PengePulsen-logo

PengePulsen

News & Politics Podcasts

PengePulsen er podcasten, hvor vi giver dig inspiration til, hvordan du får mest ud af din økonomi, så du får tid til alt det andet, der er vigtigt i dit liv. Dine værter er Pernille Dehn og Malene Thuesen Nielsen.

Location:

Denmark

Description:

PengePulsen er podcasten, hvor vi giver dig inspiration til, hvordan du får mest ud af din økonomi, så du får tid til alt det andet, der er vigtigt i dit liv. Dine værter er Pernille Dehn og Malene Thuesen Nielsen.

Language:

Danish

Contact:

004528297512


Episodes

Black Friday – sådan går du trygt på tilbudsjagt

11/13/2023
Black Friday nærmer sig, og jagten på de bedste tilbud på nettet er allerede gået ind. Men på nettet huserer også skruppelløse svindlere, der prøver at stjæle vores penge eller vores identitet. I PengePulsen har vi denne gang besøg af Nordeas forbrugerøkonom Ida Moesby og Dennis Schytt Haahr, der arbejder med forebyggelse af svindel i Nordea. Lyt med og find ud af, hvordan svindlerne opererer, hvordan du skal forholde dig, hvis uheldet er ude og sidst, men ikke mindst, hvad du selv kan gøre for at undgå at blive svindlet.

Duration:00:27:17

Så meget påvirker dine valg din pension

10/26/2023
Barsel og deltid har en betydelig indvirkning på vores pensionsopsparing og dermed vores økonomi, når vi går på pension. I PengePulsen taler pensionsspecialist Betina Grimstrup og Nordeas forbrugerøkonom Ida Moesby om, hvordan vores valg ofte betyder, at kvinderne sakker bagud, når det kommer til pensionsopsparing. Lyt med og bliv klogere på et meget vigtigt emne, så du kan træffe beslutninger om din pensionsopsparing på et velinformeret grundlag.

Duration:00:25:07

Pilen peger nedad – grund til nervøsitet?

10/6/2023
Aktierne har retning nedad og det samme har obligationerne. I september gik det skidt for både gyngerne og karrusellen, så skal investorerne være bekymrede? Få svaret i dette afsnit af PengePulsen, hvor Nordeas seniorstrateg Simon Kristiansen giver sin vurdering af tilstanden på investeringsmarkederne.

Duration:00:31:19

Bliver boligskattereformen dyr for boligejerne?

9/14/2023
Hvis du er boligejer eller overvejer at købe ejerbolig, så er det næppe forbigået din opmærksomhed, at en boligskattereform står for døren. I PengePulsen taler vi denne gang om boligskattereformen og de nye ejendomsvurderinger. Hvad betyder det egentlig for boligejerne - nuværende som kommende? Boligøkonom Lise Nytoft og Anne Crone, der er indehaver af danbolig i København, gør os klogere.

Duration:00:21:26

Sæt strøm til bilen

9/5/2023
Der kommer flere og flere elbiler på de danske landeveje, og måske går du også og overvejer, om den næste bil skal køre på strøm? Men er det nu en god idé? For hvor langt kan sådan en køre, hvor kan man lade op, og hvad koster en elbil egentlig? Få svar på disse og mange andre spørgsmål om elbiler, og få indblik i, om dit behov passer til en elbil, når FDMs chefkonsulent Ilyas Dogru besøger PengePulsen i denne episode.

Duration:00:34:30

Finansmarkedernes fede ferie

8/14/2023
Hvad skete der på finansmarkederne, mens vi var på sommerferie, og hvor er vi nu? Få svaret i dette afsnit af PengePulsen, hvor vi sammen med Nordeas chefstrateg Josephine Cetti tager temperaturen på den globale økonomi efter en begivenhedsrig sommer på finansmarkederne.

