Hofmann & Hofmann - Marketing & Design aan de Keukentafel-logo

Hofmann & Hofmann - Marketing & Design aan de Keukentafel

Business & Economics Podcasts

Desirée en Arjan Hofmann bespreken marketing en design. Ontspannen aan de keukentafel, lerend over elkaars vakgebied. Getriggerd door wat hen opvalt, wat ze hebben gezien en door vragen van luisteraars.

Location:

Netherlands

Description:

Desirée en Arjan Hofmann bespreken marketing en design. Ontspannen aan de keukentafel, lerend over elkaars vakgebied. Getriggerd door wat hen opvalt, wat ze hebben gezien en door vragen van luisteraars.

Language:

Dutch

Contact:

+31621241478


Episodes

Een betere wereld met eenvoudiger ontwerp en communicatie - Jacques de Wit

3/13/2021
Het werk van Jacques de Wit en zijn mensen maakt het leven van zo'n 3 miljoen mensen in Nederland eenvoudiger, mooier en prettiger. Zo heeft hij onder andere Steffie.nl in het leven geroepen, die mensen met een beperking bijvoorbeeld helpt om complexe onderwerpen als dood en rouwen, de coronamaatrdegelen en stemmen voor verkiezingen te kunnen vatten. Het resultaat is dat zij zelf betere keuzes kunnen maken. We spraken met Jacques over het begrijpelijk maken van beleid en de rol van eenvoudig ontwerp en inlevingsvermogen.

Duration:01:10:14

Omdat Awwwards ons een 'Honorable Mention' gaf

12/24/2020
Ok, nog eentje dan. Dan is ons drieluik over onze nieuwe site (ja, deze) af. We blikken terug op hoe we tot deze site kwamen. Wie willen we ermee bereiken? Wat zijn de keuzes die we hebben gemaakt? En hoe dat allemaal leidde tot een 'honorable mention' bij Awwwards. Iets waar we extra trots op zijn, omdat wij met z'n tweeën het ontwerp en de bouw van deze nieuwe website hebben gedaan waar anderen met grote teams en budgetten zo'n waardering op Awwwards bereiken.

Duration:00:35:17

Sterke Ondernemers, Sterke Merken

11/25/2020
Twee ondernemers waar wij veel waardering voor hebben zetten op hun eigen manier een sterk merk neer. Wij nodigden Ivonne Martens van Ivonne Martens Haar & Make Up, en Serge Posthoorn van Koers.cc uit om hun verhaal te vertellen. Want wij zijn erg benieuwd hoe zij hun zaak bestieren en hun marketing en promotie aanpakken. Luister je mee?

Duration:00:56:39

De arbeidsmarkt voor creatieven

11/11/2020
Het spel is veranderd en iedereen zoekt naar de nieuwe spelregels. De arbeidsmarkt voor freelancers, interimmers en zelfstandigen in marketing, communicatie en design is door corona hard veranderd. Om te weten te komen hoe de vlag erbij hangt hebben wij twee specialisten uitgenodigd. Nicky Stalknecht is senior recruiter bij USG MarCom, een van de grootste intermediairs in marketing en communicatie. Henk Dijkstra is eigenaar van Henk Connecting Creatives, en bemiddelt al zo'n 10 jaar ontwerpers voor opdrachtgevers als het FD, ING en Microsoft.

Duration:00:51:40

Design Trends 2021

11/3/2020
Hoe ziet 2021 er in design uit? Wij kijken vooruit en beoordelen de trends die her en der worden genoemd voor ontwerp in het komende jaar. We zitten met elkaar duidelijk in een overgangsperiode, want het aantal trends is duidelijk groter dan de afgelopen jaren. Monochrome kleuren, flat icons, 3D, tekst in video's, het komt allemaal voorbij in deze aflevering.

Duration:00:34:49

Adobe Max 2020 - De nieuwste snufjes voor ontwerpers

10/28/2020
Photoshop, Illustrator, InDesign, XD, After Effects, de programma's voor ontwerpers en andere creatieven om zich mee te uiten. Dit jaar was Adobe Max, het evenement waar de nieuwste ontwikkelingen worden gepresenteerd, volledig online. Wij volgden de laatste toevoegingen aan het Adobe-spectrum en bespreken wat ze betekenen voor ontwerpers, fotografen, illustratoren, social media managers en hun opdrachtgevers.

