Devastation Podcast-logo

Devastation Podcast

Podcasts

Location:

Greece

Genres:

Podcasts

Twitter:

@kbariotis

Language:

Greek


Episodes

Επ. 14 - Γιώργος Σπανός - Persistence Layer

12/18/2017
Επιστρέφουμε στα τεχνικά και μιλάμε για το persistence layer μιας αρχιτεκτονικής. Φιλοξενώ τον Γιώργο Σπανό να μου πει για το πώς δουλεύουν οι βάσεις δεδομένων, απο τι αποτελούνται και μερικές συμβουλές για την σωστή δόμηση τους.

Duration:00:44:46

Επ. 13 - Δημήτρης Τσιφλιτζής - Μεθοδολογία Scrum

11/23/2017
Ξεφεύγουμε απο τα τεχνικά σε αυτο το επεισόδιο και συζητάμε για την μεθολογία Scrum, μια απο την οικογένεια Agile. Μαζί μου είναι ο Δημήτρης Τσιφλιτζής, Senior Mobile Developer και συνδιοργανωτής του CocoaHeadsSKG.

Duration:00:39:25

Επ. 12 - Γιάννης Φενέρης - UX

7/31/2017
Ο Γίαννης μου εξηγει ότι το User Experience έχει εφαρμογή σε όλη την διαδικασία παραγωγής λογισμικού, απο την αρχική επιβεβαίωση μιας ίδεας μέχρι το τελικό μενού της εφαρμογής που εντέλει θα φτάσει στον χρήστη μας. Σκοπός μας είναι να φέρουμε τον χρήστη στο κέντρο και μέσα απο μεθοδευμένες διαδικασίες να κάνουμε την εμπειρία του καλύτερη.

Duration:00:40:08

Επ. 11 - Στράτος Παυλάκης - Web Performance

3/31/2017
Μπορεί να άργησε αυτη η ηχογράφηση αλλά άξιζε κάθε λέπτο. Ο Στράτος είναι lead engineer στο Workable και αν μη τι άλλο γνωρίζει το θέμα μας καλά. Του αρέσει να μιλάει και να μοιράζεται τις εμπειρίες του και είναι co-host του GreeceJS meetup της Αθήνας. Σε αυτό το επεισόδιο αναλύουμε το Web Performance.

Duration:00:53:24

Επ. 10 - Δημήτρης Ζορμπάς - Elixir Lang

1/24/2017
Ο Δημήτρης είναι απο μια ομάδα της Αθήνας που θαυμάζω πολύ και για την δουλειά τους και για την ενασχόληση τους με το ελεύθερο λογισμικό. Είναι lead engineer στο τμήμα των analytics του Skroutz και τελευταία ασχολείται πολύ με Elixir language, ένα flavor πάνω απο το Erlang VM.

Duration:00:30:18

Επ. 9 - Νίκος Ζηνάς - Styleguides Driven Development

11/15/2016
Ο Νίκος επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη μετά απο μια πολυετή εργασία σαν προγραμματιστής στην Αθήνα και στο εξωτερικό. Είναι Senior Software Engineer με αγάπη για το frontend. Έχω παρακολουθήσει αρκετές απο τις τεχνικές παρουσιάσεις του και κάθε φορα με εντυπωσιάζει. Τον κάλεσα σε αυτό το επεισόδιο να μιλήσουμε για styleguides driven development, ένα θέμα που γνωρίζει και χρησιμοποιεί και ο ίδιος.

Duration:00:33:16

Επ. 8 - Δημήτρης Ανδρεάδης - Το open source απελευθερώνει

10/19/2016
Κάναμε δύο κλήσεις μέσω Skype και τις απόλαυσα πραγματικά και τις δυο. Ο Δημήτρης Ανδρεάδης είναι Senior Engineering Manager στην Redhat τα τελευταία δώδεκα χρόνια. Ασχολείται με ανάπτυξη λογισμικού τις τελευταίες δύο δεκαετίες και όταν μου έλεγε πως το open source του άλλαξε την ζωή, το εννούσε. Μιλάμε για JBoss/Wildfly και το πως και γιατί το open source θα σε απελευθερώσει!

