Rena rama samhallspodden-logo

Rena rama samhallspodden

Culture >

More Information

Episodes

Rosa Luxemburg [avsnitt 3]

6/14/2018
More
En revolutionär med hjärta Rena Rama Samhällspodden tillägnar vårens sista avsnitt åt Rosa Luxemburg (1871-1919), en av våra tiders största tolkare av Karl Marx och en socialist som med sin sylvassa penna och sällsynta förmåga att tala till folkmassorna bedrev en politisk kamp emot kapitalismen och för en klassfria värld. Rosa var judinna och kvinna … Fortsätt läsa "Rosa Luxemburg [avsnitt 3]"

Duration:01:11:51

Den accelererande tiden [avsnitt 2]

5/14/2018
More
Den sociala accelerationen av tid, filmen Amatörer, och vår förståelse av välfärd. Andra avsnittet av Rena Rama Samhällspodden inleds med en diskussion kring Gabriela Pichlers nya film Amatörer. Filmen skildrar en småstad i Sverige och vi får följa människoöden, samhället och livet i den lilla orten genom två tonåringars ögon. Integration, arbetslöshet, levnadsvillkor och jämlikhet … Fortsätt läsa "Den accelererande tiden [avsnitt 2]"

Duration:00:55:28

En början: Jobb och självhjälp [avsnitt 1]

4/20/2018
More
Individens utsatthet och självhjälpslögnen I vårt premiäravsnitt tittar vi på hur den moderna arbetsmarknaden med alla dessa tillfälliga jobb skapar existentiell ångest – och hur i slutändan den enskilde individen förväntas hantera detta alldeles på egen hand. Vi hinner också ta oss en titt på mänskliga rättighetsfestivalen som gick av stapeln i Lund 16-18/3! Ivor … Fortsätt läsa "En början: Jobb och självhjälp [avsnitt 1]"

Duration:01:08:49