Duration:00:36:08

De Toekomst van Retail - Sander Bos - Claessens Erdmann

10/21/2020
Sinds de coronapandemie startte is wereldwijd ons tijd op het internet met 60% gestegen. Online shopping is met 200% gestegen, zo blijkt uit cijfers van Google. De verhalen van winkelketens die het moeilijk hebben komen dagelijks voorbij. Horeca krijgt helemaal zware klappen. Heeft retail nog een toekomst? Wij denken van wel en hebben in deze podcast een gast die ook zeker nog positief gestemd is. Wat die toekomst kan zijn, dat bespreken we met een designbril op. Sander Bos, strateeg bij het Amsterdamse bureau Claessens Erdmann Design bouwt al 11 jaar aan de toekomst van winkels, hospitality en kantoren. Een ontwerpbureau dat voor merken als Nike, de Japanse bank Mizuho, Action, Kruidvat, de Duitse supermarkt ReWe, de Oostenrijkse supermarkt Billa, het Van Gogh Museum, Ace & Tate en zo kunnen we nog wel een half uurtje vullen, internationaal interieurs ontwerpt en realiseert. Sander is een van de breinen achter het succesvolle ReWe to Go-concept, en werkt op dit moment ook samen met de ondernemers in de Haagse Theresiastraat om het lokale ondernemerschap daar op een hoger plan te tillen.

Duration:00:53:03

Het einde van reclame

10/14/2020
Werkt adverteren wel? - De Correspondent bracht een jaar geleden een artikel uit waarin ze uit de doeken deden dat bij digital advertising maar de vraag is of het werkt. In 2010 kwam Byron Sharp al met het boek 'How Brands Grow' waarin menig marketingmythe al onderuit werd gehaald. Dan blijf je achter met de vraag of adverteren wel werkt, of marketing wel zin heeft. We bespreken de zin en onzin van adverteren en wat er nodig is om wel succes te hebben.

Duration:00:26:06

De Wondere Wereld van de Licenties - met Kim Matthijssen-Kortekaas

10/8/2020
Wat is de invloed van Pocahontas op het recept voor koekjes? Mag Dora pasta eten? Wie een licentie van een bekend karakter wil afnemen komt in een wondere wereld terecht. Licensing gaat om meer dan het recht om beeldmateriaal te gebruiken op shampooflessen of tussendoortjes. Je merk versterken met de kracht van een Disneyfiguur of een karakter uit Sesamstraat neemt je mee in de wereld van dat figuur. Wij waren benieuwd naar meer en nodigden Kim Matthijssen-Kortekaas uit aan onze keukentafel.

Duration:00:40:00

The Social Dilemma

9/30/2020
De Netflix documentaire 'The Social Dilemma' is een must see voor elke marketing en communicatiespecialist. Daarom maakten wij er een gezellig avondje tv kijken van. Maar het zet je ook aan het denken. Want als we allemaal in dezelfde bubbel zitten, missen we dan niet belangrijke signalen om ons heen? Tijdens deze podcast bespreken we de documentaire en de dingen die ons opvielen. Na het zien van The Social Dilemma hebben we nog maar 1 doel: ons eigen algoritme doorbreken.

Duration:00:30:34

Een Merk Met Een Missie - Jolyne Eringaard, Marketingmanager van Marlies Dekkers

9/16/2020
Marlies Dekkers heeft een missie. En die missie proberen ze te bereiken door lingerie te verkopen. Onder andere. Want ze doen nog veel meer om hun doel in onze maatschappij waar te maken. Jolyne Eringaard, marketing manager bij Marlies Dekkers, doet uit de doeken hoe het merk al 27 jaar lang met merkactivisme het feminisme vooruit helpt. Door voor hun overtuiging te gaan hebben ze een trouwe schare aan volgers opgebouwd. Voor hun mening uit durven komen heeft het merk meerwaarde opgeleverd.

Duration:00:39:50

Hoe Ga Je Om Met Moeilijke Klanten?

9/7/2020
Moeilijke klanten. Elk bureau, elke creatief komt er wel eens mee in aanraking. Wij ook. En we hebben aan klantzijde ook ervaring opgedaan. Maar, niet gevreesd. We klagen niet alleen in deze aflevering. De oplossingen om tot een goede relatie te komen bespreken we ook.

Duration:00:46:20

Waar Staan We Met Het Redesign Van Onze Website?

8/25/2020
In aflevering 7 kraakten we onze eigen site af. Deze aflevering beginnen we weer aan de opbouw. We nemen je mee in ons denken en doen. Hoe komen we tot onze nieuwe site? Welke stappen zetten we, wat zijn onze valkuilen? En, op onze webpage van deze aflevering vind je een sneak preview van onze nieuwe homepage.

Duration:00:25:47

Hoe Maak Je Een Goede Creatieve Briefing?

8/18/2020
Waarom heb je een briefing nodig? Met een briefing haal je de beste oplossing voor jouw vraag uit de markt. De briefing vertelt de partij die je in wilt schakelen welk doel je wilt bereiken, wie jij bent en wat je aan creativiteit zoekt. Gaat het bijvoorbeeld om strategie, marketing, design of een campagne? Zeker wanneer je meerdere partijen wilt vergelijken, is het handig om een briefing op te stellen. Dan hebben ze allemaal dezelfde input. Wat zet je idealiter in die creatieve briefing, zodat jij het beste resultaat krijgt? Laten we beginnen met een valkuil: oplossingen benoemen in een briefing. Let er vooral op dat je niet al een oplossing uit gaat werken in je briefing. Dan kun je het blijkbaar al zelf of stel je de vraag aan de verkeerde partijen. Een briefing is een uitnodiging om jouw doel te helpen realiseren. Het is een oefening in helderheid en een instrument om teleurstellingen te voorkomen. Een goede briefing geeft de essentie van jouw vraag weer en prikkelt de creativiteit.

