på Spiltan Fonder. Vi reder ut duration, ränterisk och hur man tjänar pengar på räntemarknaden. Varför alla ränteförvaltare är pessimister och vi aktienördar är optimister. Samt hur vi tolkar de låga volatilitetsnivåerna och vad det kan säga om framtiden. Sist men inte minst får vi svaret på om alla ränteförvaltare gillar att jogga eller varför de ständigt pratar om löptider!...

Duration: 00:44:30


Sparpodden ep. 191 - Världens bästa börs

7/5/2017
More
#Sparpodden den här veckan blev en specialare då den spelades in live i SvDs tält i Almedalen. Jag och Eva gätades av Lauri Rosendahl, VD på Nasdaq Sthlm och Filippa Reinfeldt på Aleris. Självklart blev det mycket prat om Börsen, IPOer, välfärdssektorn och Almedalen förstås.

Duration: 00:45:04


Sparpodden ep. 190 - Pilotskolan

6/28/2017
More
Pilotskolan i Kinnevik, återkoppling A&B aktier debatt samt Jockes Zimbabwe-fond är ämnen i veckans podd. Sen lyfter vi nya framtidsfullmakten som man kan använda från 1a juli, mycket bra initiativ.

Duration: 00:35:44


Sparpodden ep. 189 - Raggare och finansadeln

6/21/2017
More
A&B aktier, fenomen för finansadeln? Vi reder ut! H&Ms utdelning kan komma att sänkas efter konstant höjning sedan börsnotering. Vi ryter till mot PPM förändringar. Avslutningsvis toppar vi av med lyssnarfrågor, där du som lyssnare sätter agendan. Glöm inte att svara på vår lyssnarenkät på Nordnetbloggen.

Duration: 00:43:06


Sparpodden ep. 188 - Ellos-minnen

6/14/2017
More
Vi reder ut avknoppningen i SCA (Essity AB) och felaktigheterna kring indexberäkningar. Storbrittannien hade en riktig rysare till val i förra veckan och vi talar om konsekvenserna av detta segdragna Brexit-plåster. Sen svarar vi på lyssnarfrågor kring Mini Futures och vad man som investerare ska tänka på när man investerar i dessa. Alex är med och poddar från Borås denna gång så vi minns även svunna postordertider med Ellos.

Duration: 00:32:33


Sparpodden ep. 187 - Rent helvete i Reno

6/7/2017
More
Börsen lanserar Auction On Demand, vi reder ut begreppet och hur det påverkar oss. Trubbel i RenoNorden, hur ska man agera och vilka lärdomar kan vi dra från detta. Sen bjussar vi på ett gäng sköna böcker att läsa i hängmattan i sommar, Alexander slutar med UA Akademin, och vi toppar av med BNP-prognoser!

Duration: 00:37:41


Sparpodden ep. 186 - Möt Sean George

5/31/2017
More
Ett helt fantastiskt möte med förvaltaren, kampsportaren och svensk-amerikanen som snubblade in på Wall Street - ingen mindre än Sean George. Vi pratar investmentbankier och BSD. från Liar's Poker, över 20 års erfarenhet för räntemarknaden, förlorade vänner under 9/11-attacken, svenska bostadsbubblan och vapenhandel. Detta är ett avsnitt du inte får missa, Sean bjuder på humor, kunskap från insidan och en kaxig ödmjukhet!

Duration: 00:51:31


Sparpodden ep. 185 - VD-byte

5/24/2017
More
Vi träffar Peter Dahlgren, Nordnets nya VD för att diskutera kundupplevelse i världsklass, spartips och om Peter är bull eller bear om börsen framöver. Sen pratar vi Nordeas flytt, stora börsnoteringar, Melker Schörling och belåning på aktieportfölj. Helt enkelt ett avsnitt fyllt av investeringar och börssnack!

Duration: 00:34:58


Sparpodden ep. 184 - Din framtida lön

5/17/2017
More
Idag plockar vi upp och vänder på alla delar av din framtida lön. Vi slår hål på vanliga myter kring pension. Du kommer få med dig praktiska knep hur du kan öka denna. Vi besvarar lyssnarfrågorna vi fått kring löneväxling, kollektivavtal samt hur man maxar sin pension. Viktigast av allt - vi gör pension till något roligt!

Duration: 00:32:41


Sparpodden ep. 183 - Aktieanalyser & Lynch-spaning

5/10/2017
More
Ett avsnitt fyllt med aktieanalyser tillsammans med SvD Börsplus, vi pratar börs aktuella Instalco, Sdiptech samt eWork, Bahnhof , Sportamore och Lerøy Seafood Jocke har varit på Lynch-spaning i Norge och vi får äntligen redan på svaret; Hur många laxar går det på en laxask? Vi diskuterar lyssnarfrågor om varför alla vill att räntan ska stiga och har svenska investerare en överexponering mot Sverige? Svaren är kanske inte vad man förväntar sig!

Duration: 00:38:30

See More