De Niet Zo Serieuze Sprookjes-logo

De Niet Zo Serieuze Sprookjes

Comedy Podcasts >

Wereldkampioen improvisatie Jeron Dewulf verzint wekelijks op vrijdag voor een live publiek een niet zo serieus sprookje. Ideaal voor het slapengaan.

Wereldkampioen improvisatie Jeron Dewulf verzint wekelijks op vrijdag voor een live publiek een niet zo serieus sprookje. Ideaal voor het slapengaan.
More Information

Location:

Belgium

Description:

Wereldkampioen improvisatie Jeron Dewulf verzint wekelijks op vrijdag voor een live publiek een niet zo serieus sprookje. Ideaal voor het slapengaan.

Language:

Dutch

Contact:

0032477317809


Episodes

Een postbode die alles kwijtraakte en niet kon fietsen | Afl. 15

4/19/2019
More
Hoe versterkt de sociale cohesie van een woonwijk als de postbode die daar bedient alles kwijtraakt. De premisse van dit sprookje is een kolfje naar de hand van Soe Nsuki, de eerste vrouwelijke sidekick van Jeron Dewulf in deze niet zo serieuze sprookjes. Ontdek hoe het Pepita, die niet kan fietsen vergaat terwijl ze het patriarchaat omver wil werpen. Slaapwel!

Duration:00:08:17

Een postbode die alles kwijt raakte en niet kon fietsen

4/17/2019
More
Eindelijk een sprookje met een vrouw naast Jeron! En niemand minder dan de geweldige spring in 't veld Soe Nsuki! Samen vertellen ze het spannende verhaal van Pepita, wiens grote droom het altijd al was om postbode te worden. Met vallen en opstaan, en 'birdsteppekes'. Geniet! Live vanuit podiumcafé De Pomp in Hove!

Duration:00:08:17

Een schietkraamuitbater die musicalster wou worden | Afl. 14

4/12/2019
More
Schietkraamuitbater Robbe moest en zou coureur worden, zoals zijn vader voor hem, en diens vader voor hem. Maar Robbe wou liever musicalster worden. Priesters, koers rond de kerktoren van Poperinge, Kermis en het beste West-Vlaams van Jeron Dewulf, dit sprookje heeft het allemaal. Bijgestaan door Stijn Van Autreve, live vanuit de Charlatan. Slaapwel!

Duration:00:07:43

Een hofnar die niet kon dansen | Afl. 13

4/5/2019
More
Bill de hofnar kon niet dansen, en stond aan het hof van de wrede Archibald. Bij een moeilijke opdracht van die koning ondergaat Bill een stressvolle periode. Spannend! Inclusief prachtige geluidseffecten en de magische improvisatie-skills van Christophe Stienlet. Geniet!

Duration:00:07:15

Een eenhoorn met pleinvrees | Afl. 12

3/29/2019
More
Er was eens, een eenhoorn met pleinvrees. Omdat dat niet verwacht wordt van majestueuze beesten zoals eenhoorns, beslist hij het probleem aan te pakken. Thomas Smith en Jeron Dewulf nemen je mee naar Rusland. Veel luisterplezier!

Duration:00:08:22

Een seniel mannetje met een geel hesje dat wou werken | Afl. 11

3/22/2019
More
Omdat de elfde aflevering van elke podcast toch een beetje speciaal is hebben we een hyper-kort sprookje voor jullie. Een seniel mannetje, een geel hesje, werklust, Thomas Smith en Jeron Dewulf. Ze leefden nog lang en een beetje ongelukkig. Veel luisterplezier!

Duration:00:02:26

Een syriëstrijder met een postnatale abortuswens | Afl. 10

3/15/2019
More
In aflevering 10 van de niet zo serieuze sprookjes is de opdracht vanuit het publiek wel heel specifiek. Jeron Dewulf en Pieter Verelst buigen zich over de postnatale abortuswens van een Syriëstrijder. Vijf kamelen met aids, en alle lampen in Syrië passeren de revue. Spannende tijden in sprookjesland! Slaapwel!

