Tinos Talks-logo

Tinos Talks

Storytelling Podcasts

Συζητήσεις, συνεντεύξεις και σχολιασμοί σε θέματα που αφορούν το Νησί με ανθρώπους που δραστηριοποιούνται στο νησί και έχουν κάτι να μοιραστούν μαζί μας. Γνωρίζουμε και μαθαίνουμε ιστορίες των ανθρώπων πίσω από την κάθε ιδιότητα που μπορεί να γνωρίζουμε κάποιον μέσα σε αυτή την μικρή κοινωνία που ζούμε. Την Τήνο μας!

Location:

Greece

Description:

Συζητήσεις, συνεντεύξεις και σχολιασμοί σε θέματα που αφορούν το Νησί με ανθρώπους που δραστηριοποιούνται στο νησί και έχουν κάτι να μοιραστούν μαζί μας. Γνωρίζουμε και μαθαίνουμε ιστορίες των ανθρώπων πίσω από την κάθε ιδιότητα που μπορεί να γνωρίζουμε κάποιον μέσα σε αυτή την μικρή κοινωνία που ζούμε. Την Τήνο μας!

Twitter:

@tinosnews

Language:

Greek


Episodes

#24 - Γιώργος Περπινιάς 🏥 πρόεδρος Συλλόγου Φίλων ΚΥ Τήνου "Νικόλαος Κόγκος" - ο ρόλος, ο σκοπός και το έργο προς το Κέντρο Υγείας

11/28/2023
Στο 2ο επεισόδιο παρέα μας έχουμε τον Γιώργο Περπινιά, Πρόεδρος στον Σύλλογο Φίλων Κέντρου Υγείας Τήνου "Νικόλαος Κόγκος". Από το 1995 έως τώρα, ο σκοπός του συλλόγου, τι έργο προσφέρει για το Κέντρο Υγείας και την Τήνο. Από την κατ' οικον νοσηλεια και τους μόνιμους υπαλλήλους μέχρι την μονάδα παραγωγής οξυγόνου. Ένας σύλλογος που ενώνει το νησί σε κάθε εκδήλωση. Με κοινό έργο την Υγεία. Ρωτάμε πράγματα και συζητάμε θέματα για το πως μπορεί ο σύλλογος να προσφέρει στο Κέντρο Υγείας. Αν μπορεί ο σύλλογος να φέρει γιατρούς; Τι ποσό προσφέρει περίπου το χρόνο; Ποιοι φορείς βοηθούν σε όλο αυτό και άλλα πολλά σε μια όμορφη κουβέντα με προβληματισμό. Τέλος θα ήθελα να αναφέρουμε οτι ο σύλλογος είναι πιστοποιημένος ως φορέας παροχής πρωτοβάθμιας κοινωνικής φροντίδας γεγονός που αποτελεί και αναγνώριση για το σημαντικό έργο που γίνεται στο νησί από τους αρμόδιους φορείς. #tinostalks #tinos

Duration:00:17:45

#23 - Νέα Σεζόν, Δημοτικές εκλογές, Τζόγος, Απάτες & Σύλλογος Νεολαίας

11/21/2023
Ξεκινάμε Σεζόν 2 με νέο intro! Σε αυτό το επεισόδιο κάνουμε μια ανασκόπηση της καλοκαιρινής περιόδου στο νησί, συζητάμε για τα αποτελέσματα των Δημοτικών εκλογών, τις επιπτώσεις του τζόγου στη νεολαία καθώς και τις διαδικτυακές απάτες που καθημερινά βρισκόμαστε αντιμέτωποι. Τέλος αναφερόμαστε σε μια καινούρια δράση για νέους ανθρώπους τον σύλλογο νεολαίας Τήνου. Στο μικρόφωνο είναι ο Γιάννης και ο Μάριος με νέα θεματολογία γύρω από το την Τήνο! Ραντεβού κάθε Τρίτη με νέο καλεσμένο!