Duration:00:29:10

10 Reclame Strategieën Om Je Te Onderscheiden

8/11/2020
Moet je eerst de kennis en houding van mensen aanpassen voor ze het door jou gewenste gedrag vertonen? Of zorgen dat ze eerst de gewenste actie uit kunnen voeren? Het laatste, volgens ons. En volgens onderzoek. We bespreken 10 reclamestrategieën waarmee je je kunt onderscheiden. Ze zijn onder te verdelen in twee categorieën, volgens Adam Ferrier. Motivatie en gemak. Motivatie gaat over individuele incentives, what’s in it for me en over de sociale norm, wat denken anderen van je. Gemak gaat over mogelijkheid en kunde. Heb je de mogelijkheid om de actie uit te voeren en heb je de kennis en kunde. Tot slot delen we wat volgens ons niet meer werkt in reclame. Of waar je in elk geval goed op moet letten.

Duration:00:38:47

Design Thinking met Jesse van Doren

8/4/2020
Design Thinking is bezig aan een opmars. Deze methode om complexe problemen op te lossen wordt door steeds meer organisaties omarmd. Jesse van Doren van Brize en Designthinkingmethode.nl helpt organisaties met design thinking workshops, waarin je ze in korte tijd kennis laat maken met deze werkwijze. Jesse begon als elfjarige begonnen met ondernemen met het aanbieden van Search Engine Optimization (SEO) services. Toen kwam enkele jaren later de keuze doorgaan met school of met ondernemen. Dat werd het laatste. Met zijn bedrijf Brize werkt hij o.a. voor klanten als PowNed, UvA, Rotterdam Partners (waar Jesse en Arjan elkaar van kennen) en nog veel meer. Ze leveren oplossingen op het gebied van marketing, online en ook design thinking. En Jesse is actief in containers. Daarover in deze podcast ook meer, want hiervoor gebruikten ze zelf de Design Thinking Methode. In deze podcast bespreken we met Jesse wat Design Thinking is, voor wie en welke vraagstukken deze werkwijze handig is en wat de randvoorwaarden voor succes met Design Thinking zijn.

Duration:00:32:33

Samenwerking in een relatie - Hoe houden wij het gezellig?

7/28/2020
Zakelijk partner en met elkaar getrouwd. Hoe houden we dat gezellig? Deze aflevering is een soort relatietherapie. En jij kunt er zomaar bij aanschuiven. Desirée en Arjan delen met elkaar en met jou als luisteraar, hoe we zo goed mogelijk samenwerken. De inzichten en lessen die we bespreken zijn ook relevant voor klantrelaties.

Duration:00:37:12

Hoe houd je focus en blijf je on brand?

7/21/2020
Je wilt je onderneming ontwikkelen, maar past de stap die je wilt zetten wel bij je merk? In deze aflevering bespreken Desirée en Arjan de valkuilen en manieren om je merk verder te brengen en toch focus te houden. Je wilt tenslotte trouw blijven aan je kern. We halen leerzame voorbeelden uit de geschiedenis van de marketing aan, zoals Red Bull. We bespreken hoe we zelf wel of niet on brand zijn, ook persoonlijk. Daarmee hopen we jou te helpen om de juiste keuzes te maken voor jouw bedrijf.

Duration:00:26:28

Een kritische blik op onze eigen site - Afbreken & Opbouwen

7/14/2020
De valkuilen waar wij onze klanten voor behoeden, daar zijn we zelf ingestapt. We zijn niet tevreden over onze eigen site. In deze aflevering bespreken we wat er niet goed is en hoe dat is gebeurd. Het is een gesprek vol zelfkritiek, maar we gaan wel weer positief verder. Met deze podcast willen we marketeers, communicatiespecialisten, designers en ondernemers helpen om kritisch naar hun eigen werk en merk te blijven kijken. We nemen je stap voor stap mee door onze gedachtengang en wat we eraan doen om het beter te maken. In latere afleveringen vertellen we je meer over de vervolgstappen. En de site waar we zo lovend over zijn in deze aflevering? Dat is deze van Pioneer Corn.

Duration:00:26:42

Voorbereiden op een 2e Golf Corona

7/7/2020
Een tweede golf coronabesmettingen lijkt aannemelijk. Dus is het nodig om je daar goed op voor te bereiden. Wat hebben wij geleerd van de eerste lockdown en wat kun je daarmee voor je marketing van jouw onderneming? Wij delen onze lessen en gedachten in deze podcast/brainstorm.

Duration:00:27:12