Till den det berör-logo

Till den det berör

Comedy Podcasts >

More Information

Location:

Sweden

Twitter:

@tddbpodd

Language:

Swedish


Episodes

Jag har lungorna i en påse!

1/18/2019
More
Direkt från influensabädden kommer veckans lite lätt tveksamma underhållning. Vi minns Police Academy-filmerna, gamla golfspel till datorn och reder ut varför män egentligen blir sjukare än kvinnor. Vi provar icebreakers och att steka bacon med bar överkropp. En riktigt trevlig helg önskar vi er!

Duration:00:35:12

Ska vi dricka eller ska vi smaka?

1/11/2019
More
Livet är fullt av goda smaker. Vanligtvis. Men inte den här veckan. Det vankas nämligen fulspritsprovning, när herrarna Joakim och Magnus korkar upp diverse sponssprit och andra suspekta slattar man hittat i gömmorna. Det blir lite onyktert och lite längre än vanligt. I övrigt mest som vanligt. Väl mött och ha en riktigt trevlig helg … Fortsätt läsa "Ska vi dricka eller ska vi smaka?"

Duration:01:22:36

Steven Seagal röker fisk på Tjörn

1/4/2019
More
Så här på årets allra första fredag bjuder vi på nyskapande slogans till diverse svenska städer, gör oss ovän med fler landskap och summerar som hastigast 2018. Det blir som det blir men lik förbannat är det ett nytt år. Vi önskar en fantastiskt trevlig helg och god fortsättning till er alla! Och om du … Fortsätt läsa "Steven Seagal röker fisk på Tjörn"

Duration:00:44:55

Man väljer icke sin buksvåger

12/28/2018
More
Lagom till årets sista fredag tittar vi närmare på om det egentligen finns några danska porrskådisar och Magnus beskriver utförligt hur man söker fram ryska datingprofiler. Jocke funderar över flaskpost och nyårslöften och allt är så där härligt mellandagsmysigt. Med detta tackar vi för i år, önskar er alla en trevlig nyårshelg och på återhörande … Fortsätt läsa "Man väljer icke sin buksvåger"

Duration:00:37:24

Julölsprovningen 2018

12/20/2018
More
När plikten kallar backar man inte, sa nån! Det gäller naturligtvis även julöl. Så därför fick vi helt enkelt kavla upp och testa oss fram till årets bästa julöl bland ett dussin utvalda, i vårt längsta avsnitt hittills. Därtill snackar vi om sånt som är kass med julen. Vi varnar för sörplande, hickande och sämre … Fortsätt läsa "Julölsprovningen 2018"

Duration:02:00:44

Tantparfym och begagnad bjudsnus

12/14/2018
More
Jocke minns sin tid i lumpen och saknar maten i fält medan Magnus istället minns gamla parfymer. Vi kommenterar regeringsfrågan, reder ut vad som är bra med baseball och snackar om hur man överlever ett besök hos barberaren. Bland annat! En riktigt trevlig helg på er! Om du vill så stötta oss gärna med några … Fortsätt läsa "Tantparfym och begagnad bjudsnus"

Duration:00:40:12

Jaga julgran, som en neandertalare!

12/7/2018
More
Att skylla ifrån sig är en mänsklig rättighet men någonting vi gör alldeles för lite som vuxna. Däremot är vi bättre på att göra typiskt manliga saker, som att hugga julgran, tvätta bilen och slamra med verktyg. Stereotyperna haglar när vi i veckans avsnitt slänger oss med ord som ”mansplaining” och ”40-årskris”. Trevlig lyssning och … Fortsätt läsa "Jaga julgran, som en neandertalare!"

Duration:00:27:26

Helvetet väntar på andra sidan helgen

11/30/2018
More
Magnus gödslar med sina fördomar om svenskars matvanor i utlandet och Jocke har återigen skrapat ihop ett gäng lyssnarämnen, där vi bland annat hinner avhandla viktigheter som TV-pejling, ärr och saker man kanske inte borde ha ätit. Därtill en ganska viktig diskussion om hudsalva. I övrigt är allt som det brukar. Vi säger skål och … Fortsätt läsa "Helvetet väntar på andra sidan helgen"

Duration:00:47:03

Jag gick aldrig iland i Polen

11/23/2018
More
Vi följer med spänning Jockes båtäventyr. Kommer han överhuvudtaget att få upp den på land om här sidan nyår? Vi minns STCC-framgångar, filmklassikern Göta Kanal och avhandlar både sjudomar och skitbilar när vi den här veckan ger oss i kast med ett gäng lyssnarfrågor. Dessutom har Magnus nästan varit i Polen. Så vet ni det. … Fortsätt läsa "Jag gick aldrig iland i Polen"

Duration:00:33:26

Ett stolpiller mot schizofreni

11/16/2018
More
Den här veckan är vi återigen gästade av Johan. Han och Jocke hittar en märklig tablett i studion och vips så snackar vi gamla utgångna läkemedel, dubbla personligheter och undrar hur Magnus medicinskåp modell tombola egentligen fungerar i praktiken. Det är fredag och i vanlig ordning är stämningen god. Vi önskar er alla en fantastiskt … Fortsätt läsa "Ett stolpiller mot schizofreni"

Duration:00:34:33

Vad heter ryssar i förnamn?