Duration:00:17:06

#22 - Τελευταίο 1η σεζόν - Agenda, Recap 1ης σεζόν, Δημοτικές εκλογές και fake profiles

8/8/2023
Για τους λάτρεις της στατιστικής είδα αυτό το άρθρο στο reddit όπου με απλά λόγια λέει οτι : για να είστε στο κορυφαίο 1% των podcast στον κόσμο σε αριθμό podcast, χρειάζεται μόνο να δημοσιεύσετε 21 επεισόδια στο podcast σας. To 90% των Podcasts δεν δημοσιεύει περισσότερα από 3 επεισόδια. Ξεκινάμε μια ανακεφαλαίωση και συζητάμε για όλους του καλεσμένους που ήρθαν και συζητήσαμε σε αυτή την 1η σεζόν. Τους ευχαριστούμε πάρα πολύ! Τέλος δεν παραλέιπουμενα πούμε για τις δημοτικές εκλογές που έρχονται τον Οκτώβρη καθώς είχε ξεκινήσει και συγκεντρώνονται τα ψηφοδέλτια των συνδιασμών. Τα fake προφιλς που έχουν εμφανηστεί και το ρόλο τους πάνω σε αυτό όπου όλα αυτά μας βρίσκουν απέναντι. Τα λέμε στην 2η season! stay tuned! Σας ευχαριστούμε!

Duration:00:30:06

#21 - Αντώνης Τσέρτος & Αποστόλης Φούκας🚑 Διασώστες ΕΚΑΒ στην Τήνο, δυσκολίες και πως μπορούμε να κάνουμε το έργο τους πιο εύκολο

8/1/2023
Με το επεισόδιο 21 μπαίνουμε στον Αύγουστο παρέα με δύο παιδιά που ήρθαν στο νησί πριν από 14 χρόνια. Ο Αντώνης Τσέρτος και ο Αποστόλης Φούκας εργάζονται στο νησί ως διασώστες του ΕΚΑΒ, συζητάμε για το τι κάνει ένας διασώστης ΕΚΑΒ, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στο νησί, το πως μπορεί κάποιος να γίνει διασώστης ΕΚΑΒ αν το θελήσει, διάφορα περίεργα περιστατικά που έχουν συμβεί αλλα και ένα από τα πιο σημαντικά θεωρώ το πως μπορούμε σαν Τηνιακοί να κάνουμε το έργο τους στο ΕΚΑΒ πιο εύκολο. Τέλος δώσαμε ραντεβού για τα σεμινάρια που κάνουν ώστε να μάθουμε να δουλεύουμε και εμείς τον απινιδωτή. Καλή δύναμη στη δουλειά σας τον Αύγουστο που έρχεται. Το κομμάτι της υγείας στα νησιά μας πάντα αποτελεί μείζον θέμα για συζήτηση. Σας ευχαριστούμε πολύ παιδιά! #tinostalks

Duration:00:12:45

#20 - Έβελυν Φώσκολου 📸 Από τη yashica του παππού στους πρόσφυγες της Μυτιλήνης και το AI που έρχεται

7/25/2023
Επεισόδιο 20 και έχουμε καλεσμένη την Έβελυν Φώσκολου όπου δραστηριοποιείται 20 και πλέον χρόνια στον κλάδο της φωτογραφίας. Από την yashica, μια φωτογραφική μηχανή του παππού της ξεκίνησε και πήρε το μικρόβιο και αμέσως κόλλησε με τη φωτογραφία και την αποτύπωση μιας στιγμής για πάντα! Συζητάμε για τους κλάδους της φωτογραφίας, για τις απόπειρες να πάει σε κέντρα προσφύγων και σε νησιά όπως η Μυτιλήνη για να φωτογραφίσει και να βοηθήσει με τον τρόπο της τους πρόσφυγες, ακόμη συζητάμε για την Τήνο του σήμερα που αποτελεί αναμφίβολα προορισμό για γάμους-βαπτίσης και αν μπορεί όλο αυτό να το στηρίξει το νησί. Τέλος κάνουμε μια αναφορά για τους image generator και το ai που πλέον έχει μπει και θα αρχήσει να μπαίνει στα σπίτια μας. Μια όμορφη σύντομη συζήτηση όπου γνωρίσαμε καλύτερα την Έβελυν. Σε ευχαριστού πολύ Έβελυν!

