Till den det berör-logo

Till den det berör

Comedy Podcasts >

More Information

Location:

Sweden

Twitter:

@tddbpodd

Language:

Swedish


Episodes

Jaga julgran, som en neandertalare!

12/7/2018
More
Att skylla ifrån sig är en mänsklig rättighet men någonting vi gör alldeles för lite som vuxna. Däremot är vi bättre på att göra typiskt manliga saker, som att hugga julgran, tvätta bilen och slamra med verktyg. Stereotyperna haglar när vi i veckans avsnitt slänger oss med ord som ”mansplaining” och ”40-årskris”. Trevlig lyssning och … Fortsätt läsa "Jaga julgran, som en neandertalare!"

Duration:00:27:26

Helvetet väntar på andra sidan helgen

11/30/2018
More
Magnus gödslar med sina fördomar om svenskars matvanor i utlandet och Jocke har återigen skrapat ihop ett gäng lyssnarämnen, där vi bland annat hinner avhandla viktigheter som TV-pejling, ärr och saker man kanske inte borde ha ätit. Därtill en ganska viktig diskussion om hudsalva. I övrigt är allt som det brukar. Vi säger skål och … Fortsätt läsa "Helvetet väntar på andra sidan helgen"

Duration:00:47:03

Jag gick aldrig iland i Polen

11/23/2018
More
Vi följer med spänning Jockes båtäventyr. Kommer han överhuvudtaget att få upp den på land om här sidan nyår? Vi minns STCC-framgångar, filmklassikern Göta Kanal och avhandlar både sjudomar och skitbilar när vi den här veckan ger oss i kast med ett gäng lyssnarfrågor. Dessutom har Magnus nästan varit i Polen. Så vet ni det. … Fortsätt läsa "Jag gick aldrig iland i Polen"

Duration:00:33:26

Ett stolpiller mot schizofreni

11/16/2018
More
Den här veckan är vi återigen gästade av Johan. Han och Jocke hittar en märklig tablett i studion och vips så snackar vi gamla utgångna läkemedel, dubbla personligheter och undrar hur Magnus medicinskåp modell tombola egentligen fungerar i praktiken. Det är fredag och i vanlig ordning är stämningen god. Vi önskar er alla en fantastiskt … Fortsätt läsa "Ett stolpiller mot schizofreni"

Duration:00:34:33

Vad heter ryssar i förnamn?

11/9/2018
More
Jocke har kommit på den fenomenala idén att sammanfatta hela veckans avsnitt på ett block. Vill man inte lyssna räcker det med att lyssna de sista tre minuterna, så får man koll på allt från påvens eventuella förnamn, influencers, elstängsel, nya mått för tid till att julafton infaller den 24 december även i år. Bland … Fortsätt läsa "Vad heter ryssar i förnamn?"

Duration:00:35:51

Presenterad för lingon i hög hastighet

11/2/2018
More
Den här veckan var vi tvungna att kalla in vår ständige gäst Johan för att hjälpa oss att reda ut Jockes nya ”skägg”. Utöver all beröm som öses åt både höger och vänster så bjuder vi på idéer om att spela in ett avsnitt i en gräddsås och så jagar vi fortsatt fulsprit till kommande … Fortsätt läsa "Presenterad för lingon i hög hastighet"

Duration:00:43:22

Ta emot en spårvagn med ansiktet

10/26/2018
More
Vi spår att Polen är på stark frammarsch, gissar nationalrätter och hur landet ska ta sin in i G8-gruppen. Vi rätar ut frågetecken som ”Hur överlever man egentligen en spårvagn?” och svarar på lyssnarfrågor i ett tafatt försök att dölja att vi även denna vecka saknar manus. Trevlig helg på er!

Duration:00:31:57

Spoila inte Karate Kid!

10/19/2018
More
Får man favorisera något av sina barn och var det verkligen duon Lotta Engberg/Kicki Danielsson som låg bakom mordet på statsministern? Mystiken tätnar! Vad gör Glenn Hysén nu för tiden och hur går det egentligen för Jocke och hans skäggväxt? Många frågor får svar i veckans avsnitt, i vilket Magnus också bjuder på lite breaking … Fortsätt läsa "Spoila inte Karate Kid!"

Duration:00:40:18

Sårvård är inget roligt ord!

10/12/2018
More
Magnus har den här veckan hängt upp sig på äckliga ord och vill gärna dela med sig medan Joakim lämpligt nog har lärt sig allt om sårvård. Vi pratar om ålderdom och hur vi kommer att bete oss på hemmet runt år 2060. Det blir som vanligt lite sådär tramsigt och göteborgskt som vi alla … Fortsätt läsa "Sårvård är inget roligt ord!"