11/9/2018
More
Jocke har kommit på den fenomenala idén att sammanfatta hela veckans avsnitt på ett block. Vill man inte lyssna räcker det med att lyssna de sista tre minuterna, så får man koll på allt från påvens eventuella förnamn, influencers, elstängsel, nya mått för tid till att julafton infaller den 24 december även i år. Bland … Fortsätt läsa "Vad heter ryssar i förnamn?"

Duration:00:35:51

Presenterad för lingon i hög hastighet

11/2/2018
More
Den här veckan var vi tvungna att kalla in vår ständige gäst Johan för att hjälpa oss att reda ut Jockes nya ”skägg”. Utöver all beröm som öses åt både höger och vänster så bjuder vi på idéer om att spela in ett avsnitt i en gräddsås och så jagar vi fortsatt fulsprit till kommande … Fortsätt läsa "Presenterad för lingon i hög hastighet"

Duration:00:43:22

Ta emot en spårvagn med ansiktet

10/26/2018
More
Vi spår att Polen är på stark frammarsch, gissar nationalrätter och hur landet ska ta sin in i G8-gruppen. Vi rätar ut frågetecken som ”Hur överlever man egentligen en spårvagn?” och svarar på lyssnarfrågor i ett tafatt försök att dölja att vi även denna vecka saknar manus. Trevlig helg på er!

Duration:00:31:57

Spoila inte Karate Kid!

10/19/2018
More
Får man favorisera något av sina barn och var det verkligen duon Lotta Engberg/Kicki Danielsson som låg bakom mordet på statsministern? Mystiken tätnar! Vad gör Glenn Hysén nu för tiden och hur går det egentligen för Jocke och hans skäggväxt? Många frågor får svar i veckans avsnitt, i vilket Magnus också bjuder på lite breaking … Fortsätt läsa "Spoila inte Karate Kid!"

Duration:00:40:18

Sårvård är inget roligt ord!

10/12/2018
More
Magnus har den här veckan hängt upp sig på äckliga ord och vill gärna dela med sig medan Joakim lämpligt nog har lärt sig allt om sårvård. Vi pratar om ålderdom och hur vi kommer att bete oss på hemmet runt år 2060. Det blir som vanligt lite sådär tramsigt och göteborgskt som vi alla … Fortsätt läsa "Sårvård är inget roligt ord!"

Duration:00:29:09

Intelligensreserven och lata hårsäckar

10/5/2018
More
Att Joakim är en man fylld till bredden med fel och brister är naturligtvis inget nytt, men det blir väldigt påtagligt när Magnus och vår återkommande gäst Johan ger sig i kast med att lyfta fram dessa ofullständigheter i ljuset, dock med blandat resultat. Vi snackar udda hårväxt, varma fötter och hur man tömmer ett … Fortsätt läsa "Intelligensreserven och lata hårsäckar"

Duration:00:31:06

Inte full insyn i Pehr Gyllenhammars sexliv

9/28/2018
More
Den här veckan går vi igenom vad ni, våra lyssnare, har på era bucket lists. Vi fantiserar om P.G. Gyllenhammars sexliv, reder ut vad ”hoppa i galen tunna” egentligen betyder och funderar över om man kan kissbomba en vithaj från en fallskärm. Detta och mycket mer trängs i veckans avsnitt. Vi önskar en fantastiskt trevlig … Fortsätt läsa "Inte full insyn i Pehr Gyllenhammars sexliv"

Duration:00:35:58

Specialtränade grillchipshundar

9/21/2018
More
Finns egentligen månen eller är allt bara på skoj? Varför har ingen smaksatt köttbullar med grillchips och varför finns det så få rundsparksfilmer med Elvis Presley? Frågorna hopar sig och vi gör vårt bästa för att förse dig med ännu en sparsamt allmänbildande podcast – med en liten hint av Göteborg. Vänner, vi önskar er … Fortsätt läsa "Specialtränade grillchipshundar"

Duration:00:34:33

Två psykfall till priset av ett!

9/14/2018
More
Vad händer när någon släpper in två stolpskott i en studio, helt utan manus eller lokalsinne? Diskussionerna böljar mellan overkligt bra patent och bartömning med Robert Aschberg till hemliga sporttermer, skönsång(?) och en norrländsk spin-off på Farmen. Bland mycket annat trams. Det är alltså fredag och vi önskar er en riktigt trevlig helg!

Duration:00:38:47

Ponnykokning och en ryssfem-pumpad räka!

9/7/2018
More
Joakim beskriver närgånget hur dumplings kan smaka medan Magnus mest är kissnödig, vilket lockar fram gamla minnen från en svunnen barndom. Vi snackar om att mata räkor med ryssfemmor och berättar historien om den allra första telefonen. Detta och mycket annat trams trängs när luften är fri och fredagen är här. En riktigt trevlig helg, … Fortsätt läsa "Ponnykokning och en ryssfem-pumpad räka!"

Duration:00:42:14