Logo

Portret umjetnika u drami

  • 0
    Broadcasts
  • 2
    Followers
Now Playing:

NEXT AVAILABLE LIVE

Monday, January 23 at 8am

Treći program HR

All times in Eastern - Change Change | See all stations and times

PROGRAM INFORMATION

More information

VILI MATULA

Vilim Matula, ili jednostavnije i poznatije - Vili, jedan je od rijetkih glumaca koji su izrazito skloni kontinuiranim treninzima, stalnom istraživanju i radu na sebi. Kao što kopa po sebi, tako kopa i po drugima, pa tako i po društvu u kojem živimo, što ga čini ne samo glumcem već i angažiranim aktivistom i borcem za neki bolji svijet. Tijekom desetogodišnjeg angažmana u ZeKaeM-u, u drugoj polovici osamdesetih i prvoj polovici devedesetih godina, koji se poklapa sa takozvanim zlatnim dobom toga kazališta, Matula ostvaruje impozantan slijed predstava, uloga i redatelja s kojima radi: Paolo Magelli i "Nacija", Eduard Miler i kultna predstava "Magic & Loss", Vito Taufer i "Odisej i sin ili Svijet i dom" gdje igra Telemaha, Janusz Kica i "Knjiga o džungli"...
Mnogo je surađivao i surađuje i s Brankom Brezovcem i s Damirom Bartolom Indošem. Obilježio je i osnivanje Teatra Exit, glumeći uz Natašu Lušetić u tada kultnoj "Dekadenciji", a 1998. godine sva je raskoš njegova talenta i izvedbenog umijeća došla do izražaja u monodrami "Münchhausen".
"Matula je glumački samuraj, samostalan i tehnički savršen individualac koji se posljednjih godina uspješno okušao i u autorskim projektima. On je prvenstveno zapitani Čovjek, rasut između uspjeha i razočaranja, spreman svaki put ponovno istražiti i dati, iskoristiti sebe i ponovno se vratiti sebi, nuditi se na pladnju i povući u osamu", piše u eseju Igor Ružić.
Razgovor vodio: Matko Botić.
Loading
Cancel
Done 100

Are you sure that you want to delete this?

Cancel Delete