Duration:00:13:21

#19 π.Μάρκος Φώσκολος - Η Στενή την δεκαετία του 50', παιδιά, σχολείο, παιχνίδια, γιατροσόφια

7/18/2023
Ο πατέρας Μάρκος Φώσκολος είναι καθολικός Ιερέας με καταγωγή από τη Στενή, είναι ο εφημέριος του Αγίου Νικολάου στη πόλη της Τήνου και εκτός από την προσφορά του στην Καθολική εκκλησία όλα αυτά τα χρόνια έχει προσφέρει γενικά στο νησί με διάφορα βιβλία και επιστημονικές έρευνες για την ιστορία του τόπου μας. Όσοι τον γνωρίζουν ξέρουν οτι θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε μια κουβέντα στο κομμάτι της ιστορίας που να πιάνει το οτιδήποτε. Επιλέξαμε να το κάνουμε πιο συγκεκριμένο και στο σημερινό επεισόδιο πάμε στην Στενή, το χωριό που μεγάλωσε ο π.Μάρκος, και πιο συγκεκριμένα την δεκαετία του 50' όπου μας μεταφέρει το κλίμα της εποχής Τον ευχαριστούμε πολύ και θα τα ξαναπούμε σίγουρα με άλλη θεματική ενότητα.

Duration:00:27:11

#18 - Ιάκωβος Απέργης 👨‍🍳 ο Chef από το Τζάνειο και την εμπειρία του Tinos Food Paths στο πρώτο βιβλίο για καλό σκοπό στο Κέντρο Υγείας Τήνου!

7/11/2023
Τον Ιάκωβο αρκετοί μπορεί να τον έχετε δει στην τηλεόραση, ακούσει, διαβάσει ή ακόμα γνωρίσει στο Tinos Food Paths. Ο Ιάκωβος έχει καταγωγή από την Τήνο και εργάζεται ως μάγειρας στο Τζάνειο Νοσοκομείο και μας μοιράζεται την εμπειρία του μέσα στο νοσοκομείο. Μας μιλάει για το στερεότυπο για το κακό νοσοκομειακό φαγητό αλλά και το οτι κάθε άνθρωπος δικαιούται ένα ωραίο καλομαγειρεμένο φαγητό το έτος 2023. Για αυτά και άλλα πολλά μιλάμε με τον Ιάκωβο, έναν μάγειρα όπου ήρθε και αγάπησε το νησί μετά από αρκετό καιρό και πλέον προσφέρει με τον τρόπο του και το μεράκι του όπως μπορεί στο Κέντρο Υγείας και όχι μόνο. Η επαφή έγινε μετά την παρουσίαση του πρώτου του βιβλίου “Συνταγολόγιο – Μαγειρική & Υγεία” μια προσπάθεια για καλό σκοπό. Ένα βιβλίο από τις εκδόσεις Καλέντης, εμπευσμένο από τον φίλο του Λευτέρη όπου μέρος των εσόδων θα διατεθούν για τον σκοπό του Κέντρου Υγείας και στην κ. Κατερίνα (Κοινωνική κουζίνα)

Duration:00:20:40

#17 - Manlio Gioè (Γιώργος) 🤌 Τηνιακός Ιταλός απο Κώμη, 1970 το πρώτο κάμπριο στην Τήνο

7/4/2023
Στο σημερινό επεισόδιο παίρνουμε μια γεύση Ιταλική με τον Manlio, ένα παιδί μεγαλομένο στο Παλέρμο της Ιταλίας, με μεγάλη αγάπη για την Τήνο και το χωριό του την Κώμη, όπου έχει και καταγωγή μέσα από μια ιστορία αγάπης του Ιταλού στρατιώτη παππού του με την γιαγιά του από Κώμη. Συζητάμε για τις διαφορές που έβλεπε σαν παιδι μεγαλωμένος σε μια πόλη του εξωτερικού. Τι του άρεσε και τι του αρέσει στο νησί. Γιατί και αποφάσισε να ανοίξει το mamacita στην κώμη. Τι σημαίνει κάνω δουλειά πάπιας καθώς και για το 1ο κάμπριο που ήρθε στο νησί μεσω μιας ιστορίας του πατέρα του. και πολλά άλλα. Στο τέλος του podcast θα δώσουμε στους ακροατές μας χαρτί Α1 Ιταλικών! Grazie Manlio! 🤌