Duration:00:51:32

Επ. 7 - Γιώργος Κράβας - Reactive X

9/26/2016
Remote worker και αυτός και ενεργό μέλος της κοινότητας της Θεσσαλονίκης. Mobile developer και δημιουργός του efood mobile app, μας μιλάει για το Reactive X. Τον καιρό που εγώ πειραματειζόμουνα με το θέμα, ο George το παρουσίασε σε ένα τοπικό meetup. Αμέσως κατάλαβα πως θα συνεργαζόμασταν!

Duration:00:29:05

Επ. 6 - Δημήτρης Μιχαλάκος - REST APIs

7/4/2016
Του αρέσει η JavaScript και ψάχνεται συνέχεια με καινούρια εργαλεία. Σε αυτό το επεισόδιο μιλάμε για REST APIs. Τι είναι και πως τα χρησιμοποιεί η ομάδα του Δημήτρη. Κοινές και καλές πρακτικές που εξάγαμε μέσα απο την εμπειρία μας. Αγαπημένα μας εργαλεία για documentation και APIs που χρησιμοποιούμε σα πρότυπα. Τέλος, μιλάμε για GraphQL και πως συνδεέται με τα REST APIs.

Duration:00:43:55

Επ. 5 - Θάνος Θεοδωρίδης - Remote Working

6/3/2016
Σε αυτό το επεισόδιο μιλάμε για Remote Working, τι είναι και πως το επιδιώκουμε. Τι θέματα μπορεί να συναντήσει κάποιος, νομικά και διαδικαστικά. Tips και tricks όταν είμαστε σε full remote working mode για να μην χάσουμε την μπάλα. Τέλος, σαν γνήσια geeks, πιάνουμε και αναλύουμε iOS και Swift.

Duration:00:40:38

Επ. 4 - Κώστας Μαργαρίτης - Infrastructure in the Cloud

5/10/2016
Τέταρτο επεισόδιο κι εχω κάλεσει τον φίλο Κώστα Μαργαρίτη να συζητήσουμε για το πως στήνουμε την αρχιτεκτονική μας στο Cloud. Ο Κώστας είναι συνάδελφος στο Goodvidio και η κεφαλή του engineering team. Μιλάει πολύ γενικά αλλα μετά απο 3 επεισόδια έχω μάθει να κρατάω τον ρυθμό του συνομιλητή μου.

Duration:00:49:25

Επ. 3 - Σταύρος Κοροκυθάκης - Testing

4/21/2016
Στο τρίτο επεισόδιο με φιλοξενεί ο Σταύρος Κοροκυθάκης στο σπίτι του για μια συζήτηση για Testing. Γράφει Python και Django και το testing είναι απο τις αγαπημένες ασχολίες του.

Duration:00:31:05

Επ. 2 - Πάτροκλος Παπαπέτρου - Dev Team Management

3/23/2016
Στο δεύτερο επεισόδιο κάλεσα τον Πάτροκλο να μιλήσουμε για θέματα διαχείρισης της Development ομάδας μας. Ο Πάτροκλος είναι Software Engineering Manager με πολυετή εμπειρία και πιστεύω πως είναι ο κατάλληλος να απαντήσει στις ερωτήσεις μου περι Dev Team Management.

Duration:00:47:32

Επ. 1 - Θανάσης Πολυχρονάκης - Περι ανέμων και υδάτων

2/25/2016
Σε αυτό το επεισόδιο συζητάμε περι ανέμων και υδάτων. Απο τα startups, την κουλτούρα του remote working, το πως ένας αυτοδίδακτος προγραμματιστής συνεργάζεται με αμερικάνικες εταιρείες μέχρι την NodeJS και Javascript.

Duration:00:38:38