Duration:00:27:26

Pride Special

8/11/2023
Vi bryster os af at leve i et land, hvor alle har lige muligheder. Men tilhører man gruppen af danskere med en anden seksuel eller kønslig orientering end flertallet, er det stadig ikke altid en selvfølge. I anledning af Pride-ugen sætter vi fokus på LGBTQ+-personers muligheder - også de økonomiske - ligesom vi ser på, hvorfor det er vigtigt, at virksomheder som Nordea bakker op om lige rettigheder for LGBTQ+-personer og andre minoriteter. Med i studiet har vi sekretariatschef i LGBT+ Danmark, Susanne Branner og chef for privatkundeområdet i Nordea Danmark, Mads Skovlund.

Duration:00:34:33

Et halvt år på (under) en halv time

6/27/2023
Vi er allerede halvvejs igennem 2023, og de sidste seks måneder har PengePulsen haft en masse fantastiske eksperter på besøg, som har talt om alt fra pension til økonomisk kriminalitet. I denne episode genbesøger vi nogle af de mange gode råd, som eksperterne gav os med på vejen.

Duration:00:17:56

Bæredygtige investeringer – er det bare varm luft?

6/12/2023
Alle taler om det, men kan det egentlig betale sig? Kan man tjene penge på bæredygtige investeringer, eller er det primært noget, man skal gøre for at redde verden? Det og meget mere taler vi om i denne episode af PengePulsen. Lyt med og få styr på begreberne og måske svar på nogle af dine spørgsmål om bæredygtig investering.

Duration:00:33:19

Eje, leje eller andel – hvad skal man vælge?

5/24/2023
Boligmarkedet kan være lidt af en jungle. Skal man have mange penge for at købe sin egen bolig, er det billigere at leje, og kan man overhovedet komme ind på andelsboligmarkedet? Er det smartest at leje, når man er ung? Ellers skal man ind på ejerboligmarkedet hurtigst muligt? Det ved boligøkonom Lise Nytoft Bergmann rigtig meget om, så lyt med og få svar - måske endda på nogle spørgsmål, du slet ikke havde tænkt over.

Duration:00:29:24

Få styr på papirerne – før det er for sent!

5/1/2023
En ulykke kommer sjældent alene, siger man. Og bliver du eller en i din familie ramt af en alvorlig ulykke eller kritisk sygdom, kan det meget vel være sandt – hvis I ikke har forberedt jer med de rigtige forsikringer og fuldmagter i tide. Det samme gælder, hvis du eller en pårørende begynder at falde af på den og måske ikke selv kan overskue netbanken eller bestille tid hos lægen. Det lyder udramatisk, men det kan i nogle tilfælde have store konsekvenser. Men hvilke aftaler har du og dine pårørende egentlig brug for i de forskellige situationer? Det giver direktør Michael Lauritzen fra den juridiske virksomhed TestaViva og pensionsekspert Betina Grimstrup fra Nordea dig overblikket over i denne episode.

Duration:00:32:38

Investering: Verden rundt på en god halv time

4/18/2023
Årets første kvartal er gået, og investorerne har været en del igennem. Sammen med chefstrateg Josephine Cetti og investeringsekspert Lars-Kristian Olsen kigger vi både frem og tilbage i tiden og rundt i verden: Hvad skete der i første kvartal, hvor er økonomien er på vej hen, og hvilke afkast er i sigte for resten af året?

Duration:00:39:27

Sådan undgår vi, at unge udnyttes til økonomisk kriminalitet

3/28/2023
Flere unge oplever hvert år at blive udnyttet af kriminelle til hvidvask af penge – det, der også kaldes at blive brugt som muldyr. Det er desværre nemt at lade sig friste af at tjene nemme penge, men det kan have meget store konsekvenser for den unge. Præcis hvor store, hvor udbredt økonomisk kriminalitet er blandt unge, og hvad vi kan gøre for at undgå det, taler vi om i denne episode. Med i studiet har vi Nordeas ekspert i svindelforebyggelse Dennis Schytt Haahr og leder af forebyggelse og analyse hos Politiets National enhed for Særlig Kriminalitet Kresten Munksgaard.