Duration:00:18:56

#16 - Αντώνης Βιδάλης 🏀 ο προπονητής και η ψυχή του ΤΑΚ Περιστεριώνα. Στην ομάδα από την ημέρα 0

6/27/2023
Άν πηγαίναμε σε τηλεπαιχνίδι και μας ρωτούσαν - Πες μας ποιο όνομα σου έρχεται πρώτο όταν λές τη λέξη ΤΑΚ Περιστεριώνας νομίζω οτι ο Αντώνης ο Βιδάλης θα αποτελούσε αν οχι τη δημοφιλέστερη, μια από τις δημοφιλέστερες απαντήσεις μιας και αυτοί οι όροι στο μυαλό μου έχουν συνδεθεί. Σε αυτό το 16ο επεισόδιο συζητάμε με τον Αντώνη τον Βιδάλη, τον προπονητή από την ημέρα 0 της ομάδας για το Μπάσκετ στην Τήνο, πως ξεκίνησε η ομάδα; τι τμήματα υπάρχουν; τι κάνουν στην προπόνηση; διαφορά προπόνησης από το ανοιχτό στο κλειστό γήπεδο. ποιόν παίχτη θυμάται ως ταλέντο αλλά και τι θεωρεί ταλέντο. Αυτά και άλλα πολλά για την Οικογένεια του Περιστεριώνα. Σίγουρα πίσω απο μια προσπάθεια δεν είναι μόνο ένας ο Περιστεριώνας έχει ομάδα με ΔΣ, προπονητές και υποστηρικτές της ομάδας που αγαπάνε και αγκαλιάζουν αυτή την προσπάθεια. Ο αθλητισμός για το παιδί στις μέρες μας προσωπικά θεωρώ οτι είναι απαραίτητο για ένα παιδί να ξεκινήσει να σκέφτεται συλλογικά και ευτυχώς στην Τήνο γίνονται όμορφες προσπάθειες. Χαρήκαμε πολύ που τα είπαμε Αντώνη. Σε ευχαριστούμε!

Duration:00:18:55

#15 - Μαρία Αλβέρτη - Αννέτα Ρούσου 🧑‍🏫 Τούμτσι; Τι είναι; Τι κάνουν; Έρχονται μόνιμα στην Τήνο;

6/20/2023
Βρε βρε βρε.... φτάσαμε επεισόδιο 15! Εδώ λοιπόν έχουμε δύο κοπέλες Τηνιακές όπου τον τελευταίο 1μησι περίπου χρόνο τρέχουν μια παιδαγωγική ομάδα με το όνομα ΤΟΥΜΤΣΙ. Τι είναι όμως το ΤΟΥΜΤΣΙ; Πως ξεκίνησε; Τι δράσεις κάνει; Διαφέρουν τα παιδιά της Αθήνας με της Επαρχίας; Για ποιό λόγο έρχονται μόνιμα στην Τήνο και πόσο δύσκολο είναι για έναν νέο που έχει μεγαλώσει στην Αθήνα να επιστρέψει; Πως μια μάγισσα έριξε ένα ξόρκι στην Αννέτα; Όλα αυτά και άλλα πολλά στην σημερινή μας συζήτηση με την Αννέτα Ρούσσου και τη Μαρία Αλβέρτη! Σας ευχαριστούμε πολύ κορίτσια! #tinosnews #tinostalks