Duration:00:07:46

Een antwerpenaar die op reis ging om zichzelf te vinden | Afl. 9

3/8/2019
More
Een Antwerpenaar die op reis gaat om zichzelf te vinden, dat kan natuurlijk enkel in sprookjes. Thomas Smith en Jeron Dewulf, die weten hoe zoiets verloopt. Op naar Zurich! Maar eerst even langs een vegan restaurantje.

Duration:00:11:46

Een papegaai met een spraakgebrek | Afl. 8

3/1/2019
More
Op een niet zo onbewoond eiland was er eens een papegaai met een spraakgebrek. Een prachtig sprookje met andere hoofdpersonages zoals een zeer diervriendelijke visser genaamd Visser (of Rodrigo) en een zeer handig whiteboard. Verwarrend? Het wordt allemaal duidelijk in aflevering 8 van deze niet zo serieuze sprookjes.

Duration:00:07:03

Een superheld met een assertiviteitsprobleem | Afl. 7

2/22/2019
More
Een superheld die Marc Peeters/Volty heet, met een teveel en tegelijkertijd tekort aan assertiviteit? Die kom je enkel tegen in het universum van De Niet Zo Serieuze Sprookjes! Aflevering 7 ondertussen, waarin host Jeron Dewulf wordt bijgestaan door zijn "beste vriend" Thomas Smith. Live opgenomen in The Joker. Opleverdatum pdf-handleiding: TBC. Bekijk zeker ook de video!

Duration:00:08:18

Een sprekende hond die drugs wou snuiven | Afl. 6

2/15/2019
More
Spreekt er iemand honds? Weet jij wat honden eigenlijk écht doen als ze snuffelen? Pieter Verelst wist er alles over, in dit nieuw, niet zo serieuze sprookje. Inclusief een heuse hondenparade en een mooie moraal. Bekijk ook de video op ons Youtubekanaal LivecomedyTV!

Duration:00:07:12

Een hert dat gedagvaard werd door Disney | Afl. 5

2/8/2019
More
Aflevering 5 van onze Niet Zo Serieuze Sprookjes. Dit is de eerste van onze afleveringen die we opnamen in The Joker te Antwerpen. Jeron wordt hier bijgestaan door creatief genie David Vennix. Er was eens... Een hert dat gedagvaard werd door Disney

Duration:00:08:27

Een kosmonaut die altijd honger had | Afl. 4

2/1/2019
More
Luister in aflevering 4 van onze niet zo serieuze sprookjes hoe Jeron zijn beste West-Vlaams bovenhaalt. Bijgestaan door Rus van dienst, Stijn Van Autreve, live vanuit de Charlatan.

Duration:00:07:15

Radeloze Sandra | Afl. 3

1/25/2019
More
Er was eens een mijmerende, radeloze Sandra. Was ze nu consulente of consultant? Ontdek het in aflevering drie van De Niet Zo Serieuze Sprookjes. Live vanuit de Charlatan, geïmproviseerd door Jeron Dewulf en deze keer bijgestaan door Stijn Van Autreve.

Duration:00:09:43

De badeend die trilde en niet kon zwemmen | Afl. 2

1/18/2019
More
Wat gebeurt er als een badeend niet kan zwemmen? En wat gebeurt er als hij wel kan trillen? Ontdek het in aflevering 2 van De Niet Zo Serieuze Sprookjes met Jeron Dewulf.

Duration:00:07:50

De draak die de alimentatie niet kon betalen | Afl. 1

1/3/2019
More
Waarom zou een draak alimentatie moeten betalen? En waarom zou hij die niet kunnen betalen? Ontdek het in deze eerste aflevering van De Niet Zo Serieuze Sprookjes.

Duration:00:07:08