Duration:00:25:03

Fortumlede renter på et halvsløjt boligmarked

3/16/2023
Renten stiger (for det meste), mens boligpriserne falder – men hvor meget? Og hvad med udbuddet af boliger – er det vokset, eller er det stagneret? Denne gang er ejendomsmægler Thomas Bloch fra Danbolig og Nordeas boligøkonom Lise Nytoft Bergmann i studiet for at tage temperaturen på et halvsløjt boligmarked.

Duration:00:24:16

Det er så yndigt at følges ad, men glem ikke den økonomiske ligestilling i parforholdet

3/6/2023
Hvordan organiserer vi os økonomisk, når vi flytter sammen, og hvilke faldgruber bør vi være opmærksom på, når vi deler økonomi med en anden? Er der fx styr på den finansielle ligestilling i parforholdet? Forbrugerøkonom Ida Moesby og bankrådgiver Mette Andersen er i studiet, og vi taler denne gang om at gå fra singleøkonomi til fællesøkonomi.

Duration:00:26:15

Hvem vinder kampen omkring inflationen?

2/15/2023
2022 blev på mange områder en tvekamp mellem centralbankerne og aktiemarkederne, men årsagen til tovtrækningen lå et helt andet sted, nemlig i inflationen. Derfor er det også inflationen, alle eksperter har blikket stift rettet mod, når de skal forudsige, hvornår aktierne stiger, og renterne falder. Lyt med, når seniorstrateg Simon Kristiansen og chefanalytiker Jan Størup Nielsen giver deres bud på, hvordan renter, investeringer og inflation vil opføre sig i år.

Duration:00:31:15

Sådan optimerer du din seniorøkonomi

1/30/2023
Overgangen fra arbejdslivet til tilværelsen som pensionist betyder for de fleste af os et fald i indtægt. Alligevel har vi store forventninger til, hvordan vores liv skal være, når det bliver vores tur til at lukke døren til arbejdsmarkedet bag os. I denne episode gennemgår vi alle de økonomiske knapper, du kan skrue på for at give dig selv det bedst mulige udgangspunkt, når du skal på pension. Vi taler både om, hvordan du sparer klogt op, og hvordan du bruger opsparingen bedst muligt. Gæster i studiet er formuerådgiver fra Nordea Rasmus Bottelet og seniorrådgiver fra Nordea Pension, Ulrik Munk Yde.

Duration:00:27:24

Stiger boligpriserne og aktierne i 2023?

1/9/2023
Boligmarkedet tog nogle ordentlige tæv i 2022, og investeringsmarkederne så også noget groggy ud i løbet af året. Men nu står vi med et helt friskt år, så hvad skal vi forvente os på boligområdet og af investeringsmarkederne? Vi har inviteret Nordeas to eksperter, boligøkonom Lise Nytoft Bergmann og chefstrateg Josephine Cetti, i studiet for at give os deres bedste bud.

Duration:00:25:35

Sådan får du mest ud af dine udbytter

1/4/2023
Det er udbyttetid lige om lidt. Og det betyder, at nogle investeringsforeninger udbetaler udbytte til investorerne. Men hvad skal man egentlig gøre, når udbyttet pludselig tikker ind på kontoen? I dette afsnit får du rigtig gode råd om udbytter fra Nordeas nye chefstrateg Josephine Cetti og investeringsspecialist Rasmus Nørgaard.

Duration:00:17:12

Nytårsspecial

12/22/2022
Jubii - vores podcast PengePulsen har rundet de første 100.000 downloads! Vi kan næsten ikke vente med at tage hul på en masse nye afsnit i 2023. Vores idékatalog er fyldt, og vi håber, I vil lytte med. I år har økonomien været særdeles udfordret, og vi har haft mange gæster i studiet for at opdatere jer og give gode råd til, hvordan man bør forholde sig. Men hvor meget kan vi huske fra besøgene? Lyt med i årets sidste udgave af PengePulsen.

Duration:00:13:50