Duration:00:29:09

Intelligensreserven och lata hårsäckar

10/5/2018
More
Att Joakim är en man fylld till bredden med fel och brister är naturligtvis inget nytt, men det blir väldigt påtagligt när Magnus och vår återkommande gäst Johan ger sig i kast med att lyfta fram dessa ofullständigheter i ljuset, dock med blandat resultat. Vi snackar udda hårväxt, varma fötter och hur man tömmer ett … Fortsätt läsa "Intelligensreserven och lata hårsäckar"

Duration:00:31:06

Inte full insyn i Pehr Gyllenhammars sexliv

9/28/2018
More
Den här veckan går vi igenom vad ni, våra lyssnare, har på era bucket lists. Vi fantiserar om P.G. Gyllenhammars sexliv, reder ut vad ”hoppa i galen tunna” egentligen betyder och funderar över om man kan kissbomba en vithaj från en fallskärm. Detta och mycket mer trängs i veckans avsnitt. Vi önskar en fantastiskt trevlig … Fortsätt läsa "Inte full insyn i Pehr Gyllenhammars sexliv"

Duration:00:35:58

Specialtränade grillchipshundar

9/21/2018
More
Finns egentligen månen eller är allt bara på skoj? Varför har ingen smaksatt köttbullar med grillchips och varför finns det så få rundsparksfilmer med Elvis Presley? Frågorna hopar sig och vi gör vårt bästa för att förse dig med ännu en sparsamt allmänbildande podcast – med en liten hint av Göteborg. Vänner, vi önskar er … Fortsätt läsa "Specialtränade grillchipshundar"

Duration:00:34:33

Två psykfall till priset av ett!

9/14/2018
More
Vad händer när någon släpper in två stolpskott i en studio, helt utan manus eller lokalsinne? Diskussionerna böljar mellan overkligt bra patent och bartömning med Robert Aschberg till hemliga sporttermer, skönsång(?) och en norrländsk spin-off på Farmen. Bland mycket annat trams. Det är alltså fredag och vi önskar er en riktigt trevlig helg!

Duration:00:38:47

Ponnykokning och en ryssfem-pumpad räka!

9/7/2018
More
Joakim beskriver närgånget hur dumplings kan smaka medan Magnus mest är kissnödig, vilket lockar fram gamla minnen från en svunnen barndom. Vi snackar om att mata räkor med ryssfemmor och berättar historien om den allra första telefonen. Detta och mycket annat trams trängs när luften är fri och fredagen är här. En riktigt trevlig helg, … Fortsätt läsa "Ponnykokning och en ryssfem-pumpad räka!"

Duration:00:42:14

Valfläsk

8/31/2018
More
Så här en dryg vecka innan valet är det dags att släppa loss TddB-partiet! Vi lyfter viktiga frågor som alkoholskatt, moms, priset på bränsle och eldningsförbudet. Allt det där som krävs för att vinna valet. Utöver det har Magnus varit på Gotland och irriterat sig på ungdomar och försökt shoppa smycken med oklart ursprung… Det är … Fortsätt läsa "Valfläsk"

Duration:00:36:28

Glad i hatten!

8/24/2018
More
Magnus berättar ingående om när han som barn byggde landskap till sina Star Wars-gubbar medan Jocke förgäves försöker pussla ihop en minneslucka. Det snackas födelsedagar, grillning och det svenska med att gnälla på vädret i alla lägen. Så kan det låta när vi hittar ett gäng bortglömda ämneslappar från er underbara lyssnare. Vi önskar en … Fortsätt läsa "Glad i hatten!"

Duration:00:38:54

Två deciton kött åker bil

8/17/2018
More
Även den här veckan har vi bytt ut studion mot en trevlig stund i en bil på Sveriges femte största ö, där vi löst och ledigt avhandlar lyssnarämnen relaterat till staden vi befinner oss i. Vi snackar ner folk i allmänhet och kanske lite stockholmare i synnerhet. Puss och ha en riktigt trevlig helg på … Fortsätt läsa "Två deciton kött åker bil"

Duration:00:43:36

Från och med Göteborg

8/9/2018
More
Det råder minsann ingen brist på uppfinningsrikedom när Jocke och Magnus bränner av den här veckans avsnitt från en bil på en krokig rutt runt i Göteborg. Vi snackar bucket lists och irriterar oss på värdelösa trafikanter. Vi namedroppar matställen, gamla arbetsplatser och förundras över den föränderliga värld vi lever i. Allt samlat i poddform. … Fortsätt läsa "Från och med Göteborg"

Duration:01:08:42

Skicka iväg sig själv och bli fantastisk!

8/3/2018
More
Vi välkomnar augusti med ett rapp över ryggslutet. Lite som med vår gäst den här veckan… Det snackas superkrafter och vad som egentligen händer när man lånar ut sina byxor till Hulken. Vi stör oss på varandras egenheter och undrar om flugor verkligen kan bli andfådda. Ha en fantastisk helg på er!

Duration:00:42:09

Stå på en telefonkatalog i högklackat

7/27/2018
More
Så här när resten av Sverige lider i högsommarvärmen och det råder både eldnings- och bevattningsförbud, så dundrar vi på med ännu ett avsnitt. Vi gottar oss i lyssnarfrågor och breder på med egna (och andras) åsikter. Det är fredag igen och vi önskar er alla en riktigt trevlig helg!

Duration:00:35:24