Duration:00:17:01

#14 Δημήτρης Πανέλης - Από την "Αναμονή" στην Τήνο και το καλλιτεχνικό εργαστήρι

6/13/2023
Στο επεισόδιο 14 συναντάμε για πρώτη φορά τον Δημήτρη τον Πανέλη ύστερα από παρότρυνση ενός καλού φίλου. Ο Δημήτρης είναι ένας νέος απόφοιτος δραματικής σχολής, μεγαλωμένος στην Καβάλα, όπου μέσω του οργανισμού "Σε αναμονή" βρέθηκε στην Τήνο. Παντρέυτηκε κοπέλα από το νησί και πλέον μένει μόνιμα εδώ και ένα χρόνο. Έχει φτιάξει το δικό του καλλιτεχνικό εργαστήρι με διάφορες δράσεις όπου αναφέρουμε κάποιες. Μιλάμε για το project "σε Αναμονή" τι ήταν; τι είναι; και πως μπορεί να συνεχίσει αυτή η πολύ συμαντική δράση. Τέλος μιλάμε και για το 1ο μαθητικό φεστιβάλ και τα επόμενα που θα έρθουν καθώς και κάποια σχέδια για το μέλλον στο νησί. Το χαρήκαμε και τον ευχαριστούμε πάρα πολύ! Θα τα ξαναπούμε σίγουρα!

Duration:00:11:15

#13 - Βαγγέλης Σαμαράς & Κωνσταντίνος Πατζούρης 🏛️Αρχαιολoγία στην Τήνο, Πώς γινεται μια ανασκαφή; πως τους αντιμετωπίζει το νησί;

6/6/2023
Επεισόδιο No.13 παρέα με Βαγγέλη Σαμαρά και Κωνσταντίνο Πατζούρη. Ο Βαγγέλης και ο Κωνσταντίνος είναι δύο νέοι όπου δεν έχουν καταγωγή από Τήνο αλλά είναι αρκετά χρόνια και δουλεύουν στην Τήνο πάνω σε διάφορες ανασκαφές. Κάνουμε μια ευρύτερη κουβέντα γύρω από την αρχαιολογία και την Τήνο. Τι διαφορετικό εχει βρεθεί στο νησί , εντυπώσεις και ιστορίες από διάφορες ανασκαφές που έχουν συμμετάσχει. Τέλος συζητάμε κάπως και το πως τους αντιμετωπίζει ο κόσμος εδώ στην Τήνο ως αρχαιολογία. Μια όμορφη συζήτηση που μάθαμε πραγματάκια. Σας ευχαριστούμε πολύ!

Duration:00:12:33

#12 - Θοδωρής Χίου 🧑‍⚖️ Πρόεδρος Εταιρείας Τηνιακών Μελετών - Δικηγόρος πνευματικών δικαιωμάτων

5/30/2023
O Θοδωρής είναι δικηγόρος στο επάγγελμα, έχει μεγαλώσει Τήνο και στις τελευταίες εκλογές εκλέχθηκε πρόεδρος στην Εταιρεία Τηνιακών Μελετών, ένα επιστημονικό μη κερδοσκοπικό σωματείο όπου πραγματικά έχει τρομερή διαχρονική δράση στο νησί. Πέρα από τις επιστημονικές εκδόσεις με τα "ΤΗΝΙΑΚΑ" που βγάζει, συζητάμε για το πώς πάει μια από τις τελευταίες δράσεις της εταιρείας για τη συλλογή Τηνιακών φυτικών ποικιλιών σε μια συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο ΑΘηνών. Μια όμορφη αλλα και σημαντική δράση που περνάνε από όλα τα χωριά της Τήνου συλλέγοντας και συζητώντας με ντόπιους παλιούς αλλα και νέους αγρότες. Μια όμορφη συζήτηση όπου συνενοηθήκαμε ότι τα πνευματικά δικαιώματα όπου είναι ένα hot topic πάντα θα συζητηθεί σε κάποιο επόμενο podcast. Σε ευχαριστούμε πολύ Θοδωρή!

Duration:00:09:43

#11 - Νίκος Καμολίνος 🏃 Το τρέξιμο μου έχει αλλάξει τη ζωή

5/23/2023
Ο Νίκος είναι μέσα στην πιάτσα και τον γνωρίζουμε πολλοί, εμείς τον ξέραμε και από την ομάδα όπου ήταν στο αντρικό τερματοφύλακας. Συζητάμε για το πως τον κέρδισε το τρέξιμο την εμπειρία του ως ερασιτέχνης δρομέας και την μετάβαση από τον άγιο Φωκά στον Μαραθώνιο. Τέλος με αφορμή το 8th Tinos Running Experience συζητάμε για το event και μας λέει για τους επόμενους του στόχο όπου ένας από αυτούς είναι να τερματήσει το Νοέμβριο το μαραθώνιο της Αθήνας με την Αθανασία, την κόρη του. Σε ευχαριστούμε πολύ Νίκο!

Duration:00:14:42

#10 - Αργύρης Βελαλόπουλος🌊 Πάντα παρονομαστής η Θάλασσα, Α.Ε Στενής ως προπονητής και παίχτης στα καλά της

5/16/2023
Σε αυτο το επεισόδιο συζητάμε με τον Αργύρη Βελαλόπουλο, Από αλιευτική οικογένεια, ένα άνθρωπο που προσωπικά τον είχαμε προπονητή ως έφηβοι στον Α.Ο Τήνου. Ένας νέος άνθρωπος που έχει φύγει από το νησί ελάχιστα. Βοηθάει με το Νήσος Τήνος στις διακομιδές και εργάζεται βιοποριστικά ως λιμενεργάτης. Χάρηκα που συζητήσαμε ξανα μετά από αρκετά χρόνια, σημειώνω και κρατάω μια κουβέντα φράση που έκανε αναφορά συνέχεια στο να κάνουμε και να ασχολούμαστε με ότι μας αρέσει χωρίς να έχουμε γνώμονα πάντα τα χρήματα.

Duration:00:16:03

#9 - Φραντζέσκα Παπαγιαννοπούλου 👩‍🏫 Από το μονοθέσιο σχολείο του Φαλατάδου στην Ουτρέχτη και πίσω, Tinos Guide & Seek, Βεγγέρα fest

5/9/2023
Στο 9 επισόδειο συζητάμε με την Φραντζέσκα Παπαγιαννοπούλου , μια κοπέλα γέννημα θρέμμα Φαλαταδιανή ξεκινώντας από το μονοθέσιο Δημοτικό του Φαλατάδου όπου μέσω της σχολής νηπιαγωγών της Πάτρας βρέθηκε στην Ολλανδία (πιο συγκεκριμένα στην Ουτρέχτη) για να σπουδάσει και να ερευνήσει πάνω στους Νέους, την εκπαίδευση και την κοινωνία και πως όλα αυτά μαζί παντρεύονται. Συζητάμε για τα διάφορα project που τρέχει (Tinos Guide & Seek, Βεγγέρα fest) και θα τρέξει όλα με παρονομαστή την Τήνο. Η συζήτηση μας κέρδισε και μας έβγαλε μια κοπέλα που δείχνει την αγάπη της για το νησί και την προσφορά της στα παιδιά όπου αγαπάει και λατρεύει την παράδοση. Σε ευχαριστούμε πολύ Φραντζέσκα. #tinostalks

Duration:00:13:45

#8 - Μάνθος Πρελορέντζος 🧗- Via Ferrata στην Τήνο; Tinos Outdoor Activities

5/2/2023
Ο Μάνθος είναι ένας νέος με εμπειρία και αγάπη στις πεζοπορίες και στην αναρρίχηση, από το 2013 ζεί μόνιμα στην Τήνο όπου έχει καταγωγή και δραστηριοποιείται μέσω της εταιρείας του Tinos Outdoor Activities με τις πεζοπορίες και τις εξωτερικές δραστηριότητες στο νησί. Μας μιλάει για μια διαδρομή Via Ferrata «σιδερένια οδός» που δημιούργησε στο Εξώμβουργο αλλα και όλα τα project που έχει ξεκινήσει με γνώμονα την αγάπη του για τις διαδρομές όπως "Οι περιστεριώνες της Τήνου Πλήρης Καταγραφή" αλλά και τα επόμενα που έρχονται. Χαρήκαμε που τα είπαμε και είδαμε ένα νέο άνθρωπο που έχει τόσο αγάπη και γνώση για κάτι πιο εξειδικευμένο να το φέρνει και να το υλοποιεί στο νησί μας. Μάνθο σε ευχαριστούμε.

Duration:00:15:01

#7 - Κατερίνα Μαμούδη 🧑‍🍳 8 Χρόνια Κοινωνική Κουζίνα Τήνου φροντίζοντας 74 συναθρώπους μας

4/25/2023
Αν ζείτε στο νησί για την κυρία Κατερίνα σίγουρα θα έχετε ακούσει και το έργο που γίνεται στην Κοινωνική κουζίνα. Πήγαμε την γνωρίσαμε απο κοντά και είδαμε την αγάπη που έχει για προσφορά στους συναθρώπους της που έχουν ανάγκη. Φροντίζει 33 Σπίτια, 74 συνανθρώπους μας κάποιοι ηλικιωμένοι κάποιο άλλοι με χαμηλό εισόδημα άλλοι κατάκοιτοι ακόμη και παιδιά. Συμφωνα με έναν υπολογισμό που έγινε στο βίντεο του Γιώργου Αμοιραλή : https://www.youtube.com/watch?v=Pi4FxP7TEJs Οι οικονομικές ανάγκες της για αυτό που κάνει αγγίζουν τις 10000€ ετησίως. Τα έσοδά της είναι 290€ σύνταξη και 70€ επίδομα ενοικίου. Επιπλέον, ένα σούπερ μάρκετ της χορηγεί μινιαία δωροεπιταγή αξίας 150€, η οποία πάει όλη σε καθαριστικά, σακούλες και είδη συσκευασίας. Τέλος, λαμβάνει περιστασιακά χρηματική βοήθεια στον τραπεζικό της λογαριασμό από αγνώστους. Γίνε άγγελός της. Τηλ. : 22834 00141 Iban: GR66 0140 6040 6040 0210 1069 397 (Alpha bank) Αικατερίνη Μαμούδη Φρα.

Duration:00:11:19

#6 - Αμπασάδα; Τι είναι αυτός ο νέος Σύλλογος και τι σκοπό έχει; 🍃

4/18/2023
Σε αυτό το 6ο διαφορετικό Tinos Talk, λείπει ο Μάριος και σολάρει ο Γιάννης συζητώντας μαζί με 3 από τα ιδρυτικά μέλη του νέου πολιτιστικού και περιβαλλοντικού συλλόγου «Αμπασάδα» Τον Περικλή, τον Γιάννης και την Κατερίνα συζητάμε για το τι έχουν σκοπό να κάνουν στο μέλλον, πως ξεκίνησε αυτή η ιδέα, την ένοια της ευαισθητοποίηση όπου χρειάζεται σε πράγματα που αφορούν το Νησί. Μια ενδιαφέρουσα συζήτηση πάλι με προβληματισμό σε αρκετούς τομείς όπου θα συζητηθούν και στην εκδήλωση που θα γίνει 22-23 του μήνα στη Μοσχούλειος Σχολή. Μια όμορφη προσπάθεια τους ευχόμαστε τα καλύτερα! #tinostalks

Duration:00:13:43

#5 - Νίκος Φώσκολος (Καναλέτος) 📰 "Η Τηνιακή", τo ΠΑΣΟΚ, το νερό και τα ποιήματα

4/11/2023
Καλεσμένος στο 5ο Επεισόδειο Tinos Talks ο Νίκος Φώσκολος, Καναλέτος στο παρατσούκλι, ΝΦΝ σε όλες τις φωτογραφίες που μπορεί να έχετε δει από αυτόν. Συνιδρυτής της έντυπης εφημερίδας "Συναγωνιστής", "Η Τηνιακή" και αργότερα της ηλεκτρονικής εφημερίδας "Τηνιακής". Μας μιλάει για την εποχή της έντυπης ενημέρωσης και κάνουμε μια αναφορά στο ζήτημα του νερού τότε. #tinostalks

Duration